Στην ανάγκη που είχε η ΑΕΚ να επιστρέψει στις νίκες στάθηκαν οι παίκτες της, μετά το 3-2 επί του Εργοτέλη. Τι δήλωσαν οι Μπάγεβιτς, Εντίνιο, Τζεμπουρ, Μαντούκα. Τετ α τετ με τον Μπασινά είχε μετά το τέλος του παιχνιδιού ο προπονητής της «Ένωσης». Ποιός πρώην παίκτης των «κιτρινόμαυρων» βρέθηκε χθες στο ΟΑΚΑ. Τον Μάχο θέλει η Σάλτσμπουργκ.
Τζεμπούρ: «Ακόμη καλύτερα στη συνέχεια»
«Ήταν πολύ σημαντικό να τελειώναμε καλά το πρώτο μισό της σεζόν», είπε μετά το τέλος του παιχνιδιού με τον Εργοτέλη ο Ράφικ Τζεμπούρ και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως τώρα να πάμε ακόμη καλύτερα στον δεύτερο γύρο. Είμαι χαρούμενος για το γκολ που πέτυχα, σίγουρα είμαι ευχαριστημένος που βοήθησα να μπει το δεύτερο, αλλά χαίρομαι και για το τρίτο γκολ του Εντίνιο που έδωσε τη νίκη στην ΑΕΚ. Η ομάδα που βάζει τα περισσότερα γκολ είναι αυτή που δείχνει ότι θέλει να κερδίσει. Εμείς βάλαμε τρία τέρματα κι έχουμε νοοτροπία νικητή για να πάμε στο επόμενο παιχνίδι. Αποδείξαμε, σήμερα, ότι είμαστε ομάδα που μπορεί να αλλάξει φιλοσοφία και νοοτροπία την ώρα του αγώνα».
Εντίνιο: «Απλά έκανα το καθήκον μου»
Δεν θέλησε να πάρει όλη τη δόξα για το νικητήριο γκολ που πέτυχε ο Αρνάλντο Εντίνιο στις δηλώσεις που έκανε μετά το τέλος του αγώνα. «Αισθάνομαι χαρά και για το γκολ που πέτυχα και για το γεγονός ότι κερδίσαμε. Νιώθω ότι έχω κάνει το καθήκον μου. Πιστεύω στη δουλειά, εργάζομαι καλά κι ευτυχώς η δουλειά μου συνοδεύεται και από τύχη. Επωφελούμαι της ευκαιρίας που μου δίνεται όποτε μπαίνω και καταφέρνω και σκοράρω», είπε και ερωτηθείς εάν προτιμούσε να πετύχει γκολ κόντρα στον Παναθηναϊκό από το να σκοράρει χθες, απάντησε: «Για έναν επιθετικό αξία έχει το γκολ. Είτε είναι απέναντι στον Εργοτέλη, είτε απέναντι στον Παναθηναϊκό, είτε απέναντι στον Ολυμπιακό. Σίγουρα το γκολ στο ντέρμπι μένει, αλλά η δουλειά μου είναι να σκοράρω σε κάθε παιχνίδι».
Μαντούκα: «Σημασία έχει η νίκη»
Η νίκη είχε σημασία για την ΑΕΚ στο χθεσινό παιχνίδι, όπως σχολίασε και ο Γκουστάβο Μαντούκα. «Γνωρίζαμε εξαρχής ότι θα ήταν δύσκολο παιχνίδι. Ο Εργοτέλης είναι πολύ καλός στις αντεπιθέσεις. Εμείς παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο, είχαμε πολλές ευκαιρίες και καταφέραμε να σκοράρουμε. Στην επανάληψη δεν ήμασταν τόσο καλοί, δεν υπήρχε ηρεμία, αλλά σημασία έχει ότι κερδίσαμε», ανέφερε αρχικά και για την δική του κατάσταση είπε: «Έμεινα καιρό εκτός ομάδας, λόγω του σοβαρού τραυματισμού που είχα. Δεν μπόρεσα να κάνω προετοιμασία το καλοκαίρι, με αποτέλεσμα να μην είμαι τέλεια από πλευράς φυσικής κατάστασης. Το μυϊκό μου σύστημα δεν είναι τόσο δυνατό όσο θα ήθελα. Ενιωσα ένα τράβηγμα και από την εμπειρία και την ευαισθησία που έχω σε αυτό το σημείο, ζήτησα να βγω για μη δημιουργηθεί πρόβλημα».
Τα άκουσε ο Μπασινάς, τετ α τετ με Μπάγεβιτς
Με τον Άγγελο Μπασινά τα έβαλαν για ακόμη μια φορά οι φίλοι της ΑΕΚ. Όταν η Κρητική ομάδα ισοφάρισε σε 2-2, ο 33χρονος μέσος βρέθηκε στο «στόχαστρο» των οπαδών της «Ένωσης». «Ήταν ένα λάθος, δεν χρειάζεται να επηρεάζεσαι τόσο, συμβαίνουν αυτά», είπε μετά το τέλος του αγώνα ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον Έλληνα μέσο. Οι φίλοι της ομάδας τα έβαλαν επίσης και με την αστυνομία, ενώ, ακούστηκε και το γνωστό σύνθημα: «Γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια».
Στο ΟΑΚΑ ο Λυμπερόπουλος
Το επόμενο παιχνίδι της Μπουντεσλίγκα είναι προγραμματισμένο για τα τέλη Ιανουαρίου, για αυτό ο Νίκος Λυμπερόπουλος που αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα βρήκε την ευκαιρία να επιστρέψει στην Ελλάδα. Μάλιστα, χθες βρέθηκε στο ΟΑΚΑ για να παρακολουθήσει το παιχνίδι της πρώην ομάδας του.
Αρκετοί σκάουτερ παρακολούθησαν το παιχνίδι της ΑΕΚ με τον Εργοτέλη. Συγκεκριμένα, παρευρέθηκαν άνθρωποι της Λίβερπουλ, της Μπόχουμ, του Θρασύβουλου και ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς για λογαριασμό του Ολυμπιακού.