Τα τελευταία νέα της ομάδας μας
Θέμα χρόνου η υπογραφή νέου συμβολαίου, πενταετούς διάρκειας, ανάμεσα στην ΠΑΕ ΑΕΚ και τον Λορένσο Σέρα Φερέρ. Καθοριστικό ρόλο στο «ναι» του Ισπανού τεχνικού έπαιξαν οι εγγυήσεις για γήπεδο, προπονητικό κέντρο, μεταγραφές και το ρόλο του ως απόλυτο αφεντικό στην ομάδα. Πεισμωμένοι οι «κιτρινόμαυροι». «Μας αδικούν οι διαιτητές, αλλά εμείς με τις εμφανίσεις μας θα τους αναγκάσουμε να κάνουν ακόμα περισσότερα λάθη», είπε ο 53χρονος προπονητής στους παίκτες του, ενώ έδωσε σύνθημα για τον αγώνα απέναντι στην Παρί για το Κύπελλο UEFA. «Μόνο οι μεγάλες ομάδες συμμετέχουν και στις εγχώριες και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις», τόνισε. Ετοιμοπόλεμος και ο Καφές για το ματς της Τετάρτης. Τσέκαραν παίκτες στο Ιωνικός-Κέρκυρα Νικολαΐδης-Φερέρ. Σίγουρος για τη μεταγραφή του στην ΑΕΚ εμφανίζεται ο Μαλίντι. «Θερμό» τετ-α-τετ με οπαδούς της «Ένωσης» είχε ο Κ.Βασσάρας.
Μένουν οι υπογραφές
Δεδομένη είναι η προφορική συμφωνία του Ντέμη Νικολαςιδη με τον Λορένσο Σέρα Φερέρ για την υπογραφή νέου συμβολαίου πενταετούς διάρκειας, ενώ σύντομα θα πάρει και επίσημη μορφή με την υπογραφή των σχετικών εγγράφων, όπως αποκάλυψε χθες η SportDay. Ο Ισπανός τεχνικός φέρεται να είπε το «ναι» στον πρόεδρο της ΠΑΕ ΑΕΚ λαμβάνοντας πρώτα κάποιες εγγυήσεις. Αυτές αφορούν στις διαδικασίες για την κατασκευή γηπέδου και προπονητικού κέντρου, στη δέσμευση για μεταγραφική ενίσχυση της ομάδας το προσεχές καλοκαίρι, καθώς επίσης και σε όρους που αφορούν στη δουλειά του, όπως το γεγονός πως θα είναι ο απόλυτος άρχων του ποδοσφαιρικού τμήματος, στην επαγγελματική ομάδα και τις ακαδημίες του συλλόγου.
Πείσμωσαν
Αποφασισμένοι να επιστρέψουν στις καλές εμφανίσεις και τα καλά αποτελέσματα, ακόμη και όταν αδικούνται από τα διαιτητικά σφυρίγματα, δηλώνουν άπαντες στις τάξεις της ΑΕΚ. Ο Λορένσο Σέρα Φερέρ στην ομιλία του προς τους ποδοσφαιριστές την Κυριακή τόνισε πως θα πρέπει η ομάδα του με τις εμφανίσεις της να κερδίζει ούτως ή άλλως τα παιχνίδια της, ανεξάρτητα από τις αποφάσεις της διαιτησίας. ʼλλωστε τόσο ο ίδιος όσο και οι παίκτες του αναγνωρίζουν πως η εμφάνισή τους τόσο στο ντέρμπι απέναντι στον Ολυμπιακό, όσο και κυρίως στο παιχνίδι απέναντι στον Εργοτέλη δεν ήταν καλή.
«Μας αδικούν οι διαιτητές, αλλά εμείς με τις εμφανίσεις μας θα τους αναγκάσουμε να κάνουν ακόμα περισσότερα λάθη», είπε χθες ο Ισπανός τεχνικός και συμπλήρωσε: «Σε ακόμα ένα ματς η διαιτησία μάς στέρησε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Συναντήσαμε άλλη μία κακή διαιτησία. Δεν μας δόθηκε πέναλτι στην έναρξη του αγώνα και μας ακυρώθηκε κανονικό γκολ. Είναι σίγουρο ότι θα μπορούσαμε να είχαμε νικήσει. Αν σε ένα ματς ο διαιτητής κάνει τέσσερα λάθη εις βάρος μας, εμείς πρέπει με την απόδοσή μας να τον αναγκάζουμε να κάνει... οκτώ. Με την αγωνιστική συμπεριφορά μας και το ποδόσφαιρο που θα παίζουμε πρέπει να αναγκάζουμε τους διαιτητές να κάνουν λάθη σε βάρος μας σε κάθε αγωνιστική. Με τον Ολυμπιακό δεν μας δόθηκαν τρία πέναλτι, στην Κρήτη δεν μας δόθηκε ένα πέναλτι και μας ακυρώθηκε κανονικό γκολ. Πού θα πάει αυτό δεν ξέρω. Κατανοώ τον εκνευρισμό που υπάρχει, αλλά δεν πρέπει με τίποτα να το βάλουμε κάτω. Δεν πρέπει να μείνουμε σ' αυτό και να απογοητευτούμε από όσα συμβαίνουν. Εγώ έχω πεισμώσει με όσα γίνονται. Πλέον είναι αδιαμφισβήτητα αυτά που γίνονται, αλλά εμείς οφείλουμε να τα προσπεράσουμε. Πρέπει να δείξουμε χαρακτήρα και προσωπικότητα. Είμαστε υποχρεωμένοι να συνεχίσουμε και να μείνουμε ανεπηρέαστοι. Από τη Δευτέρα πρέπει να τα έχουμε ξεχάσει όλα, αφού έχουμε μπροστά μας δύσκολα παιχνίδια και οφείλουμε να συγκεντρωθούμε σ' αυτά και να δουλέψουμε για να είμαστε καλά προετοιμασμένοι. Εχουμε δύο σημαντικά παιχνίδια, με την Παρί και τον Παναθηναϊκό».
Όσον αφορά στα αγωνιστικά προβλήματα που διέγνωσε στην ομάδα του στο ματς της Δευτέρας, ο Λορένσο Σέρα Φερέρ είπε: «Κάναμε λάθη στο ματς με τον Εργοτέλη και πρέπει να τα κοιτάξουμε. Θα μιλήσω συγκεκριμένα με τον καθένα ξεχωριστά γι' αυτά. Σε γενικές γραμμές μπορώ να πω ότι μου άρεσε ότι μπήκαμε δυνατά και με πολύ καλή νοοτροπία στο παιχνίδι. Ετσι κάναμε αμέσως τη φάση με το πέναλτι που δεν μας δόθηκε. Στο δεύτερο ημίχρονο πιέσαμε ψηλά για το γκολ. Οι αλλαγές βοήθησαν. Μπήκαν με καλή νοοτροπία και προσαρμόστηκαν αμέσως στον ρυθμό του αγώνα. Είχαμε, όμως, πρόβλημα στις κόντρα επιθέσεις του Εργοτέλη. Κάτι που εν μέρει ήταν φυσικό, αφού ρισκάραμε, βγαίναμε πολύ στην επίθεση για να νικήσουμε και αφήναμε χώρους».
Ακολούθως ο 53χρονος προπονητής έδωσε το σύνθημα εν όψει της αναμέτρησης της προσεχούς Τετάρτης απέναντι στην Παρί Σεν Ζερμέν για τη φάση των «32» του Κυπέλλου UEFA, θέλοντας να ανεβάσει την ψυχολογία τους. «Την Τετάρτη έχουμε ευρωπαϊκό παιχνίδι. Μόνο οι μεγάλες ομάδες συμμετέχουν και στις εγχώριες και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Εμείς ήμασταν στο Champions League και τώρα παίζουμε στο Κύπελλο UEFA».
Τέλος, κάλεσε τους ποδοσφαιριστές του να δείξουν χαρακτήρα στο βαρύ αγωνιστικό πρόγραμμα που ακολουθεί. «Μπαίνουμε πάλι στον ρυθμό των δύο αγώνων την εβδομάδα. Υπάρχουν επίσης και κάποιοι από εσάς που έχουν υποχρεώσεις και με τις εθνικές. Είναι πολλές οι υποχρεώσεις, αλλά πρέπει να είμαστε δυνατοί και να αντέξουμε. Τώρα έχουμε να σκεφτούμε την Παρί Σεν Ζερμέν. Πρέπει και πάλι να αλλάξουμε το "τσιπάκι" στο μυαλό μας και να βάλουμε εκείνο της Ευρώπης. Οφείλουμε να επικεντρώσουμε την προσοχή μας σ' αυτό το ματς και να δουλέψουμε για να παρουσιαστούμε έτοιμοι. Αυτή είναι η τέταρτη διοργάνωση που συμμετέχουμε φέτος και μ' αρέσει πολύ που θα έχουμε δύο ματς την εβδομάδα, γιατί θα μας κρατούν σε εγρήγορση. Πρέπει να βρούμε τον χρόνο να συγκεντρωθούμε και να ξεκουραστούμε για το παιχνίδι της Τετάρτης. Εχουμε κάνει καλές εμφανίσεις στο Champions League και έτσι πρέπει να συνεχίσουμε. Ολοι πρέπει να είστε έτοιμοι να παίξετε. Θέλω να δουλεύετε σωστά, γιατί έχουμε πολλά συνεχή ματς μπροστά μας».
Το βλέμμα στην Παρί
Από τη Δευτέρα ξεκινά ουσιαστικά η προετοιμασία της ΑΕΚ για την αναμέτρηση της Τετάρτης απέναντι στην Παρί στο ΟΑΚΑ (21:45, Mega). Την Κυριακή όσοι αγωνίστηκαν απέναντι στον Εργοτέλη δεν προπονήθηκαν σε κανονικούς ρυθμούς. Τα ευχάριστα νέα ήρθαν από τον Παντελή Καφέ, ο οποίος προπονήθηκε κανονικά και χωρίς ενοχλήσεις, με συνέπεια να υπολογίζεται για την αναμέτρηση απέναντι στους Γάλλους, όπου είναι πολύ πιθανό να κάνει το ντεμπούτο του με τα «κιτρινόμαυρα». Αντίθετα δεν υπολογίζονται και πάλι οι τραυματίες Δέλλας, Παουτάσο, Χιώτης, Εμερσον και Αλεξόπουλος, που χθες ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα στο γυμναστήριο, καθώς επίσης και οι Λαγός και Χετεμάι, που δεν θα αγωνιστούν ξανά φέτος.
Σορεντίνο: «Πρέπει να μας σέβονται»
Ξέσπασε μιλώντας στους δημοσιογράφους μετά το τέλος του αγώνα απέναντι στον Εργοτέλη ο Στέφανο Σορεντίνο. «Είδατε τι έγινε; Με τον Ολυμπιακό δεν μας έδωσαν τρία πέναλτι. Τώρα με τον Εργοτέλη δεν μας δίνουν πέναλτι και μας ακύρωσαν κανονικό γκολ. Και την Κυριακή παίζουμε με τον Παναθηναϊκό. Τι να πω; Πραγματικά δεν ξέρω τι να πω. Αυτά που γίνονται στο πρωτάθλημα είναι απίστευτα. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν μπορεί σε κάθε ματς να γίνονται τέτοια πράγματα σε βάρος μας. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να τη σέβονται», είπε ο Ιταλός τερματοφύλακας.
Θερμό τετ-α-τετ με Βασσάρα
Με μερίδα οπαδών της ΑΕΚ συνταξίδεψε από το Ηράκλειο στην Αθήνα ο Κύρος Βασσάρας, ο οποίος δέχτηκε τα ειρωνικά χειροκροτήματα των «κιτρινόμαυρων», όπως αναφέρει η SportDay. «Συγχαρητήρια, τα κατάφερες πάλι», είπαν μεταξύ άλλων στον διεθνή ρέφερι, ο οποίος απαντούσε: «Δεν υπάρχει κάτι να πούμε. Σας παρακαλώ πολύ».
Τσέκαραν στόχους
Οι Νικολαΐδης και Φερέρ μετέβησαν χθες στο γήπεδο της Νεάπολης και παρακολούθησαν την αναμέτρηση του Ιωνικού με την Κέρκυρα (0-0), ενώ στην? παρέα τους η΄ταν επίσης ο σκάουτερ της ΑΕΚ, Δημήτρης Μάρκος, ο γενικός διευθυντής της ΠΑΕ, Κώστας Σταυρόπουλος, και ο υπεύθυνος ασφαλείας, Γιά
ννης Καπογιάννης. Ο σκοπός τους ήταν πιθανότατα μεταγραφικός και αφορούσε τρεις παίκτες. Ο λόγος κυρίως για τον 21χρονο δεξιό μπακ των γηπεδούχων, Ευθύμη Κοτίτσα, που αποβλήθηκε όμως στο 23? με δύο κίτρινες κάρτες και τον Φρανκ Μάνγκα Γκουέλα, 25χρονο μέσο της Κέρκυρας από την Ακτή Ελεφαντοστού. Παράλληλα στην «Ένωση» έχουν προταθεί ο 22χρονος αμυντικός της Κέρκυρας, Κώστας Φούφουλας και ο 23χρονος Νιγηριανός φορ του Ιωνικού, Μπέντζαμιν Ονουάτσι.
Την ίδια ώρα συνεχίζονται τα σενάρια που θέλουν την ΑΕΚ να ενδιαφέρεται ζωηρά για τον 20χρονο μέσο Κώστα Κασναφέρη και τον 24χρονο αμυντικό Γιώργο Ντάσιο, που αγωνίζονται στον ΠΑΣ Γιάννενα και τους οποίους έχει παρακολουθήσει σε αρκετούς αγώνες ο Δημήτρης Μάρκος. Οι αξιώσεις των Ηπειρωτών για τους δύο παίκτες φέρεται να αγγίζουν τα 750.000 ευρώ.
«Στα χέρια των προέδρων»
Δηλώσεις ως? παίκτης της ΑΕΚ έκανε ο Ένκο Μαλίντι, ο 19χρονος Αλβανός επιθετικός της Παρτιζάνι, που με εισήγηση του Έγκεν Γκέραρντ και του Χριστόφορου Κόλα έλαβε μέρος σε προπονήσεις της «Ένωσης» την περασμένη εβδομάδα. Ο αλβανικός Τύπος αναφέρει πως ο διεθνής με τις Ελπίδες της χώρας του άσος έχει ήδη πείσει για την αξία του τον Λορένσο Σέρα Φερέρ, ο οποίος και έχει τον τελευταίο λόγο για την απόκτησή του ή όχι. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής με δηλώσεις του στην ιστοσελίδα albania-sport.com τόνισε: «Είμαι ικανοποιημένος από τις προπονήσεις μου με την ΑΕΚ. Εδωσα ό,τι καλύτερο είχα και νομίζω ότι άφησα καλές εντυπώσεις. Την πρώτη μέρα μέρα έκανα τεστ αντοχής και φυσικής κατάστασης και την επόμενη μέρα έπαιξα στο διπλό. Η ΑΕΚ είναι μεγάλη ευρωπαϊκή ομάδα, με εξαιρετικούς ξένους παίκτες. Τα πράγματα εκεί είναι πολύ επαγγελματικά. Η μεταγραφή μου είναι πλέον καθαρά στα χέρια των δύο προέδρων. Είναι η μεγάλη μου ευκαιρία και θα πιέσω όσο μπορώ για να γίνει η μεταγραφή. Ηρθα σε επαφή και με τους οπαδούς. Είναι πολύ θερμοί κι ελπίζω κάποια μέρα να φωνάζουν για μένα. Εχω μιλήσει τόσο με τον Χετεμάι όσο και με τον Κονέ. Ελπίζω ότι θα με βοηθήσουν να προσαρμοστώ όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ηδη σκοπεύω να ξεκινήσω άμεσα μαθήματα ελληνικών. Σκοπεύω να ρυθμίσω άμεσα και το θέμα της βίζας μου, για να μην έχω κανένα πρόβλημα στο ταξίδι μου στην Αθήνα».
«Πετά» για να χειρουργηθεί ο Λαγός
Για το Ελσίνσκι αναχωρεί σήμερα ο Παναγιώτης Λαγός, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση στον δεξί αχίλλειο τένοντα από τον Φινλανδό καθηγητή Ιλκα Τουλικόβρα. Τον 22χρονο μέσο συνοδεύει ο χειρουργός ορθοπεδικός, Γιάννης Βλάμης, συνεργάτης του γιατρού της ΑΕΚ, Γιάννη Λεβάκου. Η επέμβαση είναι προγραμματισμένη για την Τρίτη, ενώ η επιστροφή του αριστεροπόδαρου άσου στην Ελλάδα αναμένεται την Πέμπτη. Η επάνοδος του παίκτη στην ενεργό δράση υπολογίζεται σε έξι μήνες.
«Όλα πήγαν καλά»
Στο πλευρό του Περπαρίμ Χετεμάι βρίσκονται από την πρώτη στιγμή του σοβαρού του τραυματισμού στον αστράγαλο ο πατέρας του, Μίφταρ, και η σύζυγός του, Εμίν. Ο πρώτος μιλώντας στην εφημερίδα «Ιlta-Sanomat» παρουσιάστηκε ανακουφισμένος από την πετυχημένη επέμβαση στην οποία υποβλήθηκε ο γιος του. «Εγινε η επέμβαση στον αστράγαλο του Περπαρίμ και είμαι χαρούμενος που όλα πήγαν καλά. Στον αστράγαλο του γιου μου τοποθετήθηκαν τρεις βίδες και μια πλάκα», δήλωσε.
Νοκ άουτ και ο Ντραμέ
Έναν ακόμη αγωνιστικό πονοκέφαλο για την στελέχωση της άμυνάς του έχει ο Πολ Λε Γκουέν εν όψει της αναμέτρησης της Παρί με την ΑΕΚ. Μετά από τον Μάριο Γέπες, που θα χάσει την υπόλοιπη περίοδο, νοκ άουτ τέθηκε και ο Μπουκαρί Ντραμέ. Ο 22χρονος αριστερός μπακ έσπασε δάχτυλο του δεξιού του ποδιού στον αγώνα του Σαββάτου απέναντι στη Μονακό (4-2).