xagnostos2006
Ανώτερος
- Εγγρ.
- 1 Μαρ 2006
- Κριτικές
- 12
- Like
- 1.621
- Πόντοι
- 5.965
Το βασικό σου επιχείρημα μιας και εγώ στέρεψα όπως λες...
<<Αν δεχτούμε ότι ο Ιησούς ήταν υπαρκτό πρόσωπο, τι είναι αυτό που αποδεικνύει ότι ήταν θεός ή ότι είχε θεϊκή υπόσταση;>>
Φίλε μου καταρχάς αυτό είναι ερώτημα κι όχι επιχείρημα, με τη λογική ότι ξέρεις πως δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις κι έτσι στηρίζεσαι σε έναν εύκολο ισχυρισμό για να υποστηρίξεις τη θέση σου.
Με τη δικιά σου λογική θα σε ρωτούσα κι εγώ δίκην επιχειρήματος: Εσύ πώς αποδεικνύεις ότι ο Ιησούς δεν είναι Θεός;
Με άλλα λόγια θα παίζαμε την κολοκυθιά...
Στη διάρκεια αυτού του debate (χεχε ωραία λέξη) έχω πει ότι όντως δεν υπάρχουν απτές αποδείξεις που μπορεί ο καθένας να δει για να πειστεί.
Δεχόμαστε λοιπόν ως ένδειξη τα Χριστιανικά κείμενα και από κει και πέρα δεχόμαστε ως απόδειξη κάτι το οποίο μπορεί να μας συμβεί και δεν μπορεί να εξηγηθεί λογικά και επιστημονικά. Κοινώς θαύμα.
Τώρα θα μου πεις δεν γίνονται θαύματα. Ε εγώ θα σου πω πως γίνονται και χαίρομαι που άκουσα περί ενός για να σιγουρευτώ, γιατί ομολογώ ότι και γω όπως και συ αναζητούσα αποδείξεις για το πιστεύω μου.
Η πηγή μου είναι απόλυτα αξιόπιστη το τονίζω. Και κλείνω εδώ μ'αυτό.
Το λες και μόνος σου, όλα είναι θέμα πίστης. Δεν υπάρχουν λογικά επιχειρήματα που να στηρίζουν τη θεϊκή υπόσταση του Ιησού.
Εσύ όμως προσπαθείς να μας πείσεις με λογικά επιχειρήματα και να μας προσηλυτίσεις.
Περί επιχειρημάτων και κολοκυθιάς δε χρειάζεται να πούμε άλλα. Έχουν αναλυθεί αρκετά και από πολλούς σε προηγούμενα μηνύματα.