Επισκέπτης
Καλή πρωτοχρονιά σε όλους !
Θρησκεύοντες και μή !
Θρησκεύοντες και μή !
Άρα ο άγαμος πιστός χριστιανός θα αισθανθεί τύψεις διοτί παρέβη έναν κανόνα που του υπαγορεύει η θρησκεία του ...
Σωστά?
Άρα πιο δύσκολη η ζωή του απο πλευρά ηθικής !
Αυτό λέω κι εγώ !
Ο άθεος ούτε που θα τον νοιάξει ...
Δέν παρέβη τίποτε !!!
Φίλε voltaire,Το έχω ξαναρωτήσει και απάντηση δεν έχω λάβει.
Δηλαδή εσύ πιστεύεις ότι δεν μπορεί να υπάρχει ένας κώδικας ηθικής αυστηρά ανθρώπινος και μη προερχόμενος από την θρησκεία;
Πιστεύεις ότι η ηθική είναι αποκλειστικό προνόμιο των θρησκευομένων;
Δεν μπορεί κάποιος να είναι "καλὸς κἀγαθὸς" αν δεν πιστεύει στην ύπαρξη του θείου;
Τους συγκεκριμένους δεν τους απέτρεψε. Άλλους όμως τους απέτρεψε ! Κάθε κανόνας έχει και τις εξαιρέσεις του.Στις φυλακές όλου του κόσμου η μεγάλη πλειοψηφία των φυλακισμένων είναι θρησκευόμενοι. Η θρησκευτική τους πίστη δεν τους αποτρέπει από την διάπραξη εγκλημάτων.
Μα για ποιούς πολιτικούς γάμους μου μιλάς???Στα καθ΄ ημάς, ας δούμε πόσοι θρησκευτικοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγια (όπου, ας μην γελιόμαστε, ο κύριος λόγος είναι το κεράτωμα) και πόσοι από τους πολιτικούς γάμους.
Επίσημες στατιστικές δεν υπάρχουν, αλλά εγώ λέω ότι πολύ λίγοι πολιτικοί γάμοι διαλύονται ή τέλος πάντων το ποσοστό τους δεν υπερβαίνει αυτό των θρησκευτικών.
Για έναν μουσουλμάνο καμικάζι αυτοκτωνίας επι παραδείγματι, είναι ηθικό να σκοτώσει άλλους 100 αλλοθρήσκους με μια βόμβα ... για έναν χριστιανό όμως όχι.
Πλανάσαι πλάνην οικτρά.
Στις φυλακές όλου του κόσμου η μεγάλη πλειοψηφία των φυλακισμένων είναι θρησκευόμενοι...
Στα καθ΄ ημάς, ας δούμε πόσοι θρησκευτικοί γάμοι καταλήγουν σε διαζύγια (όπου, ας μην γελιόμαστε, ο κύριος λόγος είναι το κεράτωμα) και πόσοι από τους πολιτικούς γάμους.
Επίσημες στατιστικές δεν υπάρχουν, αλλά εγώ λέω ότι πολύ λίγοι πολιτικοί γάμοι διαλύονται ή τέλος πάντων το ποσοστό τους δεν υπερβαίνει αυτό των θρησκευτικών.
Bέβαια και το γνωρίζω !Τον 15ο αιώνα μόλις έφτανε η ισπανική ή η πορτογαλική γαλέρα στο νέο κόσμο ένας κατέβαινε και έμπηγε ένα σταυρό στο χώμα.
Μετά ξέρεις τι περίμενε τους ντόπιους στο όνομα του σταυρού;
Σωστό και αυτό !...ποιος είπε ότι όσοι κάνουν θρησκευτικό γάμο είναι θρησκευόμενοι?
Για ποιόν κώδικας ηθικής αυστηρά ανθρώπινο και μη προερχόμενο από την θρησκεία μου μιλάς?
Οι κώδικες ηθικής διαφέρουν.Κατ΄ εμένα , δεν υπάρχει κώδικας ηθικότερος του χριστιανικού! Σύμφωνα με εσένα μπορεί και να υπάρχει... Γνώμη σου , κατά πάντα σεβαστή!
Για έναν μουσουλμάνο καμικάζι αυτοκτωνίας επι παραδείγματι, είναι ηθικό να σκοτώσει άλλους 100 αλλοθρήσκους με μια βόμβα ... για έναν χριστιανό όμως όχι.
Bέβαια και το γνωρίζω !
Κανένας όμως απο αυτούς που μου αναφέρεις δεν έγινε ΑΓΙΟΣ του Χριστιανισμού ... γιατί όλα οσα έκαναν δεν τα επικροτεί αυτή η θρησκεία !
Ο ισλαμιστής καμικάζι αυτοκτωνίας όμως , σύμφωνα με τη διδασκαλία του ιερού Κορανίου , θα πάει απευθείας στον παράδεισο !!! γιατί έλαβε μέρος σε "ιερό πόλεμο κατά αλλοθρήσκων" !!!
Ρε Βολταίρε, πώς έβγαλες αυτό το συμπέρασμα?
Κι άλλο αυθαίρετο συμπέρασμα. Και να ισχύει, ποιος είπε ότι όσοι κάνουν θρησκευτικό γάμο είναι θρησκευόμενοι?
Φίλε μου, είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος και δεν μπορώ να απολογούμαι για τα έργα και τις ημέρες της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας , όπως ένας μουσουλμάνος Σουνίτης δεν μπορεί να απολογείται για έναν μουσουλμάνο Σιήτη. Η Ορθόδοξη Εκκλησία δεν έκανε κανένα απο τα εγκλήματα που παραθέτεις.Οι παπάδες που πέρναγαν τον ωκεανό και εκχριστιάνιζαν μαζικά τον κόσμο με την απειλή του σπαθιού δεν τα ήξεραν αυτά; Κι αν δεν τα ήξεραν τι έίδους εκπροσώπηση του Κυρίου κάνουν στη γη; Κι αν τα ήξεραν γιατί συναινούσαν σε μη χριστιανικές πρακτικές; Και πόσο αντιφατικό είναι όλο το σχήμα τώρα;
Σου βγάζω το καπέλο αν έχεις διαβάσει το Κοράνι γιατί απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει και ελληνική μετάφραση. Σημαίνει ότι το έχεις ψάξει το θέμα. Μου αρέσουν όσοι ψάχνονται ακόμα κι αν διαφωνώ στην κατεύθυνση προς την οποία το κάνουν.
Να δεχτώ ότι δεν τα επικροτεί η θρησκεία.
Ας πούμε κι ότι κανένας από τους κονκισταδόρες δεν αγιοποιήθηκε (δεν το ξέρω, ας πούμε ότι το ξέρεις εσύ και έχει όπως το λες)
Οι παπάδες που πέρναγαν τον ωκεανό και εκχριστιάνιζαν μαζικά τον κόσμο με την απειλή του σπαθιού δεν τα ήξεραν αυτά; Κι αν δεν τα ήξεραν τι έίδους εκπροσώπηση του Κυρίου κάνουν στη γη; Κι αν τα ήξεραν γιατί συναινούσαν σε μη χριστιανικές πρακτικές; Και πόσο αντιφατικό είναι όλο το σχήμα τώρα;
Σου βγάζω το καπέλο αν έχεις διαβάσει το Κοράνι γιατί απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει και ελληνική μετάφραση.
Αλλά για να μην μακρυγορούμε η θέση μου είναι η ακόλουθη:
"Δύο άνθρωποι μπορούν να συνάψουν μία σχέση γάμου με ότι αυτή συνεπάγεται από άποψη αστικών ευθυνών, με σεβασμό ο ένας για την προσωπικότητα του άλλου, χωρίς να χρειάζεται η ευλογία καμίας θρησκείας αν αυτό είναι η επιθυμία τους".
…
Δε ξέρω αν αυτό συμβαίνει «γενικά», ή σε μεγάλη κλίμακα. Δεν ισχύει για μένα πάντως.
Ξέρω τι μου γίνεται, περνάω την ώρα μου εδώ ευχάριστα γράφοντας διάφορες αρλούμπες, ΔΕΝ παθιάζομαι, και ΔΕΝ παίρνω τίποτα προσωπικά.
Θες ίσως να πεις ότι η αθεϊα έχει γίνει (ή τείνει να γίνει) σύστημα, έχει οπαδούς, κλπ.
Δεν είμαι η περίπτωση.
Δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν, και όταν κάποιος προσπαθεί να με πείσει, τον κοιτάω χαμογελώντας.
Η «αθεϊα» ΔΕΝ είναι «σημαντικό κομμάτι της ζωής μου» (στ’ αρχίδια μου δηλαδή).
Και δε θεωρώ ότι υπάρχουν «θεωρίες» περί ανυπαρξίας θεού.
Απλώς δεν υπάρχει τέτοιο πράμα. Τόσο απλώς.
Τι χρειάζονται οι θεωρίες? Οι θεωρίες χρειάζονται σε αυτούς που κάτι πάνε να επιτύχουν σχετικά με την άποψή τους.
Στις θρησκείες χρειάζονται οι θεωρίες, οι οποίες προσπαθούν να αυξήσουν τη δύναμή τους αυξάνοντας τον αριθμό των πιστών τους (προσυλητισμός), και φανατίζοντάς τους.
Εγώ, που δε πιστεύω σε ΤΙΠΟΤΑ, τι να την κάνω τη θεωρία? Να την χρησιμοποιήσω για να προσελκύσω? Μα να προσελκύσω σε τι? Στο τίποτα?
…
…
Δεν έχω αποδείξεις ότι δεν υπάρχει θεός γιατί δεν έχει αποδειχτεί οτι υπάρχει.
Φυσικά, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις μη-ύπαρξης θεού.
…
Αυτό ρε φίλε, μου φαίνεται σφάλμα λογικής. Αν δηλαδή είχε αποδειχτεί ότι υπάρχει θα μπορούσες να βρεις και αποδείξεις ότι δεν υπάρχει?
Ναι. Επίσης, φυσικά, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις (ίσως όχι για σένα, αλλά για άλλους ναι) για την ύπαρξη Θεού.
…
Έ, στον κόσμο τούτο παρουσιάζεται το κουφό φαινόμενο να μην το ψάχνει κανένας!
…
«Οπαδός» δεν υπήρξα ποτέ στη ζωή μου. Κανενός πράγματος, συστήματος, ομάδας, «μάρκας», ή (φυσικά) θρησκείας. «Υποστηρικτής» κάποιες φορές ναι (και έμπρακτα ίσως), «οπαδός» ποτέ.
…
Δυστυχώς όμως, είναι "οπαδοί"....
Μήν μπλέκεις θεωρία και πράξη.
Η θεωρία λέει ΟΧΙ προγαμιαίες σχέσεις ... κι εγώ έχω.
Άλλο τι θα κάνω ΕΓΩ και άλλο τι πρέπει να υποστηρίξω δημοσίως. Έχει διαφορά.