Νέα

Συνταγές φαγητών

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα SPEED
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 527
  • Εμφανίσεις 27K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποιοςα πιστευεται οτι μπορει να ειναι ο μαμαλακης του σαιτ

  • εριναλ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • λουκρητια

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • βελβυ

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • gl

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • μπαρος

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • ροχαλα

    Ψήφοι: 3 5,5%
  • γουλφακης

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σκασκα

    Ψήφοι: 1 1,8%
  • μπουμπ

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • σταμ90

    Ψήφοι: 2 3,6%
  • νωντας

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • αλιντισσα

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • γκαμπαντου

    Ψήφοι: 5 9,1%
  • λιλας

    Ψήφοι: 13 23,6%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    55

gl

Μέγας
Εγγρ.
6 Ιουλ 2009
Μηνύματα
129.571
Κριτικές
475
Like
502
Πόντοι
4.906
Περιγραφή
Μαλακές και γευστικότατες μοσχαρίσιες μπριζόλες που συνοδεύονται από κρεμμύδια καραμελωμένα!


Συστατικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες (χωρίς λίπος)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κούπα ξύδι βαλσάμικο κόκκινο
1/3 κούπας λάδι
ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μοσχάρι
Μέθοδος
Φούρνου
Διατροφή
Χωρίς γλουτένη
Σερβίρει
4 άτομα
Οδηγίες
Στρώνουμε σε ένα πλατύ και βαθύ μπολ το ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
Τοποθετούμε πάνω όλες τις μπριζόλες απλωμένες η μία δίπλα στην άλλη.
Στρώνουμε το δεύτερο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες πάνω από τις απλωμένες μπριζόλες.
Ανακατεύουμε σε ένα σέικερ το βαλσάμικο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τις μπριζόλες ώστε να σκεπάζονται και σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή και όλο το βράδυ.
Βγάζουμε μόνο τις μπριζόλες από το μπολ και κρατάμε στο ψυγείο το υπόλοιπο, δλδ τα κρεμμύδια με τη σάλτσα.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ψηθούν όσο θέλουμε. Ενδιάμεσα, περίπου στα 20 λεπτά, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά.
Καραμελωμένα κρεμμύδια:
Παίρνουμε όσες φέτες κρεμμυδιών θέλουμε για τη μία μπριζόλα από το μπολ (χωρίς τη σάλτσα!) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έχουν βγάλει οι ήδη έτοιμες μπριζόλες μας και 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
Τα βάζουμε πάνω από την μπριζόλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μερίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύετε ωραία με ρύζι, πατάτες βραστές ή τηγανιτές και τυρί που λιώνει πάνω τους!
Για διατροφή χωρίς γλουτένη, ελέγξτε το βαλσάμικο ξύδι.
 

stam_90

Τιμημένος
Εγγρ.
8 Οκτ 2009
Μηνύματα
36.091
Κριτικές
158
Like
450
Πόντοι
2.046
Περιγραφή
Μαλακές και γευστικότατες μοσχαρίσιες μπριζόλες που συνοδεύονται από κρεμμύδια καραμελωμένα!


Συστατικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες (χωρίς λίπος)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κούπα ξύδι βαλσάμικο κόκκινο
1/3 κούπας λάδι
ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μοσχάρι
Μέθοδος
Φούρνου
Διατροφή
Χωρίς γλουτένη
Σερβίρει
4 άτομα
Οδηγίες
Στρώνουμε σε ένα πλατύ και βαθύ μπολ το ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
Τοποθετούμε πάνω όλες τις μπριζόλες απλωμένες η μία δίπλα στην άλλη.
Στρώνουμε το δεύτερο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες πάνω από τις απλωμένες μπριζόλες.
Ανακατεύουμε σε ένα σέικερ το βαλσάμικο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τις μπριζόλες ώστε να σκεπάζονται και σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή και όλο το βράδυ.
Βγάζουμε μόνο τις μπριζόλες από το μπολ και κρατάμε στο ψυγείο το υπόλοιπο, δλδ τα κρεμμύδια με τη σάλτσα.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ψηθούν όσο θέλουμε. Ενδιάμεσα, περίπου στα 20 λεπτά, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά.
Καραμελωμένα κρεμμύδια:
Παίρνουμε όσες φέτες κρεμμυδιών θέλουμε για τη μία μπριζόλα από το μπολ (χωρίς τη σάλτσα!) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έχουν βγάλει οι ήδη έτοιμες μπριζόλες μας και 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
Τα βάζουμε πάνω από την μπριζόλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μερίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύετε ωραία με ρύζι, πατάτες βραστές ή τηγανιτές και τυρί που λιώνει πάνω τους!
Για διατροφή χωρίς γλουτένη, ελέγξτε το βαλσάμικο ξύδι.
Πεινασα  :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff: :tickedoff:
 

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Μηνύματα
2.049
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
Περιγραφή
Μαλακές και γευστικότατες μοσχαρίσιες μπριζόλες που συνοδεύονται από κρεμμύδια καραμελωμένα!


Συστατικά
4 μοσχαρίσιες μπριζόλες (χωρίς λίπος)
2 μεγάλα κρεμμύδια
1 κούπα ξύδι βαλσάμικο κόκκινο
1/3 κούπας λάδι
ζάχαρη
αλάτι
πιπέρι
Στα γρήγορα
Κατηγορία
Μοσχάρι
Μέθοδος
Φούρνου
Διατροφή
Χωρίς γλουτένη
Σερβίρει
4 άτομα
Οδηγίες
Στρώνουμε σε ένα πλατύ και βαθύ μπολ το ένα κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες.
Τοποθετούμε πάνω όλες τις μπριζόλες απλωμένες η μία δίπλα στην άλλη.
Στρώνουμε το δεύτερο κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες πάνω από τις απλωμένες μπριζόλες.
Ανακατεύουμε σε ένα σέικερ το βαλσάμικο, το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα αυτή τις μπριζόλες ώστε να σκεπάζονται και σκεπάζουμε το μπολ με αλουμινόχαρτο. Το βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες ή και όλο το βράδυ.
Βγάζουμε μόνο τις μπριζόλες από το μπολ και κρατάμε στο ψυγείο το υπόλοιπο, δλδ τα κρεμμύδια με τη σάλτσα.
Βάζουμε τις μπριζόλες σε ένα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε αέρα για περίπου 40 με 50 λεπτά, μέχρι να ψηθούν όσο θέλουμε. Ενδιάμεσα, περίπου στα 20 λεπτά, γυρίζουμε τις μπριζόλες από την άλλη πλευρά.
Καραμελωμένα κρεμμύδια:
Παίρνουμε όσες φέτες κρεμμυδιών θέλουμε για τη μία μπριζόλα από το μπολ (χωρίς τη σάλτσα!) και τα βάζουμε σε αντικολλητικό τηγάνι. Προσθέτουμε λίγο από το ζουμί που έχουν βγάλει οι ήδη έτοιμες μπριζόλες μας και 2 με 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Αφήνουμε τα κρεμμύδια να ψηθούν μέχρι να πιουν το ζουμί τους.
Τα βάζουμε πάνω από την μπριζόλα και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για τις υπόλοιπες μερίδες.
Λίγα μυστικά ακόμα
Συνοδεύετε ωραία με ρύζι, πατάτες βραστές ή τηγανιτές και τυρί που λιώνει πάνω τους!
Για διατροφή χωρίς γλουτένη, ελέγξτε το βαλσάμικο ξύδι.

συνταγές της παρέας και συ  :cheesy:
 

bianco_verdi

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2010
Μηνύματα
1.733
Like
76
Πόντοι
16
η σπεσιαλιτέ μου είναι η καρμπονάρα
έτσι τις ρίχνω! :2funny:
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
Ντοματοκεφτέδες

Υλικά
3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο
λίγο λάδι για το τηγάνι
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα.
  2. Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.


(veganforum)


*ειναι πεντανοστιμοιιιι!
 

Tsolias.Psolias

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Ιουλ 2007
Μηνύματα
15.106
Like
28
Πόντοι
166
Ντοματοκεφτέδες

Υλικά
3 μεγάλες ντομάτες γινωμένες
1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 φλ. αλεύρι
1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
1 κ.γ. ρίγανη ή δυόσμο
λίγο λάδι για το τηγάνι
αλάτι, πιπέρι

Οδηγίες

  1. Κόβουμε τις ντομάτες στη μέση. Αφαιρούμε τους σπόρους και τις κόβουμε πολύ μικρά κομματάκια στον τρίφτη. Αδειάζουμε το μίγμα από τις ντομάτες σε ένα ψιλό τρυπητό και το αφήνουμε να στραγγίξει τα υγρά για μια ώρα.
  2. Αδειάζουμε τις ντομάτες σε ένα μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε. Το μίγμα πρέπει να είναι πηχτό. Αν όχι, προσθέτουμε λίγο αλεύρι ακόμα. Δεν βάζουμε λάδι.
  3. Ρίχνουμε το λάδι σε βαθύ αντικολλητικό τηγάνι έως ότου να ζεσταθεί πολύ καλά. Παίρνουμε κουταλιά κουταλιά το μίγμα και το ρίχνουμε στο καυτό λάδι. Τηγανίζουμε ώσπου να ροδοκοκκινήσουν και σερβίρουμε αμέσως.


(veganforum)


*ειναι πεντανοστιμοιιιι!
καημένη και στερημένη βόλβο... φάε κανένα κοψίδι να σου πιαστεί.


είχα μερικές γκόμενες και φίλες που ήταν χορτοφάγες.
επειδή όμως ένας τσολιάς που σέβεται τον εαυτό του
ξέρει πάντα πως να νικάει.
ένα δείπνο με χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο (μην πάει ο νους σας στο πονηρό)
κάνει πάντα τη δουλειά του
 

Velvy_2

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
11 Ιουν 2010
Μηνύματα
17.680
Κριτικές
1
Like
2
Πόντοι
166
καημένη και στερημένη βόλβο... φάε κανένα κοψίδι να σου πιαστεί.


είχα μερικές γκόμενες και φίλες που ήταν χορτοφάγες.
επειδή όμως ένας τσολιάς που σέβεται τον εαυτό του
ξέρει πάντα πως να νικάει.
ένα δείπνο με χειροποίητο χωριάτικο λουκάνικο (μην πάει ο νους σας στο πονηρό)
κάνει πάντα τη δουλειά του

ελα παψε και σε συμπαθω πφ.

απο βολο ειμαι. τα λουκανικα που ετρωγα εκει στο σπεντζοφαι ηταν λουκουμι. αλλα ολα ειναι θεμα επιλογων.
και το σιγουρο οτι δε θα με πεισει ποτε κανεις να ξαναρχισω :rockon:
 

nimertis

Μέλος
Εγγρ.
6 Μαΐ 2009
Μηνύματα
2.049
Κριτικές
1
Like
51
Πόντοι
16
Η μάνα μου κάνει ένα τέλειο γλυκό βάση σάμαλι και από πάνω κρέμα πατισερί

να το γράψω τι λέτε?  :2funny:
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom