[size=9pt] φιλτατε σε "ξεχεσα" οπως λες γιατι μας προσεβαλες ολους τους ορθοδόξους (αν δεν το πηρες χαμπαρι) ειρωνευοντας την ανασταση των νεκρων και κατ'επεκταση Του Κυρίου ημών ιησού χριστου!(στο ποστ σου περι κηδειας..)[/size]
Vaso, κατ αρχήν δε θυμάμαι συγκεκριμένα εσένα που με ξέχεσες, θυμάμαι όμως το γενικό κλίμα (σε αυτό αναφερόμουν), το οποίο όμως επεναλαμβάνεις εσύ εδώ, και θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ:
Ναι, δε πιστεύω σε καμία ανάσταση νεκρού.
Ναι, δε πιστεύω σε καμία ύπαρξη "ψυχής".
Ναι, δε πιστεύω τίποτα απο όλα αυτά.
Επομένως όταν έρχεται κάποιος και μου λέει: "Θα πεθάνεις, αλλά μετά θα αναστηθείς, θα σε κρίνουν πάλι, κλπ, κλπ", διατηρώ το δικαίωμα να τον ειρωνεύομαι.
Όπως διατηρείς και συ το δικαίωμα (φαντάζομαι) να ειρωνεύεσαι κάποιον που σε πλησιάζει, σου αναπτύσσει μια εντελώς απίθανη και αστήρικτη (για τα δικά ΣΟΥ κριτήρια) θεωρία, και σου λέει: "Αυτή είναι η αλήθεια, έτσι είναι τα πράματα, έτσι έγινε, έτσι θα γίνει, πίστεψέ το. Αν δε το πιστέψεις, ή αν ΔΕΙΞΕΙΣ ότι δε το πιστεύεις, με προσβάλεις", και καπάκι, θυμώνει κι όλας αν του πεις: "εντάξει, φίλε, έτσι είναι, σε πιστέψαμε" προφανώς ειρωνευόμενός τον. Το διατηρείς φαντάζομαι, ε?
"Προσβολή θρησκείας" είναι και ποινικό αδίκημα, το ξέρω, αλλά δε νομίζω ότι έχω ποτέ ξεπεράσει τέτοια όρια. Άρα μη μου βάζεις χέρι που ειρωνεύτηκα αυτά που εσύ πιστεύεις. Μπορώ να ειρωνεύομαι τα πάντα, να σατιρίζω τα πάντα, και βεβαίως και εσύ το ίδιο. Γιατί δεν ειρωνεύεσαι και εσύ τις δικές μου πεποιθήσεις? Δε θα σε κακίσω, ούτε θα θυμώσω, ξέρεις!
Το έχω πει και στο Δημήτριο στο παρελθόν, και το κατάλαβε (νομίζω): Με ξεχέζεις επειδή ειρωνεύτηκα την ανάσταση του κυρίου ημών (υμών μόνο, vasos, όχι ημών. Δε παίζω εγώ εδώ). Δε μπορείς να το κάνεις αυτό. Δε μπορείς, εφ όσον συζητάς μαζί μου, που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ τέτοια γεγονότα και ιδιότητες ως πραγματικά, να αξιώνεις προκαταβολικά από μένα το σεβασμό σε όλες αυτές τις θεωρίες, ώστε με βάση αυτές να προχωράει η κουβέντα μας. Είναι σα να αξιώνεις να προσυμφωνήσει κάποιος για την ποινή του και μετά να δικαστεί. Γίνεται?
Θα πρέπει να κάνεις την κουβέντα με τον (οποιοδήποτε) άλλον, στηριζόμενος ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ θεωρίες, και απο κεί και πέρα να ψάξεις να βρεις την όποια άκρη θέλεις.
Το να πεις στον άλλον: "Καλώς είσαι αγνωστικιστής, αλλά αν συζητάς μαζί μου να ξέρεις ότι θα συζητάς πάνω στη βάση ότι θεός υπάρχει, ζει, και βασιλεύει" δεν είναι συζήτηση, είναι άλλο πράμα.
Και (εγώ λέω) είναι αυτό που κάνουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ του κόσμου πάνω σε αυτό τον πλανήτη.