Το πρόβλημά μου είναι το δεύτερο...Ευχαριστώ για την προσφορά,να είσαι καλά αλλά δεν σώνομαι απο 11 ευρώ,ούτε καν με 111 ΧΙΛΙΑΔΕΣ ευρω!!!Και τρίτον ακου με που σου λέω για το θέμα της Θρησκείας..Διαβασε ΚΑΛΑ το βιβλίο-είδα αποσπάσματα-:"Ένας Λαός επηρεασμένος από τη Σωκράτεια σκέψη και την Αριστοτέλεια λογική,πώς μπορεί και πιστεύει στα Ευαγγέλια..." λέει σε κάποια αποστροφή του.Τι καταλαβαίνεις εσύ??
Δεν μπορείς, Ναύαρχε, να κρίνεις τους ανθρώπους για τα πιστεύω τους ή τις ιδέες τους, εφ όσον αυτά δεν σε επηρεάζουν, δε σου επιβάλλονται, και δεν εμποδίζουν τα δικά σου πιστεύω.
Εγώ π.χ. "πιστεύω" ότι ο Valentino Rossi είναι ο καλύτερος αναβάτης αγώνων moto που έχει υπάρξει ποτέ, αυτό όμως ΔΕ σε επηρεάζει, δε προσπαθώ να στο επιβάλλω σαν άποψη, και δεν αποτελεί λόγο να με θεωρείς μαλάκα ή ακατάλληλο για τη δουλειά που κάνω.
Το ίδιο συμβαίνει και με τον πρώην Α.Γ.Ε.Ν. σου: Έστω, "πιστεύει" ότι
"Ένας Λαός επηρεασμένος από τη Σωκράτεια σκέψη και την Αριστοτέλεια λογική δεν μπορεί να πιστεύει στα Ευαγγέλια". Ας το πιστεύει. Αυτό δεν τον κάνει να είναι χειρότερος ΑΓΕΝ από ότι αν δεν το πίστευε, υπό την προϋπόθεση (βέβαια) ότι εσένα, σαν υφιστάμενο δε σου φέρνει προσκόμματα στο να πηγαίνεις να εκδηλώνεις τη λατρεία σου στα ευαγγέλια, αν το επιθυμείς. Νομίζω ότι η προϋπόθεση που αναφέρω ισχύει στην περίπτωση, και το συνάγω από αυτά που διάβασα. Πρόσεξε όμως, λέω ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙΣ, δε λέω ΝΑ ΕΡΧΕΤΑΙ το ευαγγέλιο στη μονάδα.
Ο Αντωνιάδης εξηγεί ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ στο βιβλίο του τη θέση του απέναντι στο κατεστημένο της θρησκείας στη χώρα μας (και κατ' επέκταση στις Ε.Δ. και στο ΠΝ της χώρας το οποίο έφτασε να διοικεί - εκεί τα είδε), και οι θέσεις του αυτές δεν έρχονται σε σύγκρουση με τα δικά μου (τουλάχιστον) αισθήματα περί χρηστής διοίκησης.
Το θέμα του δωδεκάθεου δε με αφορά, όπως δε με αφορά και το θέμα του χριστιανισμού, και όπως δε με αφορά και το θέμα του απαρχάϊντ στη Νότια Αφρική. Όποιος θέλει να πιστεύει στο δωδεκάθεο, στο χριστό, ή στην ισότητα λευκών και μαύρων στη Νότια Αφρική, είναι ελεύθερος να το κάνει. ΦΟΡΟΥΣ να μη μου βάζει εμένα που να σχετίζονται με τα πιστεύω του, και δεν έχω πρόβλημα με κανέναν και με το τι πιστεύει.
Αυτό που λέει λοιπόν ο Αντωνιάδης, είναι ότι το να σέρνεται σε κάθε επίσημη εκδήλωση το προσωπικό του ΠΝ σε θρησκευτικές τελετές ή να κουβαλάει τη "μεγαλόχαρη" κάθε 15 Αυγ. στον ώμο (όπως γινόταν και γίνεται) είναι λάθος, είναι απαράδεκτο, και αν πέρναγε απ το χέρι του, θα το καταργούσε.
Συμφωνώ με αυτό.
ΠΟΥΘΕΝΑ δε λέει ότι αντί για τη μεγαλόχαρη πρέπει να κουβαλάτε το Δία.