on the road
Μέλος
- Εγγρ.
- 29 Αυγ 2009
- Like
- 1
- Πόντοι
- 66
ωραιο το πολ.ναυτικο
εννοεις οτι ειναι αντρολιβαδο?
ωραιο το πολ.ναυτικο
κατι τετοιο.εννοεις οτι ειναι αντρολιβαδο?
Πολύ καλά τα λες!Και οι αποστολες μας, σημαντικες ειναι ναι, αλλα μεχρι στιγμης την εχουμε γλιτωσει και δεν εχουμε στειλει στρατευματα σε εμπολεμες ζωνες, τουλαχιστον οχι στον αριθμο και την ενταση που εχουν στειλει αλλες χωρες. Σε αυτον τον τομεα πιστευω οτι δεν πρεπει να παραπονιομαστε. μια χαρα χαιδεμενους μας εχουν σε αυτο το θεμα πιστευω.
σωστη επισημανσηΚαι οι αποστολες μας, σημαντικες ειναι ναι, αλλα μεχρι στιγμης την εχουμε γλιτωσει και δεν εχουμε στειλει στρατευματα σε εμπολεμες ζωνες, τουλαχιστον οχι στον αριθμο και την ενταση που εχουν στειλει αλλες χωρες. Σε αυτον τον τομεα πιστευω οτι δεν πρεπει να παραπονιομαστε. μια χαρα χαιδεμενους μας εχουν σε αυτο το θεμα πιστευω.
Φυσικά μας χρωστάνε και αρκετά ... στο θέμα της Κύπρου, των Ιμίων ή των παραβιάσεων δεν έχουν σωστή στάση θα έλεγα.
Ας όψεται η γεωστρατηγική θέση της Τουρκίας...
Γιατι ισως θελουμε λιγο την πιτα ολακερη και τον σκυλο χορτατο ως Ελληνες που ειμαστε, θελουμε την υποστηριξη της διεθνους κοινοτητας μεν και του ΝΑΤΟ για τα εθνικα θεματα κτλ, αλλα να μην κουραστουμε κιολας (γιατι να πολεμαμε αλλωστε τον πολεμο των καπιταλιστων?) Η διεθνης κοινοτητα θα μας βοηθησει εν ωρα αναγκης γιατι ειμαστε ωραια παιδια, γιατι απο μας ξεκινησε η δημοκρατια, γιατι η χωρα μας ειναι μεσα στις διεθνεις επενδυσεις και θα φοβηθουν οι εταιροι μας μην χασουν τα λεφτα τους που εχουν επενδυσει πανω μας (
Αν δεν δώσεις δεν παίρνεις ... βασική (και απολύτως λογική) αρχή των διεθνών σχέσεων.Δεν εχουν καμια δουλεια οι ΕΔ μας εκτος των συνορων μας. Σιγα την βοηθεια που μας εχουν δωσει οι "συμμαχοι" μας... Τους ειδαμε στην πραξη... Δηλαδη ολοι εσεις θελετε να πληρωνετε για να εχουμε στρατο στο αφγανιστον στον περσικο κολπο και αλλου?
Αν δεν δώσεις δεν παίρνεις ... βασική (και απολύτως λογική) αρχή των διεθνών σχέσεων.
Συν τοις άλλοις δίχως συμμάχους δεν πας πουθενά...
Όσο για τα λεφτά ... έτσι είναι οι ΕΔ, κοστίζουν πολλά χρήματα ... αν βρεις άλλο τρόπο πάω πάσο ...
Εγώ πιστεύω ότι έχουμε διαλέξει τους καλύτερους.Λαθος "συμμαχους" εχουμε διαλεξει. Διαφωνεις? Επισης πες μου τι ακριβως εχουμε παρει απο τους τωρινους "συμμαχους" μας. Να εχουμε τις ΕΔ που χρειαζονται για να φυλαξουμε τα συνορα μας και να αμυνθουμε σε περιπτωση επιθεσης. Ολα τα αλλα ειναι νταβατζιλικια χωρις αντικρισμα κιολας...
Εγώ πιστεύω ότι έχουμε διαλέξει τους καλύτερους.
Αλλά είμαι όλος αυτιά να ακούσω την εναλλακτική σου πρόταση...
Τι έχουμε πάρει ... εξοπλισμό, τεχνογνωσία, οργάνωση, προστασία, υπόσταση στον κόσμο ... με το αζημίωτο εννοείται αλλά κανείς δεν κάνει κάτι για την ψυχή της μάνας του, οπότε δεν έχει λόγο να επεκταθώ.
Ρε παιδιά γιατί το κάνετε αυτό?Δηλαδη θεωρεις το F16 ανωτερο απο ενα Eurofighter? Το τελευταιο ειναι κλασεις ανωτερο... Βεβαια η Ελλαδα πριν απο χρονια αποχωρησε απο το consortium παραγωγης του Eurofighter για ευνοητους λογους... Εσυ θες να παιρνουμε εξοπλισμο απο μια χωρα που ειναι εναντιον μας σε ολα μας τα εθνικα θεματα?
Ρε παιδιά γιατί το κάνετε αυτό?
Σε ποια εποχή αναφέρεται το F16 και σε ποια το Eurofighter?
Όταν λοιπόν έχεις ουσιαστικά χτίσει την εναέρια άμυνα σου πάνω στο F16 πιστεύεις ότι είναι προς το συμφέρον σου να αλλάξεις τύπο ... δεν είναι προφανές ότι η πολυτυπία δημιουργεί πρόβλημα?
Εδώ μεταξύ των διαφόρων block των F16 και υπάρχει πρόβλημα...
Από πότε οι ΗΠΑ είναι εναντίον μας σε εθνικά θέματα?
Και γιατί δλδ. να είναι?
Εκτός και αν έχουν ΤΟ ΣΥΜΦΕΡΟΝ γιατί να το κάνουν?
Εξάλλου εμείς δεν είμαστε και τα πιο συνεργάσιμα, τυπικά ή λογικά παιδιά ... για φάπες μας έχουν ... και μεταξύ μας σε πολλά εχουν δίκιο
Όλος ο κόσμος μας έχει άχτι γιατί δεν μπορουν με τίποτα να κατανοήσουν πως ...υπερασπιζόμασταν τους Σέρβους!!!
Μιλάμε για "βαριά" βιβλία και μελέτες , τα οποία ενίοτε είναι εξόχως αντιαμερικάνικα ακόμα και αν γράφονται από αμερικάνους αλλά ... το πως εμεις είμασταν (περήφανα) με το μέρος των Σέρβων τους φαίνεται αλλόκοτο το λιγότερο...
Επίσης για την ιστορία οι Έλληνες και μάλιστα οι αρχαίοι ήταν οι πρώτοι κωλοπαιδαράδες των "διεθνών" σχέσεων...
Το γνωστό (πρώτο ιστορικά) καταγεγραμμενο περιστατικό μεταξύ Αθηναίων και Μηλίων δείχνει το πως ακριβώς λειτουργούν τα πράγματα, κυνικά και δίχως ίχνως δικαιοσύνης από την μεριά των πολιτισμένων Αθηναίων ... "είμαι ο δυνατός κάτσε να γ@μ#σ$!!!"
Το μόνο που θέλω να σχολιάσω είναι ότι σίγουρα τίποτα σημαντικό δεν είναι τζάμπα αλλά πρέπει οπωσδήποτε να υπάρξει εξορθολογισμός ... και των ΕΔ συμπεριλαμβανομένων αλλά εκεί πιστεύω ότι το πάρτυ είναι μικρότερο και για πολλούς ανύπαρκτο...Sirtimid +100 Τα ειπες ολα, το μονο που θα προσθεσω εγω ειναι οτι ολα κοστιζουν, τιποτα δεν ειναι τζαμπα, και θεσμοι που νοσουν στην σημερινη Ελληνικη κοινωνια οπως η Εκκλησια, η Παιδεια και η Υγεια, να αρχισουμε να τα καταργουυμε? οχι βεβαια. Το τι ειναι σωστο και τι ειναι ηθικο δεν εχει καμια σχεση με τις διεθνεις σχεσεις, ειναι απλο θεμα στρατηγικου σχεδιασμου, 1. Σε τι κατασταση ειμαστε τωρα? 2 Τι θελουμε να πετυχουμε/διεκδικησουμε? 3. Ποιος συμμαχος θα μας βοηθησει να πετυχουμε τους στοχους μας, και τι θα πρεπει να κανουμε εμεις για αυτον τον συμμαχο?
αυτο λυνεται πολυ απλα με εφαρμογη αγγλικου μοντελου συνταγογραφησης φαρμακευτικων ουσιων αντι σκευασματων απο τους ιατρους αλλα προυποθετει και συστημα χορηγησης των φαρμακων απο ελεγχομενα απο τα ταμεια φαρμακεια με ενα ειδος λιστας φτηνων σκευασματων...ειδαλως απλα η μπαλα και η αντιστοιχη διαφθορα στην συναλλαγη μετακυλιεται στους φαρμακοποιους....αλλα στην πραγματικοτητα σε μια ελευθερη οικονομια και αγορα μπορεις να επιβαλλεις τετοια πραγματα;και ο υποτιθεμενος υγιης ανταγωνισμος;Υγεία ... το απόλυτο πάρτυ!!!
Δεν θέλω να την απαξιώσω με τίποτα, και ξέρω ότι είναι σε άσχημο επίπεδο αλλά ... όταν μου λέει φίλος μου σε φαρμακοβιομηχανία ότι έχει γιατρούς που τους δίνει ο ίδιος εξτρα μηνιάτικο 1000 ευρώ (!!!) καταλαβαίνεις για τι μιλάμε ... γιατί για να δώσει η εταιρεία ένα ποσό σαν μπόνους από συνταγογράφηση (άκου μπόνους συνταγογράφησης!!!) πιστεύω ότι παίρνει από τον κρατικό προυπολογισμό τουλάχιστον τα 3πλάσια...
Δλδ. θες να μου πεις ότι οι "πατριαρχικες" χώρες του καπιταλισμού (ανέφερες ήδη την "ιδρύτρια" Αγγλία) δεν το έχουν λύσει?αυτο λυνεται πολυ απλα με εφαρμογη αγγλικου μοντελου συνταγογραφησης φαρμακευτικων ουσιων αντι σκευασματων απο τους ιατρους αλλα προυποθετει και συστημα χορηγησης των φαρμακων απο ελεγχομενα απο τα ταμεια φαρμακεια με ενα ειδος λιστας φτηνων σκευασματων...ειδαλως απλα η μπαλα και η αντιστοιχη διαφθορα στην συναλλαγη μετακυλιεται στους φαρμακοποιους....αλλα στην πραγματικοτητα σε μια ελευθερη οικονομια και αγορα μπορεις να επιβαλλεις τετοια πραγματα;και ο υποτιθεμενος υγιης ανταγωνισμος;
αυτα ειναι τα αναγκαια κακα της ελευθερης οικονομιας.....
ναι ρε φιλε καλα ολα αυτα...εγω αλλα ειπα...οταν στον γιατρο δινεται η δυνατοτητα να συνταγογραφει 50 σκευασματα πχ της ιδιας χημικης ουσιας ποιο φανταζεσαι θα ειναι το κινητρο σε μια ελευθερη οικονομια οπως το θετεις για να γραψει το α και οχι το β σκευασμα.....;το κοστος θα νοιαστει για τον ασθενη;;οχι...αρα;....
αν και οφτοπικαρουμε τωρα πιστευω να καταλαβες τι θα παιξει.....
και οι φαρμακευτικες εταιριες που το γνωριζουν αυτο εκει θα ριξουν λοιπον το βαρος για να αποκομισουν μεγαλυτερο μεριδιο απο την πιτα....συνεδριακια λοιπον,ταξιδακια μιζουλα κλπ....λιγα ψιχουλα αν θες απο την πιτα που θα φαν και οι εταιριες στα πλαισια της ανταποδοτικης πολιτικης καποιων οφελων....
Μόλις έμαθα ότι σε μη καπιταλιστικές οικονομίες δεν υπάρχει διαφθορά και αν υπάρχει είναι ελάχιστη ...ακόμη δεν έχουν καταλάβει οι μουτζαχεντίν του καπιταλισμού (συγνώμη της "ελεύθερης" αγοράς) ότι η μίζα και οι ανορθόδοξες πρακτικές (λεφτά κάτω από το τραπέζι κλπ) είναι συστατικό στοιχείο του ανταγωνισμού του καπιταλισμού;