- Εγγρ.
- 15 Μαΐ 2006
- Κριτικές
- 3
- Like
- 164
- Πόντοι
- 166
Ρε Τομίτο , έλεος
Παραβολή με έβαλες να διαβάσω ???
Τζίμ δεν μας λες και τι εννοεί η παραβολή;
Γιατί άρχισες πάλι τις τρελλίτσες νομίζω...
Ρε Τομίτο , έλεος
Παραβολή με έβαλες να διαβάσω ???
Τζίμ δεν μας λες και τι εννοεί η παραβολή;
Γιατί άρχισες πάλι τις τρελλίτσες νομίζω...
Φίλε Gabadoo
Γιατί με παρέθεσες αφού δεν είχες σκοπό να μου απαντήσεις.
Σεβαστά όσα γραφεις. Σε κάποια μπορεί να συμφωνώ ΑΛΛ'Α
Ειναι δυνατόν να μπούμε στην διαδικασία να αραδιάσουμε τι έχει διαβάσει και τι όχι ο καθείς μας;
Και πως είσαι βέβαιος ότι έχεις τις ίδιες γνώσεις με μένα για την Εθνική Ελληνική Θρησκεία;
Και γιατί θα έπρεπε να διαβάζω κάτι ξένο οταν Αυτοί μου στερήσαν την δυνατότητα να παιδευτώ κατά τα Πάτρια;
Σχολειό όλοι πήγαμε και την Χριστιανική Κατήχηση καλώς ή κακώς όλοι την περάσαμε.
Μην πάμε τώρα να δικαιολογήσουμε τα αδικαιολόγητα.
Καταρχήν μας είπες ότι δεν το γράφει πουθενά.
Μετά αποδείχτηκε ότι το γράφει.
Μετά λες είναι παραβολή.
Ναι αν δεν κάνω λάθος με παραβολες δίδασκε ο Ραβί Γιεσουά.
Έχεις κάποιο πρόβλημα να μας πεις το νόημα;
Ποιος είναι ο Αρχοντας της Παραβολής αυτής. Χωρις σάλτσες.
Και δεν είναι ένα χειρόγραφο , αλλά πολλά ... και το περιεχόμενό τους επαληθεύεται και διασταυρώνεται , έτσι ωστε να μην υπάρχει καμία αμφιβολία για την αληθηνή χριστιανική διδασκαλία.
Αν θέλεις να ενημερωθείς σχετικά , πάρε την Καινή Διαθήκη του NESTLE - ALAND. Διδάσκεται διεθνώς σε όλα τα Πανεπιστήμια , Καθολικά και Ορθόδοξα ... θα κατατοπισθείς πλήρως για το επουσιώδες των διαφορών ,των διαφόρων χειρογράφων !
Tελικά δε με κούρασες και πολύ ...
Βρήκα το σχετικό λίνκ που απαντάει σε εσένα και τους "ομοϊδεάτες" σου (αφού δεν αρέσκεσαι στον όρο Αίρεση) , συγκεκριμένα και αναλυτικά.
Λές και ρώτησα τον υπολογιστή ... και αμέσως το εμφάνισε !
Και μετά λένε οτι δεν γίνονται θαύματα ...
Διάβασέ το προσεκτικά ...
Μετά θα σε εξετάσω ;)
Το οποίο λινκ στο έδωσα εγώ, γιατί τους συγκεκριμένους τους ξέρουμε καλά και άξιοι οι μισθοί τους.
Ειπα και εγώ δεν μπορεί τόσο πολύ θα αργήσει να βρεί κάποιον να του πει τι να πει.
Μέγα Ιεροεξεταστή Δημητράκη αποκαλύφτηκες
Και αυτό που θα πρέπει να απαντήσουν οι Ιερείς ...
...είναι αν ο Ραβί την ώρα που έλεγε την παραβολή στους μαθητές του, τους είπε αυτήν την παραβολή να την σκεφτείτε με την άλλη μαζί συνδιαστικά, όχι σκέτη, γιατι θα καταλήξετε σε λάθος συμπεράσματα....
Δεν σοβαρευόμαστε λιγάκι...
(άραγε για τον αντιπαγανιστικό τους αγώνα, τους πληρώνουν οι φορολογούμενοι Ελληνες πολίτες ; )
Ο Ραβί με βιβλίο δίδασκε?
Περιμένεις απάντηση ?
Περιμένω ήθος.
Πάντα.
Ισχυρίστηκα κάτι, και συγκεκριμένα ότι σε μια παραβολή του ο Ιησούς εμφανίζεται ως (λιγο-πολύ) αιμοσταγης σφαγέας.
Πέραν ότι αρχικά δεν έγινε δεκτό, όταν ειδατε ότι είναι έτσι μου παρέθεσες ένα λινκ της ΟΟΔΕ.
Δεκτό και αυτό.
Η ΟΟΔΕ ισχυρίζεται ότι πρέπει να δούμε αυτήν την παραβολή του Λουκά μέσω μιας άλλης παραβολής που αναφέρεται στον Ματθαίο.
Και εγώ λεω ότι αυτά είναι στάχτη στα μάτια των Δογματικών και ότι ο Ιησούς αφου δεν δίδασκε με βιβλίο για να κάνει παραπομπή ή συνδιαστική μελέτη προφανώς είπε την παραβολή αυτοτελώς.
Και όχι μόνο αυτό αλλά στην παραβολή δέχεται ότι:
άνθρωπος αυστηρός ειμι εγώ, αίρων ό ουκ έθηκα, και θερίζων ό ουκ έσπειρα, και συνάγων όθεν ου διεσκόρπισα
Αυτά.
Αγαπητοι Φιλοι,Σταυρο και Δημητρη
Χαιρομαι που ο φιλος ο Σταυρος φαινεται να συμφωνει με την εκδοχη των Κανονικων Ευαγγελιων,εφοσον σχολιαζει αιχμηρα τα αποκρυφα
Α μπράβο, είδες που με κατάλαβες?
Πρίν μέρες έβλεπα μια βάπτιση Ορθοδόξου Κορεάτη.