Δεν υπάρχουν δυο εκδοχές. Μπερδευτηκες.
Καθολου δεν μπερδευτηκα.Εσυ με μπερδευεις με δογματικο καθηγητη της Θεολογιας.
[/quote]Αν έψαχνες με το βλέμμα του Ιστορικού θα μπορούσες ενδεχομένως να έχεις καταλήξει και σε συμπεράσματα αρνητικά της πίστης σου θα μπορούσε κάποιος να σκεφτεί.
Πιστευεις ειλικρινά ότι θα μπορούσε αυτό να συμβεί;
Και γκρίζες σκιές δεν υπάρχουν σύμφωνα με την καθεστωτική άποψη.
Να προσέχουμε λίγο τι λέμε. Τα Κανονικά είναι γραμμένα απο τον Κύριο τον Θεό σας. Δεν επιδέχονται "γκριζαρίσματα"[/quote]
Αυστηρα με το βλεμμα του Ιστορικου μιλω σε αυτην την περιπτωση...Ο ιστορικος δεν μιλα με "θα μπορουσα ενδεχομενως..." κτλ που αναφερεις...Και η απαντηση ειναι ΟΧΙ στην ερωτηση σου,ειλικρινα.Δεν υπαρχει τιποτα σε αυτα που διαβασα στα Ευαγγελια που να με κανει να βγαλω αρνητικα συμπερασματα για την Πιστη μου.
Και κατι αλλο...Στα αρχιδια μου η καθεστωτικη αποψη..Ποτε δεν τα πηγαινα καλα με τα καθεστωτα..Εγω βλεπω Ευαγγελια εδω,Ευαγγελια και εκει....Ως καταγραφη Ιστοριας τα μελετω και τιποτα αλλο.Το μονο που κρατω,και με οδηγει στην Πιστη μου ειναι η Διδασκαλια του Χριστου....Το γιατι επικρατησαν αυτα και οχι εκεινα,γιατι ετσι και οχι γιουβετσι,με αφηνει παγερα αδιαφορο ως γινομενα ανθρωπων εργα,και οχι Θεου..Εσυ διεκρινες διαφορα στην διατυπωση της διδαχης του Χριστου στα διαφορετικα Ευαγγελια;
Στα κανονικα λεει ,Αγαπατε Αλληλους, στα αποκρυφα λεει.."Εξοντωστε τους αλλοπιστους"; Η κατι τετοιο;
Τα γκριζα σημεια που αναφερω ειναι καποιες "χρονικες" στιγμες,και οχι γκριζα επειδη διατυπωνουν αλλη εκδοχη δογματος...
[/quote] Δυστυχώς αυτό είναι το κύρος των ελλήνων πανεπιστημιακών. Ανύπαρκτοι εκτός Ελλάδος.[/quote]
Εν μερει συμφωνω για τους Πανεπιστημιακους....Απο σενα ομως δεν περιμενα μηδενισμο τετοιο....Υπαρχει και μια Αρβελλερ,και αλλοι που δεν γνωριζω,μην τους τσουβαλιαζουμε ολους,επειδη καποιοι απο την πανεπιστημιακη κοινοτητα ειναι στομαχοφρονες...
Εκτός αν είναι να προωθήσουν συμφέροντα γνωστών-αγνώστων κύκλων