Νέα

Σύγκρουση Αρμενίας – Αζερμπαϊτζάν

• Μέλος που άνοιξε το νήμα stekas72
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 260
  • Εμφανίσεις 9K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Δεν προσεξες την διατυπωση αγαπητε συναγωνιστη alex71...Ειπα οτι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ προβλεπεται συμμετοχη μας στο πλευρο της Αρμενιας δεν θα το κανουμε.Εσυ βγες και πες οτι θα συμμετειχαμε οπως θα συμμετειχαμε και το '74 στην Κυπρο αλλα λαμψαμε δια της απουσιας μας.Ολα κεινται μακραν για τον ξεφτιλισμενο νεοελληνα ...
Εχεις υποψη σου οτι το 1974 ημασταν "επιτιθεμενοι" στην Κυπρο με το πραξικοπημα που διοργανωσαμε, και οι Τουρκοι (με την προτροπή και του Μακαριου) εισεβαλαν στην Κυπρο ως εγγυητρια δύναμη συμφωνα με την συμβαση της Ζυριχης?

Αρα το πακετακι "εισεβαλαν οι Τουρκοι για να καταλαβουν την Κυπρο και επρεπε εμεις να παρεμβουμε για να υπερασπιστουμε το νησι" ειναι η ελληνικη αναγνωση, που κακα τα ψεματα δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

Η αληθης αναγνωση ειναι "η Ελλαδα εκανε πραξικοπημα στην Κυπρο και η Τουρκια νομιμοποιηθηκε να εισβαλλει ως εγγυήτρια δύναμη".

Δυστυχως ετσι ειναι.

Aφου ο ιδιος ο Μακαριος καλεσε τις εγγυητριες δυναμεις να αποκαταστησουν τη συνταγματικη ταξη.

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Δυστυχώς τον πόλεμο κέρδισαν οι τουρκοι κ οι αζεροι , σφαγιάστηκαν χιλιάδες Αρμένιοι
Κρίμα

stealthgas

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουν 2014
Κριτικές
3
Like
496
Πόντοι
36
Ληγμένα παίρνεις τυπε ;
Και χωρις πραξικόπημα θα έβρισκαν αλλη αφορμή για να πάρουν την μιςη Κύπρο οι τουρκοι
Χάρη μας έκαναν που δεν μας έσφαξαν ολους

Δεν προσεξες την διατυπωση αγαπητε συναγωνιστη alex71...Ειπα οτι ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ προβλεπεται συμμετοχη μας στο πλευρο της Αρμενιας δεν θα το κανουμε.Εσυ βγες και πες οτι θα συμμετειχαμε οπως θα συμμετειχαμε και το '74 στην Κυπρο αλλα λαμψαμε δια της απουσιας μας.Ολα κεινται μακραν για τον ξεφτιλισμενο νεοελληνα ...
Εχεις υποψη σου οτι το 1974 ημασταν "επιτιθεμενοι" στην Κυπρο με το πραξικοπημα που διοργανωσαμε, και οι Τουρκοι (με την προτροπή και του Μακαριου) εισεβαλαν στην Κυπρο ως εγγυητρια δύναμη συμφωνα με την συμβαση της Ζυριχης?

Αρα το πακετακι "εισεβαλαν οι Τουρκοι για να καταλαβουν την Κυπρο και επρεπε εμεις να παρεμβουμε για να υπερασπιστουμε το νησι" ειναι η ελληνικη αναγνωση, που κακα τα ψεματα δεν ανταποκρινεται στην πραγματικοτητα.

Η αληθης αναγνωση ειναι "η Ελλαδα εκανε πραξικοπημα στην Κυπρο και η Τουρκια νομιμοποιηθηκε να εισβαλλει ως εγγυήτρια δύναμη".

Δυστυχως ετσι ειναι.

Sad_man

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
7 Αυγ 2017
Like
3.712
Πόντοι
606

Την οποία υπέγραψε ο 'εθνάρχης' σας

amjik

Τιμημένος
Εγγρ.
12 Μαΐ 2008
Κριτικές
61
Like
43.281
Πόντοι
22.785
:P :P
Θεωρείται τον Πούτιν χαζό??
Δεν νομίζω.

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Να μην είμαστε οι επόμενοι..... ελπίζω να παραδειγματιστήκαμε(..)

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
Τιποτα δεν πουλησε ο Βλαδιμηρος..
Η Αρμενιοι φαγανε το κεφαλι μονοι τους..
Ειναι τοσο μαλακες που εκλεξανε φιλοαμερικανικη κυβερνηση..Αυτη τους πουλησε,οχι η Ρωσια...

Η άποψη σου είναι η καλή Ρωσία που αντιδρά μόνο αν προκληθεί.
Η πρόκληση ήταν ότι η κυβέρνηση της Αρμενίας δεν ήταν αρεστή στη Ρωσία, οπότε ο Αρμενικός λαός θα έπρεπε να τιμωρηθεί και μάλιστα με πόλεμο.

Να θυμίσω πως Ρωσία - Αρμενία είχαν αμυντική συμφωνία (εκτός του Ατσάχ). Ετσι ο ωραίος σύμμαχος Ρωσία, θα είναι ειρηνευτική δύναμη και σαν να μη έφτανε αυτό θα βάλει και την Τουρκία ως ειρηνευτική δύναμη, την χώρα που προμήθευσε με όπλα και ισλαμιστές.

Η Ρωσία συνεργάζεται στρατηγικά με την Τουρκία, τα διδάγματα είναι πολλά μακάρι να το καταλάβουμε πριν να είναι αργά.

Τα παραπάνω και όχι μόνο, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ρωσία είναι εχθρική χώρα για τα Ελληνικά συμφέροντα.

Trikavalos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Νοε 2017
Like
1.092
Πόντοι
216
Η Τουρκία απέκτησε διάδρομο προς την Κασπία...

Και με στρατό (περιπόλους) στο έδαφος άρα είναι εγγυητής και στον Καύκασο πλέον

Οι δικοί μας οι κοιμισμένοι ελπίζω να ξυπνούν σιγά σιγά.....

Τα drones έκαναν την διαφορά!

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Τα παραπάνω και όχι μόνο, δείχνουν ξεκάθαρα ότι η Ρωσία είναι εχθρική χώρα για τα Ελληνικά συμφέροντα.
οχι τοσο εχθρικη οσο η Ελλαδα απέναντι στη Ρωσια με διαταγη της Δυσης βεβαια,το θεμα ειναι αν θα κερδισουμε κατι απο αυτο η θα μας πουλησουν οι Δυτικοι οπως τον Πασινιαν

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
οχι τοσο εχθρικη οσο η Ελλαδα απέναντι στη Ρωσια με διαταγη της Δυσης βεβαια,το θεμα ειναι αν θα κερδισουμε κατι απο αυτο η θα μας πουλησουν οι Δυτικοι οπως τον Πασινιαν

Εντάξει τύπε, η καλή Ρωσία στράφηκε προς την Τουρκία όταν εμείς βλάψαμε τα συμφέροντά της κατ' εντολή της δύσης.

Μήπως να ξεκολλήσουμε λίγο από τον άκρατο φιλορωσισμό;;;

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216
Αφου λοιπον η "Ρωσια πουλησε την Αρμενια επειδη η κυβερνηση της εκανε το λαθος να ειναι φιλοδυτικη" ,γιατι τοτε η Δυση δεν προσετρεξε σε βοηθεια της Αρμενιας? Η Ρωσια ηταν αυτη που εστελνε υλικο και βοηθεια στην Αρμενια ολο αυτο το διαστημα. Και κανενας Τουρκος δε θα ειναι στις ειρηνευτικες δυναμεις.
Τωρα για το θεμα, δεν εγινε πολεμος Αρμενιας-Αζερμπαιτζαν αλλα αυτονομιστικων δυναμεων με το Αζερμπαιτζαν. Κατι που περιπλεκει καπως τα πραγματα σε μια ουτως η αλλως ευαισθητη περιοχη.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Εντάξει τύπε, η καλή Ρωσία στράφηκε προς την Τουρκία όταν εμείς βλάψαμε τα συμφέροντά της κατ' εντολή της δύσης.

ο εχθρος του εχθρου μου φιλος μου ,ισχυει χρονια στην ιστορια της ανθρωποτητας και δεν θα αλλαξει επειδη εσεις εχετε κομπλεξ με τη Ρωσια,τι να κανουμε ?get over it που λενε και στο χωριο μου και πρωτος ο Κουλης γιατι βαδιζουμε ολοταχως για χαστουκι τυπου Αρμενιας

Εγγρ.
6 Οκτ 2018
Like
6.655
Πόντοι
1.106
Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συνέντευξη, που διαλύει πολλές από τις αυταπάτες που είχαμε ή εξακολουθούμε να έχουμε αρκετοί εδώ μέσα. Ήμουν κι εγώ από εκείνους που πίστευαν ότι ο φιλοδυτικός Πασινιάν θα το φάει το κεφάλι του. Αλλά οι Ρώσοι αδιαφορούσαν γιαυτό από ότι αποδείχθηκε. Οι δε Αρμένιοι ούτε καν έδωσαν τη δέουσα προσοχή. Κινήθηκαν με ψυχροπολεμική λογική και τον ήπιαν τον καφέ της παρηγοριάς.

Από τον Απρίλιο του 2019 παρακαλώ η συνέντευξη. Κανείς δε μπορεί να πει ότι δεν προαναγγέλθηκε η λύση.

Ντούγκιν: “Ρωσικό σχέδιο Πούτιν-Λαβρόφ η ήττα των Αρμενίων στο Καραμπάχ”!

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566

ο εχθρος του εχθρου μου φιλος μου ,ισχυει χρονια στην ιστορια της ανθρωποτητας και δεν θα αλλαξει επειδη εσεις εχετε κομπλεξ με τη Ρωσια,τι να κανουμε ?get over it που λενε και στο χωριο μου και πρωτος ο Κουλης γιατι βαδιζουμε ολοταχως για χαστουκι τυπου Αρμενιας

Ωραία τύπε για το πάρουμε αλλιώς....

Αφου ισχύει ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου όπως λες, τότε ο φίλος του εχθρού μου είναι εχθρός μου, άρα η Ρωσία ως φίλος της Τουρκίας εχθρός της Ελλάδας.... διαφωνείς μήπως;;;;

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566
“Μόνο ρωσικές δυνάμεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ”, υποστηρίζει η Μόσχα

Στο πλαίσιο της νέας εκεχειρίας που συμφωνήθηκε για το Ναγκόρνο-Καραμπάχ η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε την Τρίτη πως μόνο ρωσική ειρηνευτική δύναμη θα αναπτυχθεί στην ευρύτερη περιοχή. Η δήλωση έρχεται αφότου ο πρόεδρος του Αζερμπαϊτζάν, Ιλχάμ Αλίγεφ είχε πει πως μία από τις διατάξεις της συμφωνίας είναι να υπάρξει «κοινή ειρηνευτική αποστολή Ρωσίας-Τουρκίας».

«Υπάρχει ένα σημαντικό πράγμα στο οποίο θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή σας. Αυτό αφορά τις ειρηνευτικές δυνάμεις της Ρωσικής Ομοσπονδίας. Όταν δημοσιευτεί η συμφωνία όλοι θα καταλάβουν πως πρόκειται για ρωσική ειρηνευτική δύναμη [που θα αναπτυχθεί] κατά μήκος της γραμμής επαφής στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ» είπε η Ζαχάροβα όπως μεταδόθηκε από τον ραδιοφωνικό σταθμό Echo of Moscow.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού της Αρμενίας, ο οποίος αντέκρουσε την Τρίτη τον ισχυρισμό του προέδρου του Αζερμπαϊτζάν ότι Τούρκοι στρατιώτες θα συμμετάσχουν στην ειρηνευτική αποστολή του Καραμπάχ στο πλαίσιο της νέας συμφωνίας. Σημειώνεται ότι το ρωσικό ειρηνευτικό σώμα θα έχει 1.960 στρατιώτες, 90 τεθωρακισμένα για τη μεταφορά προσωπικού και 380 είδη εξοπλισμού.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765

Αφου ισχύει ότι ο εχθρός του εχθρού μου είναι φίλος μου όπως λες, τότε ο φίλος του εχθρού μου είναι εχθρός μου, άρα η Ρωσία ως φίλος της Τουρκίας εχθρός της Ελλάδας.... διαφωνείς μήπως;;;;
οχι ρε τυπε δεν ισχυει κατι τετοιο,εκτος και αν θελεις να αυξησεις τους εχθρους σου :2funny:σκοπος σου σε αυτη την περιπτωση ειναι να τον κανεις δικος σου φιλο η τουλαχιστον να μην ενοχλησει εσενα:cool2: το οποιο η Ελλαδα επιχειρει και με αλλους πιο εξοφθαλμους και προκλητικους φιλους της Τουρκιας και λιγοτερο κρισιμους απο την Ρωσια αλλα επουδενι με την Ρωσια εξαιτιας του απαγορευτικου της Δυσης το οποιο φυσικα μπορει να αποδειχθει εγκληματικο εις βαρος μας

jigis0702

Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουλ 2012
Κριτικές
1
Like
280
Πόντοι
21

Η Ρωσια αλλαζει σταση αναλογα με την περιοχη. Αλλου συνεργαζεται με τους Τουρκους κι αλλου ειναι απεναντι.

OP
OP
stekas72

stekas72

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
17 Δεκ 2008
Κριτικές
3
Like
1.443
Πόντοι
566

οχι ρε τυπε δεν ισχυει κατι τετοιο,εκτος και αν θελεις να αυξησεις τους εχθρους σου :2funny:σκοπος σου σε αυτη την περιπτωση ειναι να τον κανεις δικος σου φιλο η τουλαχιστον να μην ενοχλησει εσενα:cool2: το οποιο η Ελλαδα επιχειρει και με αλλους πιο εξοφθαλμους και προκλητικους φιλους της Τουρκιας και λιγοτερο κρισιμους απο την Ρωσια αλλα επουδενι με την Ρωσια εξαιτιας του απαγορευτικου της Δυσης το οποιο φυσικα μπορει να αποδειχθει εγκληματικο εις βαρος μας

Προφανώς δεν θες να αυξήσεις τους εχθρούς σου, αλλά δεν μπορείς να παραβλέπεις την προσέγγιση Ρωσίας - Τουρκίας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ποντάρει στην προσέγγισή της με την Ρωσία, τουλάχιστον δεν θα αποδώσει ιδιαίτερα στα εθνικά μας θέματα.

Αντιθέτως η προσέγγιση με μια σειρά από χώρες που βλέπουν την Τουρκία με σκεπτικισμό μπορεί να αποδώσει περισσότερα, βλέπε Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ.

Η αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ επίσης είναι μια θετική εξέλιξη, ο Τράμπ παρείχε ασυλία στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Μπορούμε να επιδιώξουμε μια ποιο θετική στάση των ΗΠΑ στα εθνικά μας θέματα.

poppop

Μέγας
Εγγρ.
30 Ιουλ 2006
Κριτικές
11
Like
4.593
Πόντοι
4.765
Προφανώς δεν θες να αυξήσεις τους εχθρούς σου, αλλά δεν μπορείς να παραβλέπεις την προσέγγιση Ρωσίας - Τουρκίας.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να ποντάρει στην προσέγγισή της με την Ρωσία, τουλάχιστον δεν θα αποδώσει ιδιαίτερα στα εθνικά μας θέματα.

Αντιθέτως η προσέγγιση με μια σειρά από χώρες που βλέπουν την Τουρκία με σκεπτικισμό μπορεί να αποδώσει περισσότερα, βλέπε Γαλλία, Ισραήλ, Αίγυπτο, Σαουδική Αραβία, ΗΑΕ.

Η αλλαγή προέδρου στις ΗΠΑ επίσης είναι μια θετική εξέλιξη, ο Τράμπ παρείχε ασυλία στις επιδιώξεις της Τουρκίας. Μπορούμε να επιδιώξουμε μια ποιο θετική στάση των ΗΠΑ στα εθνικά μας θέματα.
Σαφως και η προσπαθεια προσεγγισης στη πραξη με την Ρωσια ειναι πολυ δυσκολη θεωρητικα ομως θα πρέπι να προβάλεται απο την ελλ.πολιτικη ηγεσια για ευνοητους λόγους.
Η σταση του Ισραηλ ειναι πρωτιστως αντιρωσικη με οτι αυτο συνεπαγεται,ΣΑ και ΗΑΕ ειναι μικρης σημασιας ενω η Αιγυπτος ειναι σαφως προβληματικη.
Η περιπτωση της Γαλλιας ειναι ιδαιτερως επικινδυνη και θελει ιδαιτερη προσοχη την οποια σωστα επιδεικνυουν οι Μητσοτακηδες.Η αποψη δεν εχεις αλλο συμμαχο ειναι λαθος.Οι Γαλλοι ειναι βαθεια προβληματικοι.
τυπε εν τω μεταξει μολις μας κοψαν τον εναεριο χωρο στα 6νμ οι Αμερικανοι ,
www.militaire.gr/psychroloysia-apo-to-steit-ntipartment-gia-tin-ellada-oi-ipa-quot-anagnorizoyn-quot-6n-m-enaerio-choro-stin-ellada/]Ψυχρολουσία από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Ελλάδα: Οι ΗΠΑ “αναγνωρίζουν” 6ν.μ εναέριο χώρο στην Ελλάδα![/url]
νομιζω ολοι εσεις που υποστηριζατε τον εξοφθαλμο παραλογισμο οτι με Μπαιντεν ισως πάνε καλυτερα τα πραγματα θα διαψευστειτε δυστυχως πανηγυρικα

Μεγάλος Λευκός

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
19 Μαρ 2020
Like
1.049
Πόντοι
216

Kαι γιατι οι ΗΠΑ με το Μπαιντεν να εχουν πιο θετικη σταση στα εθνικα μας θεματα?:think:

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom