Κάνεις ενα μεγάλο λάθος , και θα σου πώ ποιό είναι.
Αυτός ο οποίος έχει πρόβλημα ... είναι ο άθεος με το θρησκευόμενο και όχι το αντίθετο.
Και αυτό αποδεικνύεται απο τη μεγάλη συμμετοχή των αθέων (συμπεριλαμβανομένου και εσού) σε ενα θρέντ καθαρά θρησκευτικό.
Σας πειράζει που πιστεύουμε ... γι αυτό και η μεγάλη συμμετοχή σας. Αν δεν σας πείραζε , θα μας αφήνατε να λέμε τις "μαλακίες" μας , και απλά θα γελούσατε μαζί μας ... για την αφέλειά μας να πιστέψουμε στο Χριστό και στην Εκκλησία Του.
Άρα, δεν είμαστε εμείς αυτοί που δεν δεχόμαστε τους άλλους , αλλά εσείς.
…
Από ότι βλέπω, στην ψηφοφορία (ποια είναι η θρησκεία σας;) υπάρχει και η επιλογή: καμία. Πιστεύω λοιπόν ότι το θέμα αφορά το Θεό, την πίστη και τις θρησκείες γενικότερα, δεν είναι θέμα καθαρά θρησκειολογικό. Οπότε νομίζω πως δεν αποκλείεται κανένας από τη συμμετοχή του σε αυτό το θέμα - είτε θρησκευόμενος, είτε άθεος, είτε οτιδήποτε άλλο.
Ο λόγος που συμμετέχω σε αυτό το θέμα είναι η ανταλλαγή απόψεων και οτιδήποτε θετικό μπορεί να βγει από ένα καλό διάλογο. Νομίζω πως έχουν γραφτεί μερικά σημαντικά πράγματα, πως έχω μάθει καινούργια πράγματα και πως έχω κερδίσει από τη συμμετοχή μου. Να ξεκαθαρίσω πως σκοπός μου δεν είναι να σας αλλάξω άποψη ή να σας προσηλυτίσω.
Επίσης, δε θεωρώ ότι λέτε «μαλακίες». Δε νομίζω ότι οι απόψεις κάποιου περί Θεού και θρησκείας είναι «μαλακίες». Αν το πίστευα αυτό, απλά θα γελούσα μαζί σας και θα σας άφηνα στην «αφέλεια» σας, όπως λες και εσύ. Νομίζω πως εσείς οι θρησκευόμενοι θα θέλατε να σας αφήσουμε στην ησυχία σας και να μη συμμετέχουμε στο θέμα.
Τέλος, να σου θυμίσω πως (όπως έχω γράψει και παλιότερα) δεν είμαι άθεος.