Κοίτα. Για μένα θα δεχόμουνα εξεταστική με Καραμανλή Σπρίτζη και όλους τους υπουργούς απο το 2010 και μετά , με υποχρεώση να βγάλουν κοινό πόρισμα. Να τους κλείσουν σε ένα δωμάτιο χωρίς νερό , μέχρι να βγάλουν κοινό πόρισμα.Δεν είναι μόνο τα ρουσφέτια...που θα έπρεπε και αυτά να δικάζονται..όχι για φόνο αλλά η διαφθορά θα έπρεπε να δικάζετε!
Είναι ότι είχε λάβει γνώση των προβλημάτων και δεν έκανε τίποτα για να τα διορθώσει και αυτό μπλέκεται με τον θάνατο των ανθρώπων. Αν δεν μπλέκεται κάποιο πρόβλημα έχει ο νόμος.
Η βουλή δεν έχει κότσια....ποια κότσια? ούτε ανθρωπιά και συνείδηση δεν έχει. Μια χαβούζα και οι 300.
Ένα παράδειγμα όμως έχω να μου πεις αν σου φαίνεται λογικό ή όχι...
Αν εγώ κάνω εγκαταστάσεις φυσικού αερίου χώρους όπως σχολεία, βιβλιοθήκες και γενικά σε συνάθροιση κοινού...
και πάρω έναν φωτογραφικό διαγωνισμό και εγκαταστήσω ένα τέτοιο πράγμα σε ένα σχολείο....και αυτό δεν λειτουργήσει και υπάρξει διαρροή και ανατιναχτεί η εγκατάσταση και πεθάνουν 60 παιδάκια....
εμένα θα με πάνε στον εισαγγελέα όταν καταλάβουν ότι αυτό που εγκατέστησα είχε τα μισά μέσα ασφαλείας από αυτά που προβλέπονται ή όχι????
αν εγώ για να πάρω τον φωτογραφικό διαγωνισμό είχα βάλει και τον υπουργό στον διαγωνισμό να το παραβλέψει θα φταίει και ο υπουργός?????
Γιατί να πάω εγώ στον εισαγγελέα αφού εγώ είμαι ο διευθυντής δεν ήξερα....ο υπάλληλος πήγε και το εγκατάστησε το ρημάδι....
Αν θυμάσαι απο αυτά τα μέρη πέρασε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές που διαφήμιζε το ασημένιο τόξο (κάπως έτσι). Τότε είχες όλα τα συστήματα ΟΚ. Γιαυτό ανέφερα περι μικροπολιτικής.
Στο παράδειγμα σου τώρα. Ας υποθέσουμε οτι δεν φαίνεται πουθενά οικονομική μαύρη συναλλαγή . Αν ο διαγωνισμός άρα και η σύμβαση δεν προβλέπουν μέτρα ασφαλείας τότε δεν πας μέσα με τίποτα. Ηθικό blame μπορεί να έχεις. Εκεί πάει μέσα αυτός που έκανε τον διαγωνισμό χωρίς μέτρα (για ελλειπή καθήκοντα) και οχι για φόνο. Ρώτα και δικηγόρο.
Γενικά πάντως , τα πρωτόκολα ασφαλείας συνέχεια επεκτείνονται και αυξάνονται. Πάντα κάτι λειτουργεί με τα παλιά. Π.χ. Τα ασανσερ στις πολυκατοικίες. Οι παλιές δεν έχουν τα συ΄γχρονα μέτρα. Αν πάθει κάποιος κάτι , θα πάει ο μηχανικός μέσα. Πάντα υπάρχει το διάστημα προσαρμογής στα νέα μέτρα (το 2030 για τα τρένα). Και σίγουρα πρωτόκολα υπήρχαν γιατί αλλιώς θα είχαμε ατυχήματα πολύ συχνά....
Γιαυτό διαφώνησα με το λεχθέν απο διάφορους , "Ο Καραμανλής είναι δολοφόνος".