Καλημέρες από την Κίνα (δεν αντέχω άλλο τους σχιστομάτιδες και ήρθα και στη χειρότερη φάρα από αυτούς).
Τα πράγματα κατά την γνώμη μου είναι απλά. Ο Νοτιάς πιστεύει ότι το χρέος τους στην ομάδα έχει τελιώσει από τη στιγμή που έφτιαξε το προπονητικό (δε γνωρίζω ακριβώς τους όρους του συμβολαίου που έχει υπογράψει με την ΠΑΕ). Και ίσως να είναι και έτσι. Εξάλλου η ΑΕΚ χρόνια έψαχνε να φύγει από τους Θρακομακεδόνες αλλα για τον Α ή Β λόγο δεν το έκανε και παρέμενε στα έργα μακέτες. Βρέθηκε ο άνθρωπος αυτός της έφτιαξε ένα και η ομάδα πλέον έχει ένα προπονητικό αντάξιο του ονόματός της και της ιστορίας της. Άλλες εποχές αυτό το έργο θα ήταν αρκετό για να βάλει τον Νοτιά ανάμεσα στις ιστορικές μορφές της ΑΕΚ, ειδικά αν ισχύουν αυτά που λένε για το κόστος του έργου. Θεωρώ ότι ο άνθρωπος δε γουστάρει να σπρώξει άλλα λεφτά στην ομάδα (από όσο γνωρίζω έχει παραγγείλει καμιά 15αρια νέα πλοία και όσο να είναι θα χρειαστούν κάποια χρήματα για την κατασκευή και παραλλαβή τους) και να τα ακούει και από πάνω. Αν έχεις δώσει σε 7 χρόνια 20εκ και το μόνο που κάνουν μερικοί είναι να σε βρίζουν τους σιχτηρίζεις όλους και σηκώνεσαι και φεύγεις, ανεξάρτητα αν αγαπάς ή όχι την ομάδα. Δε λέω ότι τα έκανε ΟΛΑ τέλεια. Αλόμονο. Λάθη έκανε πολλά (όπως και όλη η ομάδα που μπήκε και ανέλαβε την ΑΕΚ το 2004). Αλλά όχι να λέμε ότι ο Πόλυς πλήρωσε 2εκ ευρώ και έφυγε σα κύριος και να βρίζουμε τον Νοτιά που συνεχίζει ακόμα να στηρίζει οικονομικά την ΑΕΚ. Έστω και στον βαθμό που την στηρίζει.
Για τον Παπά τι να πω; Τα έχει πει ο ίδιος. Αν ο Νοτιάς είναι 1 φορά φευγάτος, ο Παπάς έχει φύγει ήδη. Θα βάλει ότι είναι να βάλει τώρα και θα φύγει. Τόσο απλά.
Η ΑΕΚ όσο και να μη θέλουμε να το παραδεχτούμε έχει γυρίσει σε μέρες προ 2004. Από λάθη ανθρώπων στη διοίκηση, από λάθ φιλάθλων (οργανωμένων κυρίως) από πολλά πράγματα. Το θέμα είναι να δούμε την αλήθεια κατάματα και να πάρουμε τις σκληρές μα αναγκαίες αποφάσεις ώστε να ξεφύγουμε από αυτή τη μιζέρια. Πολύ θα γούσταρα ο Μπιλ Γκέιτς να ήταν άρρωστος ΑΕΚτζης να αναλάβει την ΑΕΚ και για πλάκα να της ξεπληρώσει τα χρωστούμενα, να της χτίσει σταδιάρα και να φέρει την αφρόκρεμα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου και για επιδόρπιο να χτίσει και μια παράγκα, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην ΟΥΕΦΑ και στη ΦΙΦΑ. Αλλά δε κοιμάμαι όρθιος. Και η ΜΟΝΗ λύση που βλέπω εγώ η οποία θα μας βγάλει από αυτόν τον άρρωστο κύκλο είναι η ΑΕΚ να πάει στο πρωτοδικείο. Να πέσει και στο ερασιτεχνικό και από εκεί να αρχίσει να χτίζει. Το έχω γράψει πολλές φορές. Το άρθρο 44 δεν ήταν η σωτηρία της ΑΕΚ. Ήταν απλώς η αρχή για έναν καινούργιο άρρωστο κύκλο που την είχε οδηγήσει να πάει στο άρθρο 44. Οπότε τώρα που ξαναφτάσαμε εκεί που ξεκινήσαμε, ας πάμε πρωτοδικείο. Να καθαρίσει λίγο το τοπίο. Να μείνουν οι πραγματικοί ΑΕΚτζήδες και όχι οι και καλά ΑΕΚ. Το μόνο που θα πρέπει να παρακαλέσουμε τη θεά τύχη είναι την ΑΕΚ να την αναλάβει ένας άνθρωπος σωστός, σοβαρός και όχι αρπακολατζής. Και ας μην είναι γκαφράτος. Αλλά να βάζει 100 ευρώ και να ξέρει που πηγαίνουν και γιατί και από αυτά τόπο να πιάνουν τα 80.
Μη περιμένετε πολλά από κανέναν Νοτιά, Παπά, Ντέμη, Μακρή και δε ξέρω από ποιους άλλους. Εγώ πάντως κρατάω μικρό καλάθι, για να μη πω ότι δε κρατάω τίποτα