str81977
Τιμημένος
- Εγγρ.
- 17 Απρ 2006
- Κριτικές
- 2
- Like
- 6
- Πόντοι
- 166
Χτες όπως ξέρουμε όλοι, έγιναν επεισόδια στο Βελιγράδι με επιθέσεις σε πρεσβείες χωρών που αναγνώρισαν το Κόσοβο και ένα νεκρό.
Η αμερικανική πρσβεία ανακοίνωσε οτι δέχτηκε επίθεση από thugs (κακοποιός, φονιάς, μαχαιροβγάλτης).
1. Συμφωνείτε με την επίθεση;
2. Πως σας φαίνεται η δήλωση της Αμερικάνικης πρεσβείας;
Απαντώ για λογαριασμό μου
1. Ναι
2. Προκλητική
Νομίζω ότι η προηγούμενη ανάλογη φάση ήταν η κατάληψη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράν, το 1979...
Οι Σέρβοι έχουν κάθε δικαίωμα να είναι θυμωμένοι με τους αμερικάνους...Οι Αμερικάνοι από το 1992 τους έχουν γαμήσει ασάλιωτα, στρατιωτικά, πολιτικά, οικονομικά, κατά πλήρη παράβαση κάθε διεθνούς νομιμότητας..
Οι δε βομβαρδισμοί στο Βελιγράδι το 1999 ήταν κατά την άποψή μου πιο εγκληματικοί και αδιακιολόγητοι από τους βομβαρδισμούς της Βαγδάτης ή του Αφγανιστάν, για όσους εκτός από την 8ετία σημίτη αναπολούν και την 8ετία Κλίντον...
Αλλά...
Η διπλωματία δεν σταματά και δεν πρέπει να σταματά ποτέ...Γι' αυτό και οι πρεσβείες και οι πρέσβεις έχουν ιδιαίτερα προνόμια και θεωρείται "ταμπού" η επίθεση σε διπλωματικές αποστολές..
Με τέτοιες ενέργειες η σερβία επιτείνει τη διπλωματική της απομόνωση και χάνει ερείσματα..
Από την άλλη, μήπως αυτή η χώρα έχει φτάσει σε ένα σημείο που δεν έχει τίποτα πια να χάσει, που είτε τηρεί είτε δεν τηρεί την όποια διεθνή νομιμότητα, το αποτέλεσμα είναι ακριβώς το ίδιο;
Η δήλωση των ΗΠΑ ήταν αναμενόμενη- θα μπορούσε να είναι και πολύ χειρότερη λέγοντας ότι οι κακοποιοί έδρασαν κατόπιν εντολής της σερβικής κυβέρνησης..
Αναρωτιέμαι βέβαια αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα χαρακτήριζε thugs τους πιλότους της που έκαψαν την κινεζική πρεσβεία το 1999 κατά λάθος εννοείται...