Το κάτωθι κείμενο, βρίσκεται για λόγους τάξης, ανηρτημένο και στο οικείο νήμα της θεραπεύτριας.
Όλα πήγαν καλά!
Οι εντυπώσεις μου από πρόσφατη επίσκεψή μου στον οίκο της Μάγιας:
Κυριακή μεσημέρι, η κούραση και η ένταση από ολόκληρη την εργάσιμη εβδομάδα, αρχίζει να με καταβάλλει, ενώ παράλληλα συνεχίζω να είμαι παρών στις δραστηριότητες του στενού μου οικογενειακού περιβάλλοντος......
Κάποια στιγμή, νοιώθω την ανάγκη να "αποδράσω" για λίγο σε κάποιον άλλο κόσμο, χωρίς υποχρεώσεις και σκοτούρες. Η πρώτη μου σκέψη ήταν η γλυκειά Μάγια. Την καλώ στο τηλέφωνο, και την ρωτώ ευγενικά αν εργάζεται τέτοια ημέρα (Κυριακή). Ακούγοντας την καταφατική απάντηση από μέρους της, αναθαρρώ, και περνώ στην επόμενη διερευνητική ερώτησή μου: Μπορώ να έλθω κοντά σου σε 45 λεπτά? Η δεύτερη κατά σειρά καταφατική απάντηση, μου δίνει ελπίδες για ένα πολύ όμορφο Κυριακάτικο απόγευμα.
Την προσυμφωνημένη ώρα, βρίσκομαι στη διεύθυνση που μου έδωσε, και αναγγέλω τον εαυτό μου, πιέζοντας το κουδούνι της εξώπορτας του διαμερίσματος.
Η Μάγια, μου ανοίγει την πόρτα και με καλοσωρίζει, σαν να είμασταν δύο παλιόφιλοι, που είχαν να συναντηθούν εδώ και αρκετό καιρό. Μία ψηλή γυναίκα, αδύνατη, αλλά όχι κοκκαλιάρα, με όμορφη απαλή επιδερμίδα και γλυκό παρουσιαστικό, σου δίνει τη βεβαιότητα, ότι είναι ικανή να σε κάνει ν' αφήσεις ό,τι σε απασχολεί, στην άκρη, για χάρη σου.
Το σπίτι στο οποίο προσφέρει τις υπηρεσίες της, αν και βρίσκομαι πρώτη φορά σε αυτό, μου δίνει την αίσθηση του οικείου. Όλα τακτοποιημένα, καθαρά, συγυρισμένα και με αρμονία βαλμένα στη θέση τους. Οι υποψίες μου ότι θα περάσω όμορφα, μία ώρα μέσα στο μικρόκοσμο της Μάγιας, τείνουν να μετατραπούν σχεδόν σε βεβαιότητα. Ο χώρος σε προδιαθέτει θετικά και μέσα από αυτό το χώρο και τις λεπτομέρειές του, καταλαβαίνεις ότι ο άνθρωπος που πρόκειται να σου προσφέρει τις υπηρεσίες του είναι το ίδιο τακτικός, ευγενικός, καλοσυνάτος και ήρεμος.
Το διερευνητικό δεκάλεπτο, μπορεί να ήταν και τέταρτο (περνάει τόσο γρήγορα ο χρόνος όταν η φιλική κουβέντα για να σπάσει ο πάγος γίνεται μία οικεία ανταλλαγή απόψεων επί παντός επιστητού) κυλάει ευχάριστα και έρχεται η ώρα για να γίνει πραγματικότητα η επιθυμία μου να αφεθώ στα χέρια της θεραπεύτριας.
Μου δείχνει το υπνοδωμάτιο που εκεί θα μου αφιερώσει τα επόμενα 60 λεπτά από τη ζωή της, και με περνάει στο μπάνιο όπου μου δίνει παντοφλίτσες και σφουγγάρι (στη συσκευασία του). Από την τουαλέτα ενός σπιτιού μπορεί ο επισκέπτης να καταλάβει πόσο καθαρός και τακτικός είναι ο οικοδεσπότης. Και η τουαλέτα αυτή, επιβεβαιώνει αυτό που μόλις έγραψα. Όλα βαλμένα στη θέση τους και πεντακάθαρα.
Τελειώνοντας το μπανάκι μου, περνώ στο δωμάτιο, όπου η απαλή μουσική, συνοδεία του ημίφωτος λόγω των κλειστών πατζουριών της μπαλκονόπορτας, δίνουν την αίσθηση τη ηρεμίας και χαλάρωσης που πρόκειται να ακολουθήσει.
Η Μάγια, με προτρέπει να ξαπλώσω στο κρεβάτι, γυμνός, έχοντας γυρισμένη την πλάτη μου προς αυτήν. Τα χέρια της πολύ απαλά, αρχίζουν να με χαλαρώνουν, ξεκινώντας από τις πατούσες μου. Το βελούδινο άγγιγμά της, περνάει στους σωστούς χρόνους και στα υπόλοιπα μέλη του σώματός μου. Σταδιακά, το άγγιγμά της και η χαλάρωση που μεταδίδεται στο κορμί μου, από τα χέρια της, με κάνουν να νοιώσω, ότι θέλω απλά να αφεθώ στα έμπειρα δάκτυλά της, χωρίς να θέλω να επέλθει το μοιραίο, στο δεύτερο μέρος της συνάντησης μας. Η έμπειρη Μάγια το αισθάνεται αυτό και μετά από τουλάχιστον 30-35 λεπτά μασάζ, γίνεται πιο επιθετική και πονηρή, δίνοντας το έναυσμα για να ανέβουν οι καρδιακοί μου παλμοί (και όχι μόνο) στο επίπεδο που εκείνη επιθυμούσε.
Επιτρέψτε μου, από το σημείο αυτό και μετά, να μην είμαι τόσο περιγραφικός όσο συνηθίζω στις κριτικές μου, θέλοντας να αφήσω μία μικρή δόση μυστηρίου να πλανάται στον αέρα για το τι μπορεί συνέβη μεταξύ δύο ενηλίκων που βρίσκονταν ξαπλωμένοι στο ίδιο κρεβάτι…..
Το μόνο που μπορώ να σας εκμυστηρευθώ, αγαπητοί μου συναγωνιστές, είναι ότι η Μάγια εκπλήρωσε τις επιθυμίες μου και τις ανάγκες μου, δίνοντας με τον τρόπο της, ένα φλασκί δροσερό νερό σ’έναν ταλαιπωρημένο από την κάψα της ερήμου παράξενο ταξιδιώτη.
Εν κατακλείδι: η Μάγια κατάφερε να μου χαρίσει 60 γεμάτα λεπτά σωματικής και ψυχικής ευεξίας, η οποία με συνόδευε για πολλές ώρες ακόμη, μετά το πέρας της συνάντησής μας, με μία απόλυτα έντιμη και ειλικρινή πρόταση για τα Ελληνικά δεδομένα.
Μάγια ευχαριστώ.