alex71
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 5 Σεπ 2010
- Κριτικές
- 1
- Like
- 32.294
- Πόντοι
- 8.006
Εσυ χάνεις τύπε αν δεν πας. Οσοι πηγαν, εχουν να θυμουνται ιστοριες, να διηγουνται, βιωνουν στιγμες αλληλεγγυης με συστρατιωτες, συνδέουν τα νιατα τους με μια σημαντικη εμπειρια.Μου αρέσει που μερικοί καμαρώνουν που υπηρέτησαν κιόλας.
Ο στρατός δε σε κάνει άνδρα. ΜΑΛΑΚΑ και ΦΥΤΟ σε κάνει, να προσκυνάς μερικούς τυχαίους που έχουν γαλόνια. Και καμαρώνετε και από πάνω!!!
Εγω υπηρετησα 19 μηνες.
Δεν "καμαρωνω", ΕΧΩ ομως να θυμαμαι καποια πραγματα. Που δεν θα τα θυμομουν αν εκεινους τους 19 μηνες καθομουν και εξυνα τ' αρχιδια μου σε καμια καφετερια ή αν ξεκιναγα τη δουλεια νωριτερα.
Αυτες τις σαχλαμαριτσες που λενε καποιοι οτι σπαζονται να χαιρετανε γαλονάδες ή να κανουν βήμα και παρελασεις και σκοπιές, ειναι μαλακίες. Στη ζωη μας θα κανουμε πολυ χειροτερα πραγματα και σε πολυ πιο πιεστικες καταστασεις, απο το να μαθεις να χαιρετας εναν βαθμοφορο.
Και στο κατω κατω της γραφης, οταν ο μη γενοιτο κληθεις να υπηρετησεις την πατριδα σε εναν πολεμο, θα ξερεις τουλαχιστον να δεσεις την αρβυλα και να κρεμασεις το οπλο στον ωμο.
Εξαλλου τωρα η θητεια ειναι ενα εννιαμηνο.
Σιγα την καταπιεση πια που νιωθετε. Ολοι πολυ φιλελευθερα πνευματα, δεν αντεχετε το στρατο. Αντεχετε ομως την ξινη γκομενα σας, την καταπιεστικη μανα σας, τον αναποδο εργοδότη σας, ολα τα αντεχετε. Εκει σας πιανει η επαναστατικοτητα.