Ο Βασίλης Ρόβας φιλοξενήθηκε στη superBALL και μίλησε για την ΑΕΚ, τις μεταγραφές, την αγωνιστική κρίση, τον Ολυμπιακό και τον Δημήτρη Μελισσανίδη.
Για το Κύπελλο της επόμενης σεζόν: "Περιμένω πως και πως. Και θέλω τελικό με τον Ολυμπιακό! Ξέρω τι μπορώ να προσφέρω. Θέλω να δω το καινούργιο γήπεδο της ΑΕΚ γεμάτο".
Για τον Γιάννη Ανέστη: "Με τον Ανέστη ήμουν συμπαίκτης στον Πανιώνιο. Είναι εξαιρετική επιλογή. Είναι εκπληκτικό παιδί και πολύ καλός τερματοφύλακας. Αυτό το παιδί αξίζει πολλά και τον πιστεύω. Κάποια μέρα θα είναι βασικός τερματοφύλακας στην Εθνική ομάδα".
Για τη δυναμική της ΑΕΚ: "Η φανέλα της ΑΕΚ είναι βαριά. Σε όποια κατηγορία κι αν παίζει. Αν δεν έπαιζα στην ΑΕΚ δεν θα το καταλάβαινα. Η φανέλα αυτή φέρνει φιλοδοξίες και είσαι αναγκασμένος να παίζεις στο 200% σε κάθε αγώνα. Εγώ δεν είχα ξαναπαίξει Γ' Εθνική και με άγχωνε αυτό. Αλλά είσαι στην ΑΕΚ. Είναι διαφορετικό".
Για την αγωνιστική κρίση: "Περάσαμε όλοι μία περίοδο που μας είχαν υπό αμφισβήτηση. Ακόμα και ο κ.Δέλλας. Η Γ' Εθνική είναι δύσκολη κατηγορία, αυτό δεν το καταλαβαίνουν πολλοί. Οταν παίζει μια ομάδα κόντρα στην ΑΕΚ τα δίνει όλα. Είναι δύσκολο να διασπάσεις μια άμυνα που παίζει στη μεγάλη περιοχή.
Εσύ, όμως, πρέπει να κλείνεις τα αυτιά σου και να τα δίνεις όλα για την ΑΕΚ. Στην ΑΕΚ είμαστε όλοι μια οικογένεια. Αυτό το λέω με το χέρι στην καρδιά. Ουδείς βάζει τον εαυτό του πάνω από την ομάδα. Αυτό θέλει και ο προπονητής. Ουδείς έχει δώσει το παραμικρό δικαίωμα και αυτό είναι κάτι σπάνιο. Εγώ ήμουν σίγουρος ότι η ΑΕΚ θα βελτιωθεί και θα παίζει καλό ποδόσφαιρο".
Για τις επικείμενες μεταγραφές: "Αν δεν πιστεύουμε στον εαυτό μας, τότε δεν θα δίνουμε το 100%. Δεν αγχώνομαι για τους παίκτες που θα έρθουν. Εγώ σκέφτομαι το τώρα και θέλω να τα δίνω όλα. Δεν με επηρεάζουν οι μεταγραφές. Μακάρι να έρθει κάποιος καλύτερος και να παίξει στη θέση μου".
Για την ήττα του ΠΑΟΚ από τον Πλατανιά: "Δεν περίμενα να χάσει ο ΠΑΟΚ. Περίμενα τον ΠΑΟΚ με τις μεταγραφές που έκανε να είναι σοβαρός και πιο δυνατός. Ο Νάτχο είναι παικταράς, δεν περίμενα ότι θα έρθει στην Ελλάδα. Τα κάνει όλα, τον παρακολουθώ πολύ καιρό και πίστευα ότι θα παίξει σε μεγάλη ομάδα του εξωτερικού.
Θα κάνω μία πρόβλεψη: ο ΠΑΟΚ θα πάρει το Κύπελλο και του χρόνου θα φτιάξει μία ανταγωνιστική ομάδα. Εφετος το πρωτάθλημα κρίθηκε, του χρόνου όμως ο ΠΑΟΚ θα φτιάξει ομάδα για τίτλο. Έχει ένα καλό σύνολο και μετά τον Ολυμπιακό είναι η καλύτερη ομάδα. Έχει βαριά φανέλα".
Για τις ομάδες που παλεύουν να αποφύγουν τον υποβιβασμό: "Πιστεύω πως Απόλλων Βέροια και Αρης είναι οι ομάδες που δεν έχουν δείξει κάτι στο εφετινό πρωτάθλημα".
Για αν του αρέσει να αγωνίζεται ως στόπερ ή αμυντικό χαφ: "Η θέση μου είναι αμυντικό χαφ. Από εκεό και πέρα κάθε παίκτης πρέπει να παίζει 2-3 θέσεις για να λύνει τα χέρια του προπονητή του. Εγώ θα παίξω όπου μου πουν και δεν θα φέρω ποτέ αντίρρηση. Θέλω να βοηθάω την ομάδα".
Για το αν θα παίζει στην ΑΕΚ όταν θα είναι έτοιμο το νέο γήπεδο: "Όλα τα παιδιά αυτό σκέφτονται. Πιστεύω πολύ στον εαυτό μου και νομίζω ότι θα είμαι και εγώ εκεί. Κάθε αγωνιστική θα δίνω τον καλύτερο εαυτό μου γι' αυτό".
Για τον Μιχάλη Παυλή: "Τον Μιχάλη τον ήξερα σαν επαγγελματία ποδοσφαιριστή και σαν αντίπαλο. Τώρα είχα την τύχη να τον γνωρίσω. Έχει αγνή καρδιά και αγαπά πολύ την ΑΕΚ. Είναι πολύ δύσκολο αυτό που βιώνει, αν δεν το ζήσει κάποιος δεν μπορεί να το καταλάβει. Του εύχομαι να βρει τη δύναμη να το ξεπεράσει γιατί το χρειαζόμαστε".
Για τον Δημήτρη Μελισσανίδη: "Ο πρόεδρος είναι Νο 1. Τηρεί τις αποστάσεις και έτσι τον σεβόμαστε όλοι. Είναι ένας εκπληκτικός άνθρωπος, ντρέπεσαι να του μιλήσεις, νιώθεις δέος. Κάθε ομάδα θα τον ήθελε πρόεδρό της".
Για τον Τραϊανό Δέλλα: "Δουλεύει πολύ καλά μαζί με το συνεργάτη του τον Βασίλη Μπορμπόκη, ο ένας συμπληρώνει τον άλλον. Διδάσκει επιθετική τακτική, σύγχρονο ποδόσφαιρο, στην Ελλάδα σπανίζει αυτό. Θέλει ανάπτυξη από τα πλάγια και οργάνωση επιθέσεων από πίσω. Να πατάνε περιοχή τα μπακ και να σκοράρουν. Αυτό που μας λέει ότι η εικόνα που θα έχουμε στην προπόνηση θα είναι και αυτή που θα βγάλουμε στον αγώνα".
Για τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και τον Νίκο Λυμπερόπουλο: "Ο κύριος Μπάγεβιτς είναι εκπληκτικός. Ο άνθρωπος που τα επιβλέπει όλα από ψηλά. Επιβάλλεται και να μας τα... χώνει όταν πρέπει. Ο κύριος Λυμπερόπουλος έχει πάνω του το μεγαλύτερο βάρος, αυτών των μεταγραφών".
Για το αν η ΑΕΚ θα ανέβει γρήγορα στη Superleague: "Εγώ πιστεύω ότι η ΑΕΚ θα παρουσιαστεί πολύ καλύτερη του χρόνου. Η ομάδα θα είναι πιο συμπαγής και με μεγαλύτερη ποιότητα".
Για το αν ο Ολυμπιακός είναι η καλύτερη ομάδα: "Αντικειμενικά είναι η καλύτερη, έχουν μεγάλα ονόματα. Θα έχει όμως καλή ομάδα μέχρι να ανέβει η ΑΕΚ στη μεγάλη κατηγορία. Υπομονή 1,5 χρόνο".
Για το ελληνικό ποδόσφαιρο γενικά: "Προσωπικά στημένο αγώνα δεν έχω παίξει ποτέ με το χέρι στην καρδιά. Μου ζητήθηκε κάτι παλιά και ζήτησα με τη σειρά μου να μην παίξω. Εγώ δεν έχω καταλάβει πως ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ακόμα βαθμό στο Καραΐσκάκη. Είδα πολλές ομάδες που τον παίζουν στα ίσια. Ο Ολυμπιακός δεν έχει ανταγωνισμό και αυτό του κάνει κακό στο Τσάμπιονς Λιγκ.
Έτυχε και πέρασε φέτος. Στις Βρυξέλλες το 3-0 έγινε 0-3. Ετσι θα έφευγε ο Μίτσελ και ο κάθε Μίτσελ. Αν η ΑΕΚ δεν έχανε το πρωτάθλημα του 08 στα χαρτιά, η πορεία της δεν θα ήταν διαφορετική. Ο Ολυμπιακός μοιράζει δανεικούς σε όλες τις ομάδες. Είναι αξιοκρατικό το πρωτάθλημα; Οι δανεικοί του Ολυμπιακού δεν παίζουν καν εναντίον του".
Για το αν η ΑΕΚ θα έκανε και φέτος αποτελέσματα με τους μεγάλους:" Ναι, θα κάναμε όσο και αν ακούγεται περίεργο. Το ποδόσφαιρο στη Superleague είναι πιο εύκολο απ' ότι στη Γ' Εθνική. Ο ποιοτικός παίκτης θα βγάλει ποιότητα. Στη Γ' Εθνική σε παρασύρει πολλές φορές ο αντίπαλος".
Για τον Παναγιώτη Γλύκο: "Ο Γλύκος έχει κερδίσει τη θέση του με το σπαθί του. Από εκεί και πέρα στον ΠΑΟΚ λένε ότι οι ίδιοι θέλουν τερματοφύλακα πρώτης γραμμής. Στο Μουντιάλ νομίζω ότι αυτό το παιδί μαζί με τον Καπίνο και τον Καρνέζη".
Για Μίτσελ: "Δεν έχω δει συγκεκριμένο πλάνο ανάπτυξης από τον Ολυμπιακό, δεν θεωρώ ότι έχει πλάνο. Η εικόνα του Ολυμπιακού με την Μπενφίκα εδώ θα έλεγε κανείς ότι δεν υπάρχει περίπτωση να πάρει αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός. Και όμως πήρε. Και λόγω Ρομπέρτο βέβαια. Οι οπαδοί του Ολυμπιακού είναι ευχαριστημένοι με τα αποτέλεσμα ή με τις εμφανίσεις της ομάδας τους;".
Για τους Έλληνες προπονητές: "Είμαι υπέρ των Ελλήνων προπονητών. Ήρθαν ξένοι προπονητές, καταξιωμένοι στην Ευρώπη και εδώ δεν έκαναν τίποτα. Δεν μπορούν να μπουν στη φιλοσοφία των παικτών, της διοίκησης, του κόσμου. Είναι περίεργο πρωτάθλημα το ελληνικό".