Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

Επισκέπτης
Φίλε dimitrios1000,
Νομίζω ότι θα έπρεπε να υπάρχει μεγαλύτερη αντιστοιχία λόγων και έργων σε όλους τους ανθρώπους. Τότε τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Από όλες τις πλευρές …
Έχεις απόλυτο δίκιο !
Δεν συνηθίζω να ψεύδομαι όμως ...
 

voltaire45

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Δεκ 2005
Μηνύματα
18.210
Κριτικές
1
Like
1.902
Πόντοι
366
  Ας πούμε κι ότι κανένας από τους κονκισταδόρες δεν αγιοποιήθηκε (δεν το ξέρω, ας πούμε ότι το ξέρεις εσύ και έχει όπως το λες)

Ας μην το πούμε.

Εγώ ξέρω τουλάχιστον ένα.
Τον San Francisco de Javier.

Συνιδρητής μετά του Ιγνάθιου Λογιόλα του Τάγματος των Ιησουϊτών.

Του οποίου San Francisco de Javier έφτασε και η χάρη μέχρι την μακρινή Ιαπωνία.
Την οποία όμως δεν κατόρθωσε να εκχριστιανίσει.

Και αυτό για μεγάλη μας τύχη, έτσι ώστε σήμερα να έχουμε γνώση της παράδοσης του sushi, του sake, των samurai, των manga, των geisha και κυρίως του BUKAKE.
 

Επισκέπτης
Αυτό είναι προς τιμήν σου!
Μα αν ήμουνα πραγματικά θρησκόληπτος φίλε μου , θα επισκεπτόμουνα αυτό το site???
Το οτι λόγω αδυναμίας δεν εφαρμόζω ορισμένες διδαχές της Εκκλησίας μας, δεν σημαίνει οτι δεν θα πρέπει να τις υποστηρίξω κιόλας ...!Γνωρίζω τι επιτρέπεται και τί όχι και είμαι σε θέση να  παραδεχθώ τα λάθη μου ...

Eυχαριστώ πάντως για τα καλά σου λόγια !
 

georgebest

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Οκτ 2007
Μηνύματα
9.382
Κριτικές
7
Like
378
Πόντοι
366

Για την σχέση θρησκείας και εγκληματικότητας:

Προφανώς στατιστικές δεν έχω για τα ποσοστά των εγκλεισμένων στις φυλακές. Ας πούμε ότι η θέση μου έχει προκύψει από συνομιλίες και επαφές με ανθρώπους που γνωρίζουν από μέσα την πραγματικότητα και εδώ αλλά και στο εξωτερικό.
Αλλά ακόμη και αν αυτό δεν μπορώ να το αποδείξω, είναι νομίζω εντυπωσιακός ο αριθμός αυτών που ανακαλύπτουν την θρησκεία όσο βρίσκονται στις φυλακές.

Προσοχή: Δεν υποστηρίζω ότι η θρησκευτική πίστη αποτελεί αίτιο παραβατικότητας.

άλλο ο θρησκευόμενος, που παρότι θρησκευόμενος, έκανε τη μαλακία του και πήγε φυλακή (μάλλον σπάνιο για τον πραγματικά θρησκευόμενο) κι άλλο αυτός που ανακάλυψε τη θρησκεία μέσα στη φυλακή. Ο δεύτερος τύπος έχει απλές εξηγήσεις: ή προσπαθεί από κάπου να πιαστεί, ή πράγματι καταλαβαίνει τα λάθη του και στρέφεται στο Θεό για να συγχωρεθεί ή δεν έχει και τι άλλο να κάνει στη φυλακή και το ρίχνει στη θρησκεία, στη φιλοσοφία κλπ.

Για τον θρησκευτικό γάμο:
Τότε γιατί οι μη-θρησκευόμενοι κάνουν θρησκευτικό γάμο;
Και κυρίως γιατί η επίσημη Ορθόδοξη Χριστικανική Εκκλησία δέχεται να τους παντρέψει αν δεν είναι θρησκευόμενοι;

Οι μη θρησκευόμενοι κάνουν θρησκευτικό γάμο για να τηρήσουν έθιμα και γιατί έχει περισσότερο ''τζερτζελέ'', μέχρι και κοινωνική προβολή πολλές φορές. Η επίσημη Εκκλησία πού να κάθεται να ψάχνει τις πεποιθήσεις του καθενός.
 

xagnostos2006

Ανώτερος
Εγγρ.
1 Μαρ 2006
Μηνύματα
993
Κριτικές
12
Like
1.620
Πόντοι
5.965
Πολύ απλά θα έλεγα ότι είναι: "Μην κάνεις στον συνάνθρωπο σου αυτό που δεν θα ήθελες να κάνουν σε εσένα".
Με λίγο σκέψη θα πρόσθετα και το φυσικό περιβάλλον μέσα στο οποίο αναπτύσσεται η ανθρώπινη δραστηριότητα.

Αυτό το στοιχείο νομίζω πως υπάρχει και σε πολλούς θρησκευτικούς «κανόνες» ηθικής.
 

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
5.439
Like
9
Πόντοι
66
Κατά πρώτον, κινδυνεύεις να σε μαλώσει ο Σταύρος, διότι βάζεις αύξηση στην προστακτική. Κατά δεύτερον, καταλαβαίνω τον παραλληλισμό, αλλά και πάλι δεν τον δέχομαι ως εύστοχο. Νομίζω ότι υπεραπλοποιείς τα πράγματα. Έχω τη γνώμη ότι δεν είναι χρήσιμο να κάνουμε παραλληλισμούς για μία πρόταση που την καταλαβαίνουν όλοι όπως είναι.

Δεν πειράζει που δεν δέχεσαι σαν εύστοχο τον παραλληλισμό. Δεν πειράζει επίσης που πιστεύεις ότι δεν χρειάζονται παραλληλισμοί. Εδω άλλος πιστεύει οτι ο Έλβις ζει.

Επέτρεψέ μου να επιστήσω την προσοχή σου στη σειρά των γεγονότων. Εγώ που ισχυριζομαι οτι είμαι θεός θα πρέπει να σε πείσω. Και όχι εσύ εμένα ότι ΔΕΝ είμαι.

Αυτό ρε φίλε, μου φαίνεται σφάλμα λογικής. Αν δηλαδή είχε αποδειχτεί ότι υπάρχει θα μπορούσες να βρεις και αποδείξεις ότι δεν υπάρχει?

Αν είχε αποδειχτεί ότι υπάρχει, θα έμπαινα στον κόπο να αποδείξω ότι δεν υπάρχει. Δεν έχει αποδειχτεί οτι υπάρχει, αρα γιατί θα πρέπει κάποιος να αποδείξει το αντίθετο; Δες λίγο και την προηγούμενη παράγραφο. Αυτός που ισχυρίζεται κάτι θα πρέπει να το αποδείξει. Το αντίθετο θα ήταν παράλογο αν και θα είχε ενδιαφέρον απο κωμικής πλευράς. Γιατί μπορεί να λειτουργήσει και σαν "είσαι ολυμπιακός" και άντε εσυ να αποδείξεις ότι ξημεροβραδιάζεσαι στο δωματιάκι και είσαι θύρα 21.

Ναι. Επίσης, φυσικά, υπάρχουν ισχυρές ενδείξεις (ίσως όχι για σένα, αλλά για άλλους ναι) για την ύπαρξη Θεού.

Δεν είπα ποτέ το αντίθετο. Και αναρωτιέμαι γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να αναφέρεις κάτι τόσο κοινότοπο.

Αλλα μιας και το ανέφερες, δώσε μου σε παρακαλώ 4-5 σοβαρές ενδείξεις απο αυτές που δείχνουν ότι υπάρχει θεός ώστε να μπορέσω να σου απαντήσω. Σε αναμονή λοιπόν.

Σε δικαιολογώ απόλυτα. Δεν την καταλαβαίνεις γιατί δεν την έχω διατυπώσει. Οι πιο πολλές τοποθετήσεις μου είναι ''επί της διαδικασίας''. Δεν έχω πρόβλημα πάντως να πω ότι πιστεύω στην ύπαρξη Θεού. Πέρα από αυτό, όμως, συμφωνώ και με πολλά από αυτά που λένε αυτοί που δεν πιστεύουν, ειδικά για το κατάντημα των λειτουργών της χριστιανικής θρησκείας.

Με δικαιολογείς...δεν είσαι εξεταστής.

Τέλος πάντων Πήρες θέση. Ετσι μπορούμε να συζητάμε.

Υ.Γ. Το κοράνι υπάρχει σε ελληνική μετάφραση και το έχω στη βιβλιοθήκη μου ακριβώς δίπλα στη βίβλο.
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
 Να δεχτώ ότι δεν τα επικροτεί η θρησκεία.

 Ας πούμε κι ότι κανένας από τους κονκισταδόρες δεν αγιοποιήθηκε (δεν το ξέρω, ας πούμε ότι το ξέρεις εσύ και έχει όπως το λες)

 Οι παπάδες που πέρναγαν τον ωκεανό και εκχριστιάνιζαν μαζικά τον κόσμο με την απειλή του σπαθιού δεν τα ήξεραν αυτά;  Κι αν δεν τα ήξεραν τι έίδους εκπροσώπηση του Κυρίου κάνουν στη γη;  Κι αν τα ήξεραν γιατί συναινούσαν σε μη χριστιανικές πρακτικές;  Και πόσο αντιφατικό είναι όλο το σχήμα τώρα;

 Σου βγάζω το καπέλο αν έχεις διαβάσει το Κοράνι γιατί απ' όσο ξέρω δεν υπάρχει και ελληνική μετάφραση.  Σημαίνει ότι το έχεις ψάξει το θέμα.  Μου αρέσουν όσοι ψάχνονται ακόμα κι αν διαφωνώ στην κατεύθυνση προς την οποία το κάνουν.

Υπάρχει ελληνική μετάφραση.

Τα εγκλήματα που αναφέρεις, και τα οποία συνδέονται στενά με τον παπισμό και παρατηρήθηκαν και στην ευρώπη με τους παπικούς κροάτες στον ΒΠΠ, φυσικά και δεν αιτιολογούνται από τον χριστιανισμό ούτε εκφράζουν κάποιο δόγμα του. Για την ακρίβεια έρχονται σε πλήρη αντίθεση.
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Κακο ειναι να ανοιγει και το ματι μας λιγο?Δεν ειμαστε και στην δεκαετια του 50.Εδω οι Αρχαιοι Ελληνες ηταν λιγοτερο προκαταλειμενοι σε αυτα τα θεματα.Ειναι φασιστικο κατα την γνωμη μου να απαγορευεις σε μια γυναικα να ντυνεται οπως θελει και να την κρινεις και απο αυτο.Εδω οι πορνες ειναι πιο καλες γυναικες και εκμεταλευονται λιγοτερο τους αντρες απο τις δηθεν "καλες" και κοπελες του "σπιτιου" που ειναι εξω.

Άλλο να ντύνεται όπως θέλει και άλλο να ντύνεται για να προκαλέσει.

Υποτίθεται ότι μία γυναίκα θα πάει στην εκκλησία για άλλο λόγο και όχι για να τραβήξει τα βλέμματα επάνω της.
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166



Ωραια......θα τα αγορασω ολα ωστε να τα μελετησω και να καταληξω....Θα τα βαλω και στην βιβλιοθηκη διπλα στην Αγια Γραφη...Το τζιχαντ μου ακουγεται καλο....
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
ερωτηση. οοποιοσδηποτε που πιστευει καπου εκτος του χριστιανισμου οταν παει στην εκκλησια ειτε για γαμο,βασφτησια,κηδεια η οτι αλλο να ειναι κατα ποσο μπορει να ειναι δυνατη η πιστη του στην αλλη θρησκεια. συγνωμη αν εχει ξανατεθει το ερωτημα απλα ειναι πολλες οι σελιδες και καταλαβενετε
 

bigpipis7

Ανώτερος
Εγγρ.
5 Νοε 2006
Μηνύματα
2.577
Κριτικές
29
Like
527
Πόντοι
5.855
Sτον ουρανο με το χριστο,στη γη με τα χερια μου και τον ολυμπιακο :rockon:
 

1personanongrata

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
10 Δεκ 2007
Μηνύματα
60.677
Like
13
Πόντοι
866
ερωτηση. οοποιοσδηποτε που πιστευει καπου εκτος του χριστιανισμου οταν παει στην εκκλησια ειτε για γαμο,βασφτησια,κηδεια η οτι αλλο να ειναι κατα ποσο μπορει να ειναι δυνατη η πιστη του στην αλλη θρησκεια. συγνωμη αν εχει ξανατεθει το ερωτημα απλα ειναι πολλες οι σελιδες και καταλαβενετε
Δλδ ρε φίλε εάν είμαι βάζελος δεν μπορώ να πάω στο Καραισκάκη να δω μπάλλα; Ημαρτον. Και σε τζαμί έχω μπει. Μόνο στη Μέκκα δεν πήγα ενώ ήθελα γιατί φοβούμουνα λόγω χρώματος δέρματος μη με βάλουν σε μπουντρούμι καθώς απαγορεύεται να πάει Χριστιανός εκεί.   :rockon: Είναι καλό να βλέπεις πολλά πράγματα στη ζωή σου. Αλλιώς μια ζωή θα σε παραμυθιάζουν ότι η Αγιά Σοφιά είναι το καλύτερο θρησκευτικό μνημείο του κόσμου...... Μια βόλτα π.χ. στο Ραμπάτ, την Καζαμπλάνκα ή το Αμμάν ίσως σου αλλάξει γνώμη.
 

Todok

Μέλος
Εγγρ.
21 Ιουλ 2006
Μηνύματα
3.299
Like
12
Πόντοι
16
Αν λες ότι δεν πιστεύεις και είσαι κάθετα αντίθετος στη θρησκεία, το να πηγαίνεις σε θρησκευτικές εκδηλώσεις σημαίνει ότι δεν έχεις το θάρρος να σταθείς πιστός στις απόψεις σου.
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Δλδ ρε φίλε εάν είμαι βάζελος δεν μπορώ να πάω στο Καραισκάκη να δω μπάλλα; Ημαρτον. Και σε τζαμί έχω μπει. Μόνο στη Μέκκα δεν πήγα ενώ ήθελα γιατί φοβούμουνα λόγω χρώματος δέρματος μη με βάλουν σε μπουντρούμι καθώς απαγορεύεται να πάει Χριστιανός εκεί.  :rockon: Είναι καλό να βλέπεις πολλά πράγματα στη ζωή σου. Αλλιώς μια ζωή θα σε παραμυθιάζουν ότι η Αγιά Σοφιά είναι το καλύτερο θρησκευτικό μνημείο του κόσμου...... Μια βόλτα π.χ. στο Ραμπάτ, την Καζαμπλάνκα ή το Αμμάν ίσως σου αλλάξει γνώμη.


φιλαρακι αλλο γηπεδο αλλο θρησκεια. το να εισαι αθεος για παραδειγμα και να πηγαινεις σε ενα γαμο και να κανεις το σταυρο σου και τετοια δεν μου λεει εμενα κατι.προσωπικη μου αποψη παντα
 

nikos278

Μέλος
Εγγρ.
8 Δεκ 2007
Μηνύματα
5.078
Κριτικές
3
Like
10
Πόντοι
66
Αν λες ότι δεν πιστεύεις και είσαι κάθετα αντίθετος στη θρησκεία, το να πηγαίνεις σε θρησκευτικές εκδηλώσεις σημαίνει ότι δεν έχεις το θάρρος να σταθείς πιστός στις απόψεις σου.




+10000000000000
η αλλιως λες οτι εισαι κατι αλλο μονο και μονο για να το παιξεις ξεχωριστος
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom