Κατ'αρχάς καλή χρονια. Ευχομαι ο,τι επιθυμείς.
Κατα δεύτερον, δε θα έκανα απολύτως τίποτα. Οι ενδείξεις είναι ενδείξεις και τίποτε περισσότερο. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την αξιοπιστία σου. Το αντίθετο, είμαι πεπεισμένος ότι πράγματι πιστεύεις όσα λες.
το κείμενο που έγραψες δεν αποτελεί θέση αγαπητέ φίλε.
Δεν είναι σωστό να κλείνουμε αρνητικά. Σε ευχαριστώ πάντως για το χαρακτηρισμό που μου αποδίδεις. Δε σχολιάζω τα πάντα όμως. Εδω είσαι λάθος.
Στη διάθεσή σου για συζήτηση. Δεν ξέρω όμως πόσο ενδιαφέρων συνομιλητής θα ήμουν μιας και το θέμα θρησκεία δε με έχει απασχολήσει τα τελευταία 20 χρόνια. Και η συζήτηση που είχα με το Γιώργο το Μπεστ δεν αναφέρεται σε θρησκευτικά θέματα αλλα κυριώς σε θέματα που σχετίζονται με τη λογική
@georgebest - μάλλον το ύφος των γραφομένων μου είναι τέτοιο που δίνει λάθος εντύπωση. Ισως είναι ενα τόνο πιο επιθετικό από όσο πρέπει
Κρατάω το "Νομίζω ότι εκπέμπουμε σε διαφορετικά μήκη κύματος" και σου εύχομαι καλή χρονιά.
Κατα αρχην να με συγχωρεις που παρενεβην στην κουβεντα που ειχες με τον Γιωργο το μπεστ χωρις να σου ευχηθω το λιγοτερο ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ και ΥΓΕΙΑ....Ειλικρινα συγνωμη ,δεν το συνηθιζω να ειμαι αγενης προς τους συνομιλητες μου...
Ενα παραπονο εχω απο ολους τους φιλους που για τους λογους τους ειναι αθεοι(απολυτα σεβαστοι οσον με αφορα..)τοσο αυτους που συνομιλουμε μεσω σαιτ,οσο και τους αλλους στην προσωπικη μου ζωη...Το εξης:
Eνω σε ολα συμφωνουμε-ξεπεσμος κληρικων,μπαχαλο Εκκλησιας,και γενικα ολα τα κακως κειμενα που αποδιωχνουν τον κοσμο και απαξιωνουν την Θρησκεια-μα σε ολα ,και η κουβεντα παει "ροδανι".....οταν ερχεται η στιγμη που θα τους πεις (μιλω για μενα...)ενα συμβαν,ενα οραμα που επαληθευτηκε τελος παντων,και που δεν εξηγηται με κανεναν επιστημονικο τροπο,ακομα και απο επιστημονες....οι εν λογω φιλοι αρκουνται σε απαντησεις ευγενικες τυπου σαν την δικια σου...."Κατα δεύτερον, δε θα έκανα απολύτως τίποτα. Οι ενδείξεις είναι ενδείξεις και τίποτε περισσότερο. Δεν έχω λόγο να αμφισβητήσω την αξιοπιστία σου. Το αντίθετο, είμαι πεπεισμένος ότι πράγματι πιστεύεις όσα λες."....Μα λεω μεσα μου,"βρε δεν τους προβληματισα καθολου,οπως προβληματιστικα και εγω...;"Τελος παντων...
Οσον αφορα την θεση μου απενταντι στην "Θρησκεια"....
Δεν ξερω τι ειμαι απο θρησκευτικης πλευρας....Χριστιανος,μωαμεθανος,βουδιστης,παγανιστης,αθεος...πες με οπως θες ....τις ταμπελες τις αποφευγω οχι μονο για τους αλλους αλλα και για τον ευατο μου.
Εκεινο που πιστευω ακραδαντα ειναι οτι , Χριστος μου απεδειχθει με τροπο"θαυμαστο"(εσυ πεςτο οπως θες ,παρακρουση ,ανακρουση οτι βαλει ο νους σου..),σε φαση αρρωστειας κακιας με εσωσε απο βεβαιο θανατο....και κατι αλλα που δεν ειναι του παροντος....
Το δια ταυτα : Παραδεχομαι Χριστο..ως Θεο μου,και προσπαθω παρα πολυ και με ειλικρινεια ψυχης να ανταποκριθω στην διδασκαλια Αγαπης Του....για να γινω καλυτερος ως ανθρωπος....
Τα περι παπαδαριου και λοιπον ψιλικατζηδων και παρατρεχαμενων που παρασιτουν στην Εκκλησια Του με αφηνουν παγερα αδιαφορο,αν και με ζηλο θα καρφωνα ενα κασμα(προσοχη...με το μυτερο...)στο κεφαλι ορισμενων απο αυτους...
Οσο αφορα το τελευταιο,εχεις δικιο.Δεν ειναι σωστο να κλεινουμε αρνητικα οτιδηποτε...Λαθος μου και δεν ντρεπομαι να το παραδεχτω...Οσο για τον χαρακτηρισμο "σχολιαστης" που σου αποδιδω,τον πιστευω γιατι θα ηταν ψεμα αν ελεγα το οτι δεν παρακολουθω με ενδιαφερον τα ποσταρισματα σου ΕΙΔΙΚΑ στα πολιτικα θεματα...Αν και σε μερικα εχει τυχει να εχουμε διαφορετικη οπτικη γωνια και το εχουμε κανει αμεσα αντιληπτο ο ενας στον αλλο αυτο,δεν μπορω να πω οτι δεν ειναι και ενδιαφερον...Εξαλλου ως ατομα οφειλουμε ολοι μας να δειχνουμε σεβασμο στην διαφορετικοτικα του αλλου....
Ο τονος "επιθετικοτητας" οπως λες ειναι χαρακτηριστικο σου γνωρισμα...Κοφτερος,ξυραφιστος θα ελεγα για τις αποψεις που υποστηριζει...Χωρις να δω ποιος ποσταρει ,καταλαβαινω οτι ειναι δικο σου....Μην τον αλλαξεις...
Οποιος δεν τον μπορει ας τον αντιπαρελθει...
Φιλικα