Δεν είσαι "ανίκανος" να με πείσεις, Δημήτριε. Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημά σου? ¨οτι εσένα σε έχουν πείσει, ΧΩΡΙΣ επιχειρήματα, και προσπαθείς να κάνεις το ίδιο και στους άλλους. Περνάει στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό, αλλά όχι σε όλες. Το πρόβλημά σου έιναι ότι δεν έχεις επιχειρήματα για να μας πείσεις, όχι ότι "δεν μπορείς" (από αδυναμία π.χ.).
Έχεις μπλέξει.
Σταύρο,
Παρεξήγησες τον τρόπο με τον οποίο έγραψα τη φράση στην οποία μου έδωσες την ανωτέρω απάντηση.
Αν ξαναδιαβάσεις τη ροή της συζήτησης με τα προηγούμενα ποστ των παιδιών , είμαι βέβαιος πως θα κατανοήσεις το πνεύμα υπο το οποία τη συνέταξα.
Και για να γίνω πιό σαφής, σε κάποια στιγμή ο Τομίτο, ζήτησε να κατεβεί η ένταση, γιατί η συζήτηση μεταξύ την μελλών είχε λίγο οξυνθεί.Απο εκείνη την έκκληση του τομίτο πήρα αφορμή εγώ και είπα πως "
Δεν ευθύνεται ο ...... αλλά εγώ ο ίδιος αν δεν μπορούν να πεισθούν". Ήταν ενός είδους υπαινιγμός για όσους συνηθίζουν να ανεβάζουν την ένταση της συζήτησης στο forum. Σαν να τους έλεγα ... μή φωνάζετε ... δεν φταίει ο συνομιλητής σας ... αλλά εσείς οι ίδιοι... αν δεν μπορείτε να τους πείσετε. Ίσως να μήν το διατύπωσα καλά, γι αυτό και να παρεξήγησες τα λόγια μου. Αν έχεις αμφιβολίες για όσα λέω, ξαναδιάβασε τη συζήτηση που έγινε πρίν την απάντησή μου.
Στο δια ταύτα τώρα, μιάς και μου έδωσες τη συγκεκριμένη απάντηση. Έχω Σταύρο μου επιχειρήματα.Κατ' εσένα όμως , επειδή αμφισβητείται η γνησιότητά τους (π.χ χωρία Αγίας Γραφής, λόγοι Αγίων κτλ) ή επειδή δεν είναι αποδείξιμα , δεν θα πρέπει να αναφέρονται , γιατί δήθεν υποβαθμίζεται η συζήτηση.
Ε λοιπόν σου λέω οτι ούτε η επιστημονική γνώση , ούτε και ο ορθολογισμός βρίσκονται στο απυρόβλητο. Ένα φάρμακο που σήμερα είναι καλό ... αύριο αποδεικνύεται οτι προκαλεί καρκινογενέσεις και πρέπει να αντικατασταθεί.Επιστημονική γνώση δεν είναι κι αυτή? Γιατί έσφαλε? Μα είναι επιστήμη. 1+1=2 ...πώς έγινε λάθος? Μήπως και η επιστημονική γνώση είναι
σχετική , όπως και η γνώση περί θεού? Δέν ξέρω ... Με τα μαθηματικά δεν τα πήγαινα ποτέ καλά...
Ίσως να κούρασα.
Καταλήγω με το εξής: Άν ψάχνουμε αποδείξεις σε θέματα πίστεως , μάλλον βρισκόμαστε σε λάθος δρόμο. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ , παρά μόνο προσωπικές βιωματικές εμπειρίες σαν αυτή του φίλου gabadoo , και τότε ξαφνικά ... όλα αποδεικνύονται.
Καλό βράδυ !