Το post σου τύπε είναι σημείο αναφοράς και πάνω σε αυτό θα αναλύσουμε στην συνέχεια τα όποια είδη.
[size=15pt]1.φοιτητης-κομματοσκυλο.[/size]
Αυτό το είδος υπάρχει σε κάθε σχολή και αναλογικά πιάνει ένα μεγάλο ποσοστό από τα "γνωστά" άτομα (με το "γνωστά" εννοώ τα άτομα που κάποιος βλέπει συχνά και γενικά θα είναι μέσα στην φοιτητική του καθημερινότητα). Η γνωριμία με αυτούς θα γίνει 1)στις εγγραφές, 2)σε κάποιο φοιτητικό πάρτυ, 3)σε μία ανακοίνωση μέσα σε αμφιθέατρο, 4)σε μία κουβέντα δίπλα στο τραπεζάκι της παράταξής τους ή 5)στην καφετέρια/μπαρ/μπουζούκι/κλαμπ που είναι το στέκι τους ή κάνουν τις εκδηλώσεις τους.
Όποιος θέλει να ασχοληθεί με κομματικά τότε θα πρέπει να τους έχει από κοντά. Όποιος τσαντίζεται με τα κομματικά μόνο που τα σκέφτεται τότε πρέπει να μην ασχολείται καθόλου μαζί τους. Σε όλα τα υπόλοιπα είδη φοιτητών, οι φοιτητές-κομματόσκυλα μπορούν να αποδειχθούν ένα χρήσιμο είδος.
Οι παρατάξεις που "μετράνε" στις περισσότερες σχολές είναι οι ΔΑΠ & ΠΑΣΠ (οι αριστερές μετράνε κυρίως σε πολυτεχνεία). Τα καλά που προσφέρουν είναι 1)νυχτερινές εξόδους, 2)φοιτητικές εκδρομές & 3)σημειώσεις & θέματα εξετάσεων. Τα κακά που προσφέρουν είναι 1)πρήξιμο για να γράψουν και 'σενα & 2)συζητήσεις πολιτικού περιεχομένου κάθε μα κάθε στιγμή.
Ο τύπος/ισσα που ανήκει σε αυτές:
- Φοράει γαλάζιο πουκάμισο/πουλοβεράκι & τζιν ή γαλάζιο t-shirt με μαύρο κολάν (αντίστοιχα) για ΔΑΠ και τα ίδια σε πράσινα για ΠΑΣΠ (& συνήθως έχουν και αυτοκολλητάκια).
- Θα σε πλησιάζει με ένα μεγάλο χαμόγελο και φιλικό χτύπημα στην πλάτη αν είναι άντρας ή αγκαλιά και φιλιά αν είναι γυναίκα με κουβέντες του τύπου "πού είσαι?", "πού χάθηκες?", "την πέμπτη θα πάμε εκεί, θα έρθεις?", "ο άλλος ο φίλος σου γιατί κάνει παρέα με τον Χ και τον Ψ?" και διάφορα τέτοια.
Πιστεύω ότι ο οποιοσδήποτε που πουλάει λίγη τρέλα τα καταφέρνει άνετα με αυτούς και μπορεί να ασχοληθεί τόσο ώστε να αποκομίσει μονάχα τα οφέλη που τον ενδιαφέρουν. Εδώ μετράει πολύ το γενικότερο savoir vivre μιας και πρέπει να χρησιμοποιείς αρκετά εκφράσεις του στυλ: "Ναι, σίγουρα θα έρθω", "Έλα ρε φίλε, τα ίδια θα λέμε? Στάνταρ θα περάσω μια βόλτα", "Εννοείται ότι θα σας ψηφίσω", "Ούτε εγω τους πάω τους άλλους", "Είστε πολύ οργανωμένοι" και άλλα τέτοια γλύφτικα & διπλωματικά ώστε να είσαι και εσύ ήσυχος αλλά να γλιτώσεις και το πολύ πρήξιμο.
Νομίζω ότι έτσι συμπεριφέρεται ο μέσος φοιτητής εκτός από τις υποκατηγορίες που 1)γίνονται κώλος και βρακί με αυτούς ή 2)είναι έτοιμοι να τους πλακώσουν στις σφαλιάρες με το που τους μιλάνε.
Περιμένω περαιτέρω ανάλυση επί του θέματος.