Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

Επισκέπτης
Δημητράκη μιας και το έφερες στην κουβέντα.... Μήπως πήρες μάτι τι έγινε εχθές στο Αγιον Ορος;;;;; Κάτι για καταπατητές μοναχούς πήρε το αυτί μου.......Α ρε αυτό το άβατο... Βεβαίως η κυβέρνηση αυτή έχει μεγάλη πρεμούρα να καταλύσει το άβατο των Ανωτάτων Σχολών....Γιατί άραγε;
Δεν ξέρω φίλε μου...
Δέν άκουσα ούτε διάβασα κάτι σχετικό.
Γενικά πάντως ... όσο η Ι.Μ Εσφιγμένου θα βρίσκεται υπο κατάληψη απο ζηλωτές , τάχα Γ.Ο.Χ  Χριστιανούς , τέτοιου είδους επεισόδια θα είναι συχνά . Δυστυχώς !
 

Επισκέπτης
Κατά δεύτερον, το έθιμον του παπαροπιασίματος δεν έχει εφαρμογή στους καλόγερους. Μόνο στους παπάδες.
Μπράβο Σταύρο ... !
Μπορείς και ξεχωρίζεις τους μοναχούς (που δεν είναι κληρικοί) απο τους ιερομόναχους (που είναι κληρικοί) ... :huh:
Εγώ πάντως αν τους δώ εκτός ναού , δεν μπορώ να τους ξεχωρίσω !
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Δημήτριε...
Με αφορμή το άρθρο που θα παραθέσω παρακάτω και μετά τις διαφωνίες μας περί των Γραφών και του χριστιανισμού παραθέτω εν τάχει τις απόψεις μου σε ολίγες προτάσεις

1. Τα ράσα δεν κάνουν τον παπά.
Αλλοι ξοδεύουν μια περιουσία για αραχνύφαντα ράσα, και άλλοι ξοδεύουν τη ζωή τους βοηθώντας αλλήλους.
2. Ολοι οι παπάδες δεν είναι ίδιοι (ευτυχώς)
3. Οι καλοί άνθρωποι δεν έχουν θρησκεία. Καλός άνθρωπος μπορεί να είναι χριστιανός μουσουλμάνος βουδιστής και ότι μπορείς να φανταστείς.
4. Η Εκκλησία έχει το σημερινό κατάντημα με αποκλειστική της ευθύνη.
5. Ο χριστιανισμός είναι κορυφαία στάση ζωής που όμως δύσκολα μπορεί να ακολουθηθεί και οι περισσότεροι που τον επικαλούνται προσπαθούν να κρύψουν υποκριτικά τις ατασθαλίες τους.
6. Δυστυχώς την εξουσία της Χριστιανικής Εκκλησίας (όπως και όλες τις εξουσίες) δεν την διαχειρίζονται πραγματικοί χριστιανοί, αλλά οπορτουνίστες, φιλόδοξοι, φιλάργυροι, ξιπασμένοι, παραδόπιστοι και εξουσιομανείς ηλικιωμένοι. Οσοι ασχολούνται με τον πραγματικό χριστιανισμό δεν ασχολούνται με την εξουσία.
7. Το παράδοξο των Ιερατείων είναι ότι ενώ επί της ουσίας ο χριστιανισμός απεχθάνεται παντός είδους εξουσία, αυτοί στο όνομά του έχουν μετατρέψει την εκκλησία σε κρατικό σύστημα εγκόσμιας διακυβέρνησης.
8. Μπορεί να βρίζω τους ρασοφόρους και να βγάζω καλόγηρους στα οπίσθια όταν τους βλέπω αλλά οφείλω να παρουσιάζω και τις δύο όψεις του ιδιου νομίσματος γι αυτό και θεωρώ χρέος μου την παράθεση των συγκεκριμένων άρθρων.

"ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ". Απ όπου και να το διαβάσεις Δημήτριε σημαίνει το ίδιο πράγμα.... Απλά οι σημερινοί "συνεπείς" χριστιανοί δεν το διαβάζουν ούτε από τη μια ούτε από την άλλη.

Ο «άγιος» των φυλακισμένων

Έχει χαρίσει την ελευθερία σε πάνω από 10.000 κρατουμένους
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Μάνος Χαραλαμπάκης
Κοντά στους φυλακισμένους. Επί 30 χρόνια ο π. Γερβάσιος Ραπτόπουλος επισκέπτεται τις φυλακές. Και με χρήματα που προσφέρουν πιστοί αλλά και ο ίδιος έχει καταφέρει να αποφυλακιστούν 10.350
κρατούμενοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν τις ποινές τους

Σε 10.350 φυλακισμένους έχει χαρίσει την ελευθερία ο «προστάτης άγιος» των κρατουμένων, ο 77χρονος ιερέας Γερβάσιος Ραπτόπουλος από τη Θεσσαλονίκη. Είναι δηλαδή σαν να έχει αδειάσει 5 φυλακές Κορυδαλλού!
Επί 30 χρόνια οργώνει τις φυλακές της Ελλάδας και του εξωτερικού. Προσφέρει ρούχα και τρόφιμα. Και το σημαντικότερο: πληρώνει τις μικρές, εξαγοράσιμες ποινές άπορων φυλακισμένων, με χρήματα που συγκεντρώνει γι΄ αυτόν τον σκοπό.
Από το 1978 η αδελφότητα που έχει ιδρύσει, η «Οσία Ξένη- Διακονία Αποφυλακίσεως Απόρων Κρατουμένων και Φυγοποίνων», έχει πληρώσει 2.500.000 ευρώ στο δημόσιο ταμείο προκειμένου να αποφυλακιστούν Έλληνες και ξένοι που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα να εξαγοράσουν τις ποινές τους. Προχθές, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, αποφάσισε να του προσφέρει 30.000 ευρώ για να συνεχίσει το έργο του. Σήμερα, υπολογίζονται σε 1.000 οι κρατούμενοι που εκτίουν ποινές οι οποίες έχουν μετατραπεί σε χρηματικές αλλά δεν έχουν χρήματα να τις πληρώσουν.

«Η απραξία με κουράζει»
Παρά τα 77 του χρόνια, ο «άγιος» των απόρων κρατουμένων συνεχίζει να ταξιδεύει εντός και εκτός Ελλάδος και να επισκέπτεται φυλακισμένους. «Θέλω να συνεχίσω. Η απραξία με κουράζει», λέει στα «ΝΕΑ». Τα Χριστούγεννα επισκέφτηκε τις φυλακές της Άμφισσας και του Μαλανδρίνου. «Σε λίγες ημέρες ετοιμαζόμαστε να πάμε στις φυλακές της Μόσχας. Είναι σημαντικό για τους φυλακισμένους να πάει ένας άγνωστος για να τους δώσει ρούχα, φαγητό, είδη προσωπικής υγιεινής. Τους προσφέρει μεγάλη χαρά», λέει. «Ο βαθύτερος στόχος μας είναι να αγγίξουμε την ψυχή του κρατουμένου έτσι ώστε να μετανοήσει. Άλλωστε, όπως έχει πει ένας φιλόσοφος, ο μεγαλύτερος εγκληματίας μπορεί να κρύβει μία σπίθα ανθρωπιάς. Και εμείς με την αγάπη θέλουμε να την ανάψουμε».
Από τις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού έχει αποφυλακίσει 1.609 κρατουμένους. Χίλιους από τις φυλακές Ιωαννίνων, 886 από τις φυλακές Θεσσαλονίκης, 417 από τις φυλακές Ναυπλίου, ενώ δεκάδες κρατούμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι από αστυνομικά τμήματα και τμήματα ασφαλείας. Και συνεχίζει... «Τα φαξ έρχονται το ένα μετά το άλλο από τις φυλακές. Έπειτα από 30 χρόνια δράσης, οι άνθρωποι των υπηρεσιών των φυλακών μάς γνωρίζουν και μας ενημερώνουν αμέσως». «Τον Απρίλιο του 1999 πήγαμε στις φυλακές της Μαδαγασκάρης. Δεν υπήρχε Έλληνας. Προσφέραμε στους φυλακισμένους ελληνικά φαγητά», θυμάται. Έχει επισκεφτεί φυλακισμένους στην Κύπρο, την Αλβανία, το Ισραήλ, την Αίγυπτο. Στις φυλακές Ελ Κανάτερ της Αιγύπτου πήγε τρεις φορείς για να δει από κοντά και να κοινωνήσει τους Έλληνες ισοβίτες από το μότορσιπ «Θανάσης». Ο ένας απ΄ αυτούς, ο Κωνσταντίνος Καστανιάς, που γύρισε στην Ελλάδα το 2004 έπειτα από 15 χρόνια φυλάκισης, είπε πρόσφατα σε εκδήλωση αφιερωμένη στον πατέρα Γερβάσιο: «Μόλις ένα γράμμα που έγραψα στον γέροντα, έφτασε για να αλλάξει η ζωή η δική μου και της οικογένειάς μου. Αμέσως οργάνωσαν εξόρμηση στη φυλακή με δέματα για όλους τους φυλακισμένους».


Υ.Γ. Προχθές, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αναγνωρίζοντας την προσφορά του, αποφάσισε να του προσφέρει 30.000 ευρώ για να συνεχίσει το έργο του.
Υποκρισία; Η κοροιδία; Η μόνο 30.000 αξίζει η προσπαθεια αυτού του χριστιανού;
Τα άλλα 29 εκατομμύρια εννιακοσιες εβδομήντα χιλιάδες ευρώ που θα πάνε Δημήτριε; Μήπως στην αποτυχημένη μεταμόσχευση του επόμενου Αρχιεπισκόπου;

Υπεγράφη σύμβαση με την Πολιτεία
Τριάντα εκατ. ευρώ θα πάρει η Εκκλησία για κοινωνικό έργο

Συνολικούς πόρους ύψους περίπου 30 εκατ. ευρώ διαθέτει το υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στο πρόγραμμα της Εκκλησίας για κοινωνικό έργο τα επόμενα έξι χρόνια.
Η σχετική προγραμματική σύμβαση υπεγράφη την Τρίτη από τον υπουργό Οικονομίας Γιώργο Αλογοσκούφη και τον αρχιεπίσκοπο Αθηνών Χριστόδουλο.
Το έργο φέρει τον τίτλο «Πρόγραμμα της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και των Ιερών Μητροπόλεων της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκτέλεση έργων συμβολής στην εθνική, κοινωνική, οικονομική και πολιτιστική πρόοδο του τόπου για την Προγραμματική Περίοδο 2007 - 2013».
Σε ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας διευκρινίζεται ότι η συνολική δαπάνη για την υλοποίηση των έργων, εφόσον πληρούν τις προϋποθέσεις, ανέρχεται ενδεικτικά σε 30.571.917,18 ευρώ. Τα ποσά αυτά προέρχονται από πόρους των Επιχειρησιακών και Περιφερειακών Προγραμμάτων της Προγραμματικής Περιόδου 2007 - 2013.
 

Επισκέπτης
Τελικά 1personanongrata , δεν είσαι και τόσο non grata !  ;)
 

sds

Μέλος
Εγγρ.
27 Φεβ 2006
Μηνύματα
55
Like
0
Πόντοι
0
μολις μπηκα και το ειδα το θεμα..
πολυ χαιρομαι που ειμαστε κοντα 35%

αυτο και μονο τα λεει ολα..

VAMOS ΑΡΕΙΑΝΑΡΑ!!!

 

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Μηνύματα
670
Like
2
Πόντοι
6
ναιιιιιιιιιιιιι!!! αθεοι του ΜΠΟΥΡΔΕΛΑ.ΚΟΜ ενωμενοι για ΠΑΝΤΑ!!!!

(μαλλον πρεπει να αρχισουμε μια σταυροφορια για να πεισουμε και τους υπολοιπους)

προτεινω να βαλουμε μασκοτ την αντριαννα σατζε!!!!!
 

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.781
Κριτικές
17
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Συναγωνιστή,
Θα ήθελα να μου εξηγήσεις γιατί το συμπέρασμα μου είναι λανθασμένο.
Μην ξεχνάς επίσης ότι πουθενά δεν ανέφερα ότι ο Απολλώνιος ο Τυανεύς είναι θεός ή έχει θεϊκή υπόσταση (ούτε για τον Ιησού ανέφερα κάτι παρόμοιο).

Και άλλη μια ερώτηση. Αν δεχτούμε ότι ο Ιησούς ήταν υπαρκτό πρόσωπο, τι είναι αυτό που αποδεικνύει ότι ήταν θεός ή ότι είχε θεϊκή υπόσταση;

Συνπιτσιλιστή,
όταν αναφέρεις ότι κάποιος με βάση ενδείξεις ή αποδείξεις, όπως λες, έχει κάνει θαύματα προφανώς δεν είναι κοινός θνητός σωστά; Άρα ο Ιησούς και αυτός ο Απολλώνιος τέλος πάντων αν βασιστούμε σ'αυτά που γράφτηκαν γι'αυτούς είχαν θεϊκή υπόσταση. Με τη διαφορά βέβαια ότι ο Ιησούς αναστήθηκε κιόλας (ή φέρεται να αναστήθηκε για να μη σας το χαλάσω). Με τη διαφορά επίσης ότι ο Ιησούς ήταν τόσο ξεχωριστός που για πάρτη του δημιουργήθηκε θρησκεία, εκκλησίες κλπ. Μέχρι και τα έτη που ζούμε μετριούνται με βάση τη γέννησή του. Κι όλοι μας έχουμε βαφτιστεί στο όνομά του. Σαχλαμάρα λέτε ε;

To be continued... (πάω για :sleeping:)
 

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
993
Κριτικές
12
Like
1.620
Πόντοι
5.965
Συνάδελφε,
Καταρχάς, συγνώμη για την καθυστερημένη απάντηση μου και σε ευχαριστώ που απάντησες στο ερώτημα μου. Δυστυχώς, εξαιτίας κάποιων προβλημάτων είχα καιρό να μπω στο site.

Από όσα γνωρίζω πολλά από τα θαύματα που έκαναν εξηγούνται επιστημονικά. Άρα το τι είναι θαύμα και τι όχι είναι αμφίβολο. Απλά τα αποκαλούμε θαύματα για να συνεννοούμαστε. Επειδή όμως, ακόμα και με τα επιστημονικά δεδομένα, η πραγματοποίηση αυτών των θαυμάτων δεν είναι απλή και εύκολη υπόθεση, θεωρώ πως ήταν κάτι παραπάνω από απλοί άνθρωποι. Το αν ήταν θεοί ή αν υπάρχουν και άλλα στάδια – επίπεδα μεταξύ θεού και ανθρώπου είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση.

Περί ανάστασης, να υπενθυμίσω πως και ο Απολλώνιος ο Τυανεύς φέρεται να αναστήθηκε. Και σε αυτό, οι ενδείξεις ή αποδείξεις είναι ισάξιες με αυτές για τον Ιησού. Μάλιστα, υπάρχουν μαρτυρίες ότι κάποιοι τον «ξαναείδαν» πολύ μετά το θάνατο του.

Περί θρησκείας, να υπενθυμίσω πως και ο Απολλώνιος ο Τυανεύς λατρεύτηκε ως θεός. Απλά, ποτέ η λατρεία δεν εξελίχθηκε ως θρησκεία και δεν δημιουργήθηκε εκκλησιά. Ο λόγος είναι ότι πολεμήθηκε σφόδρα από το χριστιανικό κατεστημένο που εντόπισε νωρίς την «απειλή».
Επίσης, και ο Βούδας και πολλοί άλλοι ήταν τόσο ξεχωριστοί που για πάρτι τους δημιουργήθηκε θρησκεία κλπ. Αυτοί ήταν ή όχι θεοί;

Τα έτη που ζούμε μετριούνται με βάση τη γέννηση του Ιησού απλά γιατί επικράτησε ο χριστιανισμός στο δυτικό πολιτισμό που ελέγχει τον κόσμο. Οι κινέζοι και οι μουσουλμάνοι έχουν διαφορετική μέτρηση των ετών και χρησιμοποιούν τη δική μας μόνο για να συνεννοούμαστε.

Περί βάφτισης, νομίζω ότι ελάχιστοι άνθρωποι το έκαναν με τη θέληση τους και γνωρίζοντας περί τίνος πρόκειται. Οι λόγοι που στην πορεία δεν απαρνιούνται ανοιχτά τον χριστιανισμό είναι κοινωνικοί.
 

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
993
Κριτικές
12
Like
1.620
Πόντοι
5.965

Αν δεχτούμε ότι ο Ιησούς ήταν υπαρκτό πρόσωπο, τι είναι αυτό που αποδεικνύει ότι ήταν θεός ή ότι είχε θεϊκή υπόσταση;

Το αν ήταν θεοί ή αν υπάρχουν και άλλα στάδια – επίπεδα μεταξύ θεού και ανθρώπου είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση.

Αυτή πάντως η συζήτηση νομίζω πως είναι ουσιώδης και θα είχε ενδιαφέρον να την κάνουμε.
 

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.781
Κριτικές
17
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Φίλε άγνωστε χ εσύ τι δηλώνεις; Και κάνε και επεξήγηση αν θες. Έχει σημασία προφανώς που σε ρωτάω...
 

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
1.467
Like
5
Πόντοι
16
Το αν ήταν θεοί ή αν υπάρχουν και άλλα στάδια – επίπεδα μεταξύ θεού και ανθρώπου είναι μια άλλη μεγάλη συζήτηση.
Δεν υπαρχουν ενδιαμεσα σταδια. Εγω κατευθειαν εγινα θεος  :tooth:
 

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
993
Κριτικές
12
Like
1.620
Πόντοι
5.965
Φίλε άγνωστε χ εσύ τι δηλώνεις; Και κάνε και επεξήγηση αν θες. Έχει σημασία προφανώς που σε ρωτάω...

Φίλε βυζολάγνε,

Φαντάζομαι ότι ρωτάς αν ανήκω σε κάποια θρησκεία.
Η απάντηση είναι πως δεν ανήκω σε κάποια θρησκεία.

Για τον αν είμαι άθεος ή όχι, δηλώνω πως δεν είμαι άθεος.
Παραθέτω και ένα παλαιότερο πόστ μου.


Εχω καταλήξει (μέχρι στιγμής) στο ότι υπάρχει «κάτι» βάσει του οποίου λειτουργούν όλα. Όσο κι αν προσπαθώ, δεν μπορώ να αποδείξω στον εαυτό μου πως όλα γύρω μου λειτουργούν τυχαία. Υπάρχει μια περίεργη «τάξη», ένα «σύστημα» θα έλεγα βάσει του οποίου λειτουργούν όλα.
Όταν ανακαλύψω τι είναι αυτό που κανονίζει αυτά που συμβαίνουν γύρω μας, τότε μάλλον θα έχω γίνει σοφός και θα έχω ανακαλύψει την Αλήθεια.
 

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
993
Κριτικές
12
Like
1.620
Πόντοι
5.965

Φίλε άγνωστε χ εσύ τι δηλώνεις; Και κάνε και επεξήγηση αν θες. Έχει σημασία προφανώς που σε ρωτάω...

Αν ρωτάς για το αν δηλώνω άνθρωπος ή θεός, η απάντηση είναι προφανής.
Φυσικά και δηλώνω άνθρωπος.

Ελπίζω οι απαντήσεις μου να είναι εντός θέματος.
Αν δεν έχω καταλάβει σωστά την ερώτηση σου ή αν χρειάζεσαι παραπάνω διευκρινίσεις θα ήθελα να μου το πεις.
 

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.781
Κριτικές
17
Like
5.746
Πόντοι
5.035
Φίλε βυζολάγνε,

Φαντάζομαι ότι ρωτάς αν ανήκω σε κάποια θρησκεία.
Η απάντηση είναι πως δεν ανήκω σε κάποια θρησκεία.

Για τον αν είμαι άθεος ή όχι, δηλώνω πως δεν είμαι άθεος.
Παραθέτω και ένα παλαιότερο πόστ μου.

Άθεος δεν είσαι. ΟΚ. Αλλά απ'ότι κατάλαβα ούτε Χριστιανός είσαι. Ή αμφιταλαντεύεσαι μεταξύ Ιησού Χριστού και Απολλώνιου πώς λέγεται;
Υποθέτω όμως πως έχεις βαφτιστεί Χριστιανός και εφόσον κατάλαβες το "λάθος" δε θα πρέπει να ξε-βαφτιστείς; Το ίδιο βέβαια θα'πρεπε να κάνουν όλοι οι μη Χριστιανοί αφού τους χαλάει τόσο...
Τώρα να σας πω να μη μετράτε τη χρονολογία σε π.Χ και μ.Χ. είναι κομματάκι δύσκολο. Το πρώτο όμως νομίζω πως είναι εφικτό. Κάντε τις απαιτούμενες διαδικασίες και καταργήστε το Χριστιανικό σας όνομα.
Σωστά δε λέω; Στην πράξη φαίνεται τι είναι ο καθένας. Στα λόγια και γω είμαι ο Σούπερμαν... 
 

KARALIAKOURAS

Μέλος
Εγγρ.
15 Δεκ 2006
Μηνύματα
693
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
6
Ολα αυτα τα θεματα,οπως και πολλα αλλα τα εχει αναλυσει ο μεγας Chrysargos,που πια δεν βλεπω τριγυρω.Εχει γινει ψιλοβαρετο το bourdela.com... :jerking:
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Μια γελοιογραφία που λέει πολλά!....
 

Συνημμένα

  • Totem.gif
    Totem.gif
    21,8 KB · Εμφανίσεις: 30

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom