Δε διαφωνούμε σε κάτι περί σεβασμού. Απάντησα ακριβώς αυτό πιο πριν. Ο σεβασμός κερδίζεται, δεν απαιτείται.
Το είπα αυτό, επειδή γραψες προηγουμένως στο μήνυμα
www.bourdela.com/forum/index.php?topic=22773.msg4167386#msg4167386]#1868[/url]: "...
oι πανίβλακες στο στρατό κοιτάνε να σου τον επιβαλλουν, γιατί μόνο αυτό μπορουν να κάνουν...". Με την λογική της ισωπέδωσης όμως, ανάγωντας όσους επέλεξαν να ασχοληθούν επαγγελματικά με την εθνική άμυνα σε "κομπλεξικούς", "ηλίθιους", "πανίβλακες" κλπ, δεν προάγεις ούτε τη συζήτηση, ούτε προκαταβάλεις τον αναγνώστη των μηνυμάτων σου για την ορθότητα του λόγου σου. Απλώς, έτσι μου φαίνεται και ίσως και να κάνω λάθος.
Πιστεύεις ότι οι ανώτεροι στο στρατό εχουν ικανότητες ηγεσίας; Μαύρα μεσάνυχτα έχουν.
Το οποίο το κρίνει ποιός? Εσύ? Ποιά εξειδίκευση διαθέτεις εσύ για να το λές και τι προϋπηρεσία διαθέτεις στην διοίκηση & διαχείρηση ανθρώπων? Ειλικρινά, δεν έχω πρόβλημα να μου πεις πως αυτό το συμπέρασμα το έβγαλες εσύ λόγω της εμπειρίας και της τεχνικής σου κατάρτισης, αλλά δεν θα ήταν λογικό αφού το λές να διαθέτεις επίσης και βιογραφικό με εξειδικευμένες σπουδές και πολυετή εμπειρία διοίκησης και διαχείρισης ανθρώπων? Το να πετάμε μια κουβέντα στον αέρα, είναι πολύ εύκολο, αλλά μετράει και ποιός την λέει αυτήν την κουβέντα.
Στούρνοι και εγωμανείς υπάρχουν παντού, μόνο που στον ιδιωτικό τομέα δεν τους πληρώνω από την τσέπη μου.
Aπό την τσέπη σου πληρώνεις και τους ΔΕΗτζηδες, αλλά δεν σε άκουσα να παραπονιέσαι όταν τσαμπουκαλίδικα κατεβάζουν τους διακόπτες. Από την τσέπη σου πληρώνεις και τους δασκάλους & τους καθηγητές στο σχολείο του παιδιού σου (εάν έχεις παιδί), αλλά δεν σε άκουσα να διαμαρτύρεσαι όταν μερίδα των δασκάλων και καθηγητών ψωλοβροντάνε αναγκάζοντάς σε να καταφύγεις σε ιδιωτικά φροντηστήρια ώστε το παιδί σου να λάβει τα απαραίτητα ακαδημαϊκά εφόδια. Από την τσέπη σου επίσης πληρώνεις τους γιατρούς που χειρουργούν εσένα ή τους οικείους σου, αλλά δεν σε άκουσα να φέρνεις αντιρρήσεις όταν η ζωή σου εξαρτάται από αυτούς, παρά το γεγονός οτι πολλοί παίρνουν φακελάκια.
Και μια και ανέφερες τους προϊσταμένους στον ιδιωτικό τομέα, εκεί αγαπητέ μπορεί να μην τους πληρώνεις, αλλά εκεί σου δίνουν ένα μικρό χαρτζηλικάκι (πλέον ο μισθός χαρτζηλικάκι έγινε) για να τους κάνεις τσιμπούκια πολλές ώρες την ημέρα, κάθε μέρα και μάλιστα να τα καταπίνεις κιόλας, αλλά εκεί δεν σε άκουσα να παραπονιέσαι. Θέλω να σου διευκρινήσω, πως σε καμία περίπτωση δεν πάω να βγάλοω λάδι την μια κατηγορία ή την άλλη, αυτούς του "στρατού" και τους του ιδιωτικού τομέα, αλλά δεν μπροεί να τα ισοπεδώνουμε έτσι απλά επειδή μας κάβλωσε. Έχω όλη την καλή διάθεση να ακούσω τα επιχειρήματά σου και είμαι έτοιμος να δεχτώ αυτά που λες, εάν με πείσεις με λογικό ειρμό.
Απλά θεωρώ τις ένοπλες δυνάμεις αντιπαραγωγικές και την πληοψηφία όσων δουλεύουν εκεί αργόσχολους και βλαμμένους.
ΟΚ ας δεχτούμε υποθετικά, πως οι των ενόπλων δυνάμεων εργαζόμενοι, δεν παράγουν (που παράγουν, αλλά ας το υποθέσουμε πως δεν παράγουν). Εσύ, τι ακριβώς παράγεις? Ποιό είναι το "προϊόν" που εσύ παράγεις και προσφέρεις στην κοινωνία?
Η γλώσσα που τρέχει, λέει αλήθειες. Έγραψες προηγουμένως "Εγώ δουλεύω", δηλαδή αποδέχεσαι πως είσαι "δούλος" ενός αφέντη - εργοδότη. Όπως ίσως οι μαυροι στις φυτείες και οι ευρωπαίοι σκλάβοι στις Αραβικές γαλέρες. Η χρήση και αποδοχή του όρου "δουλειά", "δουλεύω" κλπ είναι ότι πιο υποτιμητικό, αφού δεινκύει πως δέχεσαι να γίνεις "δούλος" κάποιου "αφέντη" και το κάνεις ως έσχατη λύση για να επιβιώσεις. Οι πραγματικά ελέυθεροι άνθρωποι και σκεπτόμενοι πολίτες, "εργάζονται", δεν "δουλεύουν"! Έχε υπ' όψη σου, πως "εργασία" = "παραγωγή έργου". Μπορεί λοιπόν να σου ξέφυγε ερήμην του λόγου, αλλά στην ουσία αποδέχτηκες (και ομολόγησες ίσως) πως βρίσκεσαι οικειοθελώς σε καθεστώς "δουλείας", σε ένα περιβάλλον που το αποδέχτηκες De facto, σε ένα περιβάλλον που αναγκάζεσαι να κάνεις θελήματα για κάθε είδους πολίτη προϊστάμενο και παρ' όλα αυτά εσύ ο πραγματικός (κατα δική σου επιλογή) "δούλος" (aka "εργασιακή πόρνη" και όχι ο "εργαζόμενος") καταφέρεσαι με απαξιωτικούς όρους εναντίον των μαθητών της ΣΜΥ που διακρίνοται στο προαναφερθέν βίντεο. Εάν μπορείς να μου το εξηγήσεις, είμαι όλος αυτιά.
Έχε υπ' όψη σου πως ο στρατιωτικός κανονισμός, προστατευει ΟΛΟΥΣ όσους φορούν στολή, επαγγελματίες και στρατευσίμους ανεξαρτήτως βαθμού, από περιπτώσεις κάποιου προϊσταμένου που θα επιχειρήσει να ξεφύγει από το υπηρεσιακό καθήκον και να θεωρήσει τους υφισταμένους ως κτήμα του. Για παράδειγμα, ο στρατιωτικός προϊστάμενος που θα πει στον υφιστάμενό του "πάνε πάρε μου τσιγάρα" ή "πλύνε το ΙΧ αυτοκίνητό μου", ή "θα κάνουμε sex αλλιώς χάνεις την θέση σου" έχει ήδη καταγγελθεί και υποστεί τις αυστηρότερες πειθαρχικές ποινές. Δεν νομίζω όμως ο εργοδότης σου στον ιδιωτικό τομέα να κολλάει σε τέτοια θέματα. Οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, μέχρι και κώλο δίνουν για να έχουν την εύνοια του αφέντη/εργοδότη κι αυτό για μόλις 500, 400 και σε λίγο για 200 ευρώ το μήνα. Ποιός είναι λοιπόν ο "δούλος", ποιός το "γίδι" και ποιός ο "ανόητος"?
Τέλος, θα ήθελα να σου αναφέρω πως κι εγώ θα ήθελα να είμαι μεγαλοεπιχειρηματίας και να κερδίζω εισοδήματα της τάξης των 50-100 χιλιάδων το μήνα, αλλά επειδή ο επαγγελματικός μου βίος προσανατολίστηκε αλλού, δεν σημαίνει πως θα ευχηθώ να πεθάνει η γίδα του γείτονα επειδή εγώ δεν στάθηκα τόσο τυχερός. Με καταλαβαίνεις φαντάζομαι που το πάω ε? Δεν σου φταίει ούτε το στρατευμα, ούτε η χώρα εάν σου έτυχε ένα τσογλανάκι να σε τρέξει λίγο παραπάνω κατά την διάρκεια της θητείας σου. Οπότε, μην βγάζεις φθόνο για κάτι που κι εσύ ο ίδιος ενδεχομένως θα ήθελες να κάνεις, αλλά η πουτάνα η ζωή σου τα έφερε ανάποδα κι αντί να γίνεις στρατηγός, έγινες ντηλιβεράς με το παπάκι.