Νέα

Πώς σας έχει επηρεάσει η κρίση?

• Μέλος που άνοιξε το νήμα jstar
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 406
  • Εμφανίσεις 17K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

f458

Μέλος
Εγγρ.
9 Οκτ 2012
Like
16
Πόντοι
16
Είναι η σκατογενιά του πολυτεχνείου που καλόφαγε και μας έφερε κι εμάς σ' αυτό το χάλι. Τη μισώ με όλο μου το είναι.
φΊΛΕ ΕΛΠΊΖΩ ΑΥΤΟΎς ΠΟΥ ΜΙΣΕΊς ΝΑ ΜΗΝ ΤΟΥς ΈΧΕΙσ ΨΗΦΊΣΕΙ και ποτέ.

tzooon1989

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2013
Like
5
Πόντοι
6
ανεργος,με εχει επηρεασει παρα πολυ.... :(

male_tsouli

Μέλος
Εγγρ.
23 Σεπ 2010
Κριτικές
6
Like
28
Πόντοι
6
Προσωπικά η κρίση με τελείωσε
Έχασα την δουλειά μου το 2011 και εκτοτε κάνω μεροκάματα εδώ και κεί ( κυρίως ντελίβερι , σερβιτόρος κλπ )
Εννοείται ότι οι επισκέψεις σε στούντιο κόπηκαν μαχαίρι ( 1 φορά το εξάμηνο και ούτε) μιας και έχω "ακριβά" γούστα δηλαδή αυταρχικά και προγράμματα ανω των 100 Ευρώ .
Βέβαια έφτιαξα το μπλόγκ μου και έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που λίγο πολύ είναι στην ίδια κατάσταση .
Νομίζω η γενιά μου ( 30 - 40 ) έχει τελειώσει και τα επόμενα χρόνια η επιβίωση θα είναι δύσκολη .
Με λύπη μου βλέπω ότι καλλιεργείται ένα εμφυλιακό κλίμα με πολλούς συνδυασμούς ( ιδιωτικοί υπάλληλοι αναντίον δημοσίων υπαλλήλων , άνεργοι εναντίον εργαζόμενων , ακροδεξιοί εναντίον ακροαριστερών και πολλοί ακόμα συνδυασμοί ) και δεν σας κρύβω ότι έχω άσχημο προαίσθημα για το πως θα τελειώσει .
Η Αργεντινή θα είναι παράδεισος .
Εδώ υπάρχει βαθύ μίσος ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ακόμα λίπος και ανθρώπους που τα χάσαν όλα . Ο θεός να βοηθήσει

tzooon1989

Μέλος
Εγγρ.
16 Φεβ 2013
Like
5
Πόντοι
6
Έχασα την δουλειά μου το 2011 και εκτοτε κάνω μεροκάματα εδώ και κεί ( κυρίως ντελίβερι , σερβιτόρος κλπ )
Εννοείται ότι οι επισκέψεις σε στούντιο κόπηκαν μαχαίρι ( 1 φορά το εξάμηνο και ούτε) μιας και έχω "ακριβά" γούστα δηλαδή αυταρχικά και προγράμματα ανω των 100 Ευρώ .
Βέβαια έφτιαξα το μπλόγκ μου και έχω γνωρίσει πολύ κόσμο που λίγο πολύ είναι στην ίδια κατάσταση .
Νομίζω η γενιά μου ( 30 - 40 ) έχει τελειώσει και τα επόμενα χρόνια η επιβίωση θα είναι δύσκολη .
Με λύπη μου βλέπω ότι καλλιεργείται ένα εμφυλιακό κλίμα με πολλούς συνδυασμούς ( ιδιωτικοί υπάλληλοι αναντίον δημοσίων υπαλλήλων , άνεργοι εναντίον εργαζόμενων , ακροδεξιοί εναντίον ακροαριστερών και πολλοί ακόμα συνδυασμοί ) και δεν σας κρύβω ότι έχω άσχημο προαίσθημα για το πως θα τελειώσει .
Εδώ υπάρχει βαθύ μίσος ανάμεσα σε ανθρώπους που έχουν ακόμα λίπος και ανθρώπους που τα χάσαν όλα . Ο θεός να βοηθήσει
και εγω αυτο βλεπω,οτι υπαρχει ακομα κοσμος που βγαινει βολτες κανονικα,κανει τα ψωνια του οπως πριν,...εχεις δηκιο σε αυτο,υπαρχει λιπος ακομα...

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.613
Πόντοι
5.060
και εγω αυτο βλεπω,οτι υπαρχει ακομα κοσμος που βγαινει βολτες κανονικα,κανει τα ψωνια του οπως πριν,...εχεις δηκιο σε αυτο,υπαρχει λιπος ακομα...
Και πάντα θα υπάρχει, γιατί το μεγάλο κεφάλαιο είναι στο απυρόβλητο. Δε βλέπετε τι φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις γίνονται στα μεγάλα εισοδήματα, ενώ ξεζουμίζουν τα μικρά; Η κρίση είναι για τους μικρομεσαίους. Άλλωστε, το νόημά της στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος είναι ακριβώς η συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.
PS: Δεν είμαι αριστερός.

samsung

Μέλος
Εγγρ.
24 Σεπ 2006
Κριτικές
4
Like
8
Πόντοι
16
Είστε εκτός θέματος ρε παιδιά.

Ούτε μίσος υπάρχει, ούτε το κεφάλαιο φταίει, ούτε τίποτα από αυτά.
Τα πράματα έχουν αποκαλυφθεί πια, και είναι απλά.

Φταίει ο δημόσιος τομέας που είναι τεράστιος, καταναλώνοντας το 50% του ΑΕΠ.
Με ΑΕΠ 160-170 δις (τόσο είναι), έχουμε ένα κράτος που έχει προϋπολογισμό 80-85. Ακριβώς τα μισά.
Αυτό φαίνεται ΚΑΙ στη φορολογία, που έχει φτάσει (αν δεν κρύβει κανείς τίποτα) να πρέπει να είναι το 50% των παντός είδους εισοδημάτων.
Αυτό το 50% του ΑΕΠ (οι δημόσιες δαπάνες) πρέπει να πέσει στο 20 με 25%. Δηλαδή ο προϋπολογισμός να γίνει 40-45 δις, όχι 80-85 που είναι τώρα.
Αν ΔΕΝ γίνει αυτό, δεν υπάρχει σωτηρία για τη χώρα.
Το ότι κάποιοι έχουν και τρώνε (ενώ κάποιοι είναι στον άσσο) υπάρχει, θα υπάρχει, και πάντα έτσι είναι. Παγκοσμίως.
Το θέμα είναι ότι με τα παραπάνω νούμερα και ποσοστά οι μη έχοντες να φάνε αυξάνονται πολύ στη χώρα μας. Και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε ακραίες καταστάσεις, πράμα που ΚΑΝΕΙΣ δεν θέλει.

Δυστυχώς όμως, οι κυβερνώντες δεν καταλαβαίνουν χριστό.

vril

Ανώτερος
Εγγρ.
7 Δεκ 2010
Κριτικές
11
Like
12.613
Πόντοι
5.060
Εκτός θέματος; Πολύ ασυνήθιστο στο bourdela.com :P
Άντε πάλι ο βρωμιάρης δημόσιος υπάλληλος που τα φταίει όλα. Έχουμε 4500000 οικονομικά ενεργούς πολίτες και μόλις 680000 δημοσίους υπαλλήλους. Πώς γίνεται ο δημόσιος τομέας που δεν ξεπερνά ούτε το 1/7 της οικονομίας να ευθύνεται για το χρέος και τα ελλείμματα; Και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι έβαλαν τους πολιτικούς να παίρνουν μίζες ή να φυγαδεύουν κεφάλαια στο εξωτερικό; Αυτοί είπαν να μην παράγουμε τίποτα σαν χώρα;

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.239
Πόντοι
2.310
Και πάντα θα υπάρχει, γιατί το μεγάλο κεφάλαιο είναι στο απυρόβλητο. Δε βλέπετε τι φοροαπαλλαγές και φοροελαφρύνσεις γίνονται στα μεγάλα εισοδήματα, ενώ ξεζουμίζουν τα μικρά; Η κρίση είναι για τους μικρομεσαίους. Άλλωστε, το νόημά της στα πλαίσια του καπιταλιστικού συστήματος είναι ακριβώς η συγκέντρωση του πλούτου σε λίγα χέρια.
PS: Δεν είμαι αριστερός.

συμφωνώ σε όλα!

αυτή είναι η πραγματικότητα κοιτώντας τη κατάματα και χωρίς δογματισμούς.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.239
Πόντοι
2.310

Να διαιρείς και να βασιλεύεις! παλιά συνταγή

Άλλωστε ο Έλληνας το έτρωγε αυτό το παραμύθι ανέκαθεν και υπάρχουν λόγοι γι αυτό. (ξεκινάνε από το ατομικό-ψυχολογικό επίπεδο και φθάνουν μέχρι σε επίπεδο κοινωνίας και μακροοικονομίας).

alan2

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2006
Like
7
Πόντοι
0
Δεν φταίνε οι δημόσιοι υπάλληλοι πολύ παραπάνω απο τους υπόλοιπους, η πελατιακή σχεση τους με τους πολιτικούς ήταν και είναι προκλητική ειδικά τώρα που η ανεργία χτυπαει το ιδιωτικό τομέα μόνο.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.239
Πόντοι
2.310
Είχε δίκιο ο "συνάδελφος" πιό πάνω. Ο Θεός να βάλει το χέρι του.

Το θέμα είναι ότι η κρίση δεν θα τελειώσει καθόλου γρήγορα. Για την ακρίβεια θα είμαστε σε μόνιμη. π.χ. αυτά τα περί οικονομικού W είναι παραμύθια. Υπάρχει σοβαρό διαχειριστικό πρόβΛημα σε επίπεδο πλανήτη. Όταν η παραγωγή έχει φύγει από τη "Δύση" υπάρχει πολύ μεγάλη μεταφορά (απώλεια!!) πλούτου, θα είναι μόνιμα σε ύφεση χωρίς ουσιαστικές ανακάμψεις, το κοινωνικο-οικονομικό μοντέλο (δημοκρατία-κράτος πρόνοιας-υγεία-παιδεία-συντάξεις κτλ.) σείεται εκ θεμελίων νομοτελειακά.

Κάποιοι αφελείς αποδίδουν το πρόβλημα στον αριθμό των δημ. υπαλλ., κάποιοι άλλοι μάλιστα προτείνουν να απολυθούν και να πρσληφθούν άλλοι! Ας είναι ο κολοκυθαρος, αμα αντικαθίστανται  κάθε χρόνο θα λύσουμε στα χαρτιά (στατιστικά) και την ανεργία. Προσωπικά δυσκολεύομαι εξαιρετικά στο να είμαι υπέρ απολύσεων όποια δουλειά και εάν κάνει κάποιος. Και από τη στιγμή που «βλέπω» ότι δεν οδηγεί σε λύση του προβλήματος δηλαδή.

Αφού τα ασφαλιστικά ταμεία έφαγαν κουρέματα 50 και 70% θα λυθεί το πρόβλημα με τις απολύσεις? Κοροιδευόμαστε? Από τη στιγμή που ξεκινήσαμε αυτό το πρόγραμμα πριν από 2-3 χρόνια το επόμενο βήμα είναι τα ταμεία να μειώσουν τις παροχές, δηλ. ακόμη χαμηλότερες συντάξεις, περίθαλψη, φάρμακα (50% και πάνω ατομική συμμετοχή, ..) κ.ο.κ. Ξέρει κανείς πόσα θα έδινε ετησίως σε μιά ιδιωτική ασφάλιση ΜΟΝΟ για πλήρη ιατροφαρμακευτική κάλυψη?, έχει την εντύπωση ότι είναι τόσο λίγα?, και ότι θα τού ερχόταν φτηνά?, χαχαχαχα! Συντάξεις? Υπενθυμίζω ότι το σύστημα κοινωνικής ασφάλισης ΔΕΝ είναι κεφαλαιοποιητικό, άρα δίνεις όταν όποτε και με βάση όσα έχεις. Αλλά ακόμη και εάν ήταν αφού έπεσαν έξω οι επενδύσεις πάλι το ταμείον είναι μείον. Για δείτε και τί ωραία που είναι τα πράγματα καπου αλλού που έχουν τα ωραία και αποδοτικά συστήματα, πόσες είναι οι συντάξεις μετά από 30-35 χρόνια. Αυτό που λέω είναι ότι οι παροχές θα έπρεπε να φανε ένα γερό χαστούκι, που μπορεί να μην ήταν 70% εάν υποθέσουμε ότι ορθολογικοποιούμε το όποιο στραβό κόστος-ώφελος.

Τα ίδια ισχύουν για όλα τα άλλα αντικείμενα που δραστηριοποιεται το κράτος. Φυσικά όπου υπάρχουν στρεβλώσεις κάποιες θα διορθωθούν. Όμως το θέμα του αριθμού των υπαλλήλων ίσως δεν είναι και τόσο μείζωνος σημασίας, αλλά θα ήταν ένα εργαλείο σε αυτή την πορεία. Αυτά όλα τα συζητάμε? Ότι θα γίνεται συνεχής υποτίμηση αξιών (και εννοώ οικονομικών, αφήνω τα υπόλοιπα), δηλ. ακίνητα, ενοίκια, ζώα, κεφαλαίου δηλ. συμπεριλαμβανομένου του χρηματικού.

ICCAROS

Σπουδαίος
Εγγρ.
20 Δεκ 2010
Κριτικές
200
Like
1.239
Πόντοι
2.310
Κάποιοι αφελείς πιστεύανε ότι εάν φύγει η βιομηχανική παραγωγή θα μπορούσαν να διατηρήσουν την πρωτοπορεία ελέγχοντας την καινοτομία και τις εφευρέσεις. Φευ! Εϊναι νομοτέλεια να την χάσεις και αυτή, είναι θέμα χρόνου. Κάποτε ο μίμος σου σε ξεπερνάει! Και εν τω μεταξύ εσύ είσαι εκείνος που πήρες τα κεφάλαια σου και τα πήγες αλλού για να παραγεις φθηνότερα, χωρίς απεργίες, χωρίς περιβαλλοντικές άδειες, με 12ωρη και βάλε δουλειά, κτλ.....

Ε όλα αυτά τα ζούμε ήδη, και στα επόμενα 2-3 χρόνια θα εντατικοποιηθουυυυυυυυυύν !!!!!!!!!

axaxouxas

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
8 Απρ 2007
Κριτικές
2
Like
8
Πόντοι
366
Σωστοτατος ο Ικκαρος

dimis74

Ανώτερος
Εγγρ.
30 Σεπ 2005
Κριτικές
10
Like
20
Πόντοι
5.825
Εκτός θέματος; Πολύ ασυνήθιστο στο bourdela.com :P
Άντε πάλι ο βρωμιάρης δημόσιος υπάλληλος που τα φταίει όλα. Έχουμε 4500000 οικονομικά ενεργούς πολίτες και μόλις 680000 δημοσίους υπαλλήλους. Πώς γίνεται ο δημόσιος τομέας που δεν ξεπερνά ούτε το 1/7 της οικονομίας να ευθύνεται για το χρέος και τα ελλείμματα; Και πάλι οι δημόσιοι υπάλληλοι έβαλαν τους πολιτικούς να παίρνουν μίζες ή να φυγαδεύουν κεφάλαια στο εξωτερικό; Αυτοί είπαν να μην παράγουμε τίποτα σαν χώρα;

τι λες ρε μεγάλε; δεν φταίει ο αριθμός των ΔΥ;όχι μόνο αυτό βέβαια...

oxi_agapes_mono_sex

Μέλος
Εγγρ.
5 Μαρ 2012
Like
9
Πόντοι
16
ναι ρε για ολα φταινε οι δημοσιοι υπαλληλοι

που ειμαστε οι μονοι που πληρωνουμε τους φορους μας  :s&m_3:

dimis74

Ανώτερος