You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an alternative browser.
You should upgrade or use an alternative browser.
Συνταγές φαγητών
- Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
- Ημερομηνία ανοίγματος
- Απαντήσεις 527
- Εμφανίσεις 27K
- Tagged users Καμία
- Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
nimertis
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Μαΐ 2009
- Μηνύματα
- 2.049
- Κριτικές
- 1
- Like
- 51
- Πόντοι
- 16
Σπαγγέτι με μανιτάρια και ροκφόρ
Προετοιμασία: 25' - Ψήσιμο: 25'
Yλικά για 4-6 άτομα
• 500 γρ. σπαγγέτι
• 300 γρ. μανιτάρια πλευρότους
• 50 γρ. βούτυρο
• 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
• 100 ml κρασί λευκό ξηρό
• 180 ml κρέμα γάλακτος light
• 100 γρ. ροκφόρ
• 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
• αλάτι
• πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Εκτέλεση
1. Πλένετε γρήγορα, καθαρίζετε και στεγνώνετε τα μανιτάρια.
2. Τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.
3. Ζεσταίνετε το βούτυρο σε αντικολλητικό τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια μαζί με τα κρεμμύδια, ανακατεύοντας 7'-8', σε μέτρια φωτιά έως ότου εξατμιστούν τα υγρά τους.
4. Σβήνετε με το κρασί και βράζετε μέχρι να εξατμιστεί κι αυτό.
5. Προσθέτετε το ροκφόρ λιωμένο με πιρούνι, το μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος, δένετε τη σάλτσα 1'-2' και αλατοπιπερώνετε.
6. Βράζετε τα σπαγγέτι σε αλατισμένο νερό και τα στραγγίζετε.
7. Τα ανακατεύετε με τη σάλτσα των μανιταριών και σερβίρετε.
Ροκφόρ?
Γλυκόξινο χοιρινό
400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3.
2 αυγά
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
3 κ.σ.σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτές
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.
Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.).
Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ - νερού και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρέυουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Στο τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατέυουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
(Εγώ προσθέτω και κέτσαπ)
zeroIndulgence
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2010
- Μηνύματα
- 32
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
αν εισαι αυτη στη φωτο, προσθετω εγω την πουτσαπΡοκφόρ?
Γλυκόξινο χοιρινό
400 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε κύβους 3 επί 3.
2 αυγά
4 κ.σ. κορν φλάουρ
1/2 φλιτζ. τσαγιού ελαιόλαδο + 2 κ.σ. επιπλέον
1 καρότο καθαρισμένο σε λεπτές ροδέλες
1 κρεμμύδι κομμένο στα 8
2 φλυτζ. τσαγιού ανανάς σε κύβους
2 πιπεριές Φλωρίνης σε κύβους
1 πιπεριά κέρατο σε κύβους
3 κ.σ.σάλτσα σόγιας
1 κ.σ. πελτές
3 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού
3 κ.σ. ξύδι
2 κ.γ. κορν φλάουρ δαλυμένο σε 2 κ.σ. νερό
αλάτι, πιπέρι
Οδηγίες
Αφού κόψουμε το ψαρονέφρι αλατοπιπερώνουμε τα κομμάτια.
Τα περνάμε από τα χτυπημένα αυγά και μετά από το κορν φλάουρ (τις 4 κουτ.σουπ.).
Ζεσταίνουμε το 1/2 φλυτζ. λάδι σε ένα γουόκ ή σε ένα αντικολλητικο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βάζουμε το χοιρινό στο γουόκ για 3-4 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
Αφού τελειώσουμε με το χοιρινό χύνουμε το λάδι και ρίχνουμε το υπόλοιπο (τις 2 κ.σ.) και το αφήνουμε να ζεσταθεί καλά.
Προσθέτουμε τα καρότα, το κρεμμύδι και τον ανανά και τα σοτάρουμε για 2 λεπτά ανακατεύοντας.
Προσθέτουμε τις πιπεριες και αφήνουμε να σοταριστουν για 2-3 λεπτά ακόμα.
Σε ενα μικρό μπολ ενώνουμε τη σάλτσα σόγιας, τον πελτέ, το ξύδι και το χυμό πορτοκάλι. Προσθέτουμε το μείγμα κορν φλάουρ - νερού και το ρίχνουμε πάνω στα λαχανικά και μαγειρέυουμε για 10-12 λεπτά μέχρι να πήξει η σάλτσα και να μαλακώσουν τα λαχανικά.
Αν σωθούν τα υγρά προτού μαγειρευτούν προσθέτουμε λίγο ζεστό νεράκι.
Στο τέλος, ρίχνουμε τα κομμάτια του χοιρινού ανακατέυουμε ελαφρώς και μαγειρεύουμε για 4-5 λεπτά ακόμα.
(Εγώ προσθέτω και κέτσαπ)
nimertis
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Μαΐ 2009
- Μηνύματα
- 2.049
- Κριτικές
- 1
- Like
- 51
- Πόντοι
- 16
zeroIndulgence
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2010
- Μηνύματα
- 32
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
εισαι η οχι? μη παει και χαμενη ;)
nimertis
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Μαΐ 2009
- Μηνύματα
- 2.049
- Κριτικές
- 1
- Like
- 51
- Πόντοι
- 16
εισαι η οχι? μη παει και χαμενη ;)
ευχαριστώ δεν θα πάρω
zeroIndulgence
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2010
- Μηνύματα
- 32
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
δινει αλλη γευση στο χοιρινο ;) και οπως βλεπω προσεχεις τι βαζεις στο στοματακι σου εσυ...ευχαριστώ δεν θα πάρω
dimitrisniva
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 1.750
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Παρε τωρα που γυριζει μην χασεις το κελεπουρι...ευχαριστώ δεν θα πάρω
nimertis
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Μαΐ 2009
- Μηνύματα
- 2.049
- Κριτικές
- 1
- Like
- 51
- Πόντοι
- 16
λες ε?Παρε τωρα που γυριζει μην χασεις το κελεπουρι...
dimitrisniva
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 1.750
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
Δε το βλεπεις το λεβεντη δεν κρατιεται.......λες ε?
zeroIndulgence
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2010
- Μηνύματα
- 32
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
εσυ την εχεις κοψει δηλαδη?Δε το βλεπεις το λεμεντη δεν κρατιεται.......
dimitrisniva
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 1.750
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
βρε χαλασμενε λεβεντη ηθελα να γραψω.εσυ την εχεις κοψει δηλαδη?
zeroIndulgence
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2010
- Μηνύματα
- 32
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
και τωρα που το τζασες το γκομενακι τι καταλαβες μου λες?βρε χαλασμενε λεβεντη ηθελα να γραψω.
nimertis
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Μαΐ 2009
- Μηνύματα
- 2.049
- Κριτικές
- 1
- Like
- 51
- Πόντοι
- 16
και τωρα που το τζασες το γκομενακι τι καταλαβες μου λες?
όχι εδώ είμαι
dimitrisniva
Μέλος
- Εγγρ.
- 8 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 1.750
- Like
- 3
- Πόντοι
- 16
ενω αν δεν εσκαγα εγω σε μιση ωριτσα το πολλη θα γαμαγες Ε??και τωρα που το τζασες το γκομενακι τι καταλαβες μου λες?
nwdas
Μέλος
- Εγγρ.
- 4 Νοε 2009
- Μηνύματα
- 1.385
- Like
- 0
- Πόντοι
- 16
γεια σου νιγηριανε νιμερτιςόχι εδώ είμαι
zeroIndulgence
Μέλος
- Εγγρ.
- 31 Ιουλ 2010
- Μηνύματα
- 32
- Like
- 0
- Πόντοι
- 0
γιατι δε μιλας? γελας με τα χαλια μας ε?όχι εδώ είμαι
nimertis
Μέλος
- Εγγρ.
- 6 Μαΐ 2009
- Μηνύματα
- 2.049
- Κριτικές
- 1
- Like
- 51
- Πόντοι
- 16
γεια σου νιγηριανε νιμερτις
τον έχω 23 πόντους ψήνεσαι?
gl
Μέγας
- Εγγρ.
- 6 Ιουλ 2009
- Μηνύματα
- 129.571
- Κριτικές
- 475
- Like
- 502
- Πόντοι
- 4.906
:o :o :o :o :oτον έχω 23 πόντους ψήνεσαι?
Παρόμοια θέματα
- Απαντήσεις
- 69
- Εμφανίσεις
- 12K
- Απαντήσεις
- 176
- Εμφανίσεις
- 30K
- Απαντήσεις
- 294
- Εμφανίσεις
- 19K
?
- Απαντήσεις
- 438
- Εμφανίσεις
- 67K
- Απαντήσεις
- 6
- Εμφανίσεις
- 1K