1personanongrata, ”σε πάω”, που έλεγε και ο μακαριστός. Σπάνια έχω διαβάσει εδώ μέσα post που συμφωνώ σε τόσο μεγάλο ποσοστό.
Επειδή είμαι ανυπόμονος θα σου απαντήσω εγώ. Μπορώ;
Άκου ερώτηση! Μα βεβαίως! Η αναφορά μου στο φίλο μου το Μήτσο ήταν καθαρά νοσταλγική. Ξέρω ότι υποφέρει που αυτές τις μέρες δε μπορεί να μπει.
Ωραία λοιπόν πολύ όμορφα μπορεί κάποιος να συνδυάζει το να λέει στην ταυτότητά του Χ.Ο., να είναι βαπτισμένος Χριστιανός, να πηγαίνει στην εκκλησία, να κάνει θρησκευτικό γάμο, κλπ. κλπ. και απ'την άλλη να δηλώνει άθεος!!!
Είναι άκρως φυσιολογικό σωστά; Οι πράξεις μετράνε Σταύρο...
Σου απαντώ λοιπόν σε ένα-ένα:
Η ταυτότητά μου όντως λέει Χ.Ο. (είναι απ τις παλιές). Δεν ευθύνομαι όμως εγώ γι αυτό. Άλλοι την εξέδωσαν.
Είμαι όντως βαπτισμένος Χ.Ο. Ούτε όμως και γι αυτό ευθύνομαι. Το γιατί στο εξήγησε ο personanongrata (post 694, σήμερα 08:56:24).
Δεν πηγαίνω εκκλησία. Ούτε στην ανάσταση το Σάββατο το βράδυ.
Δεν έκανα θρησκευτικό γάμο. Έκανα απ τον άλλο.
"κλπ, κλπ": Δεν ισχύουν.
"Δηλώνει άθεος": Γιατί, δε μπορεί κανείς να δηλώνει ότι γουστάρει σε αυτή τη ζωή?
"Οι πράξεις μετράνε": Είπα εγώ ποτέ όχι?
Το εξήγησα στην επόμενη σειρά.
Όχι, δεν εξήγησες τίποτα. Να στα ξαναβάλω με τη σειρά, να δεις γιατί:
Βυζολάγνος:
Εγώ πάντως θα ήθελα εσύ και οι υπόλοιποι να γίνετε Χριστιανοί.
Stavros:
Και ο Χριστόδουλος Ιερώνυμος το ίδιο. Αυτόν τον καταλαβαίνω. Εσύ όμως? Γιατί?
Βυζολάγνος:
Το εξήγησα στην επόμενη σειρά.
(Στην επόμενη σειρά είχες γράψει τα εξής : )
Βυζολάγνος:
Μη το θεωρείς προσηλυτισμό, δεν έχω να κερδίσω κάτι απ'αυτό. Απλά πιστεύω ότι αυτή είναι η αλήθεια.
Μπορεί βέβαια να κάνω και λάθος αλλά τουλάχιστον πιστεύω σε κάτι.
Θεωρώ πως είναι καλύτερο να πιστεύεις σε κάτι απ'το να πιστεύεις στο τίποτα.
Θες αποδείξεις όμως ε; Δεν υπάρχουν δυστυχώς. Ο Ιησούς Χριστός μάλλον δε θα εμφανιστεί ενώπιόν μας.
Κάτι όμως που δε βλέπεις δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει.
Το κλειδί είναι αν υπάρχει η λέξη "ΠΙΣΤΕΥΩ" στο λεξιλόγιο του καθενός.
Δεν εξήγησες λοιπόν το λόγο για τον οποίο θα ήθελες ΕΓΩ να γίνω χριστιανός. Εξήγησες γιατί ΕΣΥ είσαι χριστιανός. Θεωρώ λοιπόν ότι η επιθυμία σου (να γίνω κι εγώ), είναι εφαρμογή προσηλυτισμού.
Γιατί μπρε σε ανάγκασα να γίνεις Χριστιανός; Μια πρόταση έκανα. Δικαίωμά σου τι πιστεύεις ασφαλώς.
Ξέρεις κάτι ρε βυζολάγνο? Όσα χρόνια έχω ζήσει (και μάλλον έχω ζήσει περισσότερα από σένα), μπορεί να έχω ακούσει ίσα και με 1500 φορές την πρόταση του «Γιατί πρέπει να είμαι χριστιανός» (και μάλιστα «καλός»).
Την άλλη, αυτή που εγώ τελικά επέλεξα, ποτέ.
Πες – πες – πες λοιπόν (και μάλιστα τα ίδια συνεχώς, τίποτα καινούριο) με έχει κουράσει το θέμα. Οπότε το να έρχεσαι εσύ τώρα, στο μπουρδελοsite μας να μου λες και συ να γίνω χριστιανός, έ, αντιδρώ στην πρότασή σου. Μη το παίρνεις προσωπικά, no hard feelings, όπως και συ είπας.
Το μη αληθοφανές για σένα μπορεί να'ναι αληθοφανές για μένα και τούμπαλιν. Είπαμε είναι θέμα πίστης.
Με κάνεις να ξαναγράφω τα ίδια που έχω γράψει και παλιά. Αδιάβαστο σε βρίσκω.
Λες εσύ:
Αν σκάψω 30 m βαθιά κάτω απ την Πλατεία Συντάγματος, θα βρω πετρέλαιο και θα λύσω το ενεργειακό πρόβλημα της χώρας.
Λέω εγώ:
Αν σκάψω 30 m βαθιά κάτω απ την Πλατεία Συντάγματος, δε θα βρω τίποτα.
Αν δεν σκάψουμε, πράγματι ποτέ δε θα λύσουμε τη διαφωνία μας.
Αν όμως πρέπει να καταλήξουμε κάπου για να προχωρήσουμε σε κάτι άλλο, επόμενο, χωρίς να καταστρέψουμε τα πλακάκια της πλατείας, πρέπει να κάνουμε μια παραδοχή:
Υπάρχει, ή δεν υπάρχει πετρέλαιο κάτω από την πλατεία?
Στην περίπτωση αυτή θα εξετάσουμε τι είναι περισσότερο και τι λιγότερο «αληθοφανές», και με βάση αυτό θα προχωρήσουμε, σε αυτό θα στηριχτούμε.
Για αυτό το «αληθοφανές», υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΑ κριτήρια.
Εσύ λες ότι υπάρχει πετρέλαιο. Και είναι και «αληθοφανές» αυτό για σένα.
Εν τάξει, σεβαστόν. ;)
Να στο χοντρύνω λίγο, οι θρησκείες, που καλλιεργούν τις απόψεις περί θεού, ΕΜΠΟΔΙΖΟΥΝ τους πιστούς τους στο να προχωρήσοτν παραπέρα. Τους θέλουν "κολλημένους" στην άποψη ότι υπάρχει πετρέλαιο κάτω απ' την πλατεία.
Εσύ σε τι πιστεύεις λοιπόν;
Γιατί ρε φίλε, σοβαρολογείς τώρα, πρέπει να δηλώσω? Και μάλιστα πρέπει να «πιστεύω» σε κάτι? Ναι, πιστεύω στα κουκουνάρια. Σε κάλυψα?
Φαίνεσαι απόλυτος Σταύρο. Τουλάχιστον εγώ δεν είμαι απόλυτος. Από που απορρέει η βεβαιότητά σου αν επιτρέπεται;
Απόλυτος για ποιό πράμα?
Μα εγώ δεν είπα ότι κάτι που δε βλέπεις οπωσδήποτε υπάρχει. Υπονόησα ότι μπορεί και να υπάρχει.
Ε, πες μου λοιπόν τότε, τι ΕΣΥ πιστεύεις: Υπάρχει "θεός"?
Εξάλλου και οι τυφλοί δε μας βλέπουν, τι πάει να πει ότι δεν υπάρχουμε;
Σου απάντησε ο 1personanongrata σε αυτή σου την πρόταση.
Πάμε παρακάτω.