Νέα

Πολεμικό Ναυτικό

• Μέλος που άνοιξε το νήμα ADMIRAL GR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 7K
  • Εμφανίσεις 351K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)
OP
OP
ADMIRAL GR

ADMIRAL GR

Τιμημένος
Εγγρ.
27 Αυγ 2005
Κριτικές
3
Like
7.014
Πόντοι
1.486
Αγαπητέ ναύαρχε, δε μας τα λες καλά.

Κάθε φορά που σου τελειώνουν τα επιχειρήματα, την κάνεις με ελαφριά πηδηματάκια.

Αν κάτι έχει ξαναγραφτεί, δε χρειάζεται να το ξαναγράψεις, ποστάρισε το link από το σημείο που έχει ξαναγραφτεί, και (ευπρεπώς) καθάρισες, και τον αντιπαρατιθέμενο τάπωσες.

Αντί γι' αυτή την απλή ενέργεια, μας λες θεωρίες τύπου "βασικός πυλώνας των Ελλήνων είναι ο Στρατός".

Από θεωρίες και τέτοιου τύπου ανούσιες μεγαλοστομίες έχουμε πήξει όλοι, σαν παράδειγμα δε, σου λέω μια τελευταία που έλεγε "Πρώτα ο Πολίτης".  Αρχίδια.  Αυτό είπε, αλλά "Πρώτα οι Φόροι" εννοούσε.

Το ίδιο αρχίδια είναι και το δικό σου επιχείρημα περί "πυλώνος", πέρα από το ότι τέτοιου τύπου επιχειρήματα τα ακούγαμε και την περίοδο 1967-74.

Δεν περνάνε πια τέτοια λόγια.  Χρειάζεται ΟΥΣΙΑ στην κάθε κουβέντα.
Δεν υποστηρίζω ότι όλοι όσοι διατυπώνουν αντίθετη με τη δική σου άποψη διατυπώνουν ουσία. Αλλά σε μερικές θέσεις, ΥΠΑΡΧΕΙ ουσία.

Βρες και συ την ουσία που απαντάει (αν υπάρχει), και άσε τα "Πυλώνες", "Πατρίς", "Αρχές", "ιδεώδη", "φρόνημα", κλπ παπαριές.  Εδώ μιλάμε για οικονομικά στοιχεία.  Πρόθυμα θα σε διαβάσω και θα σε ακούσω, αν έχεις κάτι ουσιαστικό να πεις.
Αγαπητέ φίλε,δε συζητάω άλλο που θα έλεγε και ο Χελάκης.Ότι είχα να πω το είπα,αν διαφωνείς κάπου δικαίωμα σου.Όσο και να με προκαλείς περί χούντας κλπ δε τσιμπάω.Η ουσία έχει συζητηθεί επανειλημμένα, πρέπει να σου βάλω και το link?Αμα δε διαβαζεις τα προηγούμενα πώς μου απαντάς?Ξυπνησαμε το πρωί και είπαμε να απαντήσουμε στο Στρατόκαυλο? Διάβασε τα και μετά μου απαντάς περί χούντας...Δε θα επανέλθω ,καταντάει κουραστικό,αλλά "Πυλώνες", "Πατρίς", "Αρχές", "ιδεώδη", "φρόνημα" είναι για μένα τα πιστεύω μου.Η οικονομική κατάσταση μας είναι απόρροια της αδιαφορίας μας προς τα παραπάνω και της τάσης μας για πουστιές,κομπίνες και παρτυ με ξένα φράγκα.Σ' αρεσει δε σ' αρεσει θα γίνουμε υποτελείς και η αιτία θα είναι τα παραπάνω.Καλή μας Νύχτα και πάλι..
ΥΓ:Αγαπάω την Πατρίδα μου,προστατεύω την οικογένειά μου και κάνω το σταυρό μου..Είμαι Χουντικός???Η πρέπει να πληρώσω δικαιώματα στη Χούντα που έκανε σημαία της το γνωστό σύνθημα?Και ποιος θα μου απαγορέψει να το πιστεύω ΧΩΡΙΣ όμως να ασπάζομαι τα πιστεύω του εμνευστή του???Αστα λοιπόν...

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Αν κάποιος μπει, σε στρατιωτική σχολή, 18 χρονών τότε 18+35=53. Επειδή όμως δεν είναι εφικτό για διάφορους λόγους να γίνουν όλοι ανώτατοι αξιωματικοί, ο σοφός νομοθέτης έδωσε το δικαίωμα να αποστρατεύονται μετά τα 25 χρόνια πραγματικής υπηρεσίας. Το 95% αυτών που αποστρατεύονται είναι περίπου 48-50 χρονών. Οι δε μισθοί ΔΕΝ είναι Ελβετίας. Αν θέλετε να δείτε το μισθολόγιο όλου του δημόσιου τομέα μπείτε στο site του Γεν. Λογιστηρίου του Κράτους. Εκεί θα βρείτε και πολλές άλλες λεπτομέρειες για μισθούς και συντάξεις που ίσως να μην ξέρετε.

Δηλαδη αν αντι στα 50 βγαινουν οι στρατιωτικοι στην συνταξη στα 55 τι θα παθουν? Αν ειναι δυνατον να εχουμε συνταξιουχους 50 ετων.....οταν οι υπολοιποι θα βγαινουν στα 65+.
Τα χρονια στις σχολες δεν πρεπει να ειναι συνταξιμα!!! Αν ειναι δυνατον!

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.272
Πόντοι
216
Για τα συντάξιμα χρόνια των σχολών καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το σύστημα συνταξιοδότησης εισφορές. Το ίδιο νομίζω γίνετε και από άλλα ταμεία για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμης.
Οσο αφορά την ηλικία για φαντάσου λοχαγό 55 χρονών να κάνει "αέρα". Οχι οτι δεν γίνετε αλλά οι 55ρηδες που το κάνουν είναι ελάχιστοι. Μη ξεχνάς οτι τον στρατό τον θες νέο και όχι γερασμένο. Δεν είναι χαζό το Αμερικανικό ναυτικό που αποστρατεύει τους "μεγάλους" και έχει πάντα νέους στο καράβια του. Βέβαια οι "μεγάλοι" προσλαμβάνονται ως πολιτικό προσωπικό σε μη μάχιμες υπηρεσίες ξηράς.
Αλλά είπαμε αυτοί είναι χαζοί (οι ξενοι) ενω εμείς είμαστε πανέξυπνοι!!!

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.272
Πόντοι
216
Πολύ σωστός φίλε ;) ;).Εκτός κι αν στην Ελβετία παράδειγμα ένας με 20 χρόνια υπηρεσία,παντρεμένος μ'ένα ανήλικο παιδί,πέρνει 1400 ευρά :rolleyes: :headbang:.Α! κι ένα άσχετο:μήπως είσαι 19 σειρά :think:

Δεν ειμαι στο ΠΝ.

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Πολύ σωστός φίλε ;) ;).Εκτός κι αν στην Ελβετία παράδειγμα ένας με 20 χρόνια υπηρεσία,παντρεμένος μ'ένα ανήλικο παιδί,πέρνει 1400 ευρά :rolleyes: :headbang:.Α! κι ένα άσχετο:μήπως είσαι 19 σειρά :think:

Ολοι οι μισθοι ειναι μικροτεροι. Οχι μονο των ΣΑ.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Για τα συντάξιμα χρόνια των σχολών καταβάλλονται οι προβλεπόμενες από το σύστημα συνταξιοδότησης εισφορές. Το ίδιο νομίζω γίνετε και από άλλα ταμεία για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας ως συντάξιμης.

Καταβάλλονται από ποιόν;;;;;;;;
Από το Δημόσιο, δηλαδή από όλους μας;;;;;

Διότι φίλε στα υπόλοιπα ταμεία για την αναγνώριση της στρατιωτικής θητείας καταβάλει εισφορές ο ίδιος ο ασφαλισμένος.

Οσο αφορά την ηλικία για φαντάσου λοχαγό 55 χρονών να κάνει "αέρα". Οχι οτι δεν γίνετε αλλά οι 55ρηδες που το κάνουν είναι ελάχιστοι. Μη ξεχνάς οτι τον στρατό τον θες νέο και όχι γερασμένο. Δεν είναι χαζό το Αμερικανικό ναυτικό που αποστρατεύει τους "μεγάλους" και έχει πάντα νέους στο καράβια του. Βέβαια οι "μεγάλοι" προσλαμβάνονται ως πολιτικό προσωπικό σε μη μάχιμες υπηρεσίες ξηράς.

Ενώ ας πούμε εμείς οι υπόλοιποι μπορούμε να κάνουμε στα 67 μας που μέχρι τότε θα δουλεύουμε.

Θα μπορεί να κάνει "αέρα" ο 60 + οικοδόμος, τορναδόρος, ηλεκτροσυγκολλητής κλπ, κλπ τώρα που τα βαρέα και ανθυγιεινά θα περικοπούν δραστικά.

Και επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί θα πρέπει να αποστρατεύεται όλη η τάξη όταν προάγεται κάποιος από κατώτερη τάξη της σχολής. Ισχύει αυτό σε κανέναν στρατό του κόσμου;

Και καλά με τον στρατό, εδώ βλέπουμε να ακολουθούν το σύστημα αυτό και οι Λιμενικοί. Γιατί; Γιατί πήγαν 2 χρόνια στην ΣΝΔ.

ΡΕ δεν πάμε καλά........

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.272
Πόντοι
216
Οι εισφορές καταβάλλονται από τον ενδιαφερόμενο.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΞΑΝΕΛΈΩ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΑ SITE ΤΟΥ ΓΛτΚ Ή ΤΩΝ ΕΔ (ΠΑ,ΠΝ)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Οι εισφορές καταβάλλονται από τον ενδιαφερόμενο.   

ΔΙΑΒΑΣΤΕ, ΞΑΝΕΛΈΩ, ΣΧΕΤΙΚΑ ΣΤΑ SITE ΤΟΥ ΓΛτΚ Ή ΤΩΝ ΕΔ (ΠΑ,ΠΝ)

Ρε φιλάρα, άσε τα κεραλαία.

Εγώ διάβασα επί τροχάδην το ΠΔ 166/2000 "Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων".

Πουθενά δεν είδα ότι οι Στρατιωτικοί καταβάλουν εισφορές για την αναγνώριση ως συνταξίμων των ετών φοίητησης τους.

Εσύ που το είδες;;;;; Μπορείς να κάνεις μία συγκεκριμένη παραπομπή για να μην λέμε ότι θέλουμε;;;;

Αντίθετα είδα το άρθρο 35 όπου για τον υπολογισμό της σύνταξης οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωμάτικων εξομοιώνονται με επιλοχίες ή επικελευστές ή επισμηνίες μισθολογικά και με ανθυπασπιστές την τελευταία τάξη.

Αυτό όμως πολύ απέχει από το να λες ότι πληρώνουν επί πλέον για να εξαγοράσουν τα 4 έτη της φοίτησης τους.

Υ.Γ. Και επειδή μπορεί να μην το ξέρετε: Στρατιωτκοί θεωρούνται και οι Πυροσβέστες. Και υπόκεινται στις ίδιες ακριβώς συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και η περίφημη ρύθμιση για τις άγαμες θυγατέρες:

6.Στις άγαμες θυγατέρες, εκτός από τις ανίκανες σε ποσοστό 67% και μεγαλύτερο, μετά την ενηλικίωσή τους ή
το τέλος των σπουδών τους η σύνταξή τους καταβάλλεται ολόκληρη μεν αν το συνολικό, εκτός από την κύρια και
επικουρική σύνταξη, μηνιαίο πραγματικό ακαθάριστο εισόδημά τους, όπως αυτό προκύπτει από τη φορολογική
τους δήλωση του προηγούμενου έτους, δεν υπερβαίνει το 40πλάσιο του ημερομισθίου ανειδίκευτου εργάτη, όπως
αυτό ισχύει κάθε φορά, περιορίζεται δε κατά το ένα τρίτο (1/3) του ποσού της, αν το εισόδημα αυτό υπερβαίνει το
40πλάσιο όχι όμως και το 60πλάσιο, και κατά το ένα δεύτερο (1/2) αυτής εφόσον υπερβαίνει το 60πλάσιο

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16

Ναι να ειναι οσοι στρατιωτικοι και αστυνομικοι κοντευουν να παρουν συνταξη σε διοικητικες υπηρεσιες, μεχρι την συνταξιοδοτηση τους. Ολα γινονται. Απλα οι ανθρωποι θελουν να παιρνουν συνταξη στα 50, οταν οι συνομηλικοι τους θα παιρνουν στα 65. Μεγαλη αδικια

politis2

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2008
Like
0
Πόντοι
1
Αγαπητέ φίλε,δε συζητάω άλλο που θα έλεγε και ο Χελάκης.Ότι είχα να πω το είπα,αν διαφωνείς κάπου δικαίωμα σου.Όσο και να με προκαλείς περί χούντας κλπ δε τσιμπάω.Η ουσία έχει συζητηθεί επανειλημμένα, πρέπει να σου βάλω και το link?Αμα δε διαβαζεις τα προηγούμενα πώς μου απαντάς?Ξυπνησαμε το πρωί και είπαμε να απαντήσουμε στο Στρατόκαυλο? Διάβασε τα και μετά μου απαντάς περί χούντας...Δε θα επανέλθω ,καταντάει κουραστικό,αλλά "Πυλώνες", "Πατρίς", "Αρχές", "ιδεώδη", "φρόνημα" είναι για μένα τα πιστεύω μου. Η οικονομική κατάσταση μας είναι απόρροια της αδιαφορίας μας προς τα παραπάνω και της τάσης μας για πουστιές,κομπίνες και παρτυ με ξένα φράγκα.Σ' αρεσει δε σ' αρεσει θα γίνουμε υποτελείς και η αιτία θα είναι τα παραπάνω.Καλή μας Νύχτα και πάλι..
ΥΓ:Αγαπάω την Πατρίδα μου,προστατεύω την οικογένειά μου και κάνω το σταυρό μου..Είμαι Χουντικός???Η πρέπει να πληρώσω δικαιώματα στη Χούντα που έκανε σημαία της το γνωστό σύνθημα?Και ποιος θα μου απαγορέψει να το πιστεύω ΧΩΡΙΣ όμως να ασπάζομαι τα πιστεύω του εμνευστή του???Αστα λοιπόν...

Συζητάς, το "δε συζητάω" δε το εφαρμόζεις, απλά και μόνο θέλεις να συζητάς στο δικό σου πλαίσιο.  Εμ δε μπορεί να γίνει κουβέντα έτσι όμως φίλε, αν δυο άνθρωποι θέλουν να συζητήσουν, πρέπει ο καθένας να αντιλαμβάνεται τι του λέει ο άλλος, και να απαντάει πάνω σε αυτό. Αλλιώς πρόκειται για διάλογο κωφών, όχι για συζήτηση.
Εν πάσει περιπτώσει, εγώ θα σου απαντήσω (και πάλι), γιατί από τα γραφόμενά σου φαίνεται ότι δεν είσαι κακός τύπος, και (σίγουρα) δεν είσαι "χουντικός".

Και εγώ αγαπάω την πατρίδα μου, και εγώ προστατεύω την οικογένειά μου. Δε βρίσκω κάτι κακό σε αυτά. Καλώς τα υποστηρίζεις.  Βλέπεις όμως ότι είναι τόσο γενικές έννοιες (ιδίως η πρώτη) που μπορεί άλλα να εννοεί ο ένας και άλλα ο άλλος (με την ίδια φράση).  Να σου ξεκαθαρίσω λοιπόν ότι εγώ αγαπάω την πατρίδα μου για δυο λόγους:
1) Ο πρώτος είναι αντικειμενικός, και είναι τέτοιος γιατί θεωρώ ότι έχει τρομερές φυσικές ομορφιές (και κλίμα) σε σχέση με άλλα μέρη. Το λέω δε μετά λόγου γνώσεως, γιατί έχω ταξειδέψει ΠΟΛΥ, και ξέρω και από άλλες χώρες, και από άλλες ηπείρους.
Βεβαίως την πατρίδα μας την έχουμε εν πολλοίς καταστρέψει (σε σχέση με αυτό που ήταν τις δεκαετίες του '60 και του '70 που τις θυμάμαι ως παιδί), αλλά και πάλι στον τομέα αυτό έχει ακόμα να προσφέρει. Να λοιπόν ο πρώτος λόγος που την αγαπάω.
2) Ο δεύτερος είναι υποκειμενικός, και έχει σχέση με το ότι πάνω σ' αυτή τη γη έχω (εγώ) ζήσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου, άρα "την ξέρω", ξέρω τους ανθρώπους, τις συνήθειες, τα πράματα, σχεδόν ξέρω τα πάντα.  Δεν μπορώ λοιπόν εύκολα να την αντικαταστήσω με κάποια άλλη, τώρα μάλιστα που έχω περάσει τα περισσότερα χρόνια της ζωής μου και δεν έχω διάθεση να ξεκινάω πράματα από την αρχή.

Σου προσδιορίζω λοιπόν το τι σημαίνει για μένα το "αγαπάω την πατρίδα μου". Αυτό σημαίνει.  Με αυτό, καμία σχέση δεν έχουν οι έννοιες "Πυλώνες", "Πατρίς", "Αρχές", "ιδεώδη", "φρόνημα" και οι λοιπές παπαριές που ανέφερες.  Σκέψου το καλύτερα, πρόκειται για ΠΑΠΑΡΙΕΣ!  Είναι έννοιες που τις ΜΕΤΑΧΕΙΡΙΖΟΝΤΑΙ όποιοι θέλουν κάτι από εμάς, για να μας καυλώνουν και να μας γκαζώνουν και να το παίρνουν χωρίς να δίνουν αντάλλαγμα.  Είτε αυτό είναι πλούτος, είτε αυτό είναι ιδρώτας, είτε αυτό είναι αίμα, κάθε φορά που θέλουν να το πάρουν στο τσάμπα, αυτές τις έννοιες μεταχειρίζονται για να μας ψήσουν.
Γι' αυτό και τις έχω σβήσει.
Δε σημαίνουν (πια) τίποτα για μένα.
Δικαίως (θα μου πεις) "Μα καλά, χωρίς αρχές είναι δυνατό να υπάρχει κοινωνία? Ζούγκλα θα είμαστε".  Συμφωνώ. Υπάρχουν αρχές. Τις αρχές όμως τις βάζει ο καθένας μόνος του (και εγώ έχω, και εσύ έχεις) στον εαυτό του, και ΔΕΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ από τους ινστρούχτορες να του τις μάθουν. Αν το κάνει γίνεται πρόβατο, και δεν έχει σημασία αν ο ινστρούχτορας είναι ο Παπαδόπουλος, ο Στάλιν, ο Κάστρο, ο Χίτλερ, ο Καραμαλής, ο Παπανδρέου, η Παπαρήγα, σημασία έχει ότι τις αρχές ΔΕ ΤΙΣ ΒΑΖΕΙΣ ΕΣΥ Ο ΙΔΙΟΣ,  αλλά στίς έχει κάνει μετάγγιση κάποιος άλλος.

Φοβάμαι λοιπόν ότι η έννοια των λέξεων που μεταχειρίζεσαι είναι (για σένα) αυτή, η μεταγγισμένη (δε θα σε κατηγορήσω γι αυτό - δεν είσαι ο μόνος άλλωστε), και δεν είναι αυτή που ο εαυτός σου έχει δώσει σε αυτές.
Αν ήταν, δε θα είχες πρόβλημα με την κοινωνία και τους γύρω σου (που σε αδικούν όπως λες), και θα ήσουν ευχαριστημένος με αυτά που συμβαίνουν και που ΣΟΥ συμβαίνουν.

Διαφωνώ λοιπόν σε αυτό που λες: "Η οικονομική κατάσταση μας είναι απόρροια της αδιαφορίας μας προς τα παραπάνω" και σου λέω ότι "Η οικονομική κατάσταση μας είναι απόρροια της κατάχρησης των μεγαλόστομων εννοιών που συστηματικά προβάλλονται για υιοθεσία, και εν πολλοίς υιοθετούνται".

Στο τρίτο που λες ("και κάνω το σταυρό μου"), με βρίσκεις κάθετα αντίθετο. Αυτό (το περί σταυρού, χριστού, κλπ) είναι ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ που έχει ποτε κατασκευαστεί επί της Γης, και ΔΥΣΤΥΧΩΣ πάρα πολλοί άνθρωποι (μεταξύ των οποίων και εσύ βλέπω) το έχουν φάει, καταπιεί, χωνέψει και τραφεί με αυτό.  Είναι ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ "ιδεώδες" που έχει "μεταγγιστεί" στους ανθρώπους, και έχει και αυτό την ευθύνη του για την σημερινή κατάντια.
Προς αποφυγή παρεξηγήσεως:  Δε στρέφομαι ειδικά κατά της "Ελληνικής Ορθοδόξου Εκκλησίας". Δεν πιστεύω όμως σε ΚΑΜΙΑ μη αποδεδειγμένη θεωρία, από οπουδήποτε και αν προέρχεται (Χριστός, Ισλάμ, Βούδας και δε ξέρω και τι άλλο υπάρχει). Πιστεύω στην αποδεδειγμένη και γνωστή επιστημονική πραγματικότητα, και προσδοκώ από τις προσπάθειες του ανθρωπίνου είδους για αύξηση της ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ γνώσης πάνω στα άγνωστα (ακόμα) θέματα.  ΔΕΝ "προσδοκώ ανάσταση νεκρών" ας πούμε.

Για να τελειώνω κάποτε, σου λέω ότι συμφωνώ μαζί σου στο ότι "θα γίνουμε υποτελείς".  Εννοείς μάλλον ότι "θα γίνουμε περισσότερο υποτελείς" από όσο μέχρι τώρα ήμασταν, γιατί σίγουρα ήμασταν, απλώς δε μας το λέγανε κατάμουτρα.
Τώρα πια μας το λένε.

Και δε ξέρω ποιός είναι ο Χελάκης.

Χαίρε.

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Και οι αστυνομικοί? :think:

Εννοείται.

Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες = Στρατιωτικοί για το συνταξιοδοτικό.

Επίσης κάτι ιδιαίτερες ρυθμίσεις (εεεεεεεε ρουσφέτια ήθελα να πω) υπάρχουν για κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες. Π.χ. βλέπω ότι πολιτικό προσωπικό σε θέση μάγειρα στο Ναυτικό είναι και αυτό στρατιωτικό για θέματα σύνταξης.

Αλλά βαριέμαι να τα ψάξω. 300 τόσες σελίδες είναι μόνον η κωδικοποίηση της νομοθεσίας και πάλι δεν είμαι σίγουρος.
Κυκεώνας Νόμων, Υπουργικών Αποφάσεων και αποφάσεων δικαστηρίων.

Για αυτό υπάρχουν οι εργατολόγοι ..... ακόμα και στο bou.tv .........

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66
Εννοείται.

Αστυνομικοί, Λιμενικοί, Πυροσβέστες = Στρατιωτικοί για το συνταξιοδοτικό.

Επίσης κάτι ιδιαίτερες ρυθμίσεις (εεεεεεεε ρουσφέτια ήθελα να πω) υπάρχουν για κάποιες συγκεκριμένες κατηγορίες. Π.χ. βλέπω ότι πολιτικό προσωπικό σε θέση μάγειρα στο Ναυτικό είναι και αυτό στρατιωτικό για θέματα σύνταξης.
Άστο - το παράδειγμα που έφερες τα λέει όλα γι' αυτό το μπουρδέλο χώρα. Όπως κι εκείνο το ακόμα πιο παράλογο που άκουσα κάποτε (αν και τίποτα δε μας εκπλήσσει πια στη χώρα-συνώνυμο του Ιονέσκο :rolleyes:), ότι τα ατομάκια που δουλεύουν στο καφενείο της ΔΕΗ παίρνουν βαρέα-ανθυγιεινά, αλλά ΟΧΙ οι τύποι που καβαλάνε τις κολώνες. :jerking:

Άμα το σκεφτείς, λογικό δεν είναι? :rolleyes: :uglystupid: :2funny:

Thanks voltaire ;)

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Άστο - το παράδειγμα που έφερες τα λέει όλα γι' αυτό το μπουρδέλο χώρα. Όπως κι εκείνο το ακόμα πιο παράλογο που άκουσα κάποτε (αν και τίποτα δε μας εκπλήσσει πια στη χώρα-συνώνυμο του Ιονέσκο :rolleyes:), ότι τα ατομάκια που δουλεύουν στο καφενείο της ΔΕΗ παίρνουν βαρέα-ανθυγιεινά, αλλά ΟΧΙ οι τύποι που καβαλάνε τις κολώνες. :jerking:

Έχουμε και από αυτούς εδώ μέσα: www.bourdela.tv/component/option,com_smf/Itemid,250/action,profile/u,44574]Enaeritis[/url]

pristine

Μέλος
Εγγρ.
26 Νοε 2007
Like
8
Πόντοι
66

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Κριτικές
1
Like
1.906
Πόντοι
366
Εμένα σε τι να με ενοχλεί;;;

Εγώ πρότεινα να πεις ο ίδιος ως άμεσα ενδιαφερόμενος για το επίδομα που ΔΕΝ παίρνετε.

Αλλά αν θυμάμαι καλά έχεις διάφορα περίεργα βιβλία με βυζάκια στην συλλογή σου.

Σε κόβω να ανεβαίνεις στους στύλους για να παίρνεις μάτι και όχι για να επιδιορθώνεις βλάβες.

Οπότε καλώς δεν παίρνετε το επίδομα.

leon4861

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
21 Φεβ 2008
Κριτικές
7
Like
1.272
Πόντοι
216
Ρε φιλάρα, άσε τα κεραλαία.

Εγώ διάβασα επί τροχάδην το ΠΔ 166/2000 "Κώδικας Πολιτικών και Στρατιωτικών Συντάξεων".

Πουθενά δεν είδα ότι οι Στρατιωτικοί καταβάλουν εισφορές για την αναγνώριση ως συνταξίμων των ετών φοίητησης τους.

Εσύ που το είδες;;;;; Μπορείς να κάνεις μία συγκεκριμένη παραπομπή για να μην λέμε ότι θέλουμε;;;;

Αντίθετα είδα το άρθρο 35 όπου για τον υπολογισμό της σύνταξης οι μαθητές των Στρατιωτικών Σχολών Αξιωμάτικων εξομοιώνονται με επιλοχίες ή επικελευστές ή επισμηνίες μισθολογικά και με ανθυπασπιστές την τελευταία τάξη.

Αυτό όμως πολύ απέχει από το να λες ότι πληρώνουν επί πλέον για να εξαγοράσουν τα 4 έτη της φοίτησης τους.

Υ.Γ. Και επειδή μπορεί να μην το ξέρετε: Στρατιωτκοί θεωρούνται και οι Πυροσβέστες. Και υπόκεινται στις ίδιες ακριβώς συνταξιοδοτικές ρυθμίσεις.

Επειδή δεν λέω ότι θέλω

Αν και είναι λίγο παλαιό:
παράγραφος 51 στη σελίδα 20.
Θα βρεις πιο νέα έκδοση στο ΣΥΣΜΕΔ γραμμένη από ένα οικονομικό Αξιωματικό του Ναυτικού.

Τώρα αν αυτά δεν ισχύουν το κράτος έκλεψε εμένα και χιλιάδες άλλους συναδέλφους. Για μένα ισχύει το (6,67% Χ (Β.Μ.+Ε.Χ.Υ.+
ΕΙΔ.ΣΥΝΘ.+176 €)

madk4speed

Μέλος
Εγγρ.
16 Αυγ 2006
Κριτικές
5
Like
1
Πόντοι
16
Τι να λεμε τωρα. Εδω στους βουλευετες δινουν ενα τσουβαλι χρηματα και παροχες, και στα ΣΑ την μονιμοτητα του δημοσιου και την συνταξη νωρις σαν κινητρο για να πηγαινει ο κοσμος.
Ομως αυτοι που προσφερουν στην οικονομια ειναι το εμποριο και η βιομηχανια. Και μονο αυτα βοηθανε την οικονομια να βελτιωθει.
Διαβασα καπου πως καθε βουλευτης δικαιουται τοσα κινητα οσα και τα μελη της οικογενειας του... και μετα μιλαμε για επιδοματα των εργαζομενων....

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom