Νέα

Σερβία..συρρίκνωση χωρίς τέλος !

• Μέλος που άνοιξε το νήμα nik30
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 842
  • Εμφανίσεις 28K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

eskiya

Μέλος
Εγγρ.
14 Σεπ 2007
Like
8
Πόντοι
16
Η καλλιεργεια της εθνικη ηττοπαθειας ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με την καλλιεργεια του φοβου που ανεφερα πιο πανω. Το Πατριαρχειο δεν αφορα και πολυ τις ελληνοτουρκικες σχέσεις, οσο κι αν αλλιως νομιζουμε. Το Πατριαρχειο ειναι μεν ελληνοφωνο, ρωμιοκρατουμενο αλλα ειναι Οικουμενικον, ειναι η κεφαλη της επισημης ορθοδοξιας, θα πρεπει να αποτελεσει αντικειμενο συζητησης πολλων κρατων. Ειναι στην Πολη απο τον 5ο αιωνα και στο Φαναρι απο τον 16ο. Πιστεψε με. Δε θα κλεισει.

OP
OP
N

nik30

Μέλος
Εγγρ.
23 Μαρ 2006
Like
1
Πόντοι
16
γιατι ρε συ καλλιεργεια?
δεν ειναι πραγματκοτητα αυτα που ανεφερα?

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Εχω την αισθηση γνωριζοντας πολυ καλα αυτη τη χωρα λογω καταγωγης ότι την Τουρκια την ενδιαφερουν ζωτικοτερα και σοβαροτερα για την υποσταση της πραγματα απο τα δυτικα της συνορα. Θερμα επεισοδια θα εχεις. Εισβολη ειναι νομιζω αστειο να το σκεφτομαστε καν. Δεν εγινε το 74 που η ολη οργανωση ηταν για τα πανηγυρια. Δεν εγινε το 50. Δεν εγινε το 80. Αν ηταν τοσο ευκολο τα συνορα σου τωρα θα ηταν στον Πλαταμονα σε μερικα λεπτα. Δεν παιζουμε ομως ρισκ εδω.
Ασχετο, στη συνειδηση του Ελληνα εχει απεξαρτηθει από την εικονα του "αλλου" του εχθρου η Βουλγαρια διαπιστωνω. Κι ομως ειναι η τελευταια και πιο προσφατη χωρα που με την πρωτη ευκαιρια κηρυξε τον πολεμο.

Μα κανείς σοβαρός στρατιωτικός αναλυτής δεν μίλησε για εισβολή πλήρους κλίμακας...
Αυτά ανήσουν στο παρελθόν- εδώ το Ισραήλ δεν επιχείρησε κάτι τέτοιο στο Λίβανο..
Το θερμό επεισόδειο δεν θα είναι 2-3 αερομαχίες και πάλι φίλοι...
Θα είναι η κατάληψη εθνικού εδάφους, μεγέθους βραχονησίδας στην καλύτερη, ολόκληρου νησιού στη χειρότερη, με παράλληλη δημιουργία τετελεσμένου, αν αποτυχουν οι προσπάθειες για άμεση ανακατάληψη ή κατάληψης αντίστοιχου εχθρικού εδάφους..
Και αυτό είναι πολύ εύκολο να συμβεί.

Το γραψα και σε αλλο ποστ. Κι εψαχνα να μεταφρασω και ενα αρθρο προς παραθεση που δεν το βρισκω το ατιμο. Λοιπον ξεκιναω. Μελος της ΕΕ, τρυπουλα στην Ευρω-ζωνη, μέλος του ΝΑΤΟ, μεγαλυτερη οικονομικη αναπτυξη στη γειτονια, καλυτερο βιοτικο επιπεδο, παγκοσμια αναγνωριση και μελος πλεον της ΕΕ η ρωμεικη πλευρα της Κυπρου, Ολυμπιακοι αγωνες, αθλητικες επιτυχιες, διαθνης αναγνωριση. Αυτα καλε μου φιλε ειναι εθνικες νικες. Μια που ειπες πιλοτους. Δεν ξερω αν το ξερεις, αν ειναι γνωστο εδω αλλα εχουν και οι Τουρκοι νεκρους πιλοτους στο Αιγαιο. Οι εθνικες νικες που ζητας ειναι μπροστα σου και δεν μετριουνται με αιμα.

Σα να διαβάζω για πρώτη φορά μετά το 2004 τη νεομυθολογία περί ισχυρής ελλάδας που καλλιεργήθηκε επί Σημίτη και υποστηρίχθηκε με πάθος από διαπλεκόμενα ΜΜΕ...

Όσον αφορά στη σταθερότητα των συνόρων, από τη στιγμή που το διεθνές δίκαιο τείνει να γίνει στις νομικές σχολές μάθημα εξίσου σημαντικό με το ... ρωμαϊκό δίκαιο, κανείς και τίποτα σε διεθνή οργανισμό, συνθήκη ή / και συμμαχία δεν μπορεί να σου εγγυηθεί τα σύνορά σου.

Ζούμε σε εποχή όπου έχουν αναπτυχθεί έντονες αναθεωρητικές τάσεις, η δε άποψη ότι αυτό που έγινε στο Κόσοβο είναι μια sui generis κατάσταση, προξενεί γέλιο σε όποιόν έχει διαβάσει έστω και ένα βιβλίο διπλωματικής ιστορίας...Να θυμίσω απλά ότι ο Χίτλερ είχε χαρακτηρίσει "ειδικές περιπτώσεις" τις προσαρτήσεις αυστρίας και τσεχοσλοβακίας, με πρόσχημα τι σουδητία....

Ως εκ τούτου, δεν θα κοιμάμαι ήσυχος επειδή τα σύνορά μου "φυλάγονται" από μερικούς τόμους χαρτιού ή επειδή αφελληνισμένες, δήθεν  ελληνικές επιχειρήσεις που ανήκουν τελικά σε ξένα funds κάνουν μπίσνες στα σκόπια (αυτά για τους οπαδούς της οικονομικής διπλωματίας...)

Όσο για το πατριαρχείο, άποψή μου είναι: ή λειτουργεί ως διεθνής θεσμός με μεγάλη αυτονομία και παράλληλη επαναλειτουργία της θεολογικής σχολής της χάλκης ή καλύτερα αυτοκέφαλη εκκλησία της ελλάδος τώρα στα ρωσικά πρότυπα.

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Σα να διαβάζω για πρώτη φορά μετά το 2004 τη νεομυθολογία περί ισχυρής ελλάδας που καλλιεργήθηκε επί Σημίτη και υποστηρίχθηκε με πάθος από διαπλεκόμενα ΜΜΕ...
Μ' αυτή τη νεομυθολογία πάντως εξέλέγη (και επανεξελέγη) Πρωθυπουργός ο ευτραφής κύριος που προϊσταται της χώρας.
Και δεν τον θυμάμαι ποτέ στα μπαλκόνια να κινδυνολογεί για τα εθνικά με τον τρόπο που το κάνετε εσείς.
Τι έγινε, είναι λιγότερο δεξιός ο μπουλούκος απο σας; Η το στρίψατε προς Καρα- Τζαφέρ μεριά;    :dancing: 

enoxlitikos

Μέλος
Εγγρ.
12 Δεκ 2007
Κριτικές
6
Like
7
Πόντοι
6
Ρωτησες πριν αν πιστευει πραγματικα ενας αλλος φιλος οτι απειλουμαστε στρατιωτικα απο την Αλβανια . Εγω πριν απο λιγους μηνες γυρισα απο τον Εβρο που εκανα το στρατιωτικο μου . Πιστευω λοιπον πραγματικα οτι δε φοβομαστε ουτε την Αλβανια ουτε την Τουρκια . Ολοι μπορει να λενε για ενα διαλυμενο στρατο μας. Αυτα τα λενε οσοι πηγαν στο ναυτικο ή την αεροπορια και δεν εφυγαν απο την Αθηνα . Μηπως και του λειψει η μαμακα τους ...

Εσύ που υπηρέτησες στον Έβρο δηλαδή είσαι άντρας,και όσοι δεν υπηρετήσαμε στον Έβρο είμαστε αδερφές,μαμόθρεφτα κλπ...Μάλιστα...Κι επειδή υπηρέτησες στον Έβρο,θεωρείς ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ικανές να νικήσουν τους  Τούρκους.Εγώ υπηρέτησα στο Ναυτικό σε φρεγάτα ως σηματωρός.Ξαδέρφια μου και φίλοι μου υπηρέτησαν στον Στρατό Ξηράς,υπηρέτησαν στη Θράκη και στα νησιά.Μου είπαν λοιπόν για τζιπάκια χωρίς μπαταρίες,που έπαιρναν μπρος μόνο με καλώδια.Όταν ήταν να περάσει ο Γ.ΕΠ.Σ ο διοικητής της μονάδας,πήρε δανεικές μπαταρίες από μονάδα που είχε περάσει ο Επιθεωρητής,και τις έβαλε στα οχήματα,και αφού πήρε το καλώς,επέστρεψαν στη μονάδα τους...Σε μονάδα του ΣΕΜ,υδροφόρα λογιζόταν ως μάχιμη,αλλά δεν είχε τιμόνι,ρόδες,και από τον κινητήρα έλειπαν διάφορα.Σε περίπτωση κρίσης,θα έπρεπε να πάει νερό...Σε άσκηση ενός σχηματισμού,ένας λόχος πήγε στον ΑΝΣΚ με 1 ώρα καθυστέρηση διότι ο διοικητής του λόχου έκανε λάθος στον χάρτη!!!!Αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ109 συμμετείχε σε άσκηση χωρίς να ρίχνει βολές αφού είχε πρόβλημα!Και άλλα πολλά!Καλύτερα να μη γίνει πόλεμος,διότι φοβάμαι ότι θα φτάσουμε μέχρι το Μοτέλ Λεβέντης...

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Εσύ που υπηρέτησες στον Έβρο δηλαδή είσαι άντρας,και όσοι δεν υπηρετήσαμε στον Έβρο είμαστε αδερφές,μαμόθρεφτα κλπ...Μάλιστα...Κι επειδή υπηρέτησες στον Έβρο,θεωρείς ότι οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ικανές να νικήσουν τους  Τούρκους.Εγώ υπηρέτησα στο Ναυτικό σε φρεγάτα ως σηματωρός.Ξαδέρφια μου και φίλοι μου υπηρέτησαν στον Στρατό Ξηράς,υπηρέτησαν στη Θράκη και στα νησιά.Μου είπαν λοιπόν για τζιπάκια χωρίς μπαταρίες,που έπαιρναν μπρος μόνο με καλώδια.Όταν ήταν να περάσει ο Γ.ΕΠ.Σ ο διοικητής της μονάδας,πήρε δανεικές μπαταρίες από μονάδα που είχε περάσει ο Επιθεωρητής,και τις έβαλε στα οχήματα,και αφού πήρε το καλώς,επέστρεψαν στη μονάδα τους...Σε μονάδα του ΣΕΜ,υδροφόρα λογιζόταν ως μάχιμη,αλλά δεν είχε τιμόνι,ρόδες,και από τον κινητήρα έλειπαν διάφορα.Σε περίπτωση κρίσης,θα έπρεπε να πάει νερό...Σε άσκηση ενός σχηματισμού,ένας λόχος πήγε στον ΑΝΣΚ με 1 ώρα καθυστέρηση διότι ο διοικητής του λόχου έκανε λάθος στον χάρτη!!!!Αυτοκινούμενο πυροβόλο Μ109 συμμετείχε σε άσκηση χωρίς να ρίχνει βολές αφού είχε πρόβλημα!Και άλλα πολλά!Καλύτερα να μη γίνει πόλεμος,διότι φοβάμαι ότι θα φτάσουμε μέχρι το Μοτέλ Λεβέντης...

Μη μασάτε λέμε....

[youtube=425,350]biQsH5biwiA&feature=related[/youtube]

woodstockr

Μέλος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
6
Ιτε Παίδες Ελλήνων....

[youtube=425,350]zHsI_WJ1tHI&feature=related[/youtube]

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Μ' αυτή τη νεομυθολογία πάντως εξέλέγη (και επανεξελέγη) Πρωθυπουργός ο ευτραφής κύριος που προϊσταται της χώρας.
Και δεν τον θυμάμαι ποτέ στα μπαλκόνια να κινδυνολογεί για τα εθνικά με τον τρόπο που το κάνετε εσείς.
Τι έγινε, είναι λιγότερο δεξιός ο μπουλούκος απο σας; Η το στρίψατε προς Καρα- Τζαφέρ μεριά;    :dancing: 

ΠΕΣΤΑ ΠΑΠΙΑ, ΠΕΣΤΑ!!!!!!!

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Η καλλιεργεια της εθνικη ηττοπαθειας ειναι αρρηκτα συνδεδεμενη με την καλλιεργεια του φοβου που ανεφερα πιο πανω. Το Πατριαρχειο δεν αφορα και πολυ τις ελληνοτουρκικες σχέσεις, οσο κι αν αλλιως νομιζουμε. Το Πατριαρχειο ειναι μεν ελληνοφωνο, ρωμιοκρατουμενο αλλα ειναι Οικουμενικον, ειναι η κεφαλη της επισημης ορθοδοξιας, θα πρεπει να αποτελεσει αντικειμενο συζητησης πολλων κρατων. Ειναι στην Πολη απο τον 5ο αιωνα και στο Φαναρι απο τον 16ο. Πιστεψε με. Δε θα κλεισει.

Ακριβως τον οικουμενικο χαρακτηρα ειναι που αμφισβητουν προσφατα οι τουρκοι!
Ποιες αλλες χωρες αφορα το Πατριαρχειο (που να ενδιαφερονται πραγματικά βεβαια).  Μπορεις να αναφερεις καποιες?

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
πολύ αισιόδοξο σε βρίσκω ποιο Λεβέντη στην Κόρινθο και εάν Κιάτο Ξυλόκαστρο σίγουρα

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Το κακό όμως είναι ότι ο εθνικισμός είναι λόξα όχι των Λάτσηδων αλλά των εκατερωθεν κακομοιρηδων. Ο Κοκκαλης μια χαρα συννενοειται με τον Σαμπαντζι ή τον αντιστοιχο Σκοπιανό, Σέρβο, Κροατη, Κογκολέζο. Ο Έλληνας μπακάλης όμως με τον Τουρκο μπακάλη είναι έτοιμοι να σφαχτουν χωρις να εχουν δει ο ενας τον αλλον.

Σωστος Εσκιγια: Το προσπαθησε και ο Λενιν "προλεταριοι ενωθητε".
Το κεφαλαιο ειναι ενωμενο ανεκαθεν.  Κοροϊδα ειναι?

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
ρε συς ο πατερας της δεν γεμισε την ελλαδα αλβανους?
ο πατερας της δεν ελεγε οτι σε δεκα χρονια κανεις δεν θα θυματε το ονομα των σκοπιων(ασχετα αν μετα απο 17 χρονια ολοι το θυμουντε..)
γιατι εκεινη να κανει κατι διαφορετικο....?
οι μητσοτακηδες κρατανε "εγκλωβισμενο" τον καραμανλη και αυτο δεν ειναι καλο...
αντιπολιτευση δεν υπαρχει...ΓΑΜΑΤΑ...

ΓΑΜΑΤΑ, ΓΑΜΑΤΑ!
Συμφωνω απόλυτα!  Τι στο καλο? Στα μπουρδελα δεν ειμαστε στο κατω κατω?

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
[youtube=425,350]joupmq4e2eM[/youtube]
μαγκες για εκει το βλεπω παει η δουλεια και αντε να κρυφτεις!!!!!!!!!

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166

Μιλάμε για ατελείωτες στιγμές γέλιου...
Σε παρακαλώ συνέχισε, νομίζω βρήκες και οπαδό!

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
ωραίο αλεξίπτωτο θα είναι πανάκριβο

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Like
6
Πόντοι
66
Μιλάμε για ατελείωτες στιγμές γέλιου...
Σε παρακαλώ συνέχισε, νομίζω βρήκες και οπαδό!
Είσαι χάχας προφανώς, έτσι εξηγείται.
Εκτός απο τις στιγμές που το παίζεις ινστρούχτορας.

CIVIL111

Μέγας
Εγγρ.
25 Δεκ 2007
Κριτικές
22
Like
18
Πόντοι
4.175
[youtube=425,350]VcZKkmo4OfQ[/youtube]
παρτε και μια κομματαρα για τους ψαγμενους :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses: :sunglasses:

hunter1000

Μέλος
Εγγρ.
21 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
2
Πόντοι
16
Εάν τα συμφέροντα των αμερικανό εβραίων είναι να φτάσει η Αλβανία στην Πελοπόννησο θα φτάσει και ποιος θα τους σταματήσει , το φιλότιμο των ελλήνων , οι ρώσοι , οι κινέζοι , η Ντόρα , σταματήστε τα παραμυθία το μόνο που μετράει σήμερα είναι να είσαι σύμμαχος του ισχυρού ,

Civ Sota

Μέλος
Εγγρ.
10 Αυγ 2007
Like
3
Πόντοι
6
Έχεις σε πολλά πράγματα δίκιο, κατά τη γνώμη μου πάντα, φίλε.
Και αναφέρομαι σ' αυτά που έγραψες περί Τίτο - Μιλόσεβιτς - Γκλιγκόρωφ κλπ.
Θα διαφωνούσα μόνο στον "σκακιστικό" τρόπο που αντιμετωπίζεις το πρόβλημα των Βαλκανίων.
Ο απλός εργαζόμενος ανθρωπάκος σε κάθε χώρα δεν είμαι μόνο για να γίνεται πειραματόζωο στις ορέξεις των "μεγαλοφυών" πολιτικών.
Εγώ προσπαθώ να βλέπω τα πράγματα απο τη σκοπιά του, πάντα.

Θα πρεπει να μελετησεις θεωρια παιγνιων (την αρχισαν οι Αρχαιοι).  Μαλακία θεωρία, μαθηματικά και τετοια αλλα δυστυχως την εφαρμοζουν στο Πενταγωνο και στο Κρεμλινο και ο ανθρωπάκος (και εγω δηλ.) πληρωνει τις συνεπειες.  Στο κατω κατω ποιος ποτε υπολογισε τον προλεταριο? Γκεγκε?

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom