Νέα

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xxx_male
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 418K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 6 άτομα (0 μέλη και 6 επισκέπτες)

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Εγώ την έδωσα την έκταση για να γράψω κάποια πράγματα που θεωρώ λογικά και ηθικά.

Ναι ζητάω την κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας αφού είμαστε ανίκανοι να κάνουμε ορθή χρήση.

σε κάλυψα? μπορείς τώρα ελεύθερα να με βγάλεις κουμουνιστή κατά την απουσία μου γιατί πάω να φάω.
Καλη ορεξη

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
15.109
Πόντοι
3.656
πες και ενα ΖΗΤΩ ΤΟ ΕΘΝΟΣ ρε καριολη....
εγω παντως ειμαι περηφανος για την σημερινη μερα....φανταστητε ποσοι αλεξηδες υπηρχαν τοτε και εγλυφαν την κωλοτρυπιδα του πασα
Ζήτω η Νέα Δικτατορία :rockon:

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Ξέρεις τι μου λεει?
Οτι δεν επιθυμει επαναφορα της θανατικης ποινης, εκτος αν κρινει το δικαστηριο οτι πρεπει να εκτελεστει καποιος. Absurdum.
Θελω να υπαρχει βουλευτικη ασυλια, αλλά να μπορει ανα πασα στιγμη να την παρακαμπτει η δικαιοσυνη.
Ε ναι συμφωνώ και εγώ σε αυτό.ναι αυτόματα σου λέει αυτό ο saul αν υπάρχουν αποδείξεις ποινικών ευθυνών σε βουλευτές και υπουργούς να γίνεται άρση της ασυλίας τους μετά από εισαγγελικό αίτημα.οχι για ψιλου πήδημα αδίκημα που μπορεί κάποιος να τους αποδωσει.γιατι υπάρχει περίπτωση να το αρνηθούν και εκεί βρωμάει το πράγμα.επιπλεον αν δεν κάνω λάθος δημόσιος υπάλληλος αν κάνει κατάχρηση η προκαλέσει ζημια δημοσίου χρήματος πάνω από 100.000 ευρώ είναι ή δεν είναι ποινικό αδίκημα;κατανοώ τη λογική της βουλευτικής ασυλίας για να μπορούν να νομοθετούν και να κάνουν τη δουλειά τους αλλά σε ποινικό για μένα αυτομάτως θα πρέπει να παρεμβαίνει η δικαιοσύνη χωρίς παρέμβαση της Βουλής.εχετε καλομαθει και εσείς η δικηγόροι που έχετε και εσείς ασυλία στο αυτόφωρο.εμενα δηλαδή μου λες ότι αν κάποιος μου κάνει αγωγή γιατί έχει τις υποψίες ότι πχ του έφαγα λεφτά τον έβρισα κλπ κλπ δεν θα πάω δικασιμη γιατί πρώτα θα ελέγξει ένα ςεισαγγελέας την υπόθεση και θα ελέγξει αν έχει ο ενάγων ακράδαντα στοιχεία;μη με κάνεις και γελάω.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.036
Πόντοι
5.506
Ζήτω η Νέα Δικτατορία :rockon:
Αν η επανάσταση του 21 δεν είχε ευτυχή κατάληξη και μέναμε υπόδουλοι στους Τούρκους, ακριβώς οι ίδιοι άνθρωποι θα διοργάνωναν φιέστες για να γιορτάσουν το γεγονός

daima703

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Δεκ 2019
Like
1.508
Πόντοι
266
τον αλεξ αν τον αφηνες στο συνταγμα με μερικα του ποστ 8 μυρια ελληνες θα τον εφτυναν στην μαπα ....τα υπολοιπα δεν λεω
Η ανάρτηση συγχωνεύτηκε αυτόματα:

θειο εγω λεω ΝΑΙ....
Ο κόσμος κατα πλειοψηφία ψηφίζει αυτά που υποστηρίζει ο άλεξ και όχι αυτά που υποστηρίζεις εσύ και οι όμοιοι

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.036
Πόντοι
5.506
Ο κόσμος κατα πλειοψηφία ψηφίζει αυτά που υποστηρίζει ο άλεξ και όχι αυτά που υποστηρίζεις εσύ και οι όμοιοι
οκ
εγω ετσι και αλλοιως δεν εχω καθολου καλη υποληψη τους ελληνες

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006

Θα πρεπει τωρα να εξηγω παλι. Δεν πειραζει.
Το αρθρο 39 Δικηγορικου Κωδικα λεει σαφως οτι ο δικηγορος ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και οδηγειται στα πλαισια του αυτοφωρου στον Εισαγγελεα. Απλως δεν κρατειται και δεν εφαρμοζεται η διαδικασια εκδικασης στο αυτοφωρο πλημμελειοδικειο.
Οδηγειται λοιπον στον εισαγγελεα, ασκειται διωξη, οριζεται δικασιμος και αφηνεται ελευθερος.
Τιποτα δεν μπορει βεβαια να αποτρεψει τον εισαγγελεα να ορισει δικασιμο σε πολυ λιγες ημερες, "καθ' ομοίωση" του αυτοφώρου.
Και βεβαια αυτο ισχυει μονο για τα πλημμεληματα, οχι για τα κακουργηματα, οπου ισχυουν ολα κανονικα.

Υ.Γ. "Ασυλια" απο το αυτοφωρο θα σημαινε οτι ο δικηγορος θα μπορουσε να συλληφθει μονο με ενταλμα συλληψης.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.777
Πόντοι
2.356
Πάντως, δεν ξέρω αν όλες οι χώρες του κόσμου έχουν νόμο περί ευθύνης υπουργών για σύντομες παραγραφές. Συγχωρέστε με αν κάνω λάθος. Ούτε ξέρω άλλη πολιτισμένη χώρα να έχει νόμο για το ακαταδιαωκτο των μελών της υγειονομικής επιτροπής για τα εμβόλια, δηλαδή ακόμα και για τα πολιτικά μέλη της επιτροπής... Και βέβαια δεν ξέρω άλλη χώρα που να έχουν γίνει δύο εξεταστικές επιτροπές για τα εξοπλιστικά προγράμματα, από δύο διαφορετικές κυβερνήσεις και να μην είδαν αυτά που είδε το δικαστήριο στην υπόθεση του Άκη..Ούτε ξέρω άλλη χώρα που ο βουλευτής ξεχνάει να δηλώσει ένα εκατομμύριο ευρώ και δεν τρέχει κάστανο. Ή που ο υπουργός μεταφορών κυκλοφορεί με πλαστές πινακίδες και πάλι δεν τρέχει κάστανο. Και για να μην ξεχνιόμαστε :σε ποια άλλη χώρα οι προεδροι των ανωτάτων Δικαστηρίων διορίζονται από την κυβέρνηση; Ας μην συγκρίνουμε ανόμοια πράγματα, δεν είμαστε μία από τις "άλλες χώρες".Είμαστε αφρικανική χώρα των Βαλκανίων.
Καλά, μη νομίζεις ότι κι αυτοί έχουν ιδέα. Ενα ΝΔοπαρεακι είναι, που με στόμφο μας διαβεβαιώνει ότι όλες οι χώρες ή όλες οι δυτικές χώρες, ανάλογα ποιός το ξεφουρνίζει, έχουν βουλευτική ασυλία, αλληλοαποθεωνονται και αλληλοϋποστηρίζονται όταν το γράφει κάποιος από αυτους και όταν τους ρωτάς αν οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη δυτική δημοκρατία και αυτή που αντιπροσωπεύει όσα μάθαμε να λέμε με μια λέξη "δύση", έχουν πίνουν το αμίλητο νερό.
2-3 έχω ρωτήσει από δαυτους κι απάντηση δεν πήρα.

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.036
Πόντοι
5.506

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.563
Πόντοι
456
Θα πρεπει τωρα να εξηγω παλι. Δεν πειραζει.
Το αρθρο 39 Δικηγορικου Κωδικα λεει σαφως οτι ο δικηγορος ΣΥΛΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ και οδηγειται στα πλαισια του αυτοφωρου στον Εισαγγελεα. Απλως δεν κρατειται και δεν εφαρμοζεται η διαδικασια εκδικασης στο αυτοφωρο πλημμελειοδικειο.
Οδηγειται λοιπον στον εισαγγελεα, ασκειται διωξη, οριζεται δικασιμος και αφηνεται ελευθερος.
Τιποτα δεν μπορει βεβαια να αποτρεψει τον εισαγγελεα να ορισει δικασιμο σε πολυ λιγες ημερες, "καθ' ομοίωση" του αυτοφώρου.
Και βεβαια αυτο ισχυει μονο για τα πλημμεληματα, οχι για τα κακουργηματα, οπου ισχυουν ολα κανονικα.
Ναι ρε Άλεξ για τα πλημμελήματα μιλάμε όχι για τα κακουργήματα.αν εγώ Παρασκευή απόγευμα έρθει αστυνομικός και με πάει αυτόφωρο θα κάτσω μέσα μέχρι τη Δευτέρα η όχι;εσύ θα καθόσουν σαν δικηγόρος;και επιπλέον δεν απάντησες στα προηγούμενα όπως και σε αυτό το άρθρο αυτό ζητάει ο saul και συμφωνώ και εγώ σε ποινικό αδίκημα αυτομάτως άρση βουλευτικής ασυλίας από τη δικαιοσύνη.που είναι το παράλογο;και σου λέω είναι ποινικό η κατάχρηση δημοσίου χρήματος η όχι;αυτό δεν ζητάει και η ευρωπαϊκή εισαγγελέας;με τις δηλώσεις του δεν εξαπάτησε τον ελληνικό λαό ο Καραμανλής;παραθέτω άλλη περίπτωση που έδρασε ο εισαγγελέας

Jason.vavv

Μέλος
Εγγρ.
30 Νοε 2016
Κριτικές
1
Like
394
Πόντοι
26
Καλά, μη νομίζεις ότι κι αυτοί έχουν ιδέα. Ενα ΝΔοπαρεακι είναι, που με στόμφο μας διαβεβαιώνει ότι όλες οι χώρες ή όλες οι δυτικές χώρες, ανάλογα ποιός το ξεφουρνίζει, έχουν βουλευτική ασυλία, αλληλοαποθεωνονται και αλληλοϋποστηρίζονται όταν το γράφει κάποιος από αυτους και όταν τους ρωτάς αν οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη δυτική δημοκρατία και αυτή που αντιπροσωπεύει όσα μάθαμε να λέμε με μια λέξη "δύση", έχουν πίνουν το αμίλητο νερό.
Επίσης πώς γίνεται όλοι αυτοί που αυτοπροσδιοριζονται φιλελεύθεροι ή νεοφιλελευθεροι και υπέρ του καπιταλισμού, να είναι κρατικοδιαιατοι;;; ας μου εξηγήσει κάποιος...

alex71

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Σεπ 2010
Κριτικές
1
Like
32.280
Πόντοι
8.006
Γενική Συμφωνία για τα Προνομια και την Ασυλια (Συμβούλιο της Ευρωπης,
Παρισι, Σεπτεμβριος 1949)

Ενσωματωθηκε στο Ελληνικο Συνταγμα το 1964

«Η κοινοβουλευτική ασυλία συνιστά μία από τις παλαιότερες κοινοβουλευτικές
εγγυήσεις στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες
που, το 1949, υπέγραψαν τη Γενική Συμφωνία για τα προνόμια και την ασυλία
του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Αυτό τόνισε χθες το απόγευμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της
Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Βασίλης
Κοντογιαννόπουλος, σε παρέμβασή του, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του ΣτΕ,
κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με "την ασυλία των μελών της
Συνέλευσης".
«Στην χώρα μου την Ελλάδα», είπε ο κ. Κοντογιαννόπουλος, «η κοινοβουλευτική
ασυλία διασφαλίζεται με το Ελληνικό Σύνταγμα από το 1964, αλλά»,
συμπλήρωσε, «όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας στην έκθεση
της Επιτροπής Κανονισμού και Ασυλιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η έννοια της
ασυλίας των βουλευτών δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή στην ευρωπαϊκή κοινή
γνώμη».
«Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες»,
κατέληξε ο έλληνας βουλευτής στην παρέμβαση του, «μόνο ένα ποσοστό κάτω του
10% γνωρίζει επακριβώς την έννοια της βουλευτικής ασυλίας ενώ, η αντίληψη
που έχει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης για την ασυλία είναι ότι αυτή
ισοδυναμεί με την ατιμωρησία».

Αυτα για οσους λενε σαχλαμαριτσες οτι η βουλευτικη ασυλια αποτελει ελληνικη πατεντα

troubakhs

Ανώτερος
Εγγρ.
6 Φεβ 2017
Like
29.036
Πόντοι
5.506
Επίσης πώς γίνεται όλοι αυτοί που αυτοπροσδιοριζονται φιλελεύθεροι ή νεοφιλελευθεροι και υπέρ του καπιταλισμού, να είναι κρατικοδιαιατοι;;; ας μου εξηγήσει κάποιος...
εεεεε ελα τωρα... ο μαγαλυτερος αριστερος που περασε απο ελλαδα με τα πας και διαφορα ηταν ο μουλος ο κουλης

Νίπλης

Ανώτατος
Εγγρ.
4 Απρ 2013
Like
75.543
Πόντοι
12.756
%CF%84%CE%B5%CE%BC%CF%80%CE%B7-%CE%BC%CE%B7%CF%84%CF%83%CE%BF%CF%84%CE%B1%CE%BA%CE%B7%CF%82.gif

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.777
Πόντοι
2.356
Γενική Συμφωνία για τα Προνομια και την Ασυλια (Συμβούλιο της Ευρωπης,
Παρισι, Σεπτεμβριος 1949)

Ενσωματωθηκε στο Ελληνικο Συνταγμα το 1964

«Η κοινοβουλευτική ασυλία συνιστά μία από τις παλαιότερες κοινοβουλευτικές
εγγυήσεις στην Ευρώπη και η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες ευρωπαϊκές χώρες
που, το 1949, υπέγραψαν τη Γενική Συμφωνία για τα προνόμια και την ασυλία
του Συμβουλίου της Ευρώπης».

Αυτό τόνισε χθες το απόγευμα, ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της
Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Συμβουλίου της Ευρώπης κ. Βασίλης
Κοντογιαννόπουλος, σε παρέμβασή του, στην Ολομέλεια της Συνέλευσης του ΣτΕ,
κατά τη διάρκεια της συζήτησης σχετικά με "την ασυλία των μελών της
Συνέλευσης".
«Στην χώρα μου την Ελλάδα», είπε ο κ. Κοντογιαννόπουλος, «η κοινοβουλευτική
ασυλία διασφαλίζεται με το Ελληνικό Σύνταγμα από το 1964, αλλά»,
συμπλήρωσε, «όπως προκύπτει από τα στοιχεία που τέθηκαν υπόψη μας στην έκθεση
της Επιτροπής Κανονισμού και Ασυλιών του Συμβουλίου της Ευρώπης, η έννοια της
ασυλίας των βουλευτών δεν έχει γίνει πλήρως κατανοητή στην ευρωπαϊκή κοινή
γνώμη».
«Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις της κοινής γνώμης σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες»,
κατέληξε ο έλληνας βουλευτής στην παρέμβαση του, «μόνο ένα ποσοστό κάτω του
10% γνωρίζει επακριβώς την έννοια της βουλευτικής ασυλίας ενώ, η αντίληψη
που έχει η πλειοψηφία της κοινής γνώμης για την ασυλία είναι ότι αυτή
ισοδυναμεί με την ατιμωρησία».

Αυτα για οσους λενε σαχλαμαριτσες οτι η βουλευτικη ασυλια αποτελει ελληνικη πατεντα
Άμα ήθελα να μιλάω με το Ντάιμα θα απευθυνομουν σε αυτόν.
Εγώ σε ρώτησα κάτι συγκεκριμένο και μου απαντάς άρες-μάρες κουκουνάρες.
Ας το ξαναρωτήσω.
Οι ΗΠΑ έχουν βουλευτική ασυλία;

flyman29

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
2 Μαΐ 2009
Like
3.505
Πόντοι
456
Η υπόθεση με το νεκρό ελεγκτή και τη μονταζιέρα σίγουρα βρομάει, η Εστία το έλεγε.

Το εντυπωσιακό πάντως είναι που δεν βγαίνει ένας από τον ΟΣΕ, τη νομαρχία ή κάποιον φορέα που χειρίστηκε την υπόθεση και να πει τα πράγματα με το όνομα τους. Whistleblower που λένε και οι Αμερικανοί όπως τελευταία με τη Boeing. Σχεδόν πάντα σε κάθε σκάνδαλο στο εξωτερικό υπάρχει κάποιος που ανώνυμα πάει στη δικαιοσύνη και λέει τι ξέρει.

Δεν θυμάμαι ποτέ στην Ελλάδα να έχει γίνει κάτι τέτοιο,μπορεί να κάνω και λάθος όμως, είτε επειδή είμαστε παρτάκιδες είτε επειδή σκέφτεται ο άλλος ποιος ο λόγος να πάω στη δικαιοσύνη, να βρω το μπελά μου στα καλά καθούμενα;

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom