Μετά από πολύ καιρό μπόρεσα να καθήσω και να δω την ΑΕΚ. Δεν είδα όλο το παιχνίδι αλλά πολύ μεγάλο μέρος αυτού (60 λεπτά). Να αρχισω λέγοντας πως έχω ήδη καταπιει την γλώσσα μου και έχω αυτομαστιγωθεί! Αν πριν από 2 μήνες περίπου μου έλεγε κάποιος πως ο Κωστένογλου θα καταφέρει να παρουσιάσει στον αγωνιστίκο χώρο μια ΑΕΚ με αρχή μέση και τέλος, με κάποιους αυτοματισμούς (όχι πολλούς αλλα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ αυτοματισμούς) με μια άμυνα που δε δέχεται εύκολα γκολ ΑΛΛΑ ΚΥΡΙΩΣ με μια ομάδα που κάνει ευκαιρίες θα του έδινα να φορέσει τη λευκή μπλούζα που δεν έχει μανίκια. Και όμως στην Ελλάδα (γιατί στην ευρώπη τα πράγματα αλλάζουν αλλά και πάλι υπάρχει η δικαιολογία πως με το υπάρχον ρόστερ δε μπορείς και να κάνεις πολλά πράγματα και σε ελλάδα και σε ευρώπη και πρέπει να επιλέξεις) η ομάδα παίζει ΜΠΑΛΑ. Ο καθένας ξέρει ποιος είναι ο ρόλος του, τι πρέπει να κάνει, που πρέπει να κινηθεί, πως να επιτεθεί και να αμυνθεί.
Βλέποντας το χθεσινό ματς η ΑΕΚ του Δεκεμβρίου δε θύμιζε σε τίποτα την προ δύο μηνών ΑΕΚ. Θα πει κάποιος "σιγά ρε μεγάλε με την Κέρκυρα έπαιζες". Και θα έχει δίκιο. Αλλά όταν παίζεις με μια ομάδα που έχει ταμπουρωθεί πίσω και έχεις 23 τελικές προσπάθειες, 10 εκ των οποίων ον τάργκετ, 2 δοκάρια, ένα πέναλντι που δε δώθηκε τότε σημαίνει πως με ορθόδοξο τρόπο άνοιξες την κλειστή άμυνα και δεν ήσουν γιούρια.
Ο Κωστέ κατάφερε (αφού του άλλαξε θέση) να αναγεννήσει τον Μπέλεκ. Επί Χιμένεθ τον θεωρούσα μεγάλο παλτό. Κι όμως αφού τον έχει βγάλει από την περιοχή τον έχει κάνει εξτερ που πατάει περιοχή και τον έχει κάνει από χασογκόλη, γκολτζη! Εδώ κοντεύει τον ξεχασμένο Ρίκκα να τον κάνει σχεδόν μόνιμο (που έτσι όπως πάνε τα πράγματα με τους τραυματισμούς θα καταντήσει να είναι βασικότατος) έχει κάνει τον Φούλη χαφ και έχει δώσει ευκαιρίες σε όλους. Μέγας είσαι Κωστέ! Αφού αυτή την ΑΕΚ (με το 1/3 του μπάτζετ του ΟΣΦΠ και το μισό του ΠΑΟ) την έχεις στη 12η αγωνιστική να είναι 1η (έστω και με αγώνα/ες περισσότερο) ενώ τα προηγούμενα χρόνια με πολύ καλύτερο ρόστερ και λιγότερα οικονομικά προβλήματα έβλεπε τη κορυφή με το κιάλι.
Να πω και 2 πράγματα για τη διαιτησία. Δε ξέρω αν η χθεσινή διαιτησία έχει να κάνει με την επιστροφή του "κολλητού" του θείου στον ΟΣΦΠ (προσωπικά είμαι επιφυλακτικός και δε το κρύβω) αλλά ο διαιτητής χθες ΔΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΑΝΑΣΦΥΡΙΞΕΙ. Και δε λέω για το πέναλντι μαρς που δεν έδωσε, αλλά για το μαρκάρισμα ΑΠΟ ΠΙΣΩ στον Λεονάρντο. Μιλάμε για τον ΟΡΙΣΜΟ της ΚΟΚΚΙΝΗΣ κάρτας και όμως ο διαιτητής στη κοσμάρα του. Αυτά τα φάουλ είναι από τα πιο επικύνδινα και μπορούν να προκαλέσουν σοβαρό τραυματισμό στον παίκτη (γι αυτό και τιμωρούνται με ΚΟΚΚΙΝΗ) και όμως ο διαιτητής ουτε ΚΑΝ αυτό σκέφτηκε (δηλαδή την υγεία του παίκτη). Και όμως ο διαιτητής αυτός πήρε καλό βαθμό (αν διάβασα σωστά σε κάποια μπλογκς) !!!! ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ.
Αυτή η ΑΕΚ που παρουσιάζει ο πάτερ, είναι μια ΑΕΚ που 1ον ΠΡΕΠΕΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΕΚτζηδες να υποστηρίξουμε (έτσι και αλλιώς πρέπει να το κάνουμε και όχι να τρωγόμαστε με τα ρούχα μας, αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα) και 2ον Πρέπει οι μεγαλομέτοχοι (ο εξής ένας Νοτιάς) να βοηθήσει οικονομικά όσο μπορεί. Οι παίκτες έχουν φτάσει στο αμήν (και φυσικό είναι) και δε λέει να αρχίσουν τις προσφυγές! Οι 45 μέρες είναι πολλές και δε θα κάτσουν να περιμένουν. Αν ο Νοτιάς βάλει τώρα αυτά που έπρεπε να βάλει το καλοκαίρι (αν μπορεί) δηλαδη 1.5 μύρια τότε θα ηρεμήσουν, κάπως, τα πράγματα και θα εξοικονομηθεί πολίτιμος χρόνος μέχρι να δούμε ποια είναι επιτέλους αυτή η "οικονομική οντότητα"
Υ.Γ ΑΕΚ ρε μουνιααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα