Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
ωραια συνταγη...το ροκφορ γαμαει γενικως με λευκες σαλτσες....δοκιμαστε την .....εγω την κανω περιπου ετσι...
 

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Μηνύματα
2.049
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
Σπαγγέτι με μανιτάρια και ροκφόρ
Προετοιμασία: 25' - Ψήσιμο: 25'

Yλικά για 4-6 άτομα
   
•   500 γρ. σπαγγέτι
•   300 γρ. μανιτάρια πλευρότους
•   50 γρ. βούτυρο
•   2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
•   100 ml κρασί λευκό ξηρό
•   180 ml κρέμα γάλακτος light


•   100 γρ. ροκφόρ
•   2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
•   αλάτι
•   πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση

1.  Πλένετε γρήγορα, καθαρίζετε και στεγνώνετε τα μανιτάρια.
2.  Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
3.  Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας 7'-8', σε μέτρια φωτιά έως ότου εξατμιστούν τα υγρά τους.
4.  Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί κι αυτό.
5.  Προσθέτετε το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι, το μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος, δένετε τη σάλτσα 1'-2' και αλατοπιπερώνετε.
6.  Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
7.  Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα των μανιταριών και σερβίρετε.


:grin:

Ροκφόρ?  :ak: :badair:

Γλυκόξινο χοιρινό

400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3.
2 αυγά
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
3 κ.σ.σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτές
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες
Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.
Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.).
Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ - νερού και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρέυουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Στο τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατέυουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.

(Εγώ προσθέτω και κέτσαπ)


 

zeroIndulgence

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιουλ 2010
Μηνύματα
32
Like
0
Πόντοι
0
Ροκφόρ?  :ak: :badair:

Γλυκόξινο χοιρινό

400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3.
2 αυγά
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
3 κ.σ.σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτές
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες
Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.
Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.).
Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ - νερού και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρέυουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Στο τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατέυουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.

(Εγώ προσθέτω και κέτσαπ)
αν εισαι αυτη στη φωτο, προσθετω εγω την πουτσαπ
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom