Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
....υπάρχει μια "απόδειξη" για το ότι υπήρξε.
Συναγωνιστή,
Περιμένω να τις διαβάσω εδώ.
Από σένα.

...Υποταγμένοι στη ζωώδη φύσή μας, στο χόμο ερέκτους μας...
Και σε τι σε χαλάει αυτό? (Το σκέτο εννοώ - το χωρίς τη φαντασία. Γιατί δε τη θεωρείς σαν "bonus"?).
 

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.630
Like
3
Πόντοι
16
Συναγωνιστή,
Περιμένω να τις διαβάσω εδώ.
Από σένα.
Και σε τι σε χαλάει αυτό? (Το σκέτο εννοώ - το χωρίς τη φαντασία. Γιατί δε τη θεωρείς σαν "bonus"?).

Αυτό που μου ζητάς απαιτεί να γράψω εδώ κείμενο 4 σελίδων. Αδύνατο. Να το σκανάρω και να στο στείλω με pm, κάτι γίνεται.
Και δεν βλέπω και το λόγο. Δεν είναι θέμα του πόσες "αποδείξεις" θα προσκομίσει το κάθε στρατόπεδο, το κάθε δόγμα. Εν τέλει είναι θέμα πίστης(και όχι με τη θρησκευτική έννοια, η θρησκεία και η κάθε θρησκεία είναι τελείως άσχετη-συνειδητά- με αυτό που έγινε, αν έγινε.
Απλά αναφέρω ότι μία πηγή αναφέρει τόσο το Χριστό, όσο και τον Απολλώνιο... με παρόμοια πορεία.

Για το άλλο: Ο Χόμο Ερέκτους δεν είναι αυτό στο οποίο θα γυρίσουμε, είναι αυτό που ωφείλουμε να αποφύγουμε. Δεν είναι η καταγωγή μας.
Το μπόνους(???). Τότε και η όραση ή η αφή ή η όσφρηση ή η ακοή είναι και αυτές μπόνους. Η φαντασία ενυπάρχει σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα. Δεν εμφανίζεται, ούτε την κολλάς από κάπου. Είναι άλλη μια αίσθηση. Και την παραβλέπουμε, την λοιδορούμε, την υποτιμούμε και βέβαια κατηγοριοποιούμε τους άλλους ως φαντασμένους, φαντασιόπληκτους, τρελούς κ.ο.κ.
Αν με ενοχλεί? Εσένα δεν σε ενοχλεί? Η έλλειψη φαντασίας, ανοιχτού μυαλού, οραματισμού? Με ενοχλεί το γκρίζο, το μαύρο, το επίπεδο, το τετράγωνο, το κατεστημένο, το καθιερωμένο, η πεπατημένη, οι τρεις διαστάσεις, οι 4 αισθήσεις, ο περιορισμός του ματιού, ο ορίζοντας, τα δύο μάτια. Το κλουβί. Υπάρχουν πράγματα πέρα από όσα νομίζεις ότι βλέπουν τα μάτιά σου(μποζόνια, νετρίνο, κουάρκς, κβάντα), από όσα νομίζεις ότι ακούν τα αυτιά σου(οι φωνές μου είπαν να το κάνω), από όσα αισθάνονται οι πόροί σου(όσοι παραμένουν ανοιχτοί), από όσα βλέπουν τα τηλεσκόπια(ως πού βλέπουν και αν βλέπουν προς τα πάνω ή έχουν στραφεί προς τα κάτω ή αν βλέπουμε αυτά που έχουν δει), πέρα από το γαλαξίά μας, πέρα από τον Ήλιό μας, τη Σελήνή μας(???).
Η φαντασία είναι ένα πλέγμα ακόμα ανεξήγητο που σου επιτρέπει εν μέρει να αντιληφθείς όσα δεν σε αφήνουν να δεις.
Εδώ δεν μπορείς να δείς τι γίνεται μέσά σου(δεν γνωρίζεις γιατί βλέπεις τα όνειρα που βλέπεις και ούτε καν το μηχανισμό που παράγει τα όνειρα), πόσο μάλλον τί γίνεται πέρα από εσένα.
Όπως βαρετά αναφέρω σε κάθε ποστ σε αυτό το θέμα, αυτά είναι προσωπικές μου πεποιθήσεις, αποδείξεις υπάρχουν αλλά για μένα είναι αποδείξεις, για τους άλλους ή για όσους αρνούνται να δουν, δεν αποδεικνύουν τίποτα.
Και ακόμα περισσότερο δεν θέλω να πείσω ή να μεταπείσω ή να προσυλητίσω κάποιον. Θα ήμουν άλλος ένας δογματικός. Άλλος ένας δεσμοφύλακας, άλλο ένα πιόνι(που είμαι αλλά εν γνώσεί μου). Αναφορές κάνω και με απώτερο σκοπό να ανοίξουμε το μυαλό μας σε ένα κόσμο όπου όλα είναι πιθανά.
 

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
1.467
Like
5
Πόντοι
16
πελοπονισιε εχεις ενα πολυ ωραιο στυλ γραψιματος . Βεβαια δεν καταλαβαινω τι γραφεις(δεν ασχολουμαι αλλωστε και με αυτα τα θεματα), αλλα φαινεσαι ενας απο τους πολυ ψαγμενους ανθρωπους της εποχης μας. Το εχω παρατηρησει και απο αλλα θεματα.  :thumbsup:
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Να το σκανάρω και να στο στείλω με pm, κάτι γίνεται.
Σε ΡΜ δε γίνεται. Δεν παίρνουν συνημμένα τα ΡΜ.
Σεβαστή όμως η άρνησή σου να μη θες να γράψεις. Σε όλους συμβαίνει μερικές φορές, και σε μένα επίσης.

Δεν είναι θέμα του πόσες "αποδείξεις" θα προσκομίσει το κάθε στρατόπεδο, το κάθε δόγμα.
Εγώ δε βλέπω το θέμα σαν «στρατόπεδα». Άλλοι το κάνουν, το ξέρω. Εκεί όμως έχουν κάτι να προασπίσουν (τα συμφέροντά τους), οπότε υπάρχει εξήγηση γιατί συνασπίζονται και σχηματίζουν στρατόπεδα.
Και δεν το βλέπω, γιατί εγώ δεν έχω τίποτα να «προασπίσω». Δεν πιστεύω σε τίποτα, άρα τι να προασπίσω?

Εν τέλει είναι θέμα πίστης αυτό που έγινε, αν έγινε.
Ναι, και αυτό είναι το καταπληκτικό (τα ‘χω ξαναπεί αυτά). Το πως ΤΟΣΟΙ άνθρωποι έχουν ΠΙΣΤΕΨΕΙ αυτά τα πράματα, για τα οποία καμία απόδειξη δεν έχουν.

Ο Χόμο Ερέκτους δεν είναι αυτό στο οποίο θα γυρίσουμε, είναι αυτό που ωφείλουμε να αποφύγουμε. Δεν είναι η καταγωγή μας.
Δεν είναι αυτό στο οποίο θα γυρίσουμε, > σωστό, είναι αυτό που ωφείλουμε να αποφύγουμε, > σωστό, Δεν είναι η καταγωγή μας, > λάθος. Η επιστήμη (της παλαιοανθρωπολογίας πως λέγεται) το έχει αποδείξει αυτό.

Τότε και η όραση ή η αφή ή η όσφρηση ή η ακοή είναι και αυτές μπόνους. Η φαντασία ενυπάρχει σε κάθε ανθρώπινο πλάσμα.
Και εδώ θα διαφωνήσω. Κατ’ αρχήν οι αισθήσεις είναι 5 (όχι 4 όπως λες παρακάτω) ίσως 6 (αν θεωρήσουμε και την αίσθηση της ισοροπίας σαν τέτοια), και η φαντασία δεν είναι αίσθηση. Είναι ικανότητα, που άλλος την έχει πολύ ανεπτυγμένη και άλλος όχι έως καθόλου. Γι αυτό είπα ότι η φαντασία μπορεί να θεωρηθεί σαν μπόνους.
Ο Leonadro Da Vinci π.χ. είχε περισσότερη φαντασία από μένα (και ο Einstein ίσως), και αυτό ήταν ένα extra χάρισμά τους, δε σημαίνει ότι εγώ ή εσύ υστερούμε. Αλλά σαν όραση, ακοή, γεύση κλπ, ίδια έχουμε με αυτούς. Δε συμφωνείς?

Το μπόνους δεν εμφανίζεται, ούτε την κολλάς από κάπου. Είναι άλλη μια αίσθηση.
Είπαμε. ΔΕΝ είναι αίσθηση η φαντασία. Να συνεννοούμαστε με τις κοινές έννοιες της γλώσσας εδώ, μη λέμε ότι ανεμοδούρα θέλουμε.

Και την παραβλέπουμε, την λοιδορούμε, την υποτιμούμε και βέβαια κατηγοριοποιούμε τους άλλους ως φαντασμένους, φαντασιόπληκτους, τρελούς κ.ο.κ.
Κοίτα, υπάρχουν τέτοιες κατηγορίες. Αν δηλαδή η φαντασία κάποιου του λέει ότι τον κυνηγάνε να τον σκοτώσουν (ενώ κανείς δε τον κυνηγάει), αυτό λέγεται σύνδρομο καταδίωξης, και είναι πάθηση (ψυχική). Αν άλλος φαντάζεται ότι είναι ο Ναπολέων (και διατάζει στρατεύματα με το χέρι στο πουκάμισο), και αυτό είναι πάθηση. Κάπως πρέπει να τους πούμε αυτούς όλους, και τους λέμε τρελούς. Δε συμφωνείς στον όρο? Βρες άλλον. Υπάρχουν στην ψυχιατρική.

Με ενοχλεί το γκρίζο, το μαύρο, το επίπεδο, το τετράγωνο, το κατεστημένο, το καθιερωμένο, η πεπατημένη, οι τρεις διαστάσεις, οι 4 αισθήσεις, ο περιορισμός του ματιού, ο ορίζοντας, τα δύο μάτια. Το κλουβί. Υπάρχουν πράγματα πέρα από όσα νομίζεις ότι βλέπουν τα μάτιά σου (μποζόνια, νετρίνο, κουάρκς, κβάντα), από όσα νομίζεις ότι ακούν τα αυτιά σου (οι φωνές μου είπαν να το κάνω), από όσα αισθάνονται οι πόροί σου (όσοι παραμένουν ανοιχτοί), από όσα βλέπουν τα τηλεσκόπια (ως πού βλέπουν και αν βλέπουν προς τα πάνω ή έχουν στραφεί προς τα κάτω ή αν βλέπουμε αυτά που έχουν δει), πέρα από το γαλαξίά μας, πέρα από τον Ήλιό μας, τη Σελήνή μας(???).
Το κείμενο είναι αρκετά λογοτεχνικό, αλλά θα προσπαθήσω να σου απαντήσω σε όσα απαντιώνται. Γιατί βέβαια τα «ο περιορισμός του ματιού, ο ορίζοντας, τα δύο μάτια. Το κλουβί.» δεν απαντιώνται:
Τα μποζόνια, τα νετρίνα, και τα σώματα πέρα απ τον ήλιο μπορεί να μην τα βλέπουν τα μάτια μου, τα βλέπουν όμως τα αξιόπιστα όργανά μου. Και επειδή εγώ έχω φτιάξει το ραδιοτηλεσκόπιο, το CERN, το radar πέρα απ τον ορίζοντα και όλα αυτά, τα πιστεύω. Μη τα συγχέουμε όμως αυτά με εκείνα για τα οποία ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΜΙΑ απόδειξη, γιατί αυτά δεν υπάρχουν. Μέχρι αποδείξεως του εναντίου.

Η φαντασία είναι ένα πλέγμα ακόμα ανεξήγητο που σου επιτρέπει εν μέρει να αντιληφθείς όσα δεν σε αφήνουν να δεις.
Δε σε αφήΝΟΥΝ? Ποιοί?
Και κάνεις πάλι το λάθος, να θεωρείς τη φαντασία σαν ικανότητα αντίληψης. Δεν είναι. Είναι δημιουργική ικανότητα και χαρακτηριστικό (ενίοτε), όχι όμως ικανότητα που αυξάνει την αποτελεσματικότητα των αισθήσεων.

Εδώ δεν μπορείς να δείς τι γίνεται μέσά σου (δεν γνωρίζεις γιατί βλέπεις τα όνειρα που βλέπεις και ούτε καν το μηχανισμό που παράγει τα όνειρα), πόσο μάλλον τί γίνεται πέρα από εσένα.
Και τι γίνεται μέσα σου είναι γνωστό (αξονική τομογραφία λέγεται σήμερα η μέθοδος), και ο μηχανισμός των ονείρων είναι γνωστός (νευρώνες και συνάψεις στον εγκέφαλο και αναδιατάξεις πληροφοριών επάνω τους κατά τον ύπνο), και ο μηχανισμός λειτουργίας του DNA είναι (πια, σήμερα) γνωστός. Όσο για το «πέρα», είπαμε: Ραδιοτηλεσκόπια, radar, κλπ. Μέχρι εκεί είναι γνωστά.
Βεβαίως, για άλλους είναι πολύ γνωστά, για άλλους λίγο ή καθόλου.
Για όλους, μπορούμε να «ομαδοποιήσουμε» το κομμάτι της γνώσης που είναι ακόμα άγνωστο.
Και εδώ έρχονται οι διαφορές (του καθενός) στο πως αντιμετωπίζει αυτό το κομμάτι του.
Εγώ (προσωπικά) είμαι ευχαριστημένος και ικανοποιημένος με αυτά που ξέρω, και δεν το ψάχνω άλλο.
Θα μου πείς: Τα ξέρεις όλα?
Όχι βέβαια.
Αλλά δε έχω και καμιά αγωνία να μάθω περισσότερα.

Όπως βαρετά αναφέρω σε κάθε ποστ σε αυτό το θέμα, αυτά είναι προσωπικές μου πεποιθήσεις, αποδείξεις υπάρχουν αλλά για μένα είναι αποδείξεις, για τους άλλους ή για όσους αρνούνται να δουν, δεν αποδεικνύουν τίποτα.
Και τα δικά μου προσωπικές πεποιθήσεις είναι. Δε μου τα είπε κανείς τρίτος.

Και ακόμα περισσότερο δεν θέλω να πείσω ή να μεταπείσω ή να προσυλητίσω κάποιον.
Ούτε εγώ. Είδες? Συμβαδίζουμε!

Θα ήμουν άλλος ένας δογματικός. Άλλος ένας δεσμοφύλακας, άλλο ένα πιόνι (που είμαι αλλά εν γνώσεί μου). Αναφορές κάνω και με απώτερο σκοπό να ανοίξουμε το μυαλό μας σε ένα κόσμο όπου όλα είναι πιθανά.
Κοίτα, αυτοί που προσπαθούν να προσηλυτίσουν, δεν είναι πιόνια. Μια δουλειά κάνουν κι αυτοί, μόνο που δεν ξέρουν ούτε τι ακριβώς κάνουν, ούτε για ποιόν δουλεύουν. Και συνήθως δεν αμείβονται κι όλας.

Θα διαφωνήσω όμως στο τελευταίο: «Όλα είναι πιθανά». Όχι όλα. Πρέπει να αποκλείσεις μια πολύ μεγάλη σειρά πραγμάτων, για να μπορέσεις να προχωρήσεις.
Και το μυαλό μας (πάλι θα διαφωνήσω) δεν ανοίγει με τη φαντασία.

Ανοίγει με τη γνώση.
Και πρέπει ο (κάθε) άνθρωπος, σήμερα, να μπορεί να ξεχωρίσει τη γνώση από την παραπληροφόρηση. Χωρίς φαντασία.
 

Athens1

Μέλος
Εγγρ.
25 Μαρ 2006
Μηνύματα
655
Like
1
Πόντοι
6
Αυτά τα λέει το Zeitgeist. Το οποίο έχει ανακρίβειες. Για κάθε μία "απόδειξη" ότι δεν υπήρξε, υπάρχει μια "απόδειξη" για το ότι υπήρξε. Και μην συγχέεις το Χριστό με τις εβραϊκές δοξασίες και το παραμύθι που στήθηκε μετά. Σαφώς και μπορεί να είναι έτσι, αλλά σαφώς μπορεί και να μην είναι. Δεν μπορείς να το αποκλείσεις.

Και ένα άλλο λάθος στη συζήτηση. Μιλάει ο άλλος για ερμηνεία της Κ.Δ. όσο και της Π.Δ. χωρίς να αναφέρει το αυτονόητο. Ότι είναι παραχαραγμένες. Έστω και από την πρώτη μετάφραση, κάποια νοήματα δεν πέρασαν(σύμφωνα με μένα, ηθελημένα δεν πέρασαν κάποια νοήματα -π.χ. πού έξαφανίστηκε ο Χριστός μέχρι τα 30 του? ) Άρα πάμε να αναλύσουμε κάτι το οποίο είναι στημένο από πριν. Δεν γίνεται. Κάποια τμήματα που μπορεί να λένε κάτι άλλο από αυτό που νομίζουμε και είναι κάτω από τη μύτή μας, αλλά έτσι όπως διαβάζουμε τα πάντα στη ζωή μας(όπως μας έμαθαν ε? ), τα προσπερνάμε χωρίς να σκεφτούμε...
"Εγώ ειμί ο εκ του ουρανού καταβάς..." αλλά εμείς εκεί στη παραμύθα... παραβολές είναι, πως θα μπορούσαν να είναι κάτι διαφορετικό? Δεν γίνονται αυτά τα πράγματα... Και χάνουμε τη μαγεία, αρνούμενοι να σκεφτούμε και να φανταστούμε, στον κόσμο χωρίς όνειρα, πέραν της τρισδιάστατης και πέντε αισθήσεων αντίληψή μας. Υποταγμένοι στη ζωώδη φύσή μας, στο χόμο ερέκτους μας, αρνούμενοι τη φαντασίά μας που και αυτή είναι μία αίσθηση, η σημαντικότερη όλων.

Στα λόγια μου είσαι ...
ψαχτο και παρα πέρα ... απλά μην δεχτουμε τις παπαριές που παρουσιάζει .. η κρατούσα αντίληψη της πραγματικότητος ....
ανοιχτα τα ματια - οι αισθήσεις στο μέγιστο και ζησε την εμπειρία ... εκει εναι η ουσία ...
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
11.30  Ανοιγμα των θυρών,
στο χώρο μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων θα υπάρχουν, διεθνής έκθεση ταχυδρομικής τέχνης με θέμα "Η ιερότητα στην άγρια φύση", θεματολογικά περίπτερα οικολογικών οργανώσεων, εκδοτών βιβλίου, παραδοσιακών προιόντων, αναμνηστικών κτλ.
12.30  Εναρξη με χαιρετισμούς
13.00  Ιεροπραξίες
-Εορτασμός προς τιμή των Ολυμπίων θεών
-Τελετή Ελληνικού γάμου
-Ονοματοδοσίες.
14.00 Συμπόσιο με θέμα οικολογία και περιβάλλον
16.00 Αγορά με θέμα Εθος-Εθνισμός
17.00 Επιδειξη τοξοβολίας
17.45 ΘΕΑΤΡΟ
θα παρουσιαστεί η τραγωδία ΑΛΚΗΣΤΙΣ
20.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Εισαγωγή με ήχους και χρώματα, "Ορφικά" απο το συγκρότημα "ΚΑΒΕΙΡΟΣ", τσαμπούνες.
22.00  ΛΗΞΗ


Κυριακή 21/03

*η δημοσίευση μπαίνει για την ενημέρωση των υπολοίπων ατόμων με τις ίδιες πεποιθήσεις. Παρακαλείστε να σεβαστείτε την δημοσίευση.
 

freddie krueger

Μέλος
Εγγρ.
2 Φεβ 2008
Μηνύματα
1.120
Κριτικές
4
Like
24
Πόντοι
16
Μια ερωτηση φιλε Τομιτο...διπλα απο το 2008 τα αρχικα Μ.Α.Χ.Χ τι  σημαινουν?
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
μετα απαρχής Χριστιανικής Χρονολόγησης
 
Εγγρ.
7 Οκτ 2007
Μηνύματα
29
Like
0
Πόντοι
0
metafysikoeuaggelopouloal9.jpg


Κι αυτο εδώ λέει. Ειδηκά οι χριστιανοί του σεπτού καθιδρήματος τουτου, νομίζω πως θα το βρούν πολύ ενδιαφέρον.

;)

Προσκεκλημενος ομιλητης ο γνωστος μαθηματικος, συγγραφεας και ερευνητης Δημητρης Ευαγγελοπουλος που θα αναπτυξει το θεμα "Ο δρομος προς την Αθανασια".
Η συζητηση θα αποτελεσει στην ουσια μια εξερευνηση και περιπλανηση μεσα στις δεκαδες θεωριες της μεταφυσικης, της θρησκειας, του εσωτερισμου, της επιστημης και της τεχνολογιας με στοχο την αθανασια του ανθρωπου.

Σημειωνω πως η ωρα εναρξης της ομιλιας ειναι στις 18:00.
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Εγγρ.
7 Οκτ 2007
Μηνύματα
29
Like
0
Πόντοι
0
11.30  Ανοιγμα των θυρών,
στο χώρο μεταξύ των άλλων εκδηλώσεων θα υπάρχουν, διεθνής έκθεση ταχυδρομικής τέχνης με θέμα "Η ιερότητα στην άγρια φύση", θεματολογικά περίπτερα οικολογικών οργανώσεων, εκδοτών βιβλίου, παραδοσιακών προιόντων, αναμνηστικών κτλ.
12.30  Εναρξη με χαιρετισμούς
13.00  Ιεροπραξίες
-Εορτασμός προς τιμή των Ολυμπίων θεών
-Τελετή Ελληνικού γάμου
-Ονοματοδοσίες.
14.00 Συμπόσιο με θέμα οικολογία και περιβάλλον
16.00 Αγορά με θέμα Εθος-Εθνισμός
17.00 Επιδειξη τοξοβολίας
17.45 ΘΕΑΤΡΟ
θα παρουσιαστεί η τραγωδία ΑΛΚΗΣΤΙΣ
20.00 ΣΥΝΑΥΛΙΑ
Εισαγωγή με ήχους και χρώματα, "Ορφικά" απο το συγκρότημα "ΚΑΒΕΙΡΟΣ", τσαμπούνες.
22.00  ΛΗΞΗ


Κυριακή 21/03

*η δημοσίευση μπαίνει για την ενημέρωση των υπολοίπων ατόμων με τις ίδιες πεποιθήσεις. Παρακαλείστε να σεβαστείτε την δημοσίευση.

Λέει! Θα πάει κανεις; Τομμυ;
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
metafysikoeuaggelopouloal9.jpg


Κι αυτο εδώ λέει. Ειδηκά οι χριστιανοί του σεπτού καθιδρήματος τουτου, νομίζω πως θα το βρούν πολύ ενδιαφέρον.

;)

Προσκεκλημενος ομιλητης ο γνωστος μαθηματικος, συγγραφεας και ερευνητης Δημητρης Ευαγγελοπουλος που θα αναπτυξει το θεμα "Ο δρομος προς την Αθανασια".
Η συζητηση θα αποτελεσει στην ουσια μια εξερευνηση και περιπλανηση μεσα στις δεκαδες θεωριες της μεταφυσικης, της θρησκειας, του εσωτερισμου, της επιστημης και της τεχνολογιας με στοχο την αθανασια του ανθρωπου.

Σημειωνω πως η ωρα εναρξης της ομιλιας ειναι στις 18:00.

Άντε και καμια διαφήμιση ιεχωβάδων, σαιεντελόγων και της νέας ακρόπολης έτσι για να γουστάρουμε!

Πάντως κάθε φορά που πάω να διαβάσω κάτι σχετικά με τους νέους δωδεκαθεϊστές όλο σε κάτι νεοεποχίτικα καταλήγω...
 

tomito

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
15 Μαΐ 2006
Μηνύματα
10.311
Κριτικές
3
Like
164
Πόντοι
166
Άντε και καμια διαφήμιση ιεχωβάδων, σαιεντελόγων και της νέας ακρόπολης έτσι για να γουστάρουμε!
Πάντως κάθε φορά που πάω να διαβάσω κάτι σχετικά με τους νέους δωδεκαθεϊστές όλο σε κάτι νεοεποχίτικα καταλήγω...

Aντεθνικές θρησκείες από Εθνικούς δεν πρόκειται να δεις φίλε
Και τα παιδιά στο Μεταφυσικό Στέκι δεν είναι Νεοεποχίτες
απλά μεταφέραν τις συζητήσεις του φόρουμ τους στην πραγματική ζωή και φτιάξαν ένα στέκι.
Νομίζω πληθαίνουν τα ανάλογα παραδείγματα στο αυτό site.
 

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.630
Like
3
Πόντοι
16
Νεοπαγανισμός η συζήτηση για την κρυμμένη γνώση? Για αυτά που γνώριζαν κάποτε οι πρόγονοί μας? Για τον όμορφο κόσμο της αναζήτησης, του διαλόγου, της σκέψης, του ανοιχτού μυαλού, της κατάργησης των ορίων, των άπειρων πιθανοτήτων? Τουλάχιστον υποτιμητικό το σχόλιο. Δεν κάνω διαφήμιση, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς. Αν δε σπάσουμε τα τείχη, θα χάσουμε την ευκαιρία για αλλαγή.
(Μετα - Φυσική, στην επιστήμη βασίζεται, επιστήμη είναι. meta-physics, δεν πιστεύω ο κ. Νανόπουλος π.χ. να είναι σαιεντολόγος...)
 

str81977

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Απρ 2006
Μηνύματα
13.679
Κριτικές
2
Like
6
Πόντοι
166
Νεοπαγανισμός η συζήτηση για την κρυμμένη γνώση? Για αυτά που γνώριζαν κάποτε οι πρόγονοί μας? Για τον όμορφο κόσμο της αναζήτησης, του διαλόγου, της σκέψης, του ανοιχτού μυαλού, της κατάργησης των ορίων, των άπειρων πιθανοτήτων? Τουλάχιστον υποτιμητικό το σχόλιο. Δεν κάνω διαφήμιση, αλλά καλό είναι να γνωρίζουμε όσο το δυνατόν περισσότερα χωρίς προκαταλήψεις και δογματισμούς. Αν δε σπάσουμε τα τείχη, θα χάσουμε την ευκαιρία για αλλαγή.
(Μετα - Φυσική, στην επιστήμη βασίζεται, επιστήμη είναι. meta-physics, δεν πιστεύω ο κ. Νανόπουλος π.χ. να είναι σαιεντολόγος...)

Κρυμμένη γνώση, χαμένη ατλαντίδα, κούφια γη...
Η μεταφυσική (με τη σημερινή της έννοια) ως επιστήμη...
Ο Λιακόπουλος ως εναλλακτική πηγή γνώσης και το Άβατον και το strange egnarts ως έγκυρα έντυπα...
Η κβαντική φυσική ανακατεμένη με αρχαίες δοξασίες ως εργαλείο ερμηνείας του κόσμου μας...

Την τελευταία φορά που μπερδεύτηκε προηγμένη τεχνολογία με τέτοιες δοξασίες είχαμε το ναζισμό...

Και ο νανόπουλος, σύμφωνα με τη βικιπέντια τουλάχιστον, δεν ασχολείται με τη μεταφυσική...

(Το κύριο ερευνητικό του έργο ανήκει στο πεδίο της σωματιδιακής φυσικής ή (φυσική υψηλών ενεργειών) και της κοσμολογίας, ενώ στα ερευνητικά του ενδιαφέροντα ανήκουν και η δημιουργία μιας ενοποιημένης θεωρίας όλων των δυνάμεων της φύσης, η θεωρία του Παντός, η υπερσυμμετρία, η υπερβαρύτητα, οι θεωρίες υπερχορδών και η βιοφυσική.)

Το ότι κάποιοι μπερδεύουν τη θεωρία του χάους με νεοεποχίτικες αρλούμπες δε σημαίνει ότι η σύγχρονη φυσική είναι... χαρτομαντεία και ο νανόπουλος χορταρέας.

 

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.630
Like
3
Πόντοι
16
Δεν ξέρω αν παρακολούθησες τη συνέντευξη του Νανόπουλου στην Π, πριν 3 εβδομάδες... Ο ίδιος μάλιστα μίλησε ότι αυτό που πάει να κάνει στο CERN είναι υπό μία έννοια μετα-φυσική. (Το σωματίδιο του θεού)

ΥΓ.: Την τελευταία φορά που κοίταξα τα έγκυρα ιστορικά βιβλία, διάβασα ότι οι Σύμμαχοι κέρδισαν το ΒΠΠ και όχι οι Ναζί.... και δεν τα ξανακοίταξα... ελπίζω να με καταλαβαίνεις.
Θα μπορούσες να απορρίψεις κάτι άνευ χλευασμού. Είναι και αυτό μία αλλαγή.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom