1personanongrata
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 10 Δεκ 2007
- Like
- 13
- Πόντοι
- 866
Καθόλου..... Ειλικρινά σε αυτή την περίπτωση θα πίστευα ότι υπάρχει θεός.
Δεν κάνω πλάκα.
Δεν κάνω πλάκα.
Μπορεί να έχουμε κάνει τεράστια βήματα αλλά για την ώρα έχουμε εξηγήσει ένα ελάχιστο ποσοστό απο τα διάφορα φυσικά φαινόμενα.μά και θελει και ρωτημα?καθε τί που υπερβαινει τους νομους της φυσης.Βεβαια θαυματα μπορουν να ορισθουν και αλλα γεγονοτα,αλλα κατα βαση το πρωτο!
γ) Παρόμοια θαύματα (εντός ή εκτός εισαγωγικών) συμβαίνουν απ' άκρη σ' άλρη σε όλον τον κόσμο και χρησιμοποιούνται ως επιχειρήματα για προπαγανδισμό άλλων θρησκειών.
[size=8pt]..... άνθρωπος και πίθηκος είχαν έναν κοινό πρόγονο (δε θυμάμαι τώρα πως έχει οναμαστεί στην παλαιοντολογία) που έζησε πάνω στον πλανήτη περί τα 2 έως 10 εκ χρόνια πριν (απολιθώματα έχουν βρεθεί). Η εξέλιξη του είδους αυτού (που δεν υπάρχει πια) δημιούργησε 2 είδη, τον άνθρωπο και τον πίθηκο. Και αν το αναλύσεις περαιτέρω, πολλές ράτσες πιθήκων (αλλά και ανθρώπων). Επομένως η ερώτησή σου "γιατί υπάρχουν ακόμα πίθηκοι" δεν έχει νόημα. [/size]
[size=9pt]... Προφανώς από αυτή την σκοπιά σχεδόν κάθε θρησκεία είναι αποδεκτή από τον νοήμαντα άνθρωπο γιατί οι περισσότερες πρεσβεύουν την ειρήνη, την αγάπη, την συναδέλφωση των λαών, των ανθρώπων κ.τ.λ. Κοινώς, ότι πιο αγαθό και υψηλό ιδανικό μπορεί να υπάρχει μέσα μας... [/size]
ο οποίος σημερα το πρωι σε πρωινη εκπομπη, στην ερωτηση δημοσιογραφου που ελεγε γιατι ασχολειται η εκκλησια και ο κληρος με τετοια θεματα, απαντησε με στομφο..Εμένα μου λες.... Αρκεί να δείς στην TV αυτόν τον Θεσσαλονίκης (Άνθιμο δεν το λένε?) να μιλάει για τα Σκόπια, και ακριβώς αυτά σου δημιουργεί την εντύπωση ότι πρεσβεύει!...
[size=9pt]Μου κανει εντυπωση ομως το πώς δέχεσαι κατευθείαν μια επιστημονική απόδειξη που αφορα κατι εκατομμυρια χρονια πριν και δεν δεχεσαι με καμμια δυναμη τα θαυματα ενος θεανθρωπου που συνέβησαν προ 2000 ετων περιπου καθως επισης και τα καταγεγράμμενα θαυματα των προσφατων ετων..ανθρωπων που υπαρχουν εν ζωη ακομη και μιλαμε μαζι τους καθημερινα ή ανθρωπων που απεβίωσαν προ λιγων ετων και εχουν γινει μαρτυρες απιστευτων θαυματων(και ιατροι σαφως).Εγω ο ιδιος εχω γινει μαρτυρας ενος θαυματος ζωντος ανθρωπου(πολυ καλος μου φιλος) και θα σου θυμισω ενα αρκετα προσφατο θαυμα που αφορα την ζωη του μακαριτη αξιωματικου της πολεμικης αεροποριας σταυρου καλκανδη ο οποιος περπατησε μετα απο 30 χρονια παραπληγιας με κομμενους τενοντες στην πτερνα(ειναι καταγεγραμμενο το συμβαν στα αρχεια του πολεμικου νοσοκομειου της αεροποριας,καθοτι του ειχαν παραχωρησει πτερυγα ειδικα για παραπληγικους απο το 1940 που κατεπεσε με το αεροπλανο και τον ειχαν ανακηρυξει ηρωα πολεμου και τοσα αλλα θαυματα που εχουν γινει προσφατα.Αλήθεια τα σκηνωματα των αγίων έχουν ποτισθει με αρσενικο?[/size]
........................Να το δω γραμμένο αυτό σε βιβλίο συμβάντων κρατικού νοσοκομείου και ίσως αρχίσω να πιστεύω και εγώ στα θαύματα................
εεεεεμμμ.. αυτα ειναι. αμα αρχισουμε να βαζουμε βυσματα ακομη και για να πειστουμε για την υπαρξη ή οχι μιας ανωτερης δυναμης, τί να την κανουμε τη δυναμη ???? αφου εχουμε το βυσμα......και μιας και τυχαίνει να έχω υψηλές γνωριμίες στο 251ΓΝΑ (το νοσοκομείο της Αεροπορίας)..
[size=9pt]Σόρρυ που παρεμβαίνω, αλλά άμα μου αφαίρεσεις κι εμένα τα σωθικά και με θάψεις αεροστεγώς θα καταλήξω και η πρώτη μούμια.[/size]
εεεεεμμμ.. αυτα ειναι. αμα αρχισουμε να βαζουμε βυσματα ακομη και για να πειστουμε για την υπαρξη ή οχι μιας ανωτερης δυναμης, τί να την κανουμε τη δυναμη ???? αφου εχουμε το βυσμα..
Αυτό δεν είναι θαύμα. Αυτό είναι το Big Bang.[size=9pt]Εγώ πάντως μόνο μετά από ένα θαύμα θα πίστευα....
Εάν έμπαινα σε κωλόμπαρο και οι γκόμενες άρχιζαν να με κερνάνε ποτά και πριβέ...[/size]
[size=9pt]....Μέγας Κωνσταντίνος, ένας άνθρωπος που έβρασε την γυναίκα του ζωντανή επειδή... [/size]
Εγώ πάντως μόνο μετά από ένα θαύμα θα πίστευα....
Εάν έμπαινα σε κωλόμπαρο και οι γκόμενες άρχιζαν να με κερνάνε ποτά και πριβέ........
αυτο που κανεις τωρα ομως ειναι δημοσιογραφια.. το γνωριζεις ????Δεν έχει σημασία ο λόγος που το έκανε.
Επειδή το έκανε, όχι μόνο "Μέγας" έπρεπε να αποκαλεσθεί, αλλά "Τεράστιος Κωσταντίνος".
(Todok με διαβάζεις?)
Γενικότερη γνώμη μου είναι ότι τις απόψεις μας δεν πρέπει να τις υποστηρίζουμε με μεγάλο πάθος και φανατισμό, αλλά να αφήνουμε κι ένα παράθυρο ανοιχτό έστω και στο αδύνατο να συμβεί, κατά τη γνώμη μας, ενδεχόμενο, καθώς είναι αποδεδειγμένο ότι αρκετοί άνθρωποι με την πάροδο των χρόνων αναθεωρούν θεμελιώδεις απόψεις τους. Κλασσικά παραδείγματα, ο Απόστολος Παύλος που από διώκτης του χριστιανισμού έγινε, για άγνωστο λόγο, φανατικός υποστηρικτής του, ο Βολταίρος που από μέγας διαφωτιστής κατέληξε στα γεράματά του ενάντιος στις προοδευτικές απόψεις της νιότης του και, κλασσικότερο όλων, ο ξάδερφός μου ο Βαγγέλης που μια ζωή προτιμούσε και γαμούσε μελαχροινές και (ώ του θαύματος!) παντρεύτηκε και τώρα (φυσικά) γαμάει μια ξανθιά.
H μάνα μου μου έλεγε από μικρό .... Οτι δεν θέλεις τελικά αυτό σου τυχαίνει και μάλλον είχε δίκιο.Γενικότερη γνώμη μου είναι ότι τις απόψεις μας δεν και, κλασσικότερο όλων, ο ξάδερφός μου ο Βαγγέλης που μια ζωή προτιμούσε και γαμούσε μελαχροινές και (ώ του θαύματος!) παντρεύτηκε και τώρα (φυσικά) γαμάει μια ξανθιά.
H μάνα μου μου έλεγε από μικρό .... Οτι δεν θέλεις τελικά αυτό σου τυχαίνει και μάλλον είχε δίκιο.