Νέα

Προβλέψεις για την οικονομική κρίση

• Μέλος που άνοιξε το νήμα trikardos
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 110K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 4 άτομα (0 μέλη και 4 επισκέπτες)

Η οικονομική κατάσταση είναι αυτή που μας παρουσιάζουν;

• Είναι χειρότερη

Ψήφοι: 3 100,0%
  • Είναι καλύτερη

Ψήφοι: 0 0,0%
  • Είναι ακριβής

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    3

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Μάλλον θα πρέπει να διαβάζεις πιο προσεκτικά τουλάχιστον αυτά που γράφω εγώ. Καταρχάς δεν διεκδικώ την ορθότητα της άποψής μου, απαιτώ όμως από τους συνομιλητές σεβασμό. Και δεν πρόκειτε να τρελλάνω κανεναν εκφράζοντας την άποψή μου. Για αυτό και το σταματάω εδώ.
διάλογο κάνουμε σα φιλαράκια.
δεν έχουμε ούτε συμφέροντα ούτε διεκδικούμε κάτι.
τα περισσότερα που λες με βρίσκουν σύμφωνο.
αυτό που με εξοργίζει (όχι με σένα) αλλά με πολλούς είναι ότι προσπαθούν να εξορκίσουν το κακό γυρίζοντας την πλάτη.
Δλδ θεωρώ αδιανόητη τη θέση:
δε θα γίνει πόλεμος γιατί κανέναν δεν τον συμφέρει αυτή τη στιγμή.....
Και είναι αδιανόητη για τους εξής λόγους:
1.
διότι πόλεμοι γίνονται ήδη και τους ανέφερα, άρα κάποιους τους συμφέρει.
2.
εάν δεν είναι οι παρούσες συνθήκες παγκόσμιας αναστάτωσης ικανές να προκαλέσουν μια πολεμική σύρραξη για οικονομικούς λόγους κυριαρχίας τότε ποιές ΕΙΝΑΙ;

21 Grams

Μέλος
Εγγρ.
12 Απρ 2008
Like
0
Πόντοι
16
Ο "νέος Χίτλερ" ποιος είναι ρε παιδιά; Μην μου πείτε ότι είναι ο Βλαδίμηρος...

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Συνοπτικά!

1. Η Αμερική κόβει χρήμα
2. Η Γερμανία είναι έτοιμη να κόψει χρήμα (ευρωομόλογα)
3. Η Κίνα έχει ρευστό
4. Η Ρωσία έχει ρευστό, αλλά άμα χρειαστεί κόβει και χρήμα.

Ας δούμε ότι πλέον οι οικονομίες δεν είναι θέμα οικονομικής πολιτικής αλλά πολιτικής απόφασης. Αν δηλαδή θα μεταφέρουμε το πρόβλημα 20 χρόνια μετά είναι θέμα απόφασης. Και τώρα μετράνε τις δυνάμεις τους για τους όρους με τους οποίους θα γίνει αυτή η κίνηση.

Όλα τα άλλα είναι απλά "το αίμα του οικονομικού πολέμου που στάζει"
Θα έλεγα μάλλον:
1) η Αμερική δεν μπορεί να κόψει δολλάρια γιατι θα κλονιστεί όλη η οικονομία που βασίζεται στα δολλάρια. μην ξεχνάμε ότι το πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε δολλάρια και υποτίμηση του δολλαρίου με διοχέτευση γραμματίων στην αγορά θα σήμαινε υποτίμηση του πετρελαίου. βέβαια την επόμενη μέρα θα ανέβαινε αντίστοιχα με μικρές απώλειες.
2) Τα ομόλογα δεν είναι χρήμα. Είναι τρόπος να αποσύρεις χρήμα και να το αντικαταστήσεις με αξίες. Το χρήμα αυτό μετά το δίνεις όπου νομίζεις (η γερμανία στη βιομηχανία, η Ελλάδα στα λαμόγια).Τα ομόλογα δεν επηρεάζουν τον πληθωρισμό καθώς η αξία τους είναι πολύ μικρή συγκριτικά με την αξία όλων των Ευρώ που κυκλοφορούν. "Κόψιμο" χρήματος -ευρώ θα είχε και στηρικτική επίδραση στα νομίσματα χωρών που λειοτυργούν με ευρώ εκτός ευρωζώνης που θα μπούνε πιο εύκολα στην κοινή αγορά, με καλύτερους όρους (Θυμίζω ότι η Ελλάδα έκανε 14% υποτίμηση πριν την είσοδο στην ΟΝΕ). Αντίστοιχα μπορεί τώρα να κάνει υποτίμηση το Ευρώ για να στηρίξει τις διπλανές χώρες εκτός ΟΝΕ.
3)Η Κίνα έχει επενδύσεις στην Αμερική. Τα χρήματα αυτά ΗΤΑΝ ρευστό. Τώρα είναι σπίτια υπο κατάσχεση και μετοχές με αξία 1 σεντ. Αν πεί ότι ρευστοποιεί η Κίνα καταρεεί η Αμερική. Για το λόγο αυτό πήγε και η Χίλαρι στο Πεκίνο την προηγούμενη βδομάδα. Η διαπραγμάτευση θα γίνει σε άλλο επίπεδο πλέον....
4) Η Ρωσία έχει χρήμα αλλά οι προβλέψεις της βασίζονται στο αέριο. έχουν γαμηθεί στις επενδύσεις σε ότι υπάρχει να γίνει επένδυση. Κινείται όλη με δολλάρια και το ρούβλι έχει καταποντηστεί. Αν κάνει καμια μαλακία ο μαύρος και τυπώσει νόμισματα θα γίνει σίγουρα πόλεμος γιατί θα απαξιωθεί όλος ο πλούτος της ρωσίας. Η ρωσία μπορεί να τυπώσει χρήμα αλλά δεν θέλει αυτό. Αντίθετα θέλει να το προφυλάξει. Ο πούτιν έχει ρευστό και για το λόγο αυτό κάνει δική του τράπεζα δανεισμού κρατών. Θέλει μετά την κρίση να του χρωστάνε και αυτουνού και όχι όλοι να χρωστάνε στους "άλλους". έτσι θα έχει και δική του σφαίρα επιρροής....

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
Ο "νέος Χίτλερ" ποιος είναι ρε παιδιά; Μην μου πείτε ότι είναι ο Βλαδίμηρος...

είπαμε ποιός φέρεται ότι είναι από τους Δυτικούς.........
θες να αρχίσω τις παραθέσεις, ή η 3ετία είναι πολύ πίσω;

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
αυτό τώρα είναι απάντηση;
τη διαχρονική αιτία του λόγου που γίνονται πόλεμοι θες να μου μάθεις;
εγώ απάντησα στον κύριο που είπε ότι κανέναν δε συμφέρει να γίνει πόλεμος....

Τα αίτια είναι γνωστά και διαχρονικά..
Τα έχει αναλύσει εδώ και κάτι αιώνες ο Θουκυδίδης...
Ωστόσο, κάτι έχει αλλάξει σε σχέση με το 1939...
Και αυτό είναι η ύπαρξη πυρηνικών που πλέον έχουν όλες οι μεγάλες και μεσαίες δυνάμεις του κόσμου και άρα είναι μάλλον δύσκολο να δούμε ολοκληρωτικούς πολέμους μεταξύ υπερδυνάμεων αλά Α και Β' Π.Π...
Με μικρή εξαίρεση Ινδίας - Πακιστάν (που εκεί ουσιαστικά είχαμε ένα διευρυμένο μεθοριακό επεισόδιο λόγω κασμίρ) από το 1945 και μετά δεν έχουμε δει πόλεμο μεταξύ κρατών που κατέχουν πυρηνικά...
Τις διαφορές τους οι μεγάλοι τις λύνουν είτε με άλλα μέσα (όχι απαραίτητα ειρηνικά διότι οι οικονομικοί πόλεμοι έχουν μεγάλες απώλειες) είτε μέσω των τσιρακίων τους- βλέπε Γεωργία όπου οι ΗΠΑ τη χρησιμοποίησαν στεγνά για να δουν την αποφασιστικότητα και ετοιμότητα της ρωσίας- είτε κάνοντας επίδειξη δύναμης σε ένα ανήμπορο εκ προοιμίου να αντιδράσει κράτος - βλέπε Ιρακ, Σερβία, Αφγανιστάν (μερική εξαίρεση: Βιετνάμ ...)
Οι ισραηλινοί έχουν να κάνουν πόλεμο από τις αρχές του '80- ο λίβανος το 2006 ή η γάζα φέτος, ήταν μάλλον μεθοριακά επεισόδια παρά πόλεμοι...

Κάποιοι επίσης ξέχασαν ότι εκείνη την περίοδο οι Πολωνοί εγκαινίασαν τις βάσεις του ΝΑΤΟ δίπλα στα σύνορα με Ρωσσία......

Νομίζω ότι Πολωνία και Ρωσία δε συνορεύουν εκτός αν εννοείς το θύλακα του Καλίνινγκραντ...
Ο ομπάμα πάντως δεσμεύτηκε να μην προχωρήσει το θέμα με την αντιπυραυλική ασπίδα και ο βλαδίμηρος να μην τοποθετήσει πυραύλους στον ως άνω θύλακα αν δεν κάνω λάθος...

αυτό τώρα είναι απάντηση;
τη διαχρονική αιτία του λόγου που γίνονται πόλεμοι θες να μου μάθεις;
εγώ απάντησα στον κύριο που είπε ότι κανέναν δε συμφέρει να γίνει πόλεμος....

οι πόλεμοι γίνονται με αφορμές για τον απλό μαλάκα πολίτη όπως προείπα και οι αιτίες είναι άλλες.
Δε συζητάμε τις αιτίες εδώ, Συζητάμε το εάν είναι πιθανή μια παγκόσμια σύρραξη.......
Κάποιοι απλά ξεχνούν πολύ εύκολα ότι πριν από λίγους μήνες η Ρωσσία την έπεσε στη Γεωργία και καλά για τους Ρώσσους της Γεωργίας...

Μάλλον το αντίστροφο έγινε...
Η Γεωργία την έπεσε στη Β. Αμπχαζία που η Ρωσία είχε πεί ότι κάτι τέτοιο είναι κάζους μπέλι...Ουδέτεροι παρατηρητές ρίχνουν το φταίξιμο στη Γεωργία για το περιστατικό....
Η Γεωργία λόγω μαλάκα ηγέτη νόμιζε ότι οι δυτικοί θα διακινδυνεύσουν πολεμο με τη ρωσία για πάρτη της ή ότι η ρωσία δεν θα αντιδρούσε...

Κάποιοι επίσης ξεχνούν το φυικό αέριο και τις μαγκιές που κάνει η Ρωσσία στην Ουκρανία........

Η ουκρανία μάλλον κάνει μαγκιές και μάλιστα στην πλάτη των ευρωπαίων, μην πληρώνοντας το δικό της αέριο και παρακρατώντας αυτό που προορίζεται για την ευρώπη....
Αλλά νομίζω ότι και αυτό λύθηκε...

PILOTENIOS

Μέλος
Εγγρ.
17 Σεπ 2007
Κριτικές
1
Like
0
Πόντοι
1
Θα έλεγα μάλλον:
1) η Αμερική δεν μπορεί να κόψει δολλάρια γιατι θα κλονιστεί όλη η οικονομία που βασίζεται στα δολλάρια. μην ξεχνάμε ότι το πετρέλαιο διαπραγματεύεται σε δολλάρια και υποτίμηση του δολλαρίου με διοχέτευση γραμματίων στην αγορά θα σήμαινε υποτίμηση του πετρελαίου. βέβαια την επόμενη μέρα θα ανέβαινε αντίστοιχα με μικρές απώλειες.
2) Τα ομόλογα δεν είναι χρήμα. Είναι τρόπος να αποσύρεις χρήμα και να το αντικαταστήσεις με αξίες. Το χρήμα αυτό μετά το δίνεις όπου νομίζεις (η γερμανία στη βιομηχανία, η Ελλάδα στα λαμόγια).Τα ομόλογα δεν επηρεάζουν τον πληθωρισμό καθώς η αξία τους είναι πολύ μικρή συγκριτικά με την αξία όλων των Ευρώ που κυκλοφορούν. "Κόψιμο" χρήματος -ευρώ θα είχε και στηρικτική επίδραση στα νομίσματα χωρών που λειοτυργούν με ευρώ εκτός ευρωζώνης που θα μπούνε πιο εύκολα στην κοινή αγορά, με καλύτερους όρους (Θυμίζω ότι η Ελλάδα έκανε 14% υποτίμηση πριν την είσοδο στην ΟΝΕ). Αντίστοιχα μπορεί τώρα να κάνει υποτίμηση το Ευρώ για να στηρίξει τις διπλανές χώρες εκτός ΟΝΕ.
3)Η Κίνα έχει επενδύσεις στην Αμερική. Τα χρήματα αυτά ΗΤΑΝ ρευστό. Τώρα είναι σπίτια υπο κατάσχεση και μετοχές με αξία 1 σεντ. Αν πεί ότι ρευστοποιεί η Κίνα καταρεεί η Αμερική. Για το λόγο αυτό πήγε και η Χίλαρι στο Πεκίνο την προηγούμενη βδομάδα. Η διαπραγμάτευση θα γίνει σε άλλο επίπεδο πλέον....
4) Η Ρωσία έχει χρήμα αλλά οι προβλέψεις της βασίζονται στο αέριο. έχουν γαμηθεί στις επενδύσεις σε ότι υπάρχει να γίνει επένδυση. Κινείται όλη με δολλάρια και το ρούβλι έχει καταποντηστεί. Αν κάνει καμια μαλακία ο μαύρος και τυπώσει νόμισματα θα γίνει σίγουρα πόλεμος γιατί θα απαξιωθεί όλος ο πλούτος της ρωσίας. Η ρωσία μπορεί να τυπώσει χρήμα αλλά δεν θέλει αυτό. Αντίθετα θέλει να το προφυλάξει. Ο πούτιν έχει ρευστό και για το λόγο αυτό κάνει δική του τράπεζα δανεισμού κρατών. Θέλει μετά την κρίση να του χρωστάνε και αυτουνού και όχι όλοι να χρωστάνε στους "άλλους". έτσι θα έχει και δική του σφαίρα επιρροής....

Θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου και απαντώ.

Από την στιγμή που το χρήμα δεν έχει σχέση με αξίες (πολύτιμα μέταλα πχ) έχει χαθεί ο έλεγχος. Η Αμερική έχει ΗΔΗ κόψει χρήμα. Μόνο 200 δισ έδωσε στην AIG . Το πετρέλαιο έχει την δικιά του πορεία, και βέβαια το ότι έφτασε στα 30$ δεν είναι άσχετο με τα εργοστάσια που μέρα νύχτα τυπώνουν dollars.

Οι κινέζοι σήμερα που μιλάμε έχουν ρευστό. Το πρόβλημά τους είναι η πτώση της παραγωγής, όμως αυτοί έχουν μάθει να ζουν στα δύσκολα.

Όσο για τα ομόλογα και βέβαια είναι κόψιμο χρήματος γιατί κάνουμε μια παραδοχή ότι το κράτος που το εκδίδει θα το πληρώσει. Με καλή τη πίστη παράγει μια αξία. Αυτό δεν είναι χρήμα??? Για την Ρωσία συμφωνώ μαζί σου.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
@ispahan

Πολύ σωστή ανάλυση, όπου δείχνει περισσότερο από ποτέ το πρόβλημα της παγκοσμιοποίησης. Όλοι έχουν ανάγκη όλους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Έχω μια ερώτηση - στο σημείο 3 εννοείς προφανώς για τις επενδύσεις της Κίνας στην Αμερική τα τρις που έχουν σε ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου - σωστά?

Υποννοείς ότι αυτά σήμερα έχουν μηδενική αξία και αν ναι από που προκύπτει αυτό?  :think:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
1
ο παγκόσμιος πόλεμος στον Βου θεωρήθηκε παγκόσμιος πριν την ανάμειξη των Αμερικανών.
2
μεθοριακό επεισόδιο η εισβολή στη Γάζα; Ρε του Στέιτ Ντιπάρτμεντ είσαι;
:rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes: :rolleyes:
3.
οι Ισραηλινοί είναι διαρκώς σε πόλεμο. πόλεμος δεν θεωρείται μόνο η επιχείρηση μπαρμπαρόσα και η απόβαση στη Νορμανδία. Πόλεμος θεωρείται η εισβολή/σύγκρουση στρατιωτικών δυνάμεων και ο θάνατος αμάχων ανεξαρτήτως μεγέθουν απωλειών και χρονικής διάρκειας.
4.
πρέπει να μάθεις ρώσικα να βλέπεις κάνα δορυφορικό κανάλι να μαθαίνεις και από τις δύο πλευρές τι γίνεται. Στη Γεωργία ανεξαρτήτως με το τι συνέβη αρχικά υπήρξε εισβολη ρώσσικων στρατευμάτων. Οι Ρώσσοι σε λίγες ώρες θα μπορούσαν να μπουν στην Τυφλίδα..... Απ όξω έφτασαν.......
Γαμημένα ΜΜΕ.........
5.
για το αέριο νομίζεις ότι λύθηκε... πάλι εμπλοκή υπάρχει....
6.
για την Πολωνία δεν το έθεσα σωστά.
Πάμε σωστά.
Είναι η πρώτη φορά που οι Ρώσσοι έχουν απέναντί τους βάσεις του ΝΑΤΟ που μπορούν να φτάσουν σε βεληνεκές τα δικά τους εδάφη (βάσεις) και ειδικά στη Σιβηρία. Οι λόγοι που τοποθετήθηκαν εκεί οι βάσεις δεν είναι της παρούσης. (Σημείωσις, για τους Ρώσσους η Λευκορωσσία είναι ρωσσία)

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
Θα διαφωνήσω μαζί σου φίλε μου και απαντώ.

Από την στιγμή που το χρήμα δεν έχει σχέση με αξίες (πολύτιμα μέταλα πχ) έχει χαθεί ο έλεγχος. Η Αμερική έχει ΗΔΗ κόψει χρήμα. Μόνο 200 δισ έδωσε στην AIG . Το πετρέλαιο έχει την δικιά του πορεία, και βέβαια το ότι έφτασε στα 30$ δεν είναι άσχετο με τα εργοστάσια που μέρα νύχτα τυπώνουν dollars.

Οι κινέζοι σήμερα που μιλάμε έχουν ρευστό. Το πρόβλημά τους είναι η πτώση της παραγωγής, όμως αυτοί έχουν μάθει να ζουν στα δύσκολα.

Όσο για τα ομόλογα και βέβαια είναι κόψιμο χρήματος γιατί κάνουμε μια παραδοχή ότι το κράτος που το εκδίδει θα το πληρώσει. Με καλή τη πίστη παράγει μια αξία. Αυτό δεν είναι χρήμα??? Για την Ρωσία συμφωνώ μαζί σου.

με ευχαριστεί που διαγφωνείς γιατί αυτό σημαίνει ότι διάβασες... ;) ;) ;)

Δεν νομίζω ότι έχει "κοψει" χρήμα η αμερική. Αυτά που δίνει είναι εξασφαλίσεις ότι θα αναλάβει μέρος των υποχρεώσεων της εταιρείας με άλλους διακανονισμούς. Έναντι αυτής της ανάληψης παίρνει μετοχές (ιδιών ή θυγατρικών). Το πετρέλαιο αν έκοβε χρήμα θα ανέβαινε και δεν θα έπεφτε όπως σήμερα.

Τα ομόλογα είναι δάνειο. Δεν είναι έξτρα χρήμα στην αγορά. Η διαφορά είναι ότι μεταθέτει την χρέωση στο μέλλον (με τόκο).

Ελπίζω να έκανα σαφή τη γνώμη μου. Δεν θέλω να πείσω κανένα, απλά να δώσω τροφή για σκέψη...

ispahan

Μέλος
Εγγρ.
5 Οκτ 2007
Like
2
Πόντοι
1
@ispahan

Πολύ σωστή ανάλυση, όπου δείχνει περισσότερο από ποτέ το πρόβλημα της παγκοσμιοποίησης. Όλοι έχουν ανάγκη όλους με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Έχω μια ερώτηση - στο σημείο 3 εννοείς προφανώς για τις επενδύσεις της Κίνας στην Αμερική τα τρις που έχουν σε ομόλογα του Αμερικανικού δημοσίου - σωστά?

Υποννοείς ότι αυτά σήμερα έχουν μηδενική αξία και αν ναι από που προκύπτει αυτό?  :think:

Η παγκοσμιοποίηση για εμένα δεν είναι πρόβλημα. Είναι μια πραγματικότητα και ο τρόπος χρήσης της είναι προβληματικός. Μέρος της παγκοσμιοποίησης είναι και το ότι έχεις πετρέλαιο να καίς αλλά και ότι το τρόφιμο της βραζιλίας είναι καύσιμο στην ευρώπη. Φυσικά έχουν γίνει φρικτά πράγματα στο όνομα της παγκοσμιοποίησης αλλά δεν νομίζω ότι μπορούσε να σταματήσει η παγκοσμιοποίηση με την πρόοδο της τεχνολογίας των τελευταίων ετών.

Οι επενδύσεις των κινέζων στην Αμερική είναι όπως είπες σε σημαντικό βαθμό σε ομόλογα αμερικανικού δημοσίου. Με λίγα λόγια τα χρήματα απο τα ρούχα που αγόραζε ο αμερικάνος γύριζαν για να αποταμιευθούν στην αμερική. Αυτό συνέβαινε γιατί αυτή ήταν η πιο ασφαλής τοποθέτηση για τους κινέζους που δεν παίρνουν ρίσκα στις επενδυσεις τους. Πρέπει να σημειώσουμε ότι εκεί πήγαιναν τα κέρδη και όχι τα κεφάλαια και οι πρώτες ύλες κ.τ.λ.

Η υπόθεσή μου ότι οι επενδύσεις αυτές έχουν μηδενική αξία (είναι υπερβολή για να πώ ότι έχουν σημαντικά μικρότερη αξία απο αυτή που αναμενόταν), βασίζεται στις επιλογές που έκανε το αμερικανικό δημόσιο. Όταν χρηματοδότησε με τα κινέζικα λεφτά τον πόλεμο στο Ιρακ, όταν πάει να σώσει τις αυτοκινηοτβιομηχανίες και την AIG χάνει τα λεφτά αυτά. Αν η κίνα θελήσει τα λεφτά της (ενεργοποιήσει το call option που λέμε) τί θα πάρει?

Τα ομόλογά της στην δευτερογενή αγορά έχουν χάσει μέρος της αξίας τους. Στην λήξη τους πρέπει να ανανεωθούν αλλιώς πρέπει η αμερική να πληρώσει το κεφάλαιο.
Όλα τα πράγματα αξίζουν όσο είναι διατεθιμένος κάποιος να πληρώσει για να τα αποκτήσει. Τα ομόλογα που έχουν οι κινέζοι σήμερα δεν τα πληρώνει κανείς όσο τα αγόρασαν. Και τα ομόλογα δεν είναι "επένδυση" είναι δάνειο με τόκο.

Αυτά νομίζω...ελπίζω να ήμουν σαφής :think:

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
μια επισήμανση για το πετρέλαιο...
το πετρέλαιο δεν είναι χαμηλά μόνο λόγω του ότι κόβονται, ή δεν κόβονται δολλάρια.
Η ζήτηση είναι περιορισμένη, η παραγωγή υπερκαλύπτει τη ζήτηση (πολλά εργοστάσια ανά τον κόσμο υπολειτουργούν ή κλείνουν μονάδες) και κατά συνέπεια όπως σε όλες τις αγορές όταν κάτι ζητείται λιγότερο απ ότι προσφέρεται η τιμές πέφτουν.
Ο ΟΠΕΚ μου φαίνεται πρόσφατα έκανε μείωση παραγωγής, αυξήθηκαν λίγο οι τιμές, αλλά πάλι μετά από λίγο πήραν πάλι την κατιούσα.

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Αυτά νομίζω...ελπίζω να ήμουν σαφής :think:
Ήσουν σαφής ναι - thanx. Μόνο που οι Κινέζοι δε θα ρευστοποιήσουν ποτέ γιατί αυτό θα ήταν αιτία πολέμου.

Μάλιστα θα το μυρισθούν γρήγορα οι Αμερικανοί νομίζω αν κατά λάθος το βάλουν ποτέ σα διπλωματικό χαρτί οι Κινέζοι και θα χτυπήσουν με αφορμή καμιά συνοριακή διαφορά Κίνας - Ιαπωνίας ή το Θιβέτ.

Όλα αυτά βέβαια είναι σενάρια πολιτικής φαντασίας - σε κάθε περίπτωση κάπου εδώ γύρω θα είμαστε για να δούμε τι θα γίνει...  :rolleyes:

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Για την ικανότητα της Αμερικής να κόψει χρήμα υπάρχει ο περίφημος λόγος του Barnacle από το 2002:

I am confident that the Fed would take whatever means necessary to prevent significant deflation in the United States and, moreover, that the U.S. central bank, in cooperation with other parts of the government as needed, has sufficient policy instruments to ensure that any deflation that might occur would be both mild and brief. …

The U.S. government has a technology, called a printing press (or, today, its electronic equivalent), that allows it to produce as many U.S. dollars as it wishes at essentially no cost. By increasing the number of U.S. dollars in circulation, or even by credibly threatening to do so, the U.S. government can also reduce the value of a dollar in terms of goods and services, which is equivalent to raising the prices in dollars of those goods and services. We conclude that, under a paper-money system, a determined government can always generate higher spending and hence positive inflation.

Όπως φαίνεται και από το παραπάνω το να τυπωθούν δολλάρια θα σημαίνει ότι θα υπάρχει μία πληθώρα από αυτά και επομένως θα έχουν μικρότερη αξία (σε πραγματικούς όρους και όχι σε ονομαστικούς - τι γράφει επάνω το χαρτί). Εφόσον η αξία του δολλαρίου θα είναι μικρότερη οι τιμές των αγαθών (οι οποίες ενσωματώνουν πραγματική αξία) θα πρέπει να αυξηθούν. Για παράδειγμα, η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί γιατί οι παραγωγοί θα πληρώνονται σε ένα νόμισμα το οποίο δεν έχει αξία. Τελικά, αν μπορούσαν θα προτιμούσαν να πληρώνονται σε ένα άλλο νόμισμα το οποίο δεν θα είναι υποτιμημένο. Στην πράξη το μόνο άλλο νόμισμα είναι το Ευρώ (τα περί ρουβλίου είναι αστειότητες).
Επομένως μόνον συντονισμένα θα τυπωθεί χρήμα, δηλαδή θα τυπωθεί και δολλάριο και ευρώ αν ισχύσει το σενάριο αυτό.

Επίσης για τον πληθωρισμό έχει σημασία όχι μόνον η ποσότητα του κυκλοφορούντος χρήματος αλλά και η ταχύτητα κυκλοφορίας. Ακόμη και αν τυπωθεί χρήμα αν αυτό δεν κατευθυνθεί σε επενδύσεις τότε δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση. Αν δηλαδή χρησιμοποιηθεί μόνον για την πληρωμή χρεών ή παραμείνει κλειδωμένο δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση.
Στον υπερπληθωρισμό κανένας δεν θέλει να κρατάει στα χέρια του το χρήμα γιατί χάνει την αξία του (ότι έγινε στην κατοχή).

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
σωστός ο μπουρδελοπαίδειας........
:uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid: :uglystupid:

laonikos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιαν 2007
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
16
Πάντως άμα ήταν ανοιχτό το Ελληνικό Χρηματιστήριο εχτές Δευτέρα θα έπεφτε κατακόρυφα.

arcans

Μέλος
Εγγρ.
31 Ιαν 2009
Like
0
Πόντοι
16

3 Μαρτίου 2009, 18:30

Εικόνα ερημιάς στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι άφαντοι. Προφανώς, προτίμησαν να παραμείνουν στις εξοχές και τα τραπεζάκια των ουζερί, παρά να «κτυπήσουν κάρτα» πρωί -  πρωί στη δουλειά τους. Αυτόπτης μάρτυς η κάμερα της «zougla.gr», που κτύπησε την πόρτα των Δημοσίων Υπηρεσιών, για να αντικρύσει τα άδεια γραφεία. Ένα 25-30% του προσωπικού δε βρισκόταν σήμερα στις θέσεις του.

Η εικόνα στον ΟΑΕΔ στην Παναγή Τσαλδάρη απογοητευτική. Δύο από τα πέντε γραφεία εξυπηρέτησης κλειστά. Ο κόσμος πολύς. Την ίδια εικόνα αντίκρισε ο φακός και στη Δημοτική Αστυνομία, τον ΟΓΑ, τα ΕΛΤΑ και την Πολεοδομία της οδού  Σωκράτους, στο ΤΕΒΕ. Άδεια γραφεία, μασημένα λόγια και δικαιολογίες. Πολλές δικαιολογίες.

Στη Δημοτική Αστυνομία αρρώστησαν ξαφνικά 30 άτομα από τα 206, που έπρεπε να εργάζονται και όλοι την Κυριακή. Τη Δευτέρα εργάσθηκαν 117, από αυτούς οι 7 αρρώστησαν. Το Σάββατο έπρεπε να εργάζονται 146, αρρώστησαν οι 12. Η επιδημία ενέσκηψε, όπως αντιλαμβάνεστε το Σάββατο, ημέρα «κλειδί», αφού την επομένη ανέτειλε η Καθαρά Δευτέρα.

Περίεργο αλλά αληθινό. Στην είσοδο από την Εθνική Οδό προς την Αθήνα γύρω στο μεσημεράκι, παρουσιάστηκε εκτενές μποτιλιάρισμα από τους εκδρομείς του τριήμερου που επέστρεφαν. Ορισμένοι από εκείνους που παρέμειναν στην Αθήνα σήμερα το πρωί, θα κτυπούσαν και τις κάρτες των φίλων τους στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Αυτό αποκαλείται «θεσμοποιημένη κοπάνα» και εντάσσεται στον κώδικα καλής συμπεριφοράς των δημοσίων υπαλλήλων. Όσο για τον κοσμάκη, περίμενε με τις ώρες στα ΕΛΤΑ της Πανόρμου και της Μεσογείων για να εξυπηρετηθεί. Ή ανέμενε υπομονετικά στις Πολεοδομίες, τις Εφορίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να επιλύσει τα προβλήματά του. Το Δημόσιο αργεί και δε δίνει λόγο σε κανέναν. Κράτος είναι, ό,τι θέλει κάνει και λογαριασμό δε δίνει.

Aναρωτηθείτε λοιπόν πού πάνε οι φόροι που πληρώνετε, τα δημοτικά τέλη που καταβάλλετε και τα ασφάλιστρά σας. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες ζουν με τους δικούς τους κανόνες, που δεν είναι σαν τους άλλους και ισχύουν για τους άλλους εργαζόμενους. Μονιμότητα και κοπάνα. Το δίδυμο της επιτυχίας.

αυτη ειναι η κριση τις ελλαδος που λεγαμε.υποψην οτι ολοι αυτοι που εκαναν κοπανα σημερα πληρωθηκαν κανονικα.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
3 Μαρτίου 2009, 18:30

Εικόνα ερημιάς στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Οι υπάλληλοι άφαντοι. Προφανώς, προτίμησαν να παραμείνουν στις εξοχές και τα τραπεζάκια των ουζερί, παρά να «κτυπήσουν κάρτα» πρωί -  πρωί στη δουλειά τους. Αυτόπτης μάρτυς η κάμερα της «zougla.gr», που κτύπησε την πόρτα των Δημοσίων Υπηρεσιών, για να αντικρύσει τα άδεια γραφεία. Ένα 25-30% του προσωπικού δε βρισκόταν σήμερα στις θέσεις του.

Η εικόνα στον ΟΑΕΔ στην Παναγή Τσαλδάρη απογοητευτική. Δύο από τα πέντε γραφεία εξυπηρέτησης κλειστά. Ο κόσμος πολύς. Την ίδια εικόνα αντίκρισε ο φακός και στη Δημοτική Αστυνομία, τον ΟΓΑ, τα ΕΛΤΑ και την Πολεοδομία της οδού  Σωκράτους, στο ΤΕΒΕ. Άδεια γραφεία, μασημένα λόγια και δικαιολογίες. Πολλές δικαιολογίες.

Στη Δημοτική Αστυνομία αρρώστησαν ξαφνικά 30 άτομα από τα 206, που έπρεπε να εργάζονται και όλοι την Κυριακή. Τη Δευτέρα εργάσθηκαν 117, από αυτούς οι 7 αρρώστησαν. Το Σάββατο έπρεπε να εργάζονται 146, αρρώστησαν οι 12. Η επιδημία ενέσκηψε, όπως αντιλαμβάνεστε το Σάββατο, ημέρα «κλειδί», αφού την επομένη ανέτειλε η Καθαρά Δευτέρα.

Περίεργο αλλά αληθινό. Στην είσοδο από την Εθνική Οδό προς την Αθήνα γύρω στο μεσημεράκι, παρουσιάστηκε εκτενές μποτιλιάρισμα από τους εκδρομείς του τριήμερου που επέστρεφαν. Ορισμένοι από εκείνους που παρέμειναν στην Αθήνα σήμερα το πρωί, θα κτυπούσαν και τις κάρτες των φίλων τους στις Δημόσιες Υπηρεσίες. Αυτό αποκαλείται «θεσμοποιημένη κοπάνα» και εντάσσεται στον κώδικα καλής συμπεριφοράς των δημοσίων υπαλλήλων. Όσο για τον κοσμάκη, περίμενε με τις ώρες στα ΕΛΤΑ της Πανόρμου και της Μεσογείων για να εξυπηρετηθεί. Ή ανέμενε υπομονετικά στις Πολεοδομίες, τις Εφορίες και τα Ασφαλιστικά Ταμεία, για να επιλύσει τα προβλήματά του. Το Δημόσιο αργεί και δε δίνει λόγο σε κανέναν. Κράτος είναι, ό,τι θέλει κάνει και λογαριασμό δε δίνει.

Aναρωτηθείτε λοιπόν πού πάνε οι φόροι που πληρώνετε, τα δημοτικά τέλη που καταβάλλετε και τα ασφάλιστρά σας. Οι Δημόσιες Υπηρεσίες ζουν με τους δικούς τους κανόνες, που δεν είναι σαν τους άλλους και ισχύουν για τους άλλους εργαζόμενους. Μονιμότητα και κοπάνα. Το δίδυμο της επιτυχίας.

αυτη ειναι η κριση τις ελλαδος που λεγαμε.υποψην οτι ολοι αυτοι που εκαναν κοπανα σημερα πληρωθηκαν κανονικα.

σήμερα έτυχε να χρειασθώ μια συναλλαγή στην Εθνική των Βριλησίων επι της Λ.Πεντέλης ....

πτωμαίνη .... εκατονταδες γέροι συνταξιούχοι .... η ελλάδα του σήμερα .... πως φαίνεται η χωρα που καταρρέει ... δεν έχει με΄λλον .... τι θα εμποδίσει αύριο τους χιλιάδες - εκατομμύρια μετανάστες να εισβάλουν στην γέρικη χώρα ?

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
Για την ικανότητα της Αμερικής να κόψει χρήμα υπάρχει ο περίφημος λόγος του Barnacle από το 2002:

I am confident that the Fed would take whatever means necessary to prevent significant deflation in the United States and, moreover, that the U.S. central bank, in cooperation with other parts of the government as needed, has sufficient policy instruments to ensure that any deflation that might occur would be both mild and brief. …

The U.S. government has a technology, called a printing press (or, today, its electronic equivalent), that allows it to produce as many U.S. dollars as it wishes at essentially no cost. By increasing the number of U.S. dollars in circulation, or even by credibly threatening to do so, the U.S. government can also reduce the value of a dollar in terms of goods and services, which is equivalent to raising the prices in dollars of those goods and services. We conclude that, under a paper-money system, a determined government can always generate higher spending and hence positive inflation.

Όπως φαίνεται και από το παραπάνω το να τυπωθούν δολλάρια θα σημαίνει ότι θα υπάρχει μία πληθώρα από αυτά και επομένως θα έχουν μικρότερη αξία (σε πραγματικούς όρους και όχι σε ονομαστικούς - τι γράφει επάνω το χαρτί). Εφόσον η αξία του δολλαρίου θα είναι μικρότερη οι τιμές των αγαθών (οι οποίες ενσωματώνουν πραγματική αξία) θα πρέπει να αυξηθούν. Για παράδειγμα, η τιμή του πετρελαίου θα αυξηθεί γιατί οι παραγωγοί θα πληρώνονται σε ένα νόμισμα το οποίο δεν έχει αξία. Τελικά, αν μπορούσαν θα προτιμούσαν να πληρώνονται σε ένα άλλο νόμισμα το οποίο δεν θα είναι υποτιμημένο. Στην πράξη το μόνο άλλο νόμισμα είναι το Ευρώ (τα περί ρουβλίου είναι αστειότητες).
Επομένως μόνον συντονισμένα θα τυπωθεί χρήμα, δηλαδή θα τυπωθεί και δολλάριο και ευρώ αν ισχύσει το σενάριο αυτό.

Επίσης για τον πληθωρισμό έχει σημασία όχι μόνον η ποσότητα του κυκλοφορούντος χρήματος αλλά και η ταχύτητα κυκλοφορίας. Ακόμη και αν τυπωθεί χρήμα αν αυτό δεν κατευθυνθεί σε επενδύσεις τότε δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση. Αν δηλαδή χρησιμοποιηθεί μόνον για την πληρωμή χρεών ή παραμείνει κλειδωμένο δεν θα υπάρξει έξοδος από την κρίση.
Στον υπερπληθωρισμό κανένας δεν θέλει να κρατάει στα χέρια του το χρήμα γιατί χάνει την αξία του (ότι έγινε στην κατοχή).

το πρόβλημα ειναι πολύ πιο σύνθετο ... σε μια χώρα όπως οι ΗΠΑ λύση θα βρεθεί .... μεσοπρόθεσμα ... στην Ευρώπη όμως θα κοστισει πολυ περισσότερο ...

επίτρεψε μου να έχω γνώμη έχοντας ηδη επωφεληθεί αρκετά απο την αρχή της κρίσης και με κεφαλαιακή βάση που θα επιτρέψει περαιτέρω τοποθετήσεις σε μεταγενέστερο της κορύφωσης χρονο ...

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Like
13
Πόντοι
866
τι θα εμποδίσει αύριο τους χιλιάδες - εκατομμύρια μετανάστες να εισβάλουν στην γέρικη χώρα ?

συγγνώμη, από που αντλείς την πεποίθηση ότι δεν το έχουν ήδη πράξει;
Εδώ συμπεριφέρονται πλέον στους Ελληνες πιο χειρότερα και απ ότι ο κλασσικός Ελληνας....
Εχω πολλά προσωπικά παραδείγματα....
Η Ελλάς εδώ και καιρό έχει παραχωρήσει όλη την παραγωγική της μηχανή (αγρότες, οικοδομή και υπάλληλοι χαμηλών εισοδημάτων) σε χιλιάδες μετανάστες.
Οποιος δεν εχει καταλάβει που θα κάτσει η μπίλλια είναι βαθειά νυχτωμένος.

trustworth

Μέλος
Εγγρ.
26 Φεβ 2009
Like
0
Πόντοι
16
συγγνώμη, από που αντλείς την πεποίθηση ότι δεν το έχουν ήδη πράξει;
Εδώ συμπεριφέρονται πλέον στους Ελληνες πιο χειρότερα και απ ότι ο κλασσικός Ελληνας....
Εχω πολλά προσωπικά παραδείγματα....
Η Ελλάς εδώ και καιρό έχει παραχωρήσει όλη την παραγωγική της μηχανή (αγρότες, οικοδομή και υπάλληλοι χαμηλών εισοδημάτων) σε χιλιάδες μετανάστες.
Οποιος δεν εχει καταλάβει που θα κάτσει η μπίλλια είναι βαθειά νυχτωμένος.

Γιαυτό και προσωπικά την έχω κανει απο Ελλάδα και επανέρχομαι οταν υπάρχει οικονομικό αντικέιμενο ....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom