Και υπάρχει ένας ΣΟΒΑΡΟΣ αναλυτής ο οποίος θεωρεί έγκυρα τα δικά σου σενάρια;
Υπάρχει κάποιος ΣΟΒΑΡΟΣ αναλυτής ο οποίος θεωρεί ότι στον Λίβανο έγινε θερμό επεισόδιο;
Και φαντάζομαι πως αναφέρεσαι στην εισβολή του 2006 και όχι τον πόλεμο του 1982 με τις μάχες στην Σάμπρα και την Σατίλα (για να χαρεί ο Αρίωνας και ο fethry) και φαντάζομαι ο ΣΟΒΑΡΟΣ αναλυτής θα έχει υπόψη του τον παρακάτω χάρτη:
Μήπως μπορείς να μας διαφωτίσεις για το ποιος είναι ο αναλυτής αυτός;
Ωραιότατο επιχείρημα από κάποιον που πρεσβεύει τον δημοκρατικό διάλογο.
Κολλάμε μια ιδεολογική ετικέτα, δημαγωγούμε λίγο για τα διαπλεκόμενα ΜΜΕ και καθαρίσαμε με κάποιες σαφείς θέσεις που διετύπωσε ο συνάδελφος eskiya.
Φαντάζομαι ότι στις διαπλεκομένα μέσα κατατάσσεις και την Καθημερινή.
Ωραία λοιπόν, πες μας ένα ανεξάρτητο ΜΜΕ, ποιο είναι αυτό;
Όπως εσύ χρησιμοποιείς κάποια ιδεολογήματα για να απαξιώσεις σαφώς διατυπωμένα επιχειρήματα, μπορώ και εγώ να γυρίσω και να πω για τις δικές σου απόψεις:
Σαν να διαβάζω για πρώτη φορά μετά το 1974 την παλαιομυθολογία περί ισχυρής ελλάδας που καλλιεργήθηκε από τον Γεωργαλά και υποστηρίχθηκε με πάθος από τα πληρωμένα ΜΜΕ.
Δίκαιο δεν έχω;
Εδώ όμως έχεις ξεφύγει τελείως στο εθνικιστικό σου παραλήρημα.
Πρώτα απ’ όλα για πες μου ΜΙΑ ελληνική εταιρεία που ανήκει ΤΕΛΙΚΑ σε ξένα funds.
Ακόμα και την Marfin να εννοείς, δες τι ποσοστό κατέχουν οι Αραπάδες και μετά έλα να πετάξεις λάσπη.
Γιατί όχι μόνον λάσπη πετάς αλλά λοιδωρείς αναίσχυντα επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στα Βαλκάνια.
ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΕΣ λοιπόν οι τράπεζες, οι κατασκευαστικές, οι εταιρείες πληροφορικής.
ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΕΣ μικρομεσαίες εταιρείες που ούτε καν ξέρεις τα ονόματα τους κύριε αδέκαστε δημοκράτη.
Γνωρίζω προσωπικά τους ιδιοκτήτες εταιρειών πληροφορικής που δραστηριοποιούνται στον τραπεζικό τομέα της Ρουμανίας και των Σκοπίων. Γνωρίζω τους ιδιοκτήτες (φίλοι-πρώην συμφοιτητές) εταιρείας συμβούλων που είναι εισηγμένη και εκτελεί έργα από την Βοσνία μέχρι την Τουρκία και όλα τα Βαλκάνια.
Ονόματα δεν μπορώ να πω εδώ.
Θα ήθελα όμως να σε ρωτήσω αν είχες ποτέ σου το θάρρος και τα @@ να πας μπροστά τους και να τους πεις κατάμουτρα ότι δεν είναι ΕΛΛΗΝΕΣ.
Δεν είναι ΕΛΛΗΝΑΣ ο Μπελές του Νηρέα που πήγε στην Τουρκία
ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΗ και η KLEEMAN που από το 1991 πουλάει ασανσερ στην Τουρκία,
ΑΦΕΛΛΗΝΙΣΜΕΝΗ και η Εθνική Τράπεζα που αγόρασε την Finansbank επίσης στην Τουρκία.
Εδώ μπορεί να έχεις και δίκαιο αφού μεγαλομέτοχος της Εθνικής είναι η Εκκλησία της Ελλάδος.
Τελικά μόνον εσύ είσαι ο Über-Έλληνας, ο πραγματικός πατριώτης,.....
Ενδιαφέρον πόστ...
Ας τα πάρουμε 1-1...
Τα σενάρια ΔΕΝ είναι δικά μου...
Το ενδεχόμενο θερμού επεισόδιου μεταξύ ελλάδας- τουρκίας με την κατάληψη εθνικού εδάφους έχει αναλυθεί πολλάκις, ειδικά μετά τα Ίμια και οδήγησε στη λεγόμενη θεωρία του ισοδύναμου τετελεσμένου και στην αλλαγή του τρόπου που επιχειρούν οι ΕΔ της χώρας (έμφαση στη διακλαδικότητα)..
Μπορείς να αναζητήσεις την πλούσια αρθρογραφία στον ειδικό τύπο κυριώς, από το 1996 και μετά...
Στο Λίβανο το 2006 λες ότι έγινε εισβολή ΠΛΗΡΟΥΣ ΚΛΙΜΑΚΑΣ;
Αυτό συνήθως οδηγεί σε κατάληψη εδαφών, στρατούς κατοχής και άλλα τέτοια...
Όπως πχ η εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο ή των ΗΠΑ στο Ιρακ (τόσο η πρώτη που οδήγησε στην ανακατάληψη- απελευθέρωση του Κουβέιτ όσο και η 2η που οδήγησε στην κατάληψη του Ιράκ)...
Εκτός εάν συσχετίζεις τον πόλεμο των 6 ημερών και το Γιομ- Κιπούρ με αυτό που έγινε στο Λίβανο το 2006...
Βλέπω ότι και εσύ συμμερίζεσαι τα περί ισχυρής ελλάδας, τα οποία κατέρρευσαν μαζί με το χρηματιστήριο (ξέρω, ξέρω, φταίνε μόνο οι αδαείς επενδυτές) και με μια απέραντη αόσθηση διαφθοράς και διαπλοκής, απειροελάχιστα κλάσματα της οποίας έχουμε δει (δεν έχεις μόνο εσύ γνωστους σε υψηλές θέσεις και ούτε και εγώ μπορώ να πω ονόματα)..
Δικαίωμά σου να αναπολείς τις glory days της οκταετίας Σημίτη αλλά μη ζητάς από όλους να το κάνουν αυτό...
Και όσο για τα διαπλεκόμενα μέσα, έχω πει σε προηγούμενο ποστ ότι δεν υπάρχει απόλυτα αντικειμενική πηγή ούτε απόλυτα αντικειμενική επεξεργασία των ειδήσεων..
Όλοι και όλα έχουμε τις προκαταλήψεις και τις αντιλήψεις μας...
Η καθημερινή και ο σκαϊ είναι κατά την άποψή μου λιγότερο υποκειμενικοί από άλλα ΜΜΕ μιας και το έθιξες...
Και φυσικά δεν θα ξεχάσω τον απίστευτο εξωραϊσμό της πραγματικότητας μέχρι το 2004, ο οποίος όλως τυχαίως έχει σταματήσει τα τελευταία χρόνια...
Αναρωτήθηκες γιατί;
Αλλά ξέχασα..Έως το 2004 είχαμε την ισχυρή ελλάδα...
Όσο για την οικονομική διπλωματία η οποία υποτίθεται ότι υποστηρίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και διασφαλίζει τα σύνορα, ποιος ακριβώς ενέργειες έχουν κάνει οι επίγονοι του Ζάππα ή του Αβέρωφ..
Μιας και είσαι μέσα στα πράγματα κατά δήλωσή σου, μπορείς να μας πει πόσοι έλληνες επιχειρηματίες, αφού πήραν παχυλές επιδοτήσεις, την έκαναν για βουλγαρία και σκόπια, αφήνοντας στο δρόμο τους έλληνες εργαζομένους και οδηγώντας σε αποβιομηχάνιση τη Β. Ελλάδα (ξέρω, ξέρω και πάλι, φταίνε οι εργαζόμενοι που δεν συμμερίζονταν το όραμα του επιχειρηματία και απαιτούσαν αξιοπρεπείς μισθούς...)..
Ή τί έκαναν οι έλληνες επιχειρηματίες για το μακεδονικό και άλλα ζητήματα;
Δεν αμφισβητώ ότι οι διευθύνοντες σύμβουλοι κ.τ.λ. είναι ... έλληνες...
Αλλά ούτε και εσύ μπορείς να αμφισβητείς ότι προέχει για αυτούς το επιχειρηματικό τους συμφέρον...
Και φυσικά δε τίποτα δεν με έχει ωφελήσει ότι κάποιοι επιχειρηματίες αφού πήραν ό,τι μπορούσαν από την κορεσμένη και με δική τους ευθύνη ελληνική αγορά, πήγαν στο ελ ντοράντο της α. ευρώπης και των βαλκανίων για να συνεχίσουν την αναζήτηση νέων θυμ...ε, πελάτων θέλω να πω.
Αυτό θα διασφαλίσει τα σύνορά μου;
Αυτό θα αποτρέψει μεγαλοϊδεατισμούς γειτόνων;
Ή τελικά θα γυρίσουν μπουμερανγκ και αντί να πιέζουν Αλβανούς/ σκοπιανούς/ βούλγαρους για υποχωρήσεις θα πιέζουν την ελληνική κυβέρνηση για παραχωρήσεις για να μην χαλάσουν οι μπίσνες στα βαλκάνια;
Όσο για τη μετοχική σύνθεση, τις δανειακές εξαρτήσεις και τη γενικότερη πολτική της κάθε εταιρείας, δεν θα έφτανε οικονομικό ένθετο εφημερίδας για να τα αναλύσουμε...
Αλλά δεσμεύομαι να ξανακοιτάξω τις όποιες πηγές μου.. Κάνε και εσύ το ίδιο.
Τέλος, το ύφος σου είναι λίαν προκλητικό. Εκτιμώ ότι σε εξόργισε η χρήση της λέξης "αφελληνισμένες"...Fair enough αν και η φράση πάει περισσότερο σε επιχειρηματικές πράκτικές και ασφαλώς όχι σε πρόσωπα ή συγκεκριμένες εταιρείες.