Ok ,ανακυκλωνόματε.
στο 1ο. Αυτό δεν είναι ποινικό με ενδεχόμενο δόλο, αλλά οικονομικής φύσης, και μπορεί να φταίνε .
στο 2ο. Η ΡΑΣ μπορεί να φταίει , αλλά αυτό δεν είναι ποινικό του υπουργού
στο 3ο. Το αν εφάρμοσες την σύμβαση ή έδωσαν και οι 2 παρατάσεις κλπ, ακουμπά οικονομική πτυχή και οχι δολοφονία
στο 4ο. Να διχωθούν και άλλοι πλην Καραμανλή και Σπρίντζη.
Στο 5ο. Δεν την διάβασα. Αλλά κανείς δεν το αντέκρουσε, άρα θάναι αλήθεια.
Απλά αυτό που λέω είναι οτι αν π.χ. η ΡΑΣ βγάζει μαιμου πιστοποιητικά δεν διώκεται ποινικά ο υπουργός. Δηλαδή στις μίζες Τσοχατζόπουλου, έπρεπε να διωχθεί ποινικά ο Σημίτης (ποιος θεωρεί οτι δεν ήξερε)?? Έτσι κανείς πρωθυπουργός δεν θα έμενε χωρίς δίωξη. Να σου αναφέρω άπειρα παραδείγματα.... και καταλαβαίνεις.. Θα δεις οτι και να πάει δικαστηρίο δεν πρόκειται να φάει τίποτα, όπως και στο Μάτι, που όπως είπες υπήρχαν ευθύνες.
Στην δική μου λογική δεν χωράει το ότι δεν υπάρχουν ποινικές ευθύνες σε κάποιον που υπεξαίρεσε χρήματα και αυτό οδήγησε στην μείωση ασφαλείας η οποία οδήγησε στον θάνατο ανθρώπων. Αν μπορείς με απλά Ελληνικά και όχι νομικούς όρους που έγραψαν οι εγκληματίες για την προστασία τους...να μου το εξηγήσεις???
Αλλιώς και εγώ αν σε πατήσω με το αμάξι δεν φταίω εγώ...φταίει το αμάξι που δεν σταμάτησε....αλλά όλως τυχαίως είχα να κάνω σέρβις 12 χρόνια.....φαντάζομαι ότι θα το δεχτείς και θα μου πεις έχεις δίκιο φίλε....
Η ΡΑΣ διορίζεται από την κυβέρνηση και λειτουργεί ως δεκανίνικι της. Αυτό είναι θέμα διαφθοράς και θα πρέπει κάποτε σε αυτή τη χώρα να δικάζεται και η διαφθορά..του υπουργού εννοώ.... Μου κάνει να δικαστούν και τα μέλη που έβαζαν υπογραφές όμως..θα είναι μια αρχή....
Όταν η μη εφαρμογή της σύμβασης καταλήγει σε 60 θανάτους νομίζω ότι γίνεται ποινικό...δε ξέρω αν θυμάσαι σε ένα σχολείο που έσκασε ένας λέβητας...τίναξε μια πόρτα και σκότωσε ένα παιδάκι....ο εργολάβος δεν είχε ποινικές ευθύνες??? Το ίδιο πράγμα είναι....και τότε κυνήγησαν μέχρι και τον διευθυντή του σχολείου. Προφανώς δεν ήταν υπουργός γιαυτό...
να διχθούν και άλλοι και ο καραμανλής και ο σπίρτζης..τι πρόβλημα υπάρχει να ερευνηθούν και αυτοί? Είναι από άλλη κάστα αυτοί? υπεράνω των υπολοίπων?
Κανένας δεν το αμφισβήτησε γιατί κανένας δεν κάνει τον κόπο να ασχοληθεί με τα σοβαρά ζητήματα όλοι προσπαθούν να πάρουν πολιτικό όφελος. Οπότε το ότι είχαμε διορία μέχρι το 2030 είναι σπέκουλα και ακόμη μια προπαγάνδα της κυβέρνησης που η πρώτη της κίνηση ήταν να μας πει ότι υπήρχε τηλεδιοίκηση. Όχι ότι δεν έπρεπε να υπάρχει...αλλά ότι υπήρχε...οπότε θα είναι ψέματα κατά το ίδιο σκεπτικό με το δικό σου.
Είπα εγώ να διωχθεί ο προθυπουργός? Εγώ είπα να διωχθεί ο υπουργός που εγγράφως είχε ενημερωθεί με εξόδικα για τα κενά ασφαλείας και έβγαινε στη βουλή και έλεγε ότι εξασφαλίζει την ασφάλεια χωρίς να κάνει το οτιδήποτε για να την εξασφαλίσει. Εξαπάτησε τον κόσμο πως το λένε? Τους είπε ανεβείτε όλα καλά ενώ ήξερε ότι δεν είναι όλα καλά.
Το ότι θα πάει σε δίκη και θα αθωωθεί για τους θανάτους είναι το ουσιαστικό πρόβλημα της διαφθοράς...όταν ο νόμος δεν συνδέει τις μίζες, την αγνόηση των συνδικαλιστών, τα ρουσφέτια του σταθμάρχη, τις επεκτάσεις της σύμβασης και την διάλυση του σιδιροδρόμου τότε η διαφθορά ξεκινά από τον νομοθέτη. Το ξέρω ότι δεν θα έχει ποινικές ευθύνες...αφού τον έχουν καλύψει οι συνεργάτες του στο έγκλημα.
Αλλά σημείωσε το εξής...επειδή δεν θα έχει ποινικές ευθύνες η νέα δημοκρατία θα πληρώσει βαρύ πολιτικό κόστος.