Νέα

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xxx_male
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 413K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.714
Πόντοι
6.946

Τέμπη: Έφοδος στα γραφεία του ΟΣΕ από αστυνομικούς - Κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους​

Λογω «μονταζιέρα» εγινε η κατάσχεση αυτή​

Στην έρευνα συμμετείχαν αστυνομικοί από την Αθήνα και προχώρησαν σε κατάσχεση του υλικού των επίμαχων συνομιλιών, έπειτα από αίτημα του εφέτη-ανακριτή. Οι αστυνομικοί κατέσχεσαν σκληρούς δίσκους κι άλλο υλικό.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο σκοπός είναι μεταξύ άλλων να αντιπαραβληθούν τα ηχητικά ντοκουμέντα των συνομιλιών με τα πρωτότυπα, ώστε να διαπιστωθεί αν έχει γίνει αλλοίωση.

Επίσης, την Παρασκευή οι αρχές θα λάβουν δείγμα από το ιδιωτικό οικόπεδο όπου είχαν ρίξει τα μπάζα, στο σημείο του δυστυχήματος. Αυτό θα γίνει έπειτα από εισαγγελική εντολή και κατόπιν αιτήματος των συγγενών.

Πολύ σύντομα κινήθηκε η Κουλοδικαιοσύνη, άπλετο φως τάχιστα, σύμφωνα με Κούλη. Μόλις 1 χρόνο και κάτι χρόνο μετά το έγκλημα. Είμαι σίγουρα πεπεισμένος ότι ΚΑΝΕΝΑ στοιχείο δεν σβήστηκε, αλλοιώθηκε ή αποκρύφτηκε (υπάρχουν δηλαδή τα στοιχεία φόρτωσης, παραστατικά, κάμερες βίντεο φόρτωσης και από στθαμών διέλευσης... ΟΧΙ; )

mhtsos(2)

Σεβαστός
Εγγρ.
30 Νοε 2020
Like
9.484
Πόντοι
1.056
Δεν είναι μόνο τα ρουσφέτια...που θα έπρεπε και αυτά να δικάζονται..όχι για φόνο αλλά η διαφθορά θα έπρεπε να δικάζετε!

Είναι ότι είχε λάβει γνώση των προβλημάτων και δεν έκανε τίποτα για να τα διορθώσει και αυτό μπλέκεται με τον θάνατο των ανθρώπων. Αν δεν μπλέκεται κάποιο πρόβλημα έχει ο νόμος.

Η βουλή δεν έχει κότσια....ποια κότσια? ούτε ανθρωπιά και συνείδηση δεν έχει. Μια χαβούζα και οι 300.

Ένα παράδειγμα όμως έχω να μου πεις αν σου φαίνεται λογικό ή όχι...

Αν εγώ κάνω εγκαταστάσεις φυσικού αερίου χώρους όπως σχολεία, βιβλιοθήκες και γενικά σε συνάθροιση κοινού...

και πάρω έναν φωτογραφικό διαγωνισμό και εγκαταστήσω ένα τέτοιο πράγμα σε ένα σχολείο....και αυτό δεν λειτουργήσει και υπάρξει διαρροή και ανατιναχτεί η εγκατάσταση και πεθάνουν 60 παιδάκια....

εμένα θα με πάνε στον εισαγγελέα όταν καταλάβουν ότι αυτό που εγκατέστησα είχε τα μισά μέσα ασφαλείας από αυτά που προβλέπονται ή όχι????

αν εγώ για να πάρω τον φωτογραφικό διαγωνισμό είχα βάλει και τον υπουργό στον διαγωνισμό να το παραβλέψει θα φταίει και ο υπουργός?????

Γιατί να πάω εγώ στον εισαγγελέα αφού εγώ είμαι ο διευθυντής δεν ήξερα....ο υπάλληλος πήγε και το εγκατάστησε το ρημάδι....
Κοίτα. Για μένα θα δεχόμουνα εξεταστική με Καραμανλή Σπρίτζη και όλους τους υπουργούς απο το 2010 και μετά , με υποχρεώση να βγάλουν κοινό πόρισμα. Να τους κλείσουν σε ένα δωμάτιο χωρίς νερό , μέχρι να βγάλουν κοινό πόρισμα.
Αν θυμάσαι απο αυτά τα μέρη πέρασε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές που διαφήμιζε το ασημένιο τόξο (κάπως έτσι). Τότε είχες όλα τα συστήματα ΟΚ. Γιαυτό ανέφερα περι μικροπολιτικής.
Στο παράδειγμα σου τώρα. Ας υποθέσουμε οτι δεν φαίνεται πουθενά οικονομική μαύρη συναλλαγή . Αν ο διαγωνισμός άρα και η σύμβαση δεν προβλέπουν μέτρα ασφαλείας τότε δεν πας μέσα με τίποτα. Ηθικό blame μπορεί να έχεις. Εκεί πάει μέσα αυτός που έκανε τον διαγωνισμό χωρίς μέτρα (για ελλειπή καθήκοντα) και οχι για φόνο. Ρώτα και δικηγόρο.
Γενικά πάντως , τα πρωτόκολα ασφαλείας συνέχεια επεκτείνονται και αυξάνονται. Πάντα κάτι λειτουργεί με τα παλιά. Π.χ. Τα ασανσερ στις πολυκατοικίες. Οι παλιές δεν έχουν τα συ΄γχρονα μέτρα. Αν πάθει κάποιος κάτι , θα πάει ο μηχανικός μέσα. Πάντα υπάρχει το διάστημα προσαρμογής στα νέα μέτρα (το 2030 για τα τρένα). Και σίγουρα πρωτόκολα υπήρχαν γιατί αλλιώς θα είχαμε ατυχήματα πολύ συχνά....

Γιαυτό διαφώνησα με το λεχθέν απο διάφορους , "Ο Καραμανλής είναι δολοφόνος".

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.406
Πόντοι
2.606
εγραφα απο τις πρωτες ωρες πως η δικαιοσυνη επρεπε να μπουκαρει δυναμικα τις πρωτες στιγμες του ατυχηματος στα γραφεια του υπουργειου και της χελενικ τρεην και να κατασχεσει τα παντα ,απο σκληρους δισκους και πισι μεχρι και αρχεια αλληλογραφιας σε χαρτι τυπωμενα ....τα παντα ολα για να εχει πληρη εικονα του τι γνωριζε το υπουργειο για τις ελλεψεις ασφαλειας ,το τι γνωριζε η εταιρεια και τι στον πουτσο εκαναν -αν τελικαν γνωριζαν - γι αυτο ...γιατι εκ του αποτελεσματος ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ και οχι μονο ,αλλα εβγαζαν μαζι με την βοηθεια της ελλ.δικαιοσυνης τις απεργειες για το θεμα αυτο των σιδηροδρομικων παρανομες,ισως μετα απο χαλκευση στοιχειων.....
Φτασαμε 14 μηνες μετα για να γινει μερος του αυτονοητου .....14 μηνες μετα ρε παλιοπουστες φτασατε για να κανετε αυτο που επρεπε να γινει στις 14 πρωτες ωρες!
ΚΟΛΟΜΒΙΑ !

Hellraiser4Ever

Ανώτερος
Εγγρ.
20 Φεβ 2019
Like
24.831
Πόντοι
6.256
δακρυσα φιλε απο το δραμα σου,ειλικρινα δεν εχω λογια,γολγοθα ανεβαινεις και συ καημενε με μας τους αδαεις εδω μεσα....
Το μεγαλυτερο δραμα το τραβανε οι γευστικοι του καλυκες...ολα αυτα τα χρονια να γλυφουν χαρτοσημα.:confused:

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.406
Πόντοι
2.606
Το μεγαλυτερο δραμα το τραβανε οι γευστικοι του καλυκες...ολα αυτα τα χρονια να γλυφουν χαρτοσημα.:confused:
ειδες ομως,κολλα κολλα χαρτοσημα ποση εμπειρια εχει μαζεμενη .....πλεον λεει οτι γουσταρει χωρις συστολη ,το ψαρι κρεας βαφτιζει για πλακα!

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.532
Πόντοι
456
Στην δική μου λογική δεν χωράει το ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε κάποιον που υπεξαίρεσε χρήματα και αυτό οδήγησε στην μείωση ασφαλείας η οποία οδήγησε στον θάνατο ανθρώπων. Αν μπορείς με απλά Ελληνικά και όχι νομικούς όρους που έγραψαν οι εγκληματίες για την προστασία τους...να μου το εξηγήσεις???

Αλλιώς και εγώ αν σε πατήσω με το αμάξι δεν φταίω εγώ...φταίει το αμάξι που δεν σταμάτησε....αλλά όλως τυχαίως είχα να κάνω σέρβις 12 χρόνια.....φαντάζομαι ότι θα το δεχτείς και θα μου πεις έχεις δίκιο φίλε....

Η ΡΑΣ διορίζεται από την κυβέρνηση και λειτουργεί ως δεκανίνικι της. Αυτό είναι θέμα διαφθοράς και θα πρέπει κάποτε σε αυτή τη χώρα να δικάζεται και η διαφθορά..του υπουργού εννοώ.... Μου κάνει να δικαστούν και τα μέλη που έβαζαν υπογραφές όμως..θα είναι μια αρχή....

Όταν η μη εφαρμογή της σύμβασης καταλήγει σε 60 θανάτους νομίζω ότι γίνεται ποινικό...δε ξέρω αν θυμάσαι σε ένα σχολείο που έσκασε ένας λέβητας...τίναξε μια πόρτα και σκότωσε ένα παιδάκι....ο εργολάβος δεν είχε ποινικές ευθύνες??? Το ίδιο πράγμα είναι....και τότε κυνήγησαν μέχρι και τον διευθυντή του σχολείου. Προφανώς δεν ήταν υπουργός γιαυτό...

να διχθούν και άλλοι και ο καραμανλής και ο σπίρτζης..τι πρόβλημα υπάρχει να ερευνηθούν και αυτοί? Είναι από άλλη κάστα αυτοί? υπεράνω των υπολοίπων?

Κανένας δεν το αμφισβήτησε γιατί κανένας δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα όλοι προσπαθούν να πάρουν πολιτικό όφελος. Οπότε το ότι είχαμε διορία μέχρι το 2030 είναι σπέκουλα και ακόμη μια προπαγάνδα της κυβέρνησης που η πρώτη της κίνηση ήταν να μας πει ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση. Όχι ότι δεν έπρεπε να υπάρχει...αλλά ότι υπήρχε...οπότε θα είναι ψέματα κατά το ίδιο σκεπτικό με το δικό σου.

Είπα εγώ να διωχθεί ο προθυπουργός? Εγώ είπα να διωχθεί ο υπουργός που εγγράφως είχε ενημερωθεί με εξόδικα για τα κενά ασφαλείας και έβγαινε στη βουλή και έλεγε ότι εξασφαλίζει την ασφάλεια χωρίς να κάνει το οτιδήποτε για να την εξασφαλίσει. Εξαπάτησε τον κόσμο πως το λένε? Τους είπε ανεβείτε όλα καλά ενώ ήξερε ότι δεν είναι όλα καλά.

Το ότι θα πάει σε δίκη και θα αθωωθεί για τους θανάτους είναι το ουσιαστικό πρόβλημα της διαφθοράς...όταν ο νόμος δεν συνδέει τις μίζες, την αγνόηση των συνδικαλιστών, τα ρουσφέτια του σταθμάρχη, τις επεκτάσεις της σύμβασης και την διάλυση του σιδιροδρόμου τότε η διαφθορά ξεκινά από τον νομοθέτη. Το ξέρω ότι δεν θα έχει ποινικές ευθύνες...αφού τον έχουν καλύψει οι συνεργάτες του στο έγκλημα.

Αλλά σημείωσε το εξής...επειδή δεν θα έχει ποινικές ευθύνες η νέα δημοκρατία θα πληρώσει βαρύ πολιτικό κόστος.
Φίλτατε για ηρέμησε λίγο.Και εγώ έχω να κάνω με δημόσιες συμβάσεις πολυυυυ μικρότερου budget.Έχεις τα χαρτιά της σύμβασης 717?Εγώ δεν τα έχω πάντως.Υποψιάζομαι ότι η σύμβαση έχει γίνει μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών και του ΟΣΕ και όχι του Υπουργείου Μεταφορών.Το Υπουργείο έχει την υψηλή εποπτία και μπορεί να έχει κάνει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΕ ή απλά να χρηματοδοτεί με τα κονδύλια που διαχειρίζεται το Υπουργείο τον ΟΣΕ για το έργο-σύμβαση 717.Αυτό σημαίνει ότι κάνει οικονομικό έλεγχο και πρόοδο εργασιών στη σύμβαση 717 δεν ελέγχει αναλύτικά την εκτέλεση των εργασιών.Αυτό το κάνει η τεχνική υπηρεσία του ΟΣΕ.Μπορεί να εμπείπτει στο Υπουργείο Μεταφορών ο ΟΣΕ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί και ανεξάρτητα.Ξαναλέω για τον Καραμανλή δεν φταίει για το συμβάν.Φταίει που βγαίνει και λέει ψέμματα δημόσια ότι αυτός τα κάνει καλά προκειμένου να καλύψει την πολιτική του θέση ως υπουργός.

CockaLinos

Μέλος
Εγγρ.
9 Αυγ 2020
Like
25
Πόντοι
0
Έχω εγώ ένα εργοστάσιο πχ με διακόσιους εργάτες
Υποχρεουμε σαν εταιρία κ εγώ σαν διευθύνων σύμβουλος κ ιδιοκτήτης της εταιρίας να βάλω φρένο ασφαλείας στο γερανο ανυψωτικό μηχάνημα πλέον του υδραυλικού συστήματος κ γρανάζι φρένο για περισσότερη ασφάλεια αφού έτσι επιτάσσουν οι νέοι κανόνες ασφαλείας
Αναθέτω το έργο στον μηχανικό της εταιρίας μου αλλά τελικά επειδή είναι ακριβο το γρανάζι φρένο κ κοστίζει καθυστερο τη διαδικασία εγκατάστασης του κ φυσικά ο μηχανικός ανασφάλειας υπακούει τις εντολές μου
Γίνεται ατύχημα διότι ένας οδηγός χειρηστη γερανού έπαθε καρδιακή ανασκοπη κ ο Γεράνος πέφτει με το φορτίο στα κεφάλια δέκα ανθρώπων εργατών

Ποιος φταίει ;; Όσο κ να φέρει ευθύνη ο μηχανικός ασφαλείας που δεν υλοποίησε το επιπρόσθετο μέτρο ασφαλείας το κράτος κυνηγάει εμένα δλδ το κεφάλι της εταιρίας διευθύνων σύμβουλο .για φόνο εξ αμέλειας με ενδεχόμενο δόλο στο βωμό του χρήματος

Πως εσάς σάς έχει μιλήσει στο κεφάλι ότι δεν φταει ο Καραμανλής;;;;απορώ

Δλδ τους ψηφίζουμε κ παίρνουν κ καλά λεφτά για να είναι εκεί ψηλά κ να διοικούν κ όταν γίνονται μαλακίες δεν θα φταίνε ;;;κ ποιος θα φταίει ;
Ας σοβαρευτούμε κ σαν αγαπατε τη νέα δημοκρατία σαν ιδέας δλδ της ελεύθερης αγοράς τότε τέτοιες σκέψεις μόνο κακό κάνουν στο κάθε κόμμα.

Τώρα ο
Μάλλον δεν γνωρίζεις πως λειτουργεί ο Μηχανικός (αν)ασφάλειας..
(Ελπίζω να γνωρίζεις την σωστή ορολογία, εκτιμώ ότι έκανες ένα απλό λάθος στην δακτυλογράφηση)

Jason.vavv

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
394
Πόντοι
26
Φίλτατε για ηρέμησε λίγο.Και εγώ έχω να κάνω με δημόσιες συμβάσεις πολυυυυ μικρότερου budget.Έχεις τα χαρτιά της σύμβασης 717?Εγώ δεν τα έχω πάντως.Υποψιάζομαι ότι η σύμβαση έχει γίνει μεταξύ ιδιωτικών εταιρειών και του ΟΣΕ και όχι του Υπουργείου Μεταφορών.Το Υπουργείο έχει την υψηλή εποπτία και μπορεί να έχει κάνει προγραμματική σύμβαση με τον ΟΣΕ ή απλά να χρηματοδοτεί με τα κονδύλια που διαχειρίζεται το Υπουργείο τον ΟΣΕ για το έργο-σύμβαση 717.Αυτό σημαίνει ότι κάνει οικονομικό έλεγχο και πρόοδο εργασιών στη σύμβαση 717 δεν ελέγχει αναλύτικά την εκτέλεση των εργασιών.Αυτό το κάνει η τεχνική υπηρεσία του ΟΣΕ.Μπορεί να εμπείπτει στο Υπουργείο Μεταφορών ο ΟΣΕ αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λειτουργεί και ανεξάρτητα.Ξαναλέω για τον Καραμανλή δεν φταίει για το συμβάν.Φταίει που βγαίνει και λέει ψέμματα δημόσια ότι αυτός τα κάνει καλά προκειμένου να καλύψει την πολιτική του θέση ως υπουργός.
Να μην ξεχνάμε και την μεταφορά παράνομου φορτίου από τον σιδηρόδρομο. Και το να μην κινούνται δύο τρένα αντίθετα στην ίδια γραμμή. Η διασφάλιση ασφαλούς συγκοινωνίας νομίζω ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.532
Πόντοι
456
Να μην ξεχνάμε και την μεταφορά παράνομου φορτίου από τον σιδηρόδρομο. Και το να μην κινούνται δύο τρένα αντίθετα στην ίδια γραμμή. Η διασφάλιση ασφαλούς συγκοινωνίας νομίζω ότι είναι ευθύνη του Υπουργείου.
Ούτε αυτό το γνωρίζω που λες.Σίγουρα είναι του ΟΣΕ πάνω απόλα και μετά του Υπουργείου.Κατα πόσο ευθύνεται παραπάνω το Υπουργείο απο τον ΟΣΕ δεν το γνωρίζω.Πάλι όμως νομίζω ότι δεν είναι έτσι.Δεν έχω τη σύσταση του ΟΣΕ σαν οργανισμό (ποιος είναι ο σκοπός του,οι ευθύνες του κλπ) για να σου πω, και τι αρμοδιότητες του έχει ορίσει το Υπουργείο.

Jason.vavv

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
394
Πόντοι
26
Ούτε αυτό το γνωρίζω που λες.Σίγουρα είναι του ΟΣΕ πάνω απόλα και μετά του Υπουργείου.Κατα πόσο ευθύνεται παραπάνω το Υπουργείο απο τον ΟΣΕ δεν το γνωρίζω.Πάλι όμως νομίζω ότι δεν είναι έτσι.Δεν έχω τη σύσταση του ΟΣΕ σαν οργανισμό (ποιος είναι ο σκοπός του,οι ευθύνες του κλπ) για να σου πω, και τι αρμοδιότητες του έχει ορίσει το Υπουργείο.
Ούτε εγώ έχω διαβάσει. Η δική μου λογική λέει ότι αν η ασφαλής συγκοινωνία των πολιτών (οδική, ακτοπλοϊκή, σιδηροδρομικη, αεροπορικη) δεν είναι ευθύνη του υπουργείου, τότε μάλλον μας είναι άχρηστο αυτό το Υπουργείο. Πάντα με τη δική μου λογική ξαναλέω.

pipa(2)

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Αυγ 2020
Κριτικές
3
Like
1.109
Πόντοι
206
Δεν εχει σημασια. Το κουρελόχαρτο αυτο θα απορριφθει φυσικά, αλλάο χαζός κοσμος που ακολουθει το συριζα θα κραυγασει παλι για συγκαλυψη. Ποιος θα ασχοληθει με το ότι ηταν καραγκιοζιλικι? Ολα για την επικοινωνία και για την πιο αισχρη εργαλειοποίηση τραγωδιας που εγινε ποτέ. Και η οψιμη συριζαια Κουντουρά κάνει πάλι στο ευρωκοινοβούλιο " ειδική εκδήλωση" για τα Τεμπη. Και τραβολογάνε πάλι την Καρυστιανού να μιλήσει. Ελεος καπου.
Ναι, θα σε ρωτήσει η Κυρία Καρυστιανού τι μέσα θα χρησιμοποιήσει για να δικαιωθεί αυτή και οι υπόλοιποι συγγενείς των 57. Τα πάντα θα κάνουν γιατί έτσι πρέπει. Και η Κουντουρά πολύ καλά κάνει και βοηθάει.

Και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε αλλά ούτε τηλέφωνο δεν τους πήρε. ΝΤΡΟΠΗ!

όσο για τον Καραμανλή φυσικά και φταίει αν υπάρχει λογική στην Ελλάδα:
  1. Είχε έγγραφες προειδοποιήσεις από τον ΟΣΕ ότι θα γίνει ατύχημα μετά την καταστροφή της τηλεδιοίκησης Λάρισας που βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και καταργήθηκε. Δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ ο απόλυτος υπεύθυνος μάνατζερ Καραμανλής! ΤΙΠΟΤΑ για διασφαλίσει την ασφάλεια όπως είπε στη βουλή.
  2. Μείωσε τους σταθμάρχες από 25 επί Σπίρτζη σε 10
  3. Απαξίωσε την τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ στην Αθήνα
  4. Του έγινε ερώτηση στη Βουλή για την ασφάλεια (άρα ήταν γνωστό σε όλους το πρόβλημα ασφάλειας) λίγες μέρες πριν το δυστύχημα και απάντησε με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε.
Ένα κι ένα κάνουν δύο, κατάλαβες δικηγοράκο και λοιποί μπραβοκούληδες;

LION-974

Μέγας
Εγγρ.
19 Ιουν 2008
Κριτικές
11
Like
3.526
Πόντοι
4.615
Ομόφωνα αθώος οδηγός φορτηγού για θανατηφόρα παράσυρση πεζού και εγκατάλειψη στη Βέροια

Ίσως σε κάποιους να φανεί άσχετο το Link στο νήμα αυτό, πλην όμως είναι σχετικότατο: εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο κρίνουν τα δικαστήρια την υπαιτιότητα σε ένα έγκλημα αλλά πέραν της αιτιώδους συνάφειας ανάμεσα σε μία πράξη και ένα αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα απορήσετε με το αποτέλεσμα αυτής της δίκης.

kolompourdas

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Μαρ 2012
Like
3.022
Πόντοι
1.706
Σχετικά όλα. Τα τρένα είχαν και έχουν θέματα. Τυχαίο είναι το πότε έγινε το ατύχημα, οπότε έγραψα "εσκασε".
Αγνοώ εσκεμμένα και αμέλεια που αναφέρεις είναι ασυμβίβαστα. Εσκεμμένα σημαίνει οτι για να βγει π.χ κάποια μίζα , δεν έκαναν κάτι. Αμέλεια σημαίνει οτι το πάνε τσουκου τσούκου , όπως και πολλά άλλα, και όταν γίνουν.
Το οχι ποινικά σημαίνει οτι τα τρένα δούλευαν χωρίς ατυχήματα, και υπήρχε η όποια επικοιωνία με χαρτιά κλπ και διασφαλιζόταν η μη σύγκρουση. Η σύγκρουση δεν έγινε επειδή δεν ολοκληρώθηκε η σύμβαση. Η σύμβαση και η τεχνολογία σίγουρα προλαμβάνουν. Εδώ και χρόνια τα τρένα είχαν μια γραμμή χωρίς 711 και δεν είχαν ατυχήματα . Τώρα είναι διπλή γραμμή , οπότε λέω ατύχημα .
Πώς γίνεται όλα να «σκάνε» τώρα επί Κυριάκου όμως ρε τύπε; Μπας και τον πολεμάνε τα μεγάλα, ισχυρά συμφέροντα που είπε και ο Άδωνις;:confused:

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.532
Πόντοι
456
Ναι, θα σε ρωτήσει η Κυρία Καρυστιανού τι μέσα θα χρησιμοποιήσει για να δικαιωθεί αυτή και οι υπόλοιποι συγγενείς των 57. Τα πάντα θα κάνουν γιατί έτσι πρέπει. Και η Κουντουρά πολύ καλά κάνει και βοηθάει.

Και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα έπρεπε αλλά ούτε τηλέφωνο δεν τους πήρε. ΝΤΡΟΠΗ!

όσο για τον Καραμανλή φυσικά και φταίει αν υπάρχει λογική στην Ελλάδα:
  1. Είχε έγγραφες προειδοποιήσεις από τον ΟΣΕ ότι θα γίνει ατύχημα μετά την καταστροφή της τηλεδιοίκησης Λάρισας που βγήκε ολοκληρωτικά εκτός λειτουργίας και καταργήθηκε. Δεν έκανε ΤΙΠΟΤΑ ο απόλυτος υπεύθυνος μάνατζερ Καραμανλής! ΤΙΠΟΤΑ για διασφαλίσει την ασφάλεια όπως είπε στη βουλή.
  2. Μείωσε τους σταθμάρχες από 25 επί Σπίρτζη σε 10
  3. Απαξίωσε την τηλεδιοίκηση του ΟΣΕ στην Αθήνα
  4. Του έγινε ερώτηση στη Βουλή για την ασφάλεια (άρα ήταν γνωστό σε όλους το πρόβλημα ασφάλειας) λίγες μέρες πριν το δυστύχημα και απάντησε με τον τρόπο που όλοι ξέρουμε.
Ένα κι ένα κάνουν δύο, κατάλαβες δικηγοράκο και λοιποί μπραβοκούληδες;
Ο Άλεξ σου λέει ότι για αυτά που ζητάει η Καρυστινού στην Ευρωβουλή δεν πρόκειται να δικαιωθεί γιατί είναι θέματα της Ελλάδας.Δεν είναι αρμοδιότητας της Ευρώπης.Αποτελούν εσωτερικά θέματα της κάθε χώρας.Μπορεί να κινηθούν διάφορα πράγματα προς μια κατεύθυνση (νέες ευρωπαϊκές νομοθετήσεις και άλλα) αλλά επί της ουσίας δικαίωση για το παιδί της δεν θα βρεί όπως το έχει φανταστεί.Και σε αυτή τη φάση απλά την εκμεταλλεύονται οι διάφοροι πολιτικάντιδες της αντιπολίτευσης.Αυτή είναι η ωμή πραγματικότητα.Δεν απαξιώνει κανένας τον αγώνα της αλλά επί της ουσίας όμως δεν θα πάρει αυτό που έχει φανταστεί.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.532
Πόντοι
456
Ομόφωνα αθώος οδηγός φορτηγού για θανατηφόρα παράσυρση πεζού και εγκατάλειψη στη Βέροια

Ίσως σε κάποιους να φανεί άσχετο το Link στο νήμα αυτό, πλην όμως είναι σχετικότατο: εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο κρίνουν τα δικαστήρια την υπαιτιότητα σε ένα έγκλημα αλλά πέραν της αιτιώδους συνάφειας ανάμεσα σε μία πράξη και ένα αποτέλεσμα. Είμαι βέβαιος ότι πολλοί θα απορήσετε με το αποτέλεσμα αυτής της δίκης.
Θες να σου πω μια άλλη περίπτωση που έτυχε να είμαι εκεί γύρω στην περιοχή όχι μπροστά στο συμβάν;προ 12ετίας στον Πύργο στη διασταύρωση Αγ. Γεώργιος-Πύργος-Εθνική Πατρών Πύργου μια βαρέλα μπετού βρισκόταν στο φανάρι στη διασταύρωση από Αγ. Γεώργιο για να βγει Εθνική και να στρίψει δεξιά.Ήρθε 16χρονο κορίτσι με ποδήλατο το οποίο ήθελε προφανώς να περάσει κάθετα για Πύργο και πήγε και σταμάτησε δίπλα στην δεξιά πόρτα της βαρέλας στο τυφλό σημείο ορατότητας του καθρέπτη.Έστριψε δεξιά η βαρέλα την πάτησε και τη σκότωσε.Πες μου φταίει ή δε φταίει ο οδηγός;για μένα όσο και να στεναχωριέμαι με ότι έγινε δεν φταίει.Η μαλακία έγινε πάντως.

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.722
Πόντοι
3.715
η διαπλοκή της διαπλοκής τη διαπλοκή την διαπλοκή ω διαπλοκή
και φταίνε τόσοι όσοι κι άλλοι τόσοι

KALLIMAXOS

Ανώτερος
Εγγρ.
9 Νοε 2013
Κριτικές
26
Like
11.756
Πόντοι
6.166

ΔΕΣ ΠΟΙΟΣ ΜΙΛΑΕΙ - Κλαίγεται η ΝΔ για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη. Ξέχασαν τι έκαναν στην ΧΑ​

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.892
Πόντοι
3.656
Κοίτα. Για μένα θα δεχόμουνα εξεταστική με Καραμανλή Σπρίτζη και όλους τους υπουργούς απο το 2010 και μετά , με υποχρεώση να βγάλουν κοινό πόρισμα. Να τους κλείσουν σε ένα δωμάτιο χωρίς νερό , μέχρι να βγάλουν κοινό πόρισμα.
Αν θυμάσαι απο αυτά τα μέρη πέρασε ο Τσίπρας πριν τις εκλογές που διαφήμιζε το ασημένιο τόξο (κάπως έτσι). Τότε είχες όλα τα συστήματα ΟΚ. Γιαυτό ανέφερα περι μικροπολιτικής.
Στο παράδειγμα σου τώρα. Ας υποθέσουμε οτι δεν φαίνεται πουθενά οικονομική μαύρη συναλλαγή . Αν ο διαγωνισμός άρα και η σύμβαση δεν προβλέπουν μέτρα ασφαλείας τότε δεν πας μέσα με τίποτα. Ηθικό blame μπορεί να έχεις. Εκεί πάει μέσα αυτός που έκανε τον διαγωνισμό χωρίς μέτρα (για ελλειπή καθήκοντα) και οχι για φόνο. Ρώτα και δικηγόρο.
Γενικά πάντως , τα πρωτόκολα ασφαλείας συνέχεια επεκτείνονται και αυξάνονται. Πάντα κάτι λειτουργεί με τα παλιά. Π.χ. Τα ασανσερ στις πολυκατοικίες. Οι παλιές δεν έχουν τα συ΄γχρονα μέτρα. Αν πάθει κάποιος κάτι , θα πάει ο μηχανικός μέσα. Πάντα υπάρχει το διάστημα προσαρμογής στα νέα μέτρα (το 2030 για τα τρένα). Και σίγουρα πρωτόκολα υπήρχαν γιατί αλλιώς θα είχαμε ατυχήματα πολύ συχνά....

Γιαυτό διαφώνησα με το λεχθέν απο διάφορους , "Ο Καραμανλής είναι δολοφόνος".
Δεν είναι έτσι ακριβώς

διότι όταν προσφέρεις μια υπηρεσία πχ την εγκατάσταση ενός τέτοιου πράγματος...το διέπουν διάφοροι νόμοι και πιστοποιήσεις...τα οποία έρχονται 1. από το υπουργείο το οποίο υπουργείο παίρνει γραμμή από τα ευρωπαικά πρότυπα και τις οδηγίες.

Οπότε αν τα ευρωπαικά πρότυπα λένε πχ σωλήνα συγκεκριμένων προδιαγραφών και εγώ βάλω απιστοποίητο....αλλά ο διαγωνισμός αυτό δεν το προβλέπει διότι είναι φωτογραφικός....έχω πάλι ευθύνη. Διότι αυτό που έχω προσφέρει εν γνώση μου δεν είναι αυτό που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο.

Οι παλιές πολυκατοικίες που δεν έχουν ασανσέρ για παράδειγμα με πόρτες ασφαλείας σε περίπτωση ελέγχου ή ανακαίνισης ή έκδοσης πιστοποιητικών αναγκάζονται να βάλουν.

Αλλά αυτά είναι ειδικές κατηγορίες. Εδώ μιλάμε για κάποιον που είχε ενημερωθεί με εξώδικα για την επικινδυνότητα και έκανε τον ψόφιο κοριό. Επειδή ακούω συνέχεια δικηγόρους να μιλάνε και στα κανάλια κάποιοι λένε ότι το εξ αμελείας σημαίνει και το ότι πέρναγε από το χέρι του και δεν έκανε τίποτα για να το αποφύγει.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.532
Πόντοι
456
Δεν είναι έτσι ακριβώς

διότι όταν προσφέρεις μια υπηρεσία πχ την εγκατάσταση ενός τέτοιου πράγματος...το διέπουν διάφοροι νόμοι και πιστοποιήσεις...τα οποία έρχονται 1. από το υπουργείο το οποίο υπουργείο παίρνει γραμμή από τα ευρωπαικά πρότυπα και τις οδηγίες.

Οπότε αν τα ευρωπαικά πρότυπα λένε πχ σωλήνα συγκεκριμένων προδιαγραφών και εγώ βάλω απιστοποίητο....αλλά ο διαγωνισμός αυτό δεν το προβλέπει διότι είναι φωτογραφικός....έχω πάλι ευθύνη. Διότι αυτό που έχω προσφέρει εν γνώση μου δεν είναι αυτό που πρέπει σύμφωνα με τον νόμο.

Οι παλιές πολυκατοικίες που δεν έχουν ασανσέρ για παράδειγμα με πόρτες ασφαλείας σε περίπτωση ελέγχου ή ανακαίνισης ή έκδοσης πιστοποιητικών αναγκάζονται να βάλουν.

Αλλά αυτά είναι ειδικές κατηγορίες. Εδώ μιλάμε για κάποιον που είχε ενημερωθεί με εξώδικα για την επικινδυνότητα και έκανε τον ψόφιο κοριό. Επειδή ακούω συνέχεια δικηγόρους να μιλάνε και στα κανάλια κάποιοι λένε ότι το εξ αμελείας σημαίνει και το ότι πέρναγε από το χέρι του και δεν έκανε τίποτα για να το αποφύγει.
Μπερδεμένα μου τα λες λίγο.Έχω φτιάξει συστήματα αυτοματισμού και εγώ.Τις προδιαγραφές δεν τις ορίζω εγώ αλλά η μελέτη.Σε πληροφορώ έχω κάνει εγκατάσταση του συστήματος εκεί που ήθελαν αλλά το δίκτυο ήταν μπουρδέλο και στην πραγματικότητα δεν δουλεύει 100% σωστά γιατί δεν γνωρίζουν το δίκτυό τους.Αν εμένα μου λέει πχ να του βάλω σύστημα καταγραφής και αποστολής δεδομένων 4g και εκεί που το βάζουμε δεν έχουν υπολογίσει ότι το σήμα δεν πιάνει γιατί είναι στη μέση του πουθενά εγώ σε τι φταίω;Φέρει ευθύνη όπως λες που ενώ έχει λάβει εξώδικα το Υπουργείο δεν δείχνει να έχει πράξει κάτι (όσο γνωρίζουμε γιατί δεν ξέρουμε τι ανταλλαγή αλληλογραφίας και ενέργειες έχουν γίνει).

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom