Με όλο τον σεβασμό, επειδή έχω συγγενείς που μένουν στο Βέλγιο και έχω ζήσει και γώ κάποια χρόνια, τα έξοδα που παρουσιάζεις έχουν να κάνουν με τις επιλογές σου (σε ποια περιοχή πηγές να νοικιάσεις, σε ποιο σχολείο διάλεξες να πάνε τα παιδιά σου κλπ).
Με τίποτα ο μέσος Βέλγος με οικογένεια δεν χρειαζόταν 3500€ το ελάχιστο για να επιβιώσει στις Βρυξέλλες το 2013.
Στις μέρες μας ο μέσος μισθός είναι 2,463€, δηλαδή σύμφωνα με τα δεδομένα σου (ενοίκια του 2013 + πληθωρισμός), μας δεν φτάνει ούτε για να νοικιάσεις.
Επίσης το κόστος ζωής για μια 4μελή οικογένεια, μετά από 10 χρόνια, μαζί με μεταφορές, ρουχισμό και διασκέδαση είναι :
The cost of living in Belgium for a family of 4, living in a
3-bedroom apartment in the city centre, is roughly
€4076
Utility costs in Belgian cities
Your monthly
utilitiy costs in Belgium depend not only on the city you live in but also on your
consumption and the
size of your accommodation. You can expect to pay somewhere within a range of
€150 – €300 (US$162-345) for electricity, water, heating, internet and garbage.
Find out the cost of rent, utilities, transport, healthcare, food and leisure in Belgium to understand if you can afford to live there!
housinganywhere.com
Λογικό να θες να μείνεις στις γειτονιές που μένουν οι διπλωμάτες και οι υπάλληλοι της ΕΕ.
Λογικό επίσης να θες να πάνε τα παιδιά σου στο ίδιο σχολείο με τα παιδιά των βουλευτών / προσωπικού της ΕΕ.
Όμως μην μας το παρουσιάζεις ότι ήσουν χαμηλόμισθος στο Βέλγιο όταν έπαιρνες 7000€ το 2013. Και στο λέω εγώ που έχω ζήσει εκεί στο παρελθόν.
Τώρα βέβαια αν παίζεις κανένα τυχερό παιχνίδι, ναι όντως τα 7000€ ίσα ίσα φτάνουν.