Φίλε μου Βάσο.... Καταρχάς χρόνια πολλά και ευτυχισμένος ο καινούργιος χρόνος με αγάπη όπως τη θέλεις και εύχομαι να συνεχίσουν να σου προσφέρουν φραπέδες με θρησκευτική ευλάβεια και σεβασμό
Δεδομένου ότι σου έχω αδυναμία όπως έχεις καταλάβει ακόμα και αν μας χωρίζει το χριστιανικό χάσμα
συμφωνώ σε όλα μαζί σου (όπως φαίνεται και εσύ το ίδιο από τα σχόλιά σου) με κάποιες υποσημειώσεις:
3.Η διδασκαλια του ιησου χριστου φιλτατε δεν μπορει να ταυτιστει με μια ανθρωπινη θεωρια η οποια μαλιστα υπηρξε χιλιαδες χρονια μετα....τεσπα ομως απο την στιγμη που δεν δεχεσαι την θεοτητα του καλο θα ηταν να πεις το αναποδο....η θεωρια του κομμουνισμου παει να ταυτιστει με την διδασκαλία Του,αν και ο κομμουνισμος είδες και είδατε οτι μονο εφαρμοσιμος δεν μπορει να ειναι οταν υπαρχουν ανθρωπινες υπερτατες φιλοδοξιες.....
Γι αυτό τα βάζω με σας τους "πιστούς" πάσης φύσεως. Κάθεστε και κολλάτε και τσακώνεστε για το ποιος μίλησε πρώτος για μια σωστή θεωρία και δεν ασχολείστε με την ουσιαστική εφαρμογή αυτής. Ο Ιησούς έβγαζε σπυριά στην καθομιλουμένη με τέτοιου είδους φαρισαισμούς και ο νούμερο ένα εχθρός του ήταν οι Αννες και οι Καιάφες εν γένει (να μη θυμίσω τώρα την ιδιότητά τους χρονιάρες μέρες όταν κάποιοι εκ των συνεχιστών τους είναι στο κρεβάτι του πόνου). Δυστυχώς μια τεράστια προσωπικότητα σαν του Ιησού δεν μπόρεσε να γλυτώσει απ την εξουσιομανία και την τυπολατρεία τους, και δυστυχώς ενώ αυτός απεχώρησε, αυτοί αναπαρήχθησαν εις διπλούν και τριπλούν ερις τους αιώνας των αιώνων αμήν...... Αντί λοιπόν να ομιλείς σαν να εκπροσωπείς το μοτίβο των ρασοφόρων θα ήταν προτιμότερο να ακολουθήσεις το παράδειγμα του Ιησού.... Πίστεψέ με έχεις πιο πολλά να κερδίσεις για τον Χριστιανισμό εάν δεν τσακώνεσαι για το ποιος είναι ο καλύτερος αλλάγια το τι πρέπει να κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι.
>αν και ο κομμουνισμος είδες και είδατε οτι μονο εφαρμοσιμος δεν μπορει να ειναι οταν υπαρχουν ανθρωπινες υπερτατες φιλοδοξιες.....
Δηλαδή για μισό λεπτό τώρα γιατί θέλω φραπέ επειγόντως...... Τι διαφορά έχει η αποτυχημένη εφαρμογή του κομμουνισμού από το Κόμμα, με την εφαρμογή του χριστιανισμού από την Εκκλησία.... Εχουν δημιουργηθεί ένα σωρό εκκλησίες (ορθόδοξη, Καθολική, προτεσταντική, αγγλικανική) όλες με τη δική τους άποψη περί χριστιανισμού (πσραλλαγές του ίδιου μοντέλου), με παρόμοιους μηχανισμούς, με παρόμοια υποκρισία και άλλα πολά. Κατ αντιστοιχία έχουν δημιουργηθεί ένα κάρο Κομμουνιστικά κόμματα (ΚΚΕ μου λου, μου λου ΚΚΕ, ΚΚΕ μου, ΚΚΕ λου, ΚΚΕ μπουλκουμέ) τα οποία μάλιστα και τσακώνονται κατά καιρούς αναμεταξύ τους με περισσότερη σφοδρότητα απ ότι με τον καπιταλισμό, όπως ακριβώς πράττουν και οι Εκκλησίες... Ας μη θυμιθούμε τα Σχίσματα, τις εικονομαχίες και άλλα πολλά....
Επίσης εγώ δεν ομίλησα για ταύτιση ουδεπόποτε της διδασκαλίας του Ιησού. Είπα και ξαναλέω ότι έχει πολλές ομοιότητες και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Ο Ιησούς όταν μίλαγε για χιτώνες και ο έχων 2 δίδει τον ένα τι ακριβώς έδωσε αν όχι τον ορισμό της κοινοκτημοσύνης του κομμουνισμού; Εγώ θεωρώ τον Ιησού τον πρώτο κομμουνιστή και πιστεύω ακράδαντα ότι εάν με άκουγε δε θα με αφόριζε. Εσύ μπορεί να συμφωνείς από την άλλη με τη θεωρία των ρασοφόρων ότι: εγώ έχω ΕΝΑΝ χιτώνα απλά μπορεί να είναι μερικές εκατοντάδες μέτρα ύφασμα κεντημένο με πούλιες αυγερινούς, σμαράγδια και ρουμπίνια. Ειλικρινά βάζω τα γέλια (έχοντας διαβάσει τα ευαγγέλια) βλέποντας τους επίγειους αντιπροσώπους του Ιησού να κυκλοφορούν σαν Χριστουγεννιάτικα Δέντρα και να ευλογούν το ποίμνιό τους. Που είδαν ρε μάγκα πουθενά στα γραφόμενα τον Ιησού με χρυσά και εξαπτέρυγα μόνο αυτοί (δε) μπορούν να μας το εξηγήσουν...... Η σημερινή τους δε αμφίεση μου θυμίζει περισσότερο τους μάγους των φυλών των αγρίων που έπρεπε ντε και καλά να ξεχωρίζουν εμφανισιακώς για λόγους πρεστίζ από τους λοιπούς της φυλής. Για αυτή τη χριστιανική ισότητα μίλαγε ο Ιησούς; Μην τρελλαθούμε τελείως..
4.Για να ακριβολογουμε ο θεος,ο χριστος και το αγιο πνευμα μεσω του οποιου γίνονται ολα στη ζωη μας απο την ημερα που ξεκινησε ο κοσμος αυτος μεχρι που θα τελειωσει ειναι 3 διαφορετικα προσωπα που εκπορευονται ομως απο μια ουσιαν(εξ'ου καη λεξη ομοουσιον).
Μόνο στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό. Να ακριβολογούμε έτσι. Και για να καταλάβουν και οι λοιποί η ορθοδοξία υποστηρίζει: Πατήρ, Υιός και Αγιο Πνεύμα είναι ένα και απλά όταν εμφανίζονται σε εμάς τους κοινούς θνητούς παίρνουν μια απ τις τρεις παραπάνω μορφές. Να σημειώσω ότι ενώ βέβαια στην Παλαιά Διαθήκη ο Θεός είναι παντού γκεστ σταρ, στην Καινή έχει αποτραβηχθεί στα ιδαίτερα διαμερίσματά του (μάλλον μας βαρέθηκε τέτοιοι που είμαστε) και έχει αφήσει τον Υιό και το Αγιο Πνεύμα να ασχολούνται με τους επίγειους.
6.Εκτος αυτου πολλες αιρεσεις εχουν μπλεξει τα μπουτια τους οπως πολυ σωστα λες όχι μονο πλεον με την θεοτητα ή μη του ιησου κλπ...αλλα και με ζητηματα οπως π.χ. οι ευαγγελιστες οι οποιοι περιμενουν την "αρπαγη" της εκκλησιας μετα του λαου πριν την ελευση του αντιχριστου και της επταετους βασιλειας του ,οτι και καλα δηλ.αυτοι θα ειναι οι εκλεκτοι του θεου για την ανοδο τους στην βασιλεια των ουρανων...
Καλά έτσι έλεγαν και οι Εβραίοι στην Παλαιά Διαθήκη ότι είναι οι εκλεκτοί του Θεού επειδή ο Μωυσής είχε οράματα.......