Νέα

Πολύνεκρη σύγκρουση τρένων στα Τέμπη

• Μέλος που άνοιξε το νήμα xxx_male
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 13K
  • Εμφανίσεις 417K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.854
Πόντοι
216
Υποθέτω ότι θα διατηρηθεί μόνον το ένα σκέλος της ασυλίας. Εκείνο της προστασίας από λάθη ή παραλείψεις κατά την άσκηση των βουλευτικών καθηκόντων.
Θεωρητικά, για οτιδήποτε άλλο θα βουτά ο δικαστής τον πολιτικό και θα τον καθίζει στο σκαμνί.
Υπάρχει όμως και μία μικρή λεπτομέρεια. Η "ανεξαρτησία" της δικαιοσύνης. Το πιο πιθανό, όλες οι επικίνδυνες υποθέσεις θα ανατίθενται σε Ντογιάκους.
Ο λόγος ύπαρξης του ακαταδίωκτου, είναι να μην βρίσκονται κάθε μέρα οι βουλευτές στα δικαστήρια, απολογούμενοι μετά από μήνυση του κάθε απίθανου για παράβαση καθήκοντος, εσχάτη προδοσία και λοιπά παραμύθια. Άλλωστε, η απειλή της προσφυγής στη δικαιοσύνη, μπορεί από μόνη της να είναι αιτία χειραγώγησης της ψήφου του.

Παλαιότερα είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να κρύβονται οι βουλευτές πίσω από την ασυλία. Όπως ένα αρχίδι που είχε χτυπήσει μεθυσμένος μια κοπέλα αν θυμάμαι καλά. Τα τελευταία χρόνια, μετά από σχετικό κράξιμο, έχει μεταβληθεί αυτό και οι βουλευτές ζητούν "ηρωικά" την άρση της ασυλίας τους. Σε πολλά εισαγωγικά.

Δεν έχω παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Καραμανλής έχει επικαλεστεί την ασυλία του;
Επίσης, όπως είχα ξαναπεί όταν έγινε το δυστύχημα, δεν θεωρώ ότι έχει κάποιος ποινική ευθύνη για τη συγκεκριμένη πράξη, πλην του σταθμάρχη και του τυχόν προϊσταμένου του.

sex volcano

Γλομπεο-Μύστης
Εγγρ.
15 Οκτ 2012
Κριτικές
185
Like
45.387
Πόντοι
22.266
Ο λόγος ύπαρξης του ακαταδίωκτου, είναι να μην βρίσκονται κάθε μέρα οι βουλευτές στα δικαστήρια, απολογούμενοι μετά από μήνυση του κάθε απίθανου για παράβαση καθήκοντος, εσχάτη προδοσία και λοιπά παραμύθια. Άλλωστε, η απειλή της προσφυγής στη δικαιοσύνη, μπορεί από μόνη της να είναι αιτία χειραγώγησης της ψήφου του.

Παλαιότερα είχε παρατηρηθεί το φαινόμενο να κρύβονται οι βουλευτές πίσω από την ασυλία. Όπως ένα αρχίδι που είχε χτυπήσει μεθυσμένος μια κοπέλα αν θυμάμαι καλά. Τα τελευταία χρόνια, μετά από σχετικό κράξιμο, έχει μεταβληθεί αυτό και οι βουλευτές ζητούν "ηρωικά" την άρση της ασυλίας τους. Σε πολλά εισαγωγικά.

Δεν έχω παρακολουθήσει τη συγκεκριμένη περίπτωση. Ο Καραμανλής έχει επικαλεστεί την ασυλία του;
Επίσης, όπως είχα ξαναπεί όταν έγινε το δυστύχημα, δεν θεωρώ ότι έχει κάποιος ποινική ευθύνη για τη συγκεκριμένη πράξη, πλην του σταθμάρχη και του τυχόν προϊσταμένου του.
Αν ο Καραμανλής τα έπαιρνε χοντρά από την Hellenic train κάτω από το τραπέζι καθυστερωντσς το σύστημα της τηλεδιοικησηςγια να μην αναγκάζεται η εταιρία να πληρώνει τη λειτουργία της,,,,τότε δεν έχει και ποινική ευθύνη ο κύριος Καραμανλης;;;

diogenis_c

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Δεκ 2017
Like
2.279
Πόντοι
456
Οπου ακους 2ο πληθυντικο και τα ΜΑΣ γαμαΝΕ και μας ΕΧΟΥΝ καταστρεψει κλπ ξερεις με απολυτη σιγουρια οτι προκειται για καθυστερημενους που νομιζουν οτι το κρατος ειναι εξω απο αυτους οτι καποιοι μπηκαν ουρανοκατεβατοι και οι ιδιοι ειναι υποδουλοι και ερμαια του ηγετη να τους καθοδηγησει σαν προβατα.
... και βελάζουν λίγο όταν ο τσοπάνης σφάζει κανένα από τα αρνάκια τους. Για να έχουν καθαρή τη συνείδηση τους μόλις θα πάνε να ξαναφάνε το σανό από το χέρι του σφαγέα. :confused:

:vomit:

riding

Σεβαστός
Εγγρ.
23 Μαΐ 2023
Κριτικές
1
Like
7.399
Πόντοι
1.056
χθες στην πλατεία της λάρισας ανέμιζε μία σημαία παλαιστίνης,
ήταν πολλοί μαθητές (μελλοντικοί σερβιτόροι του τραμουντάνα)
καθώς και ο κουτσούμπας
και ομιλητής ένας οσετζής.

αλλά αυτοί είστε.
Γι αυτο πηγα απ ευθειας στα Τεμπη να αναψω ενα κερακι κ να φαω μια "ελιτσα" να ευχηθω "θεος σχωρεσ´ μας" ,γιατι τις πορειες τις καπηλευονται και το δικο μου βημα δεν θελω κανεις να το εκμεταλευεται

John_282

Μέγας
Εγγρ.
26 Οκτ 2021
Κριτικές
5
Like
13.534
Πόντοι
3.786
Αν ο Καραμανλής τα έπαιρνε χοντρά από την Hellenic train κάτω από το τραπέζι καθυστερωντσς το σύστημα της τηλεδιοικησηςγια να μην αναγκάζεται η εταιρία να πληρώνει τη λειτουργία της,,,,τότε δεν έχει και ποινική ευθύνη ο κύριος Καραμανλης;;;
Και σε ένα ακόμα έχει ευθύνη που συνδέεται με αυτό που λες.Δεν έλεγχε την κρατική ΤΡΑΙΝΟΣΕ αν γίνονται οι απαραίτητες συντηρήσεις,τόσο στις γραμμές όσο και στα τρένα.Οπότε συμφώνησε με την Hellenic Train για μια win-win κατάσταση.Δε σε ελέγχω Hellenic Train για την τηλεδιοίκηση, αρκεί να μη μου ζητάς το λόγο για τη συντήρηση.Μέχρι να βγάλει η Hellenic Train τα σπασμένα ξέρω'γω από την πανδημία.Εξίσου ανήθικο με τον χρηματισμό.

Easy Rider

Ανώτερος
Εγγρ.
4 Νοε 2020
Κριτικές
15
Like
20.965
Πόντοι
6.946
Για ΠΟΛΛΑ έχει ευθύνη, αλλά περιμένουμε την Μαφία να ειναι ουδέτερη με τα μέλη της; Ποτε έγινε αυτό, μια φορά;

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.402
Πόντοι
786

Η πιο τρανταχτή περίπτωση μη άρσης ασυλίας είναι της Μιλένας Αποστολάκη.
που 'σαι μποκολε;

sotos71

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
6 Σεπ 2023
Like
2.457
Πόντοι
456
Καλά ΟΚ. Κάτσε να βλέπεις τον Καραμανλή να πίνει στην υγεία των κορόιδων παίξτο επαναστάτης με υπογραφές. Όταν "καθίσει" κανένας δρόμος μην ξεχάσεις να υπογράψεις πάλι ψηφιακά για να κάνεις ντα τον Δήμαρχο και το Νομάρχη.

Φίλε μου σου το λέω πάλι. ΑΤΙΜΩΡΗΣΙΑ σε όλα τα επίπεδα. Γαμιόμαστε οι περισσότεροι για κάποιους λίγους. ΔΕΝ πρόκειτε να αλλάξει τίποτα γιατί κοιτάμε να βρούμε το εξιλαστήριο θύμα. Ακόμη και να στείλεις τον Καραμανλή ισόβια ΤΙ ΘΑ ΑΛΛΑΞΕΙ; Θεωρείς πως η Βουλή θα καταργήσει κανένα νόμο; Τίποτα δεν πρόκειτε να γίνει.

Σου έφερα πάλι παράδειγμα τον Τσοχατζόπουλο. Ωραία πέθανε στη φυλακή. Και;;; Σταμάτησαν τα φαγοπότια ή μήπως γίναμε πολιτισμένο κράτος; Μόλις 1,5 χρόνο από το θάνατο του έγινε το δυστύχημα. Σύμφωνα με τη λογική σας θα έπρεπε να είμαστε Ελβετία. Έλα όμως που δεν γίναμε. Και σου εξήγησα γιατί δε γίναμε και πάλι δεν πρόκειτε να γίνουμε. Διότι ψάχνουμε τον μαλάκα της υπόθεσης.

Τώρα τον έχουμε βρει στο πρόσωπο του Καραμανλή. Θα γίνει ότι είναι να γίνει και σε 1-2-3-5-10 χρόνια ελπίζω να υπάρχει ακόμη το site να συζητάμε για το ναυάγιο του πλοίου Θανάσης που βυθίστηκε στον Πειραιά και πνίγηκαν 500 άτομα. Πάλι τότε θα φταίει ο Υπουργός Ναυτιλίας και όχι τα ρεμάλια του ΟΛΠ.
Αν και στην ουσία συμφωνώ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, επειδή κάποιοι πήγαν φυλακή και δεν άλλαξε κάτι. Αυτό που γράφεις είναι διαπίστωση, όχι πρόταση για αλλαγές.
Μήπως κάθε υπουργός να ελέγχεται για το έργο του, στη διάρκεια που έχει τη θέση;
Μην πας πολύ μακριά, έργα στη Θεσσαλία που έπρεπε να γίνουν εδώ και 3 χρόνια, σύμφωνα με έγγραφα, μετά τον Ιανό και δεν έγιναν. Δεν πρέπει κάποιος να πάει φυλακή;

Α-Ω

Μέγας
Εγγρ.
15 Σεπ 2009
Κριτικές
14
Like
4.863
Πόντοι
3.715
Μου κλεινεις και ματακι; για το εμβολιο; τι να σου πω τυπε, φαινεται πως παγκοσμια εκανε καποια συνωμοσια ο Κουλης και εμβολιαστηκε ολη η υφηλιος. Εσυ, ο Τραμπ και κατι αλλα ναυαγια μονο δεν εμβολιαστηκαν.Ναι εγω εκανα το εμβολιο, γιατι ξερω οτι η δημοσια υγεια , οπως την καταντησε ο Κουλης και ΟΛΟΙ οι προηγουμενοι (μνημονιακοι και μη) δεν θα μπορουσε να στοιβαξει ΚΑΙ εμενα στις εντατικες. Εγω βλεπεις δεν ειμαι αντικοινωνικο κτηνος.
Προφανως ζω ακομα, δεν εχω βγαλει τριτο χερι .
Εγω λεω να μαζευτεις εσυ, με τους αλλους 2 ψεκες εδω μεσα, να μας ανοιξετε τα ματια γιατι φαινεται πως ξερετε πολλα και δεν μας τα λετε:
Ελα λοιπον, πες μας τι βιβλια να διαβασουμε, ποια ειναι τα σοβαρα προβληματα της Ελλαδας, και τις προτασεις σου να ξυπνησουμε. Περιμενουμε και ασε τα κλεισιματα του ματιου και τις εξυπναδες.
είμαι σκεπτόμενος και δεν μπορώ ποτέ να ακολουθήσω μια επιβαλλόμενη κι εκβιαστική ιατρική πράξη αν δεν έχω την πλήρη εικόνα των πιθανών αποτελεσμάτων της πάνω μου. Κι επειδή η ελλιπής πληροφόρηση μαζί με την εντατική τρομοκράτηση και τη φίμωση της επιστημονικής αμφισβήτησης δεν αποτελούν επιστημονική θέση, προφανώς και δεν υπήρχε ποτέ περίπτωση να ενδώσω σε κάτι τέτοιο. Ειδικά όταν κατά το σοφόν ¨οι λέξεις σημαίνουν σκέψεις¨, ακούγοντας τους ταγούς της εξουσίας και τα παπαγαλάκια τους ότι τελικά η Ελευθερία δεν είναι δικαίωμα αλλά προνόμιο...ε, αυτό ήταν και το φώτο φίνις της απόφασης.
Δεν κατακρίνω όσους το έκαναν, όλοι είμαστε υπεύθυνοι για τις επιλογές μας, για εμάς, τα παιδιά μας (ίσως) κι όλα έχουν έναν λογαριασμό στο τέλος.
Όταν το επιχείρημα είναι ¨το κάνω για την κοινωνία¨ τότε σημαίνει ότι η προπαγάνδα της εμβόλιμης ενοχής έχει λειτουργήσει. Τα στόματα που λένε αυτή την πρόταση ξέρουν πολύ καλά πως θα το βάλουν σε λειτουργία συμμόρφωσης με την επιβολή της ενοχής. Ας έφτιαχναν νοσοκομεία και πρωτοβάθμια. Υπουργάρα που τελικά τώρα προσγειώθηκε στο Υγείας (και δεν έχει καμία σχέση με την υγεία ο τηλεπλασιέ) είχε αέναο στόχο να κλείσει νοσοκομεία και καυχιόταν.
Η κοντή μνήμη είναι για τα χρυσόψαρα. Οι άνθρωποι έχουν άλλες δυνατότητες συγκράτησης μνημών και πρέπει να το κάνουν.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
... και βελάζουν λίγο όταν ο τσοπάνης σφάζει κανένα από τα αρνάκια τους. Για να έχουν καθαρή τη συνείδηση τους μόλις θα πάνε να ξαναφάνε το σανό από το χέρι του σφαγέα. :confused:

:vomit:
Το χειροτερο ειδος ανθρωπων.

Εδω ο αλλος εκανε αφιερωμα στη κουτρα του για το Μαη του 68 και τα παλικαρια του Σικαγο αλλα ειναι και υποστηρικτης του Κουφοντινα και του ενοπλου αγωνα του και θελει να παρει και αδεια γιατι το λεει ο νομος.

Ειχα καιρο να δω τετοιο βλακα να κυκλοφορει εδω γυρω.

PsYcHo_777

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
30 Απρ 2006
Like
4.185
Πόντοι
456
Ναι εγω εκανα το εμβολιο, γιατι ξερω οτι η δημοσια υγεια , οπως την καταντησε ο Κουλης και ΟΛΟΙ οι προηγουμενοι (μνημονιακοι και μη) δεν θα μπορουσε να στοιβαξει ΚΑΙ εμενα στις εντατικες. Εγω βλεπεις δεν ειμαι αντικοινωνικο κτηνος.

clown bou.jpg

Julyman21

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
4 Ιουν 2023
Κριτικές
3
Like
443
Πόντοι
301
Η πιο τρανταχτή περίπτωση μη άρσης ασυλίας είναι της Μιλένας Αποστολάκη.
που 'σαι μποκολε;
Μεγάλη υποκρισία της κυρίας τώρα. Μάλλον ξέχασε την καταδίκη της Ελλάδας από το ΕΔΑΔ το 2010.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.776
Πόντοι
2.356

Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, το έχω ήδη γράψει ότι λογικά θα διατηρηθεί, για να μην μπορεί ο καθένας να μηνύει βουλευτή επειδή πχ διαφώνησε με την ψήφο του σε νομοσχέδιο. Μέχρις εκεί όμως.
Ο Καραμανλής τι συνέπειες θα έχει που "νομιμοποίησε" μεταγενεστερα την παράβαση των όρων της προκήρυξης, για να προσληφθεί ο συγκεκριμένος σταθμάρχης;
Η Ευρωπαϊκή Εισαγγελία ζήτησε να ελεγχθούν Καραμανλής και Σπιρτζης για παραλείψεις που σχετίζονται με το δυστύχημα και να διερευνηθούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Ο πρώτος για κατάχρηση, ο δεύτερος για παράβαση καθήκοντος.
Πλειοψηφικά η Βουλή αποφάσισε ότι δε χρειάζεται σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Τι να τους κάνουμε ανακριτές, εισαγγελείς και δικαστές; Έχουμε άξιους αντικαταστάτες τους βουλευτές. Όλοι λευκές περιστερες.

CLOSER822

Σπουδαίος
Εγγρ.
23 Ιουν 2008
Like
11.475
Πόντοι
2.606
Ψηφιακη ρυπανση,αν κοπει λιγο το ρευμα ,ουτε καν ρυπανση..ψηφιακη κλανια...δεν υπαρχουν τα σοσιαλ μηντια στα αληθεια ,ηλεκτρισμος που παει και ερχεται χωρις νοημα ...το μονο σκληρο νομισμα που υπαρχει ειναι τα χαστουκια και οταν σφιξουν οι κωλοι τα κλωτσομπουνιδια ,αυτα με την πιεση που σε πιανουν γεματα ....ομως αυτη η ηλεκτρικη ρυπανση του τιποτα για καποιο λογο εχει καταστει βαλβιδα αποσυμπιεσης και το σκληρο νομισμα εχει καταστει τοσο σπανιο οσο ο τανζανος τουριστας....ισως γιατι δεν χρειαζεται να δρασεις ,ισως γιατι μπορεις να κανεις τον επανανστατη για την ακτινοβολια των κεραιων κινητης μεσα απο το κινητο σου ,ισως γιατι τελικα ,ορισμενοι με εγκεφαλικη λειτουργια επι δεκα του μεσου μαλακα ,καταλαβαν νωρις την χρησιμοτητα αυτη και επενδυσαν για να αυξησουν το θρασος και το μεγεθος της ασυλιας τους....που θα παει ,ισως μια μερα κοπει για λιγο το ηλεκτρικο και το σκληρο νομισμα θα επαναφερει την ταξη ....ισως και οχι .........πια μπαρκα ,πια σοσιαλ,πια ντροπη!

foobar

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Ιαν 2010
Like
1.502
Πόντοι
206
Αν και στην ουσία συμφωνώ, αυτό όμως δε σημαίνει ότι πρέπει να μείνουμε με σταυρωμένα χέρια, επειδή κάποιοι πήγαν φυλακή και δεν άλλαξε κάτι. Αυτό που γράφεις είναι διαπίστωση, όχι πρόταση για αλλαγές.
Μήπως κάθε υπουργός να ελέγχεται για το έργο του, στη διάρκεια που έχει τη θέση;
Μην πας πολύ μακριά, έργα στη Θεσσαλία που έπρεπε να γίνουν εδώ και 3 χρόνια, σύμφωνα με έγγραφα, μετά τον Ιανό και δεν έγιναν. Δεν πρέπει κάποιος να πάει φυλακή;

Ναι αλλά το θέμα είναι πως δεν κάνουμε κάτι γι' αυτό. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω. Φυλακή όμως πρέπει να πάνε πολλοί και δεν πάει κανένας.

Πχ να αναφέρω πάλι τον Τσοχατζόπουλο. Τι ήξερε από αεροπλάνα και υποβρύχια; Δεν είχε δίπλα του τεχνικούς συμβούλους του Στρατού; Ελέγχθηκε ποτέ κανένας τους; Έχω πτέραρχο στην περιοχή μου που μιλάει με πολλά λεφτά. Από κάποιους μεγαλύτερους ψιθυρίζεται ότι ήταν μέσα σε κάποιες αγορές. Επειδή είμαστε αρκετά γνωστοί μου έχει πει αρκετές ιστορίες από ταξίδια στην Αμερική για εκπαιδεύσεις. Με βάση τα κουτσομπολιά είμαι και εγώ σίγουρος ότι είχε "ύποπτες" συναντήσεις εκεί.

Στον "νέο" περιφερειακό της Ναυπάκτου ο δρόμος πριν την διασταύρωση με τα φανάρια έπεσε μερικούς μήνες από την κατασκευή του. Αν θυμάμαι καλά το 2004 που έγινε η γέφυρα Ρίου - Αντίρριου. Μπορεί κάποιος από εκεί να μας πει αν πήγε κάποιος φυλακή;

Ο υπουργός με βάση τα τώρα δεδομένα είναι στο απυρόβλητο. Και θα παραμείνει όσο δε σκεφτόμαστε ψυχρά. Ωραία τα κλάματα για τους νεκρούς αλλά με εν θερμώ αντιδράσεις δεν κάνουμε τίποτα. Κάπου σήμερα διάβασα ότι αρνήθηκε κάποιος βοήθεια από ειδικό συνεργείο του εξωτερικού το οποίο προσφέρθηκε μόνο του; Προφανώς η Κυβέρνηση. Πήγαν και μπάζωσαν κατευθείαν. Ένα χρόνο μετά το θυμηθήκαμε. Τόσους μήνες μόνο οι οικογένειες μίλαγαν. Εμείς οι υπόλοιποι μόνο "Μητσοτάκη Γαμιέσαι". Οι γελοίοι του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνταν με τις πίπες του Τάιλερ και ο Ανδρουλάκης ανύπαρκτος ελάχιστους μήνες μετά τις υποκλοπές. ΤΡΕΙΣ μήνες πριν τις εκλογές. ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Τα είχα γράψει και τότε και μάλιστα πανηγύριζα για το 41% διότι ξεβρακώθηκαν μόνοι τους. Πότε περιμένουν να κάνουν αντιπολίτευση; Τα Τέμπη δεν ήταν αφορμή; Οι ψηφοφόροι τους κλαίγονται για την πούτσα που έφαγαν αλλά κανένας δεν είπε να δούμε τι θα γίνει. Επαναστάτες του πληκτρολογίου.

Το πολιτικό σύστημα είναι έτσι δομημένο ώστε να μην τιμωρείται κανένας. Από την ασυλία μέχρι τη μονιμότητα. Κομματικός στρατός και αρχηγοί.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Μια και είμαι μέλος του τεχνικού κόσμου αυτό που λες είναι πρακτικά άστοχο.Δεν είναι εκεί το θέμα.Έχουμε πληρώσει σαν φορολογούμενοι πολίτες έργα αναβάθμισης του σιδηροδρομικού δικτύου.Κάποιοι τα μελέτησαν-σχεδίασαν,τα κοστολόγησαν,τα ανάθεσαν σε εργολάβους-προμηθευτές-εγκαταστάτες του συστήματος.Το παρέδωσαν προς χρήση-λειτουργία καθώς και έκανα παρουσίαση και εκπαίδευση του συστήματος σε χρήστες (υπάλληλους που το χειρίζονται) όλοι αυτοί μελετητές-εργολάβοι-εγκαταστάτες-υπάλληλοι πληρώθηκαν για όλο αυτο το πράγμα.Το θέμα είναι καταρχήν γιατί δεν δουλεύει.Δεν δούλευει εξαρχής αλλά το παραλάβανε;δούλευε αλλά δεν το λειτουργούσε-συντηρούσε στη συνέχεια;δούλευε αλλά έγιναν βανδαλισμοί και αχρηστεύτηκε το σύστημα και τι έγινε στη συνέχεια;και οκ όλα αυτά;ο Υπουργός τα γνώριζε ή όχι;και αν τα γνώριζε γιατί βγαίνει στη Βουλή και διαφημίζει ότι όλα είναι στην εντέλεια δουλεύουν άψογα και με ασφάλεια;ο Υπουργός δεν φταίει ως προς τη χρήση του συστήματος.Φταίει σαν ανώτερος επιβλέπων-αρμόδιο που είχε την γενική επιποπτεία.Άρα ή γνώριζε και έλεγε ψέμματα, ή ήταν άσχετως ή οι απο κάτω του δντες,προϊστάμενοι κλπ κλπ τον δουλεύανε.αλλά και να τον δουλεύανε έπρεπε να πάει μια διαδρομή να δει να του παρουσιάσουν το σύστημα ότι δουλεύει.Αν πήγε μάλλον πήρε χαμπάρι τίποτα και απλά πήγε εκδρομή.Και όφειλε να ελένξει τις συμβάσεις που πληρώθηκαν τι και πως και τι συμβαίνει.Δηλαδη δεν είναι καν θέμα κόστους συντήρησης.Πάει πιο πίσω.Πλήρωσαν για ένα σύστημα και δεν λειτούργησε ποτέ;πλήρωσαν τους εργολάβους-εγκαταστάτες και γιατί;παρέδωσαν ότι όφειλαν και δεν λειτουργεί για κάποιο λόγο;και αν ναι γιατί;απο τη στιγμή που βγαίνει και λέει όλα καλά και δαφημίζει τα έργα που έγιναν αναλαμβάνει την ευθύνη από μόνος του επίσημα ότι πληρωσε για τα έργα και παρέδωσε το σύστημα προς χρήση.Δεν είναι ότι το σύστημα λειτουργούσε και ο σταθμάρχης δεν ήξερε να το λειτουργεί άρα φταίει αυτός καθώς και αυτός που τον έβαλε στο πόστο αυτό.Εδώ σου λέει τα έργα δουλεύουν μια χαρά. Δεν είναι ποινικό να διαδίδεις ψευδή γεγονότα;Βγήκε ο Άδωνης και είπε στην τηλεόραση να τον δικαιολογήσει ότι αν λέγαμε την αλήθεια πως θα πήγαινε ο κόσμος μετά με το τραίνο.ΔΗΜΟΣΙΑ είπε τέτοια κουβέντα.ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΩΣΗ αυτή ανθρώπου σε υψηλόβαθμη κρατική θέση;έλεος.Ξεκάθαρα αυτό δείχνει ότι δεν φοβούνται τίποτα και δεν πρόκειται να τους αγγίξει κανένας.Κανένας φόβος και σεβασμός απέναντι στο λαό και στο νόμο.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Ναι αλλά το θέμα είναι πως δεν κάνουμε κάτι γι' αυτό. Δεν βγάζω τον εαυτό μου απ' έξω. Φυλακή όμως πρέπει να πάνε πολλοί και δεν πάει κανένας.

Πχ να αναφέρω πάλι τον Τσοχατζόπουλο. Τι ήξερε από αεροπλάνα και υποβρύχια; Δεν είχε δίπλα του τεχνικούς συμβούλους του Στρατού; Ελέγχθηκε ποτέ κανένας τους; Έχω πτέραρχο στην περιοχή μου που μιλάει με πολλά λεφτά. Από κάποιους μεγαλύτερους ψιθυρίζεται ότι ήταν μέσα σε κάποιες αγορές. Επειδή είμαστε αρκετά γνωστοί μου έχει πει αρκετές ιστορίες από ταξίδια στην Αμερική για εκπαιδεύσεις. Με βάση τα κουτσομπολιά είμαι και εγώ σίγουρος ότι είχε "ύποπτες" συναντήσεις εκεί.

Στον "νέο" περιφερειακό της Ναυπάκτου ο δρόμος πριν την διασταύρωση με τα φανάρια έπεσε μερικούς μήνες από την κατασκευή του. Αν θυμάμαι καλά το 2004 που έγινε η γέφυρα Ρίου - Αντίρριου. Μπορεί κάποιος από εκεί να μας πει αν πήγε κάποιος φυλακή;

Ο υπουργός με βάση τα τώρα δεδομένα είναι στο απυρόβλητο. Και θα παραμείνει όσο δε σκεφτόμαστε ψυχρά. Ωραία τα κλάματα για τους νεκρούς αλλά με εν θερμώ αντιδράσεις δεν κάνουμε τίποτα. Κάπου σήμερα διάβασα ότι αρνήθηκε κάποιος βοήθεια από ειδικό συνεργείο του εξωτερικού το οποίο προσφέρθηκε μόνο του; Προφανώς η Κυβέρνηση. Πήγαν και μπάζωσαν κατευθείαν. Ένα χρόνο μετά το θυμηθήκαμε. Τόσους μήνες μόνο οι οικογένειες μίλαγαν. Εμείς οι υπόλοιποι μόνο "Μητσοτάκη Γαμιέσαι". Οι γελοίοι του ΣΥΡΙΖΑ ασχολούνταν με τις πίπες του Τάιλερ και ο Ανδρουλάκης ανύπαρκτος ελάχιστους μήνες μετά τις υποκλοπές. ΤΡΕΙΣ μήνες πριν τις εκλογές. ΚΑΜΙΑ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ. Τα είχα γράψει και τότε και μάλιστα πανηγύριζα για το 41% διότι ξεβρακώθηκαν μόνοι τους. Πότε περιμένουν να κάνουν αντιπολίτευση; Τα Τέμπη δεν ήταν αφορμή; Οι ψηφοφόροι τους κλαίγονται για την πούτσα που έφαγαν αλλά κανένας δεν είπε να δούμε τι θα γίνει. Επαναστάτες του πληκτρολογίου.

Το πολιτικό σύστημα είναι έτσι δομημένο ώστε να μην τιμωρείται κανένας. Από την ασυλία μέχρι τη μονιμότητα. Κομματικός στρατός και αρχηγοί.
Για το δρόμο της Ναυπάκτου το άκουσα μεταγενέστερα και εγώ.Δεν έχω δει τη μελέτη για να σου πω.Ξέρω ότι το υλικό επίχωσης δεν ήταν καλό και όντως "έφυγε" ο δρόμος.2 βασικές αιτίες.1)Έκανε επίχωση ο εργολάβος με ότι να ναι υλικό προφανώς για λόγους οικονομίας και εκεί φέρει ευθύνη η Υπηρεσία που τον επέβλεπε.2)Μπορεί η ίδια η μελέτη να έλεγε να επιχωθεί με αυτό το υλικό (στα έργα οδοποιίας χρησιμοποιείται η μέθοδος cut and cover, δηλάδη αλλόυ ο δρόμός κατεβαίνει και σκάβεις και αλλού ανεβαίνει και μπαζώνεις με τα ίδια υλικά της περιοχής για μετρίαση του κόστους) και το υλικό μπορεί να ήταν ακατάλληλο και αν έφερναν άλλο υλικό για επίχωση αυτό αυξάνει δραματικά το κόστος και η υπηρεσία να είπε άλλα λεφτά δεν έχουμε για το έργο μπάζωσε με αυτό.Και στην Νέα Εθνική Πατρών - Κορίνθου δεν είχαν κάνει υδραυλικές μελέτες για το που πάνε τα νερά από τα πρανή κλπ κλπ και όταν οι εταιρείες ζήτησαν τότε επί Σύριζα επιπλέον χρήματα για μελέτες και εργασίες τους είπαν όχι.Και τώρα υπάρχουν τμήματα που τα πρανή πέφτουν και πάνε και κάνουν προχειρο-εργασίες στήριξης πρανών.

padepadou

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
20 Ιουν 2008
Κριτικές
2
Like
4.559
Πόντοι
456
Οι Ευρωπαίοι δεν είναι μαλάκες που ζητάνε Καραμανλή και Σπίρτζη για δίκαση.Ουσιαστικά ζητάνε και τους 2 Υπουργούν που κατά τη θητεία τους έγιναν οι συγκεκριμένες συμβάσεις.Γιατί πήραν λεφτά από Ευρωπαϊκά κονδύλια και έργα στο σιδηροδορμικό δίκτυο και δεν λειτουργούσαν.Δεν παίζουν να ξέρετε οι Ευρωπαίοι.Τα έργα ΕΣΠΑ που γίνονται Ελλάδα περνάνε από κόσκινο ελέγχους.Να ξέρετε ότι αν γίνει κάτι θα γίνει γιατί πήραν Ευρωπαϊκά κονδύλια αν ήταν μόνο κρατικά θα το είχαν θάψει το θέμα.Και ορθώς έχει πάει η Καρυστιανού στην Ευρωβουλή και μπράβο της που το παλεύει.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom