gabadoo
Ενεργό Μέλος
- Εγγρ.
- 14 Μαρ 2007
- Like
- 2
- Πόντοι
- 166
Έλα Σταύρο ... σε βρήκα ...! ;)
Δεν ηθελα να το πω εγω.....
[size=8pt]η λεξη αθεος σημαινει αυτον που αρνειται την υπαρξη του Θεου, απο αγνοια η αδιαφορια...
Αντιθετως ,ΑΘΕΙΣΤΗΣ,ειναι ο εκ πεποιθησεως ,συνειδητα και θεωρητικα,αρνουμενος την υπαρξη Θεου....
αγνωστικιστης ειναι αυτος που αμφισβητει την υπαρξη του Θεου στηριζομενος στην αντιληψη οτι η υπαρξη του δεν μπορει να αποδειχθει....
αθρησκος και απιστος δεν περιγραφουν καταστασεις αλλα σχολιαζουν ιδιοτητα...
Αρα το αντιθετο του αθεος πιστος...
Ελπιζω να βοηθησα...
Μπαμπινιωτης-Το λεξικο της συγχρονης Ελληνικης γλωσσας[/size]
Είναι απλό ...Η ερώτησή μου ήταν:
"Με ενδιαφέρει, για να ξέρω δηλαδή τι θα γίνω, αν αλλάξω μυαλά κάποτε..."
Μαλάκας δηλαδή που δε παραδέχεται το αυτονόητο, την ΥΠΑΡΞΗ του θεού.
Κακός δηλαδή. Με κακή πρόθεση, που τολμάει και αυτός να αμφισβητήσει.
Αγνωστικιστής: Στην "αντίληψη" ότι δε μπορεί να αποδειχθεί. Μια αντίληψη είναι αυτή. Όπως ο άλλος έχει π.χ. αντίληψη ότι η Γή είναι επίπεδη, έτσι και ο αγνωστικιστής έχει την αντιληψούλα ότι η ύπαρξη ΤΟΥ δε μπορεί να αποδειχτεί. Τι ανόητος! Αγνοεί τα αυταπόδεικτα!
Το τελευταίο (περί άθρησκου και άπιστου) δε το πολυκαταλαβαίνω (γιατί δηλαδή δεν είναι ιδιότητα και ο αθεϊστής, ή γιατί δεν είναι περιγραφή καταστάσεως και το "άθρησκος"), αλλά τι περιμένεις όταν το "δε μπορεί να αποδειχτεί" το γράφει σαν "αντίληψη"!
Προφανώς ρε φίλε! Τις δικές μου εκτιμήσεις γράφω! Τι περίμενες δηλαδή να γράφω? Τις δικές σου?[size=9pt]Οι ερμηνειες που δινεις,ξεφευγουν απο την εξηγηση του γραφοντος το λεξικο.....ειναι καθαρα προσωπικες εκτιμησεις σου....[/size]
Μα δεν είσαι ο μόνος. 1 δις άνθρωποι λένε το ίδιο, άλλο 1 δις (τα νούμερα είναι στο περίπου) λένε το ίδιο για τον αλλάχ, άλλα 2 δις λένε το ίδιο για τον βούδα, Κομφούκιος, γενικώς οι περισσότεροι το ίδιο λένε. Δεν αποτελείς εξαίρεση. Το ΓΙΑΤΙ συμβαίνει αυτό, το έχεις ψάξει καθόλου? Γιατί εγώ το έχω ψάξει, ξέρεις!..[size=9pt].αντιθετα με μενα ,η δικη μου ΑΝΤΙΛΗΨΗ ειναι οτι Η ΥΠΑΡΞΗ ΤΟΥ μου εχει αποδειχθει...[/size]
[size=9pt] εδω ο Μπαμπινιωτης περιγραφει την ιδιοτητα που αποδιδει ο πιστος μιας θρησκειας σε εναν πιστο μιας αλλης θρησκειας...πχ εγω που πιστευω στο Χριστο, για ενα μουσουλμανο ειμαι απιστος .....[/size]
Γιατί τότε κανείς από το 5.5% ( Άλλο και Μουσουλμάνοι )δεν έχει βγει να πει κάτι για την θρησκεία του σε αυτό το θρεντ?
[size=9pt]φιλε stavro αυτο που δεν καταλαβαινω ειναι γιατι νομιζεις οτι καποιος θα σε αφορισει αν πεις οτι εισαι αθεος! μονο ενας ανιδεος ή ρατσιστης θα σε κατηγορουσε για το οποιοδηποτε θρησκευτικο πιστευω σου![/size]
[size=9pt]γιατι,έχεις την εντύπωση οτι εδω μεσα ας πουμε ειναι περισσοτεροι οι ορθοδοξοι απο τους "αλλοθρησκους"?[/size]
Και για να ξεκαθαρίσουμε ένα πράμα, πριν πάρεις φόρα:
Εγώ δε λέω ότι κακώς πιστεύεις ότι υπάρχει. Πίστευε ότι θέλεις.
Λέω μόνο ότι εγώ ΔΕΝ πιστεύω ότι υπάρχει κάτι τέτοιο, ή (αν σε βολεύει καλύτερα) πιστεύω ότι δεν υπάρχει κάτι τέτοιο.
Και διεκδικώ το δικαίωμα να μπορώ ΚΑΙ ΕΓΩ να πιστεύω ότι θέλω, να το λέω ΕΛΕΥΘΕΡΑ, και να το τεκμηριώνω, χωρίς να μου την πέφτει κανείς. Απο μακρυά, ναι, ας μου την πέφτουν. Ας με αφορίσουν. Απο κοντά όμως, κοντά τα χέρια τους.
η λεξη αθεος σημαινει αυτον που αρνειται την υπαρξη του Θεου,απο αγνοια η αδιαφορια...
Αντιθετως ,ΑΘΕΙΣΤΗΣ,ειναι ο εκ πεποιθησεως ,συνειδητα και θεωρητικα,αρνουμενος την υπαρξη Θεου....
αγνωστικιστης ειναι αυτος που αμφισβητει την υπαρξη του Θεου στηριζομενος στην αντιληψη οτι η υπαρξη του δεν μπορει να αποδειχθει....
αθρησκος και απιστος δεν περιγραφουν καταστασεις αλλα σχολιαζουν ιδιοτητα...
Αρα το αντιθετο του αθεος πιστος...
Ελπιζω να βοηθησα...
Γ.Μπαμπινιωτης-Το λεξικο της συγχρονης Ελληνικης γλωσσας
Φίλε gabadoo χωρίς να σχολιάσω άποψη/απόψεις να πω
οτι ο μπαμπινιώτης είναι ο δημοφιλέστερος γλωσσολόγος,
οχι ο εγκυρότερος.
Eυχαριστώ ρε Σταύρο ! Το ίδιο μπορώ να πώ και εγώ για εσένα , ασχέτως αν σε πειράζω καμιά φορά ...Λίγοι είναι αξιοπρεπείς, και διατηρούν την κουβέντα σε ένα επίπεδο που πραγματικά χαίρεται κανείς να κουβεντιάζει (φωτεινό παράδειγμα ο Δημήτριος 1000). Διάβασε λίγο παλιά thread (στο "Πολιτική και Θρησκευτικά") και θα καταλάβεις τι εννοώ.
...
Είμαι όμως της άποψης πως πρέπει να ακούς το διαφορετικό.Μόνο αν το ακούσεις και έχεις μάλλιστα και τη δύναμη να το απορρίψεις ή και να το αντικρούσεις , μπορείς να νοιώθεις ασφαλής για τις θέσεις σου.
Φαίνεται, Vaso μου, πως έχεις χάσει τεύχη από το τι έχει γραφτεί (ξεχέζοντάς με πατόκορφα) σχετικά με τα θρησκευτικά σε αυτό το site. Το έργο όχι μόνο το έχω δει, αλλά το έχω μάθει απ έξω πια.