Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

Επισκέπτης
Αγαπητέ Δημήτριε,
Καίτοι ο λόγος σου είναι μεστός και συγκαταβατικός, χρησιμοποιείς μερικές λέξεις που κατακρημνίζουν κάθε γέφυρα επικοινωνίας μεταξύ μας. Οποτεδήποτε ακούω σύνθετο της λέξεως "δόγμα" βγάζω καλόγερους στα οπίσθιά μου. 
Οσο για την Καινή και την Παλαιά Διαθήκη, η μεγάλη συνεισφορά του Ιησού και κατ επέκταση του Χριστιανισμού είναι η αποκαθήλωση του εκδικητικού, αιμοσταγή, αιμοδιψή Θεού των Εβραίων και την μετατροπή του στον ήπιο, συγχωρητικό, συγκαταβατικό και ειρηνικό Θεό του Χριστιανισμού. Τώρα μόνο εσύ μπορείς να εξηγήσεις πώς ο Ιησούς της Καινής Διαθήκης  που εστάλη για να μας γλιτώσει από τα αμαρτήματά μας θυσιάζοντας εαυτόν κρύπτεται στις περίπου 2 εκατομμύρια εκτελέσεις απίστων από το Θεό της Παλαιάς Διαθήκης.

Φίλε μου ,

Σε καμία περίπτωση δεν θα ήθελα με τη χρήση ορισμένων θρησκευτικών εννοιών (όπως ο όρος Δόγμα)  να θέσω σε κίνδυνο την υγεία σου. Γι αυτό και σπεύδω να αντικαταστήσω τη συγκεκριμένη λέξη με τον όρο «διδασκαλία».
Σύμφωνα λοιπόν με την Ορθόδοξη διδασκαλία :" Η Καινή Διαθήκη εις την Παλαιάν κρύπτεται και η Παλαιά Διαθήκη εις την Καινήν φανερούται ".

Είναι έννοιες … δύσκολα κατανοητές από όσους δεν γνωρίζουν σφαιρικά τα πιστεύματα της Εκκλησίας και γι αυτό και απέφυγα σε προηγούμενο πόστ μου να ερμηνεύσω την εν λόγω ρήση του Ιερού Αυγουστίνου.
Επειδή όμως μου το ζητάς , θα προσπαθήσω να σου εξηγήσω το γιατί δεν υπάρχει «κακός Θεός της Παλαιάς» και «καλός Θεός της Καινής» Διαθήκης … αλλά ο ΕΝΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ Θεός και των 2 Διαθηκών.

Δεν είσαι ο πρώτος φίλε μου που διατυπώνει μία τέτοια άποψη. Πρώτοι τη διατύπωσαν οι Γνωστικοί φιλόσοφοι. Η διδασκαλία λοιπόν του Γνωστικισμού αποτελείται από ένα κράμα μυθολογίας, και εθνικής θεολογίας των ελληνιστικών χρόνων που παρουσιάζει τον Δημιουργό Θεο σαν έναν κατώτερο Θεο, τον οποίο ταύτιζαν κιόλας με το Θεο της Παλαιάς Διαθήκης και που ονόμαζαν κακό Θεο. Ο καλός Θεός, ήταν αυτός της Καινής Διαθήκης.

Ο Μαρκίων (ένας από τούς πιο γνωστούς και σημαντικούς υποστηρικτές του Γνωστικισμού) ασπάστηκε τη θεωρία  περί υπάρξεως δύο αντίθετων θεών καλού και κακού, δημιούργησε δικό του "ευαγγέλιο" (πρόκειται για τον περίφημο κανόνα της Καινής Διαθήκης του Μαρκίωνα ) απορρίπτοντας εντελώς την Παλαιά Διαθήκη και επιλέγοντας κάποια από τα βιβλία της Καινής, προσθέτοντας δε πολλές δικές του  θεωρίες.
Άλλοι που πολέμησαν και απέρριψαν την Π.Δ. ήταν οι Μανιχαίοι . Ο Μανιχαισμός απέρριπτε την Π.Δ. κυρίως εξ αιτίας του αντιεβραϊκού του πνεύματος, αλλά και επειδή πίστευε ότι ο θεός της Π.Δ. είναι "κακός θεός" και "κακός Δημιουργός" και είναι η αιτία και αρχή του κακού στη γη και στούς ανθρώπους.
Και οι μεν και οι δε βέβαια καταδικάστηκαν από την Ορθόδοξη Εκκλησία ως αιρετικοί.

Στα νεωτέρα χρόνια εχθροί της Π.Δ. υπήρξαν οι άθεοι διαφωτιστές, με αρχηγό τον Βολταίρο, καθώς και διάφοροι Προτεστάντες Γερμανοί θεολόγοι.

Τέλος, λίγο  μετά την άνοδο του Χίτλερ στην εξουσία … ξεκίνησε ένας πόλεμος εναντίον της Π.Δ. …(Γνωστός για τον Αντιεβραϊσμό του ο Αδόλφος)

Αφού σου ανέφερα φίλε μου το ποιοί σε πρόλαβαν χρονικά (στη διατύπωση της ίδιας με εσένα θεωρίας), ήρθε η ώρα να σου παραθέσω και ορισμένα χωρία της Καινής Διαθήκης, από τα οποία εμφαίνεται η σύνδεση της Παλαιάς με την Καινή Διαθήκη :

1. "Μη νομίσητε ότι ήλθον καταλύσαι τον νόμον και τούς προφήτας• ουκ ήλθον καταλύσαι, αλλά πληρώσαι." (Ματθ. ε, 17)

2. "Ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ου μοιχεύσεις• Εγώ δε λέγω υμίν ότι πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού" (Ματθ. ε’, 27-28).

3. "Πλανάσθε μη ειδότες τας Γραφάς..." (Ματθ. κβ’, 29).

4. "Ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ου φονεύσεις• ος δ’ αν φονεύση, ένοχος έσται τη κρίσει. Εγώ δε λέγω υμίν ότι πας ο οργιζόμενος τω αδελφώ αυτού εική ένοχος έσται τη κρίσει•" (Ματθ. ε’, 21-22).

5."Ηκούσατε ότι ερρέθη τοις αρχαίοις, ου μοιχεύσεις• Εγώ δε λέγω υμίν ότι πας ο βλέπων γυναίκα προς το επιθυμήσαι αυτήν ήδη εμοίχευσεν αυτήν εν τη καρδία αυτού" (Ματθ. ε’, 27-28).

6."Ηκούσατε ότι ερρέθη, οφθαλμόν αντί οφθαλμού και οδόντα αντί οδόντος. Εγώ δε λέγω υμίν μη αντιστήναι τω πονηρώ• αλλ’ όστις σε ραπίσει επί την δεξιάν σιαγόνα, στρέψον αυτώ και την άλλην•" (Ματθ. ε’, 38-39).

7."Ηκούσατε ότι ερρέθη, αγαπήσεις τον πλησίον σου και μισήσεις τον εχθρόν σου. Εγώ δε λέγω υμίν, αγαπάτε τούς εχθρούς υμών, ευλογείτε τούς καταρωμένους υμάς, καλώς ποιείτε τούς μισούσιν υμάς και προσεύχεσθε υπέρ των επηρεαζόντων υμάς και διωκόντων υμάς" (Ματθ. ε’, 43-44).

8. "Και συν αυτώ σταυρούσι δύο ληστάς, ένα εκ δεξιών και ένα εξ ευωνύμων αυτού. και επληρώθη η γραφή η λέγουσα• (δια του Προφήτου Ησαΐα νγ’,12) και μετά ανόμων ελογίσθη" (Μαρκ. ιε, 28)

Φίλε μου. Τα χωρία που σου παρέθεσα είναι ελάχιστα από τα πολλά που μαρτυρούν τη σύνδεση Παλαιάς και Καινής Διαθήκης. Δεν έχω το χρόνο δυστυχώς να στα αναλύσω ένα ένα. Αν θές ,συμβουλέψου κάποιον θεολόγο…

Ως προς τα εγκλήματα που αναφέρεις, έχω να σε πληροφορήσω πως η Παλαιά Διαθήκη , εκτός από Υψίστου σημασίας Θεολογικό έργο, αποτελεί παράλληλα και την ιστορία του Εβραικού λαού. Γι αυτό και αναφέρονται μέσα σε αυτήν και πολλά περιττά πράγματα (όπως φόνοι κτλ). Για παράδειγμα, τα βιβλία την Βασιλειών … είναι μόνο Ιστορία. Καμία Θεολογική αξία… Είναι όμως συνδετικός κρίκος για την Καινή … που ακολουθεί , γι αυτό και δεν μπορούν να παραληφθούν .

Το ξέρω … δεν είναι χώρος για τέτοιου είδους διαλέξεις εδώ … αλλά ίσως κάποιοι εδώ μέσα να ενδιαφέρονται να μάθουν κάτι παραπάνω … ή και να θέλουν να αποφύγουν την αίρεση …

Κλείνω με την εξής φράση (για όσους λένε πίστευε και μη ερεύνα…):

"Πλανάσθε μή ειδότες τας Γραφάς, μηδέ τας δυνάμεις αυτών …
Ερευνάτε τας Γραφάς, ότι αυταί εισίν αι μαρτυρούσαι περί εμού." ...


Σε ευχαριστώ που με άκουσες,


Δημήτρης



Υ.Γ : Ζητώ συγνώμη Σταύρο , αλλά αυτή τη φορά δεν απευθύνομαι σε εσένα για να θυμώσεις ...
 

Επισκέπτης
Αχαχά!

Τη γνωρίζω αυτή την επιστολή του Μακαριωτάτου, η οποία ΔΕΝ έχει δημοσιοποιηθεί στον τύπο πάντως (εξ όσων γνωρίζω).
Μια που τμήμα της όμως δημοσιοποιείται εδώ, δικαιούμαι δια να απαντήσω:
Προσέξτε παίδες (και συ Δημήτριε), τι λέει ο τύπος εδώ απο πάνω:
"Η Εκκλησία έχει κάποιο λόγο, και ας μη τον γνωρίζετε"!
Με άλλα λόγια (και επειδή αυτός ο ίδιος είναι η Εκκλησία): "Θα κάνουμε ότι γουστάρουμε, και δε χρειάζεται να σας δίνουμε λογαριασμό"!
Αυτό είναι κατάντια, Δημήτριε, και απορώ πως το θεωρείς επιχείρημα (προφανώς καλό), και το προβάλεις! Κατάντια, για το τι έχουν αξίωση οι τύποι αυτοί να "αποδέχεται" το ποίμνιό τους!....
Η λέξη κλειδί φίλε μου είναι το "οσακις"...
Όσες φορές δηλαδή η Εκκλησία φέρεται με επιείκεια ... γιατί κανονικά δεν πρέπει να φέρεται ...
 

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Μηνύματα
670
Like
2
Πόντοι
6
OMG OMG OMG παλι αρχισαμε να κανουμε τις κυρουλεεεεςςς... ελεος ρε παιδια αμα ειναι να φερουμε και τον giorgospapa να μας κανει ευχελαιο! (δεν τολμω να σκεφτω με τι υγρο θα μας ευλογησει!!!)

οπως λεει και ο Καρτμαν let's praise the looord-a OMG OMG!!!!

απο μπουρδελα.κομ το καναμε εκκλησια.κομ

εμεις οι καημενοι οι αθεοι? τα δικαιωματα μας? που ειναι εε? εεεε???

(κανω κακο μεταμεσονυχτιο χιουμορ με δοσεις αληθειας ατμ)
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Η λέξη κλειδί φίλε μου είναι το "οσακις"...
Όσες φορές δηλαδή η Εκκλησία φέρεται με επιείκεια ... γιατί κανονικά δεν πρέπει να φέρεται ...[/size]

Δε θύμωσα, Δημήτριε, με το post σου προς nongrata. Τα κείμενα υπάρχουν, αν σου αρέσει να τα βάζεις εδώ, δεν είμει εγώ αυτός που θα σε σταματήσει. Ίσως και να τον πείσεις κι όλας.

Για τό "οσάκις", τι θες να πεις δηλαδή? Αναιρεί κάτι από όσα είπα?

Να τα ξαναπώ με το οσάκις:
[size=11pt]"Θα κάνουμε ότι γουστάρουμε, οσάκις γουστάρουμε, και δε χρειάζεται να σας δίνουμε λογαριασμό!"[/size]
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
...ελεος ρε παιδια αμα ειναι να φερουμε και τον giorgospapa να μας κανει ευχελαιο! (δεν τολμω να σκεφτω με τι υγρο θα μας ευλογησει!!!)

τολμάς και φτιαχνεσαι !!!! ....νίτσα !!!! :grin: :grin:
 

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Μηνύματα
670
Like
2
Πόντοι
6
χαχαχχαχαχα μονο με τους μοντς (και τι μοντς) με ελκυει η φορουμ-εξουσια

OMG! hahahahah
 

boidopoutsa

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
1.467
Like
5
Πόντοι
16
χαχαχχαχαχα μονο με τους μοντς (και τι μοντς) με ελκυει η φορουμ-εξουσια
Περιεργο γιατι συνηθως τις γυναιεκς δεν τις ελκυει η εξουσια αλλα τα απλα και ταπεινα πραγματα που θα ελεγε και ο Φλες  ;)
 

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Μηνύματα
670
Like
2
Πόντοι
6
τις πραγματικες γυναικες ομως?

χαχαχαχχαχχαχα
 

Annoush

Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουλ 2007
Μηνύματα
670
Like
2
Πόντοι
6
η ουσια στην συνουσια πανω απ'ολα η εξουσια (ομγ, σαν την φανη παλλη πετραλια κι εμεις!!!!)

ΛΟΟΟΟΟΟΟΛΣ!!!
 

peloponisios

Μέλος
Εγγρ.
1 Σεπ 2005
Μηνύματα
1.630
Like
3
Πόντοι
16
Ο Ιαλνταμπαώθ, ο ΙΑΧΒΕ της Π.Δ. ενάντι στον Σωτήρα Χριστό, Υιο του Πατέρα, εκ του Πληρώματος(ή Μονάδας), γεννημένο κατά την σύγκλιση Κρόνου - Δία (Πατέρα - Υιού) στον αστερισμό του ΙΧΘΥΟΣ(Ιησούς Χριστός Θεού Υιός Σωτήρ - τι συμπτώσεις άραγε? ). Ο Αμπράξας μήπως? (Ή μήπως τελικά Αμπράξας είναι το όνομα του σκότους... )
Και τι γίνεται εάν έχουν δίκιο οι Γνωστικοί? Τι γίνεται αν όντως ενεργοποιηθεί ο θεϊκός σπινθήρας μέσά μας? Γιατί καθυστερεί η ΕΛευσις? Γιατί διακόπηκε το σήμα και αν διακόπηκε, είναι υπεύθυνος ο Ιαλνταμπαώθ ή οι πράκτορές του? Είναι πολλά τα ερωτήματα για να απορρίπτεται αβίαστα το ρεύμα.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Ο Ιαλνταμπαώθ, ο ΙΑΧΒΕ της Π.Δ. ενάντι στον Σωτήρα Χριστό, Υιο του Πατέρα, εκ του Πληρώματος(ή Μονάδας), γεννημένο κατά την σύγκλιση Κρόνου Δία στον αστερισμό του ΙΧΘΥΟΣ(τι συμπτώσεις άραγε? ). Ο Αμπράξας μήπως? (Ή μήπως τελικά Αμπράξας είναι το όνομα του σκότους... )
Και τι γίνεται εάν έχουν δίκιο οι Γνωστικοί? Τι γίνεται αν όντως ενεργοποιηθεί ο θεϊκός σπινθήρας μέσά μας? Γιατί καθυστερεί η ΕΛευσις? Γιατί διακόπηκε το σήμα και αν διακόπηκε, είναι υπεύθυνος ο Ιαλνταμπαώθ ή οι πράκτορές του? Είναι πολλά τα ερωτήματα για να απορρίπτεται αβίαστα το ρεύμα.
To ρεύμα φίλε μου δεν απορρίπτεται... Απλά θέλει χρόνο και μυαλό να καταλάβει κανείς ότι η Ορθόδοξη "Διδασκαλία" έχει πουντιάσει από το ρεύμα......
Δημήτριε..... Δε χρειάζομαι ούτε το Βολταίρο, ούτε τους γνωστικούς ούτε κανέναν άλλο για να καταλάβω στοιχειώδη θέματα απλής λογικής....... Επίσης σιχαινόμουν και σιχαίνομαι αυτούς που αποστηθίζουν κομμάτια λογοτεχνικών κείμενων, ή λόγια μεγάλων φιλοσόφων. Τα κείμενα και η ιστορία δεν υπάρχουν για να τα μαθαίνουμε παπαγαλιστί, αλλά για να τα αφομοιώνουμε...... Σου χαρίζω και την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη. Αντί να αφιέρωνες τόσο χρόνο να τις μαθαίνεις απ έξω θα σου έλεγα ως καλός χριστιανός να κάνεις καμμιά βόλτα στο Πέραμα, το Κερατσίνι, την Τούμπα, την Ομόνοια και όπου αλλού θέλεις να προσφέρεις καμμιά "χριστιανική" βοήθεια στο ποίμνιον. Αυτός που πεινάει, κρυώνει, και δεν έχει σπίτι ξέρεις πού τις γράφει τις Γραφές;
 

Επισκέπτης
Αντί να αφιέρωνες τόσο χρόνο να τις μαθαίνεις απ έξω θα σου έλεγα ως καλός χριστιανός να κάνεις καμμιά βόλτα στο Πέραμα, το Κερατσίνι, την Τούμπα, την Ομόνοια και όπου αλλού θέλεις να προσφέρεις καμμιά "χριστιανική" βοήθεια στο ποίμνιον. Αυτός που πεινάει, κρυώνει, και δεν έχει σπίτι ξέρεις πού τις γράφει τις Γραφές;
Δεν είμαι "ποιμένας" φίλε μου ... αλλά πρόβατο και μάλλιστα απολωλός !
Υπάρχουν ποιμένες γι αυτόν τον σκοπό ...

Επειδή όμως εγώ ενδεχομένως να είμαι καλός στην αποστήθηση όπως λές και όχι στην πράξη , ως ειδήμων στον τομέα μου κι εγώ ..., παραθέτω άλλο ενα μικρό χωρίο για τους πεινασμένους της Ομόνοιας και του Κερατσινίου ... : "Ουκ επ' άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος". (Ματθαίος δ΄ 4). 

Στο είπα απο την αρχή πως δεν έχει νόημα η όποια συζήτησή μας 1personanongrata . Είδες οτι είχα δίκιο ? Ποιό το αποτέλεσμα ? Ψυχρανθήκαμε χωρίς λόγο ...
Δέν πειράζει ! Να' σαι καλά !

Δημήτρης
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Δεν είμαι "ποιμένας" φίλε μου ... αλλά πρόβατο και μάλλιστα απολωλός !
Υπάρχουν ποιμένες γι αυτόν τον σκοπό ...

Επειδή όμως εγώ ενδεχομένως να είμαι καλός στην αποστήθηση όπως λές και όχι στην πράξη , ως ειδήμων στον τομέα μου κι εγώ ..., παραθέτω άλλο ενα μικρό χωρίο για τους πεινασμένους της Ομόνοιας και του Κερατσινίου ... : "Ουκ επ' άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος". (Ματθαίος δ΄ 4). 

Στο είπα απο την αρχή πως δεν έχει νόημα η όποια συζήτησή μας 1personanongrata . Είδες οτι είχα δίκιο ? Ποιό το αποτέλεσμα ? Ψυχρανθήκαμε χωρίς λόγο ...
Δέν πειράζει ! Να' σαι καλά !

Δημήτρης
Φίλε μου δεν ψυχραίνομαι μαζί σου. Εάν διαγεις βίον αντίστοιχον του Ιησού και ουχί του Χριστόδουλα εγώ σε συμπαθώ ακόμα και αν αποστηθίζεις την Αγία Γραφή.
Οσο για το "Ουκ επ' άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος". το ανασκευάζω στο εξής.......
"Ουκ άνευ άρτου ζήσεται άνθρωπος", εκτός και εάν αρχίσει να τρώει τις σελίδες της Βίβλου.... Δεν είμαι βέβαιος για πόσες μέρες θα επιβιώσει, αλλά μέχρι να τις φάει όλες θα έχει προλάβει να "αφομοιώσει" την βίβλο πριν τον φάει η πείνα......
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Ολα καλά φίλε μου. Ολα καλά......
Ο Δημήτριος πιστεύω ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Ακόμα και αν διαφωνούμε πλήρως.
 

Επισκέπτης
Οσο για το "Ουκ επ' άρτω μόνον ζήσεται άνθρωπος". το ανασκευάζω στο εξής.......
"Ουκ άνευ άρτου ζήσεται άνθρωπος", εκτός και εάν αρχίσει να τρώει τις σελίδες της Βίβλου.... Δεν είμαι βέβαιος για πόσες μέρες θα επιβιώσει, αλλά μέχρι να τις φάει όλες θα έχει προλάβει να "αφομοιώσει" την βίβλο πριν τον φάει η πείνα......
Μήπως όμως σημαίνει οτι τα υλικά αγαθά δεν αρκούν για να ζήσει ένας άνθρωπος ?
Μήπως τα πνευματικά αγαθά είναι εξίσου χρήσιμα για τη βιωτή μας με τα υλικά αγαθά?
Είναι μεγάλη συζήτηση και όπως προείπα δεν ωφελεί ...
Καλό σου απόγευμα !
 

Επισκέπτης
Ολα καλά φίλε μου. Ολα καλά......
Ο Δημήτριος πιστεύω ότι είναι ένας καλός άνθρωπος. Ακόμα και αν διαφωνούμε πλήρως.
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !
Να σου πώ κι εγώ κάτι ? Μήν αυτοχαρακτηρίζεσαι ως ανεπιθύμητος(personanongrata) ... Δεν είναι καλό !
Κι εγώ έχω νοιώσει πολλές φορες ανεπιθύμητος εδώ μέσα .Δεν χρειάζεται να το ζητοκραυγάσω κιόλας ...
Στο χέρι του καθενός μας είναι, με τον τρόπο μας ... να πάψουμε να είμαστε ανεπιθύμητοι ...
Στο λέω φιλικά !
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια !
Να σου πώ κι εγώ κάτι ? Μήν αυτοχαρακτηρίζεσαι ως ανεπιθύμητος(personanongrata) ... Δεν είναι καλό !
Κι εγώ έχω νοιώσει πολλές φορες ανεπιθύμητος εδώ μέσα .Δεν χρειάζεται να το ζητοκραυγάσω κιόλας ...
Στο χέρι του καθενός μας είναι, με τον τρόπο μας ... να πάψουμε να είμαστε ανεπιθύμητοι ...
Στο λέω φιλικά !

Δημήτριε, Εγώ θεωρώ εαυτόν ανεπιθύμητο και έχω από επιλογή τοποθετήσει τον εαυτό μου σε αυτήν την κατηγορία. Αποτελεί κοσμοθεωρία μου και ποτέ δεν ανήκω στην πλειοψηφία. Αυτό ακολουθεί και τις θρησκευτικές και τις πολιτικές και τις κοινωνικές και τις ηθικές πεποιθήσεις μου. Είναι επιλογή μου και δε με ενδιαφέρει να είμαι αποδεκτός ή επιθυμητός σε κανέναν. Από προσωπική μου διαπίστωση έχω γνωρίσει ανθρώπους κολλημένους με το Χριστιανισμό που όμως τους αγαπάω γιατί έχουν θυσιάσει πολλά για τους άλλους χωρίς καμμιά αμοιβή. Το απαύγασμα της Διδασκαλίας του Ιησού δεν μπορεί να με αφήνει αδιάφορο καθώς θεωρώ ότι είμαι με τη μεριά του καλού. Δεν αντέχω τον άλλον να πεινάει να δυστυχεί και να υποφέρει.
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
Μήπως όμως σημαίνει οτι τα υλικά αγαθά δεν αρκούν για να ζήσει ένας άνθρωπος ?
Μήπως τα πνευματικά αγαθά είναι εξίσου χρήσιμα για τη βιωτή μας με τα υλικά αγαθά?
Είναι μεγάλη συζήτηση και όπως προείπα δεν ωφελεί ...
Καλό σου απόγευμα !
Εγώ δεν έχω καταλάβει ακόμα που θεωρείς ότι εγώ διαφωνώ σ αυτό.... Σε όλα τα ποστς μου μιλάω για γνώση και παιδεία. Βεβαίως για όλα αυτά υπάρχει μια απαραίτητη προυπόθεση και αυτό λέγεται προτεραιότητες (οι βιολογικές).
Είναι σοφή η έκφραση "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία" Εχει τη σωστή σειρά και αποτελεί το ακρογωνιαίο λίθο της ιδεατής ανθρώπινης κοινωνικής ζωής. Το "Πατρίς, Θρησκεία, οικογένεια" απ την άλλη μου θυμίζει Κου κλουξ κλάν. Εάν δεν έχεις πατρίδα, εάν δεν έχεις θρησκεία και εάν δεν έχεις οικογένεια είσαι Una personanongrata. Ε λοιπόν φίλτατε εγώ ζητώ ψωμί παιδεία και ελευθερία ακόμα και εάν δεν έχω ΟΥΤΕ πατρίδα, ΟΥΤΕ θρησκεία, ΟΥΤΕ οικογένεια. Φιλικά πάντα.
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom