Νέα

Σε ποιούς απευθύνονται τα νεόδμητα ακίνητα;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα Σαλονικιος
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 254
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.329
Πόντοι
3.656
και να έδιναν....τι θα αγόραζες με 60Κ καλύτερα κράτατα....
Παίρνει ένα κέντρο με 53 και με μάγκικη ανακαίνιση .... χτυπάει ενοίκιο 350€ με 400€ .....
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

Εννοείται. Αφού όλη η φατριά έχει από 200 διαμερίσματα ο καθένας και πάνω.
Υπάρχουν πατέντες να φτιάξεις και 1000 και 2000 διαμερίσματα και στο όνομα σου να φαίνεται μόνο η καλύβα σου στην Κατούνα.

Με τέτοια νούμερα και μικρότερα, τα 3Κ έξοδα λογιστή το χρόνο , για εταιρεία διαχείρισης δεν είναι τίποτε .... συμφέρει .......

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Ναι είναι ζόρι. Βέβαια, αν σκεφτείς ότι ένα υπόγειο στην Κυψέλη που μένουν Πακιστανοί ξεκινάει από 25Κ (τρου στόρυ, είχα μπει να δω τιμές στην αγορά), ένα μοντέρνο σπίτι θα ξεκινάει εύκολα από 200Κ. Το airbnb κατέστρεψε την αγορά. Πλέον, το να διαθέτεις το σπίτι σου σαν airbnb συμφέρει καλύτερα από το να το κάνεις μακροχρόνια ενοικίαση. Το κέρδος είναι μεγαλύτερο. Ειδικά σε high season περιόδους ένα 80άρι/ημέρα το βγάζεις με το καλημέρα (αλλά θέλει πολύ πολύ πολύ φροντίδα και περιποίηση).

Εξαρταται τι εννοουμε με το "κατεστρεψε την αγορα" γιατι και το 2015 που ολα ηταν ΠΑΤΟΣ, το ιδιο λεγαμε, πως η αγορα καταστραφηκε

Πχ Νεα Υορκη θα θεωρειται επιτυχια εαν τριπλασιαστουν οι τιμες των ακινητων σε 5 χρονια η εαν πεσουν στο 1/3 των σημερινων τιμων;

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Με 400 βρίσκεις 75τμ και 80τμ καισε άλλες περιοχές. ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ ΚΕΝΤΡΟ. Μεταμόρφωση λυκόβρυση επίσης βρίσκεις όπως και νέα ιωνία.

Στα βριλλήσια, είχε καλές κατασκευές από παλιά όπως και νέα κηφισιά και νέα πεντέλη . Πολύ χειρότερα είναι τα παλιά κατά μήκος της μεσογείων .

Τα δύσκολα είναι να μου βρεις με 1500€ το μήνα .... ένα του 1700 στη βενετία .... θέλω θέα στον άγιο μάρκο .....
10Κ το μήνα ζητάνε οι γαμιόλες για σπίτι 300 ετών
Ναι κέντρο βρίσκεις...στα κάτω πατήσια...αχαρνών...κολονό....εκεί στη φυλής και στο μεταξουργείο πίσω από την ομόνοια επίσης....παρέα με τα γκέτο...μια χαρά.....και τι σπίτια θα είναι ε....θα στάζει στο κεφάλι σου η οροφή όταν κοιμάσαι και το καζανάκι θα βουλώνει κάθε βδομάδα....και θα έχει ασανσέρ αλλά δεν θα δίνει λεφτά η πολ/κια να το φτιάξει θα ανεβαίνεις στον 4ο με τα πόδια :2funny:

Ε στα λόγια μου έρχεσαι....νεα ιωνία...μεταμόρφωση και λυκόβρυση (όχι παντου στο τελευταίο)...με 4-5 κατοστάρικα βρίσκεις ΚΓΡΕΜΙΔΙΑ που δεν αξίζει να μένεις.

Ναι άντε να βρεις με 400 ευρώσ την κηφισιά και στην πεντέλη και άσε τις βενετίες...και στην πλάκα μπορεί ένα διατηρημένο να έχει 25 χιλιάδες.

Να μη λέμε και μαλακίες...

Διανοούμενος

Ανώτερος
Εγγρ.
28 Ιαν 2021
Κριτικές
35
Like
29.919
Πόντοι
9.846
Το έχει ξεκινήσει από την αρχή? Από τα μπετά και τα θεμέλια?

Ο ξάδερφός μου έκανε σχεδόν ολική ανακαίνηση στο σπίτι του, 100 τμ το 90', μαζί με τα έπιπλα της κουζίνας του πήγε σχεδόν 70κ.
Αδερφε ήμουν σαφέστατος. Έγραψα έχει ξεκινήσει σπίτι. Μπετά, θεμέλια. Όλα. Δεν έγραψα ανακαίνιση.

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.329
Πόντοι
3.656
Πχ Νεα Υορκη θα θεωρειται επιτυχια εαν τριπλασιαστουν οι τιμες των ακινητων σε 5 χρονια η εαν πεσουν στο 1/3 των σημερινων τιμων;
Τι μας νοιάζει ρε τύπε ;
Ξέρεις κανέναν ελληνοαμερικάνο ; Έχω γνωστούς. Τα σπίτια των πατεράδων τους, που αγοράστηκαν 1960 - 1970 ... αστόρια , κουηνς .... τζαμαϊκα αβενιου κτλ .....

οι δεύτερης γενιάς σήμερα, τα νοικιάζουν ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΡΑ .... για 4000$ ως 5500$ το μήνα ..... άλλα λεφτά .........
μιλάμε για 130τμ ... κατασκευές .... 1900 .... 1890 ....

Εγγρ.
13 Αυγ 2019
Like
10.926
Πόντοι
3.556
Θυμαμαι παντως το 2015 κοιτουσα τιμες και εβρισκα αξιοπρεπη σπιτια σε τιμες πατο. Θυμαμαι ενα στη Βουλα με 400 ευρω κοντα στη θαλασσα και ετριβα τα ματια μου, δεν το πιστευα. Και πολλα αλλα σπιτια ιδια φαση. Το ιδιο σπιτι σημερα εχει τουλαχιστον 1200

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.329
Πόντοι
3.656
Θα κάνει ανακαίνιση με 7 χιλιάρικα σε σπίτι του 60 που δεν έχει ανακαινιστεί ποτέ?
:tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth::tooth:
Τύπε ..... αλλαγή μπάνιου μιλάμε .... και πλακάκι ...... δαπέδου .... και ένα ίνοξ φτηνιάρικο νεροχύτη με ντουλάπι μελαμίνη ......εγώ το κάνω τόσο .
Εσύ για αυτό που κάνω εγώ με 7 , θα δώσεις 12, ο άπλας άλεξ 16 ..... άλλοι φλώροι 20 .... έτσι πάνε.
Κάποιος πλαστικός χειρουργός .... μπορεί να δώσει 35 ....

OP
OP
Σ

Σαλονικιος

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Φεβ 2023
Like
1.994
Πόντοι
206
μαλλον σε αυτους που θελουνε να κανουνε ξεπλυμα...
Αυτό σύντροφε δεν γίνεται πλέον στην Ελλάδα όταν αγοράζεις ακίνητο η εφορία ψάχνει το εισόδημα σου σε βάθος 10ετιας πλέον

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Τύπε ..... αλλαγή μπάνιου μιλάμε .... και πλακάκι ...... δαπέδου .... και ένα ίνοξ φτηνιάρικο νεροχύτη με ντουλάπι μελαμίνη ......εγώ το κάνω τόσο .
Εσύ για αυτό που κάνω εγώ με 7 , θα δώσεις 12, ο άπλας άλεξ 16 ..... άλλοι φλώροι 20 .... έτσι πάνε.
Κάποιος πλαστικός χειρουργός .... μπορεί να δώσει 35 ....
και όταν θα σε παίρνει ο φτωχός που θα μένει μέσα και θα σου λέει μαύρισε ο τοίχος από τη μούχλα έχει διαρροή ή ότι βάζει το σίδερο στη πρίζα και πέφτει ο γενικός τι θα κάνεις?

Δε θα σηκώνεις το τηλέφωνο??????? Ή νομίζεις ότι ο φτωχός που θα ξεζουμίσεις θα έχει σπεαρ χρήμα να σου φτιάξει το σπίτι που δεν έφτιαξες εσύ??????

για κορόιδα ψάχνεις ε? όταν θα τρως τα πιστόλια στα ενοίκια 10-10 και θα τον κυνηγάς όμως.....

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.329
Πόντοι
3.656
και όταν θα σε παίρνει ο φτωχός που θα μένει μέσα και θα σου λέει μαύρισε ο τοίχος από τη μούχλα έχει διαρροή ή ότι βάζει το σίδερο στη πρίζα και πέφτει ο γενικός τι θα κάνεις?
Ρε τύπε, το να έχεις άκρες και να κάνεις δουλειές φθηνά, δεν σημαίνει ότι γίνονται σκατά.
Σκατά τις κάνουν σε κάτι φλώρους σκρουτζοεπιχειρηματίες , που το παίζουν λαρτζ.

Είνα σαν τις βίζιτες.
Στους αγαπούληδες πελάτες παίρνουν 300€ την ώρα ....
με τον άσβερκο από τη χώρα τους ....το κάνουν τσάμπα ....

Rand0m1

Σπουδαίος
Εγγρ.
15 Αυγ 2019
Κριτικές
1
Like
6.189
Πόντοι
2.356
Ε στα λόγια μου έρχεσαι....νεα ιωνία...μεταμόρφωση και λυκόβρυση (όχι παντου στο τελευταίο)...με 4-5 κατοστάρικα βρίσκεις ΚΓΡΕΜΙΔΙΑ που δεν αξίζει να μένεις.
Θεωρώ ότι τα γκρεμίδια, την ίδια αξία έχουν είτε είναι στο Κερατσίνι είτε στην Πεύκη.

Ποιος μαλάκας θα ρίξει άλλα τόσα για ν' ανακαινίσει μια σαπίλα;

Black Panther91

Ανώτερος
Εγγρ.
18 Ιαν 2017
Κριτικές
3
Like
33.601
Πόντοι
6.186
οι τιμές εκτοξεύτηκαν για 3 λόγους, ο ποιο ασήμαντος είναι η αύξηση του κόστους των υλικών, μετά golden visa κ ο πόλεμος στην Ουκρανία που έφεραν πολλούς μετανάστες στην Ελλάδα κ για να σας προλάβω έχω πάνω από 15 συναδέρφους Ουκρανους που μετακόμισαν μόνιμα Αθήνα κ Χαλκίδα κ οι περισσότεροι αγόρασαν σπίτια!
Τέλος το δάνειο για τους νέους έως 39 που έτρεξαν όλοι να το πάρουν κ εκτόξευσαν τις τιμές!

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ρε τύπε, το να έχεις άκρες και να κάνεις δουλειές φθηνά, δεν σημαίνει ότι γίνονται σκατά.
Σκατά τις κάνουν σε κάτι φλώρους σκρουτζοεπιχειρηματίες , που το παίζουν λαρτζ.

Είνα σαν τις βίζιτες.
Στους αγαπούληδες πελάτες παίρνουν 300€ την ώρα ....
με τον άσβερκο από τη χώρα τους ....το κάνουν τσάμπα ....
Α με 7 χιλιάρικα θα σκάψεις και θα ξηλώσεις και πατόματα και τοίχους και θα αλλάξεις και τα υδραυλικά και τα ηλεκτρικά και θα αλλάξεις και μπάνιο και πόρτες και ντουλάπια και πλακάκια και μπανιέρα και νυπτήρα, θα το βάψεις θα το σενιάρεις

μήπως θα σε πληρώσει κιόλας ο εργολάβος επειδή είσαι μάγκας και λαρτζ και from the inside?

για μαλάκες ψάχνεις? :tooth:

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Θεωρώ ότι τα γκρεμίδια, την ίδια αξία έχουν είτε είναι στο Κερατσίνι είτε στην Πεύκη.

Ποιος μαλάκας θα ρίξει άλλα τόσα για ν' ανακαινίσει μια σαπίλα;
Κοίτα δεν είναι έτσι ακριβώς....εξαρτάται....

ένα γκρεμίδι στο κερατσίνι δεν έχει προστιθέμενη αξία

ένα γκρεμίδι σε καλό οικόπεδο στην πεύκη όμως μπορείς να το ανακαινίσεις πλήρως και να το πουλήσεις για πολύ περισσότερο...μέχρι να το γκρεμίσεις και να σηκώσεις κάτι άλλο αν είναι μονοκατοικία.

Αν η περιοχή το σηκώνει μπορείς να επενδύσεις. Αλλά με τίποτα δεν θα έσκαγα τα λεφτά που ζητάνε για να μείνω στο γκρεμίδι. Αν είσαι ιδιοκτήτης και δεν πουλάς....αν θες να ζητάς 1.200 και 1500 ευρώ να ρίξεις και λεφτά για ανακαίνιση. Σε σένα θα μείνει και στα παιδιά σου έτσι και αλλιώς.

Talibanakos44

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Δεκ 2015
Κριτικές
10
Like
3.423
Πόντοι
736
Την ιδια απορια εχω και εγω τυπε, παντου χτιζουν νεες πολυκατοικίες, ποσοι εχουν χρηματα για να τα αγοράσουν; Λενε οτι εχει ανοίξει η αγορα και στους ξενους, δεν ξερω κατα ποσο ισχύει αυτο.
Ισχύει τύπε μου γι τους ξενους δυστυχώς, λόγο δουλειάς νταλαβεριζομαι συνεχως με Ισραηλινούς Κινέζους αλλά όσο κ αν σ κάνει εντύπωση κ με Τούρκους υποψήφιους αγοραστές που αγοράζουν με το τσουβάλι φοβούμενοι τη μεταστροφή της Τουρκίας σε τελείως ισλαμικό κράτος από τον Ρετζεπ. Επίσης αφού νταλαβεριζομαι με όλους αυτούς σημαίνει ότι γνωρίζω κ μεσίτες, σε κουβέντες χαλαρές έχει αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αγοραστών στην ελληνική αγορά είναι ξένοι κυρίως από τις προηγούμενες εθνικότητες. Τέλος παρα πολλά ξενοδοχεία ειναι ιδιοκτησίας Κινέζων κ Εβραίων. Ξέχασα ν αναφέρω οι περισσότεροι αγοραστές δεν ενδιαφέρονται να μείνουν αλλά να κάνουν μπίζνες ενοικίαση η Airbnb, το τι νοίκια θα ζητάνε άστο καλύτερα.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.036
Πόντοι
3.656
Ισχύει τύπε μου γι τους ξενους δυστυχώς, λόγο δουλειάς νταλαβεριζομαι συνεχως με Ισραηλινούς Κινέζους αλλά όσο κ αν σ κάνει εντύπωση κ με Τούρκους υποψήφιους αγοραστές που αγοράζουν με το τσουβάλι φοβούμενοι τη μεταστροφή της Τουρκίας σε τελείως ισλαμικό κράτος από τον Ρετζεπ. Επίσης αφού νταλαβεριζομαι με όλους αυτούς σημαίνει ότι γνωρίζω κ μεσίτες, σε κουβέντες χαλαρές έχει αναφερθεί ότι το μεγαλύτερο ποσοστό αγοραστών στην ελληνική αγορά είναι ξένοι κυρίως από τις προηγούμενες εθνικότητες. Τέλος παρα πολλά ξενοδοχεία ειναι ιδιοκτησίας Κινέζων κ Εβραίων. Ξέχασα ν αναφέρω οι περισσότεροι αγοραστές δεν ενδιαφέρονται να μείνουν αλλά να κάνουν μπίζνες ενοικίαση η Airbnb, το τι νοίκια θα ζητάνε άστο καλύτερα.
α γειά σου....

και σε πολλές περιπτώσεις ο άλλος έχει πουλήσει τα περισσότερα διαμερίσματα πριν αρχίζει να χτίζει....γεμάτο το φβ από 3d tours σε τέτοια....

το θέμα είναι ότι αυτό γαμάει χωρίς γυρισμό την αγορά γενικά...γιατί παίρνουν θάρος οι βλαχοι και χρεώνουν παραπάνω τα παλαιότερα σπίτια επειδή δεν υπάρχει μεγάλη προσφορά.

υπάρχουν λύσεις φυσικά αλλά η κυβέρνηση πέρα βρέχει και σε αυτό μέχρι στιγμής...

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom