Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Την ειρωνεια μπορω να την χρησιμοποιησω ΜΟΝΟΝ στην Σωκρατικη της μορφη, ως προσποιηση αφελους αγνοιας σε μια συζητηση ως μεσο εκμαιευσης θεσεων και προωθησης διαλογου σε επιθυμητες κατευθυνσεις.....

Οπως πιο πανω, επαναβεβαιωνω την απολαυση του διαλογου μαζι σου, εστω και σε αυτη την μορφη... [/size]

Δεν είμαι καλός στα φιλολογικά, και δεν ξέρω τη Σωκρατική μορφή της ειρωνείας. Αλλά έτσι που το θέτεις, μάλλον σαν "ρίχνω άδεια για να πιάσω γεμάτα" μου ακούγεται, παρά σαν ειρωνεία.

Για την Β' παράγραφο σε ευχαριστώ. Ισχύει το ίδιο εκατέρωθεν μέχρι στιγμής.
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Vaso, κατ αρχήν δε θυμάμαι συγκεκριμένα εσένα που με ξέχεσες, θυμάμαι όμως το γενικό κλίμα (σε αυτό αναφερόμουν), το οποίο όμως επεναλαμβάνεις εσύ εδώ, και θα προσπαθήσω να σου δώσω να καταλάβεις τι εννοώ:

Ναι, δε πιστεύω σε καμία ανάσταση νεκρού.
Ναι, δε πιστεύω σε καμία ύπαρξη "ψυχής".
Ναι, δε πιστεύω τίποτα απο όλα αυτά.

Επομένως όταν έρχεται κάποιος και μου λέει: "Θα πεθάνεις, αλλά μετά θα αναστηθείς, θα σε κρίνουν πάλι, κλπ, κλπ", διατηρώ το δικαίωμα να τον ειρωνεύομαι.
Όπως διατηρείς και συ το δικαίωμα (φαντάζομαι) να ειρωνεύεσαι κάποιον που σε πλησιάζει, σου αναπτύσσει μια εντελώς απίθανη και αστήρικτη (για τα δικά ΣΟΥ κριτήρια) θεωρία, και σου λέει: "Αυτή είναι η αλήθεια, έτσι είναι τα πράματα, έτσι έγινε, έτσι θα γίνει, πίστεψέ το. Αν δε το πιστέψεις, ή αν ΔΕΙΞΕΙΣ ότι δε το πιστεύεις, με προσβάλεις", και καπάκι, θυμώνει κι όλας αν του πεις: "εντάξει, φίλε, έτσι είναι, σε πιστέψαμε" προφανώς ειρωνευόμενός τον. Το διατηρείς φαντάζομαι, ε?
"Προσβολή θρησκείας" είναι και ποινικό αδίκημα, το ξέρω, αλλά δε νομίζω ότι έχω ποτέ ξεπεράσει τέτοια όρια. Άρα μη μου βάζεις χέρι που ειρωνεύτηκα αυτά που εσύ πιστεύεις. Μπορώ να ειρωνεύομαι τα πάντα, να σατιρίζω τα πάντα, και βεβαίως και εσύ το ίδιο. Γιατί δεν ειρωνεύεσαι και εσύ τις δικές μου πεποιθήσεις? Δε θα σε κακίσω, ούτε θα θυμώσω, ξέρεις!

Το έχω πει και στο Δημήτριο στο παρελθόν, και το κατάλαβε (νομίζω): Με ξεχέζεις επειδή ειρωνεύτηκα την ανάσταση του κυρίου ημών (υμών μόνο, vasos, όχι ημών. Δε παίζω εγώ εδώ). Δε μπορείς να το κάνεις αυτό. Δε μπορείς, εφ όσον συζητάς μαζί μου, που ΔΕΝ ΑΠΟΔΕΧΟΜΑΙ τέτοια γεγονότα και ιδιότητες ως πραγματικά, να αξιώνεις προκαταβολικά από μένα το σεβασμό σε όλες αυτές τις θεωρίες, ώστε με βάση αυτές να προχωράει η κουβέντα μας. Είναι σα να αξιώνεις να προσυμφωνήσει κάποιος για την ποινή του και μετά να δικαστεί. Γίνεται?
Θα πρέπει να κάνεις την κουβέντα με τον (οποιοδήποτε) άλλον, στηριζόμενος ΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΚΟΙΝΑ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ θεωρίες, και απο κεί και πέρα να ψάξεις να βρεις την όποια άκρη θέλεις.
Το να πεις στον άλλον: "Καλώς είσαι αγνωστικιστής, αλλά αν συζητάς μαζί μου να ξέρεις ότι θα συζητάς πάνω στη βάση ότι θεός υπάρχει, ζει, και βασιλεύει" δεν είναι συζήτηση, είναι άλλο πράμα.
Και (εγώ λέω) είναι αυτό που κάνουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ του κόσμου πάνω σε αυτό τον πλανήτη.

θα συμφωνησω σταυρο με το συνολικο πνευμα της παραθεσης σου,αλλα επειδη διαβαζω πραγματα απο ολα τα μελη σε αυτο το θρεντ θα ηθελα να σας κανω καποιες επισημανσεις....

1)καποιοι εχουν μπερδεψει τους κληρικους και τον αμοραλισμό τους με την ορθοδοξια και την πιστη προς τον θεο.Το κακο βεβαια δεν ειναι τοσο αυτο διοτι ειναι ενα γεγονος αδιαμφισβητητο,αλλα ο τροπος που πολλοι εντος και εκτος φορουμ προσπαθουν παντα να υπερτονιζουν το κακο σε ολα τα ζητηματα(θρησκευτικα,κοινωνικα κλπ.) με συνεπεια να κατανταει κουραστικο και να χανεται η οποια ουσια.

2)Σίγουρα καποια απο τις απόψεις που εχουν αποτυπωθει εδω μεσα,αλλα και στην ευρυτερη κοινωνια είναι η σωστη και αληθινα αποδιδομενη πραγματικοτητα σε οτι αφορα ολα αυτα που συζηταμε(αν υπαρχει θεος,απο που καταγομαστε,υπαρχει ψυχη,ζωη μετα τον θανατο?).Το ζητημα ομως ειναι υπο ποία οδο κατέληξε ο καθενας στην αντιστοιχη δικια του αποψη για τις θρησκευτικες πεποιθησεις του.

3)φιλε σταυρο θα ειρωνευομουνα καυστικοτατα καποιον για αθλητικα,πολιτικα και καποια κοινωνικα πεπραγμενα ισως,για θρησκευτικα ομως δεν θα το εκανα και αν το εκανα θα στεναχωριομουν πολυ και θα ζητουσα συγγνωμη.Ειναι πολυ λεπτο και ιερο το θρησκευτικο πιστευω του καθενος μας.
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Σωστή η κουβέντα σου νέους. Και ξέρεις γιατί? (δική μου η εξήγηση):

Σε αυτό τον πλανήτη ζούνε ένα σωρό ζώα, ένα εκ των οποίων είναι ο άνθρωπος.

δηλ.βαζεις στην ιδια μοιρα τα ζωα με τον ανθρωπο?ή απλα το λες ειρωνικα για την κατρακυλα του ανθρωπινου γενους?
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]Ταπεινή μου γνώμη , είναι πως είναι πολύ δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος την ύπαρξη του παραλόγου (δηλαδή την ύπαρξη του Θεού), παρά να παραδεχθεί την ανυπαρξία του.[/size]
Ναι, κατηγόρησέ μας τώρα πως ότι (δεν) πιστεύουμε, το κάνουμε για την ευκολία μας!

[size=8pt]Και αυτό για το λόγο οτι αν παραδεχθείς επί παραδείγματι οτι δεν υπάρχει Θεός , ζείς ελεύθερος απο κάθε περιορισμό. Είσαι κύριος του εαυτού σου. Δεν λογοδοτείς σε κανέναν για τις πράξεις σου. Δεν έχεις τύψεις για τα έργα και τις ημέρες σου στη γή. [/size]
Κάνεις λάθος. Τους περιορισμούς τους βάζεις μόνος σου στον εαυτό σου. Είσαι κοινωνικό ον, δε ζεις μόνος σου σε ένα νησί, και εφ όσον έχεις αναπτύξει αισθήματα δικαίου, σωστής συμπεριφοράς, και άλλα τέτοια προς τους συνανθρώπους σου (αλλά ακόμα και προς τα άλλα ζώα) οι περιορισμοί υπάρχουν γιατί είναι αυτονόητοι. Δε λογοδοτείς με την έννοια που το λες εσύ ("ο θεός θα σε κρίνει"), έχεις όμως τα συναισθήματα πληρότητας (ή τα αντίθετα) μετά απο κάθε πράξη σου. Και βεβαίως έχεις τύψεις (αν κάνεις κάτι "κακό"), οι οποίες δεν έχουν ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ με την ύπαρξη θείου. Έχουν να κάνουν με συναισθήματα, την ύπαρξη των οποίων βεβαίως και δεν αρνούμαι.

[size=8pt]Αντιθέτως, αν παραδεχθείς την ύπαρξη του Θεού (μιάς οποιασδήποτε θρησκείας), είσαι αναγκασμένος να περιορίσεις τη δήθεν ελευθερία σου. Δέν είσαι κύριος του εαυτού σου. Κυρίαρχη σε εσένα είναι η θεότητα και σε αυτήν λογοδοτείς για τις ενέργειες ή τις παραλείψεις σου. Αισθάνεσαι ένοχος για τα πλημμελήματά σου.[/size]
Κατ' αρχήν με εκπλήσσεις να το λες αυτό, ότι δηλαδή μόνο αν είσαι άθεος είσαι κύριος του εαυτού σου. Υποτιμάς τον εαυτό σου (και τους άλλους πιστούς) με αυτό που λες. Κατά δεύτερον με εκπλήσσεις που λες ότι μόνο αν πιστεύεις σε αυτά τα πράματα μπορεί να "αισθάνεσαι ένοχος". Μου λες δηλαδή ότι αν εγώ σκοτώσω (κατά λάθος) έναν άνθρωπο με το αυτοκίνητο, ΔΕΝ θα αισθάνομαι ένοχος. Ή έχεις χάσει τη σοβαρότητά σου, ή κάτι ληγμένο έχεις πιεί, Δημήτριε1000.

[size=8pt]Ώς εκ τούτου, η αθεϊα είναι το εύκολο και μπορούμε να το κάνουμε όλοι μας... ενώ η παραδοχή της ύπαρξης του Θείου, είναι το δύσκολο.[/size]
Θες να μας πείς δηλαδή, ότι η πλειοψηφία των ανθρώπων (που είναι "γραμμένοι" σε κάποια θρησκεία, άρα πιστεύουν) διάλεξε τα δύσκολα, και οι (λίγοι) σαν και μένα πήγαμε στα εύκολα... Εξακολουθώ να μη σε αναγνωρίζω.

[size=8pt]Ο άνθρωπος που παραδέχεται την ύπαρξη του Θεού, αναγκάζεται εκουσίως να μπεί σε ένα τρόπον τινά "καλούπι". Να ζήσει με περιοριστικές της ελευθερίας του διατάξεις και να τις αποδεχθεί κιόλας. [/size]
Θα έπρεπε τότε οι εκπρόσωποι του "θεού" να δίνουν (όλοι) το καλό παράδειγμα. Νομίζω ότι το ποσοστό αυτών που το κάνουν, είναι λιγότερο απο το αντίστοιχο του γενικού πληθυσμού.

[size=8pt]Γι'  αυτό και είναι δύσκολο για τον οποιονδήποτε απο εμάς να πούμε το "Ναί, υπάρχει Θεός και επιθυμεί να ζήσουμε κατ' αυτόν τον τρόπον". Γιατί άν το παραδεχθούμε, θα αναγκαστούμε να εκχωρήσουμε μέρος της ελευθερίας μας.

Το ιδανικό ,κατ΄ εμένα πάντοτε,είναι να ζείς και να αισθάνεσαι Ελεύθερος στην ανελευθερία της διδαχής της θρησκείας. Να μή σε πειράζουν οι περιορισμοί της. Με ζήλο να επιζητείς να τους εφαρμώσεις στη ζωή σου. Να έχεις τη δύναμη να παραδεχθείς την αμαρτωλότητά σου.[/size]
Με λίγα λόγια να αυτοευνουχιστείς, και να είσαι και ευχαριστημενος κι από πάνω.

[size=8pt]Ο (Α) ή ο (Β) άθεος-άθρησκος συνανθρωπός μας, δεν θέλει στη ζωή του αυτούς τους περιορισμούς. Δέν το θέλει το "καλούπι". Δεν επιθυμεί να λογοδοτήσει σε κανέναν και για τίποτα. Και εφόσον η έννοια Θρησκεία βασίζεται στην "πίστη" και όχι στην "απόδειξη" προτιμά να την απορρίψει παρά να την αποδεχθεί.[/size]
Το καλούπι, φίλε, είναι αναγκαστικό να υπάρχει λόγω της κοινωνικότητας που προϋποθέτει η ύπαρξή μας. Δε χρειάζεται να μας το επιβάλει κανένας "εκπρόσωπος" θείου (διότι αυτοί το επιβάλλουν, κακά είναι τα ψέμματα, δε κατέβηκε ποτέ κανένας θεός να τα πει) και η "λογοδοσία" αν χρειαστεί πρέπει να υπάρχει, αλλά προς την κοινωνία, όχι προς τους "εκπροσώπους του θείου".
Η ζημιά είναι αυτή ακριβώς που λες: Ότι η θρησκεία βασίζεται στην πίστη, και όχι στην απόδειξη. Δυστυχώς, με βάση αυτό, είναι δυνατόν να υποστηριχτεί το ο,τιδήποτε. Δε χρειάζεται να στο αποδείξει κανείς. Αρκεί να το πιστέψεις.

[size=8pt]Φίλε Vaso,
Δέν πρόκειται για επίπεδο συνομιλίας αλλά για στάση ζωής. Δέν μπορεί να λέγεται Χριστιανός αυτός ο οποίος χλευάζει και φέρεται απρεπώς προς το συνομιλητή του, επειδή ο συνομιλητής τυγχάνει να μην ασπάζεται τα πιστεύω του.

Ο άθεος , ακόμη και ο αλλόδοξος, είναι "εικόνες" του Θεού (κατά την Ορθόδοξη διδασκαλία) και θα πρέπει να τους συμπεριφερόμαστε σαν να είναι ομόδοξοι, κι ας βρίσκονται κατ εμάς σε πλάνη.

Δεν μου φταίει ούτε ο Σταύρος , ούτε ο Τομίτο αν δεν μπορούν να πεισθούν. Μου φταίει μόνο ο εαυτός μου, που είμαι ανίκανος να τους πείσω. Και δεν συγχωρώ στον εαυτό μου στιγμές ,που κατά την εδώ συζήτηση , έχασα τον έλεγχο και εκνεβρίστηκα. Ζητώ έστω και εκ των υστέρων συγνώμη !

Χρόνια πολλά σε όλους ! ;)

Δημήτρης[/size]

Δεν είσαι "ανίκανος" να με πείσεις, Δημήτριε. Ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημά σου? ¨οτι εσένα σε έχουν πείσει, ΧΩΡΙΣ επιχειρήματα, και προσπαθείς να κάνεις το ίδιο και στους άλλους. Περνάει στις περισσότερες των περιπτώσεων αυτό, αλλά όχι σε όλες. Το πρόβλημά σου έιναι ότι δεν έχεις επιχειρήματα για να μας πείσεις, όχι ότι "δεν μπορείς" (από αδυναμία π.χ.).

Έχεις μπλέξει.

Α, και κάτι ακόμα (σα mod το λέω αυτό): Είσαι ο τελευταίος που θά 'πρεπε να ζητάς συγγνώμη εδώ μέσα για τη συμπεριφορά σου!

Χρόνια πολλά και από μένα!
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
2)Σίγουρα καποια απο τις απόψεις που εχουν αποτυπωθει εδω μεσα,αλλα και στην ευρυτερη κοινωνια είναι η σωστη και αληθινα αποδιδομενη πραγματικοτητα σε οτι αφορα ολα αυτα που συζηταμε(αν υπαρχει θεος,απο που καταγομαστε,υπαρχει ψυχη,ζωη μετα τον θανατο?).Το ζητημα ομως ειναι υπο ποία οδο κατέληξε ο καθενας στην αντιστοιχη δικια του αποψη για τις θρησκευτικες πεποιθησεις του.

  Αυτο πιστευω ειναι και το σημαντικοτερο...υπο ποια οδο.Σε προσωπικο επιπεδο παντως,και για λογους που ειχα εξηγησει(η τουλαχιστον ειχα προσπαθησει να εξηγησω...)στο θρεντ με τον Χριστοδουλο,η οδος που με κατεληξε στην παραδοχη Θεου,ηταν η ανικανοτητα μου να κατανοησω ενα πολυ συγκεκριμενο περιστατικο που μου συνεβει.....Απλως δεν μπορουσα να το ερμηνευσω,συμφωνα με οσα ορθολογικα ειχα σπουδασει αλλα και πιστεψει μεχρι τοτε.....Με ειχε "ανατρεψει " ενα οραμα....Ο stavros51 πρεπει να θυμαται τα οσα του εξιστορησα και να με καταλαβει...

 Στην περιπτωση μου ,η οδος ειχε το "ονομα" μου και αφορουσε μονο εμενα....Το γιατι δεν το γνωριζω....Το γιατι δεν συμβαινει και σε αλλους κοντινους μου ανθρωπους,επισης δεν το γνωριζω....Για το μονο που πραγματικα στενοχωριεμαι ειναι οτι αυτα που εζησα και βιωσα κατα τον συγκεκριμενο τροπο δεν μπορω να τα μοιραστω δια της επαναπραγματοποιησης τους και σε αλλο ατομο εκτος απο μενα ,ωστε να παρω την χαρα να του φωναξω..."ειδες που ειχα δικιο;"..Αρκουμαι στην απλη αναφορα του,ενιοτε,ωστε να προσπαθω το δυνατον να μην γινομαι γραφικος...

 Η προσωπικη μου περιπτωση δεν εχει να κανει με παπαδες ,αμοραλες η μη ...η οτιδηποτε αλλο...

 Εχει να κανει με αποδειξη Θεου....

 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]δηλ.βαζεις στην ιδια μοιρα τα ζωα με τον ανθρωπο? ή απλα το λες ειρωνικα για την κατρακυλα του ανθρωπινου γενους? [/size]

Λυπάμαι Vasos, θα σε στενοχωρήσω.
Άσε την έκφραση "ίδια μοίρα", και άλλες που θέλουν προσδιορισμό πριν χρησιμοποιηθούν.

Ναι, πιστεύω ότι ο άνθρωπος είναι ένας έμβιος οργανισμός.
Οι διάφοροι έμβιοι οργανισμοί διαφέρουν μεταξύ τους, αλλά αν το καλοψάξεις, ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ με το πόσες ομοιότητες έχω εγώ με το σκύλο μου. π.χ.

Το δε DNA μας είναι κατά 98% ίδιο.
Με τον πίθηκο είναι 99,8% ίδιο.
Με την τσιπούρα είναι 85% ίδιο.

Τέτοια νούμερα.

Η κύρια διαφορά μας είναι η τεράστια διανοητική ικανότητα του ανθρωπίνου εγκεφάλου, που είναι αυτή που τον έκανε να ξεχωρίσει από τα υπόλοιπα είδη.

Και άλλα είδη έχουν όμως τέτοιες "υπερφυσικές" ικανότητες (σε σχέση με τον άνθρωπο), π.χ. το γεράκι βλέπει πετώντας από τα 3.000 m το βάτραχο που κάθεται ακίνητος κάτω από το φύλλο ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΩΜΑ, και του την πέφτει. Είναι μια ξεχωριστή ιδιότητα του γερακιού αυτή.

Είναι στην ίδια μοίρα με μας το γεράκι? Αν το πιστεύεις, "κατρακυλάς" το γεράκι!

Βγαίνω τώρα, αύριο πάλι!
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
1)κατσε βρε σταυρο μου...δηλ.ο δημητριος δεν εχει αποδειξεις για αυτα που πιστευει και εχεις εσυ και οι αθεοι αποδειξεις για αυτα που πιστευετε?Ποιές ειναι οι αποδείξεις δηλ?η θεωρια του δαρβινου,κατι αλλο ισως?

2)ο θεος κατεβηκε στη γη,ενανθρωπιστηκε,σταυρωθηκε και αναστηθηκε,εκανε απειρα θαυματα και νικησε τον θανατο!

3)σαφως και ο ορθοδοξος χριστιανος ειναι ελευθερος και ζει ελευθερος οταν συνειδητοποιει τί ειναι αυτο που πιστευει,τί πρεπει να κανει για τον εαυτο του και τους συνανθρωπους του.Αν καθεται και μοιρολογει ολη μερα για το τι αμαρτιες του προσαπτει το ευαγγελιο τοτε κατι δεν παει καλα!Ο θεος ομως επειδη δεν ειμαστε ζωα, οπως ειπες προηγουμενως,αλλα έλλογα οντα μας "φυτεψε" συνειδηση ανεξαρτητως θρησκευματος ή αθειας οποτε θελει δε θελει ο ανθρωπος..είτε αθεος,ειτε βουδιστης
ειτε πιστευων εις τα UFO οταν κανει κατι εναντι του ηθικου αγραφου νομου(και μην αναφερεσαι σε παραδειγματα ανθρωποκτονιας..ειναι αυτονοητο),νιωθει μεσα του οτι εσφαλε ασχετα αν το πνιγει με συνοπτικες διαδικασιες ο εκαστοτε ανθρωπος ειτε ειναι χριστιανος στα χαρτια,είτε αθεος,ειτε οτιδηποτε αλλο.

4)θα σου συνιστουσα(αν εχεις χρονο και ορεξη βεβαια) οπως και σε οσους ενδιαφερονται να αποκτησουν μια οσο το δυνατον καλυτερη εικονα για τις διαφορες ορθοδοξης χριστιανικης πιστης και αλλων θρησκειων να επισκεφτειτε στο αγιον ορος τον πατερα ραφαηλ λιγα χιλιομετρα μετα την μονη της μεγιστης λαυρας,διπλα στον γκρεμο.Ενας μοναχος που τιμαει τα ρασα που φοραει(γιατι παρα πολλοι κανουν το αντιθετο εκει πανω)
ή τον πατερα εφραιμ στην μονη του αγιου ανδρεα στις καρυες.Τους επισκεπτονται καθε χρονο χιλιαδες αθεοι,αλλοθρησκοι μονο και μονο για να εχουν τη δυνατοτητα να τους θεσουν ερωτηματα και θεματα προς συζητηση(εχω τυχει σε πολλες απο αυτες) και πραγματικα βγαινουν διαμαντια απο τετοιες συναντησεις...
 

gabadoo

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαρ 2007
Μηνύματα
10.664
Like
2
Πόντοι
166
4)θα σου συνιστουσα(αν εχεις χρονο και ορεξη βεβαια) οπως και σε οσους ενδιαφερονται να αποκτησουν μια οσο το δυνατον καλυτερη εικονα για τις διαφορες ορθοδοξης χριστιανικης πιστης και αλλων θρησκειων να επισκεφτειτε στο αγιον ορος τον πατερα ραφαηλ λιγα χιλιομετρα μετα την μονη της μεγιστης λαυρας,διπλα στον γκρεμο.Ενας μοναχος που τιμαει τα ρασα που φοραει(γιατι παρα πολλοι κανουν το αντιθετο εκει πανω)
ή τον πατερα εφραιμ στην μονη του αγιου ανδρεα στις καρυες.Τους επισκεπτονται καθε χρονο χιλιαδες αθεοι,αλλοθρησκοι μονο και μονο για να εχουν τη δυνατοτητα να τους θεσουν ερωτηματα και θεματα προς συζητηση(εχω τυχει σε πολλες απο αυτες) και πραγματικα βγαινουν διαμαντια απο τετοιες συναντησεις...

Και να ηταν μονο αυτοι εκει πανω.....Απλα ο Θεος δεν αποκαλυπτει σε ολους τους πιστους τους εν ζωη αγιους του,για λογους που ο ιδιος γνωριζει...

  Παντως σε μενα ,επαιξαν καταλυτικο ρολο οι συμβουλες ορισμενων Πατερων του Ορους,οταν απευθυνθυκα σε αυτους μετα την ιστορια μου....και την περιπετεια μου....
 

vasos

Σεβαστός
Εγγρ.
28 Ιουν 2006
Μηνύματα
7.928
Κριτικές
33
Like
32
Πόντοι
2.057
Και να ηταν μονο αυτοι εκει πανω.....Απλα ο Θεος δεν αποκαλυπτει σε ολους τους πιστους τους εν ζωη αγιους του,για λογους που ο ιδιος γνωριζει.

πολυ σωστα φιλτατε gabadoo,οι οποιοι προσευχονται ολημερις με ολιγα διαλειμματα ημερησιως για την ανθρωποτητα με απολυτη αφοσιωση-πιστη στην προσευχη τους με συνεπεια να συμβαινουν σε πολλους απο εμας(ανεξαρτητως "πιστευω") συμβαντα και γεγονοτα που μας αλλαζουν τη ζωη.Βεβαια δεν θελω να το προχωρησω παραπερα γιατι θα χαθουμε...Αυτο που θελω να τονισω ειναι το ποσο λαθος κατ'εμε αποψη εχουν οι σημερινοι ανθρωποι για τον μοναχισμο..τον θεωρουν ως μια ευκολη αποφυγη ευθυνων και υποχρεωσεων του ανθρωπου απεναντι στην ιδια την ζωη,μή συνεκτιμώντας όλες τις παραμέτρους...δείγμα της στοχοποίησης και οριοθετησης ανθρωπων-καταστασεων με επιφανειακη και οχι ενδελεχη ερευνα.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt]1)κατσε βρε σταυρο μου...δηλ.ο δημητριος δεν εχει αποδειξεις για αυτα που πιστευει και εχεις εσυ και οι αθεοι αποδειξεις για αυτα που πιστευετε? Ποιές ειναι οι αποδείξεις δηλ? η θεωρια του δαρβινου,κατι αλλο ισως?[/size]
Πες μου κάτι απο όσα έχεις διαβάσει από μένα εδώ μέσα για το οποίο θέλεις περαιτέρω "απόδειξη" (τεκμηρίωση ίσως), και θα προσπαθήσω να το κάνω.
Η Θεωρία του Δαρβίνου (η εξέλιξη των ειδών) είναι μια θεωρία που αποδεικνύεται απο όλες τις επιστημονικές παρατηρήσεις. Το ότι "ο θεος κατεβηκε στη γη, ενανθρωπιστηκε, σταυρωθηκε και αναστηθηκε, εκανε απειρα θαυματα και νικησε τον θανατο", πως αποδεικνύεται?

[size=8pt]2)ο θεος κατεβηκε στη γη,ενανθρωπιστηκε,σταυρωθηκε και αναστηθηκε,εκανε απειρα θαυματα και νικησε τον θανατο![/size]
Ναι, εν τάξει. Τι θέλεις τώρα, να τα δεχτώ αυτά και να πω "εν τάξει, δίκιο έχεις" για να προχωρήσει η κουβέντα μας?

[size=8pt]3)σαφως και ο ορθοδοξος χριστιανος ειναι ελευθερος και ζει ελευθερος οταν συνειδητοποιει τί ειναι αυτο που πιστευει, τί πρεπει να κανει για τον εαυτο του και τους συνανθρωπους του. Αν καθεται και μοιρολογει ολη μερα για το τι αμαρτιες του προσαπτει το ευαγγελιο τοτε κατι δεν παει καλα! Ο θεος ομως επειδη δεν ειμαστε ζωα, οπως ειπες προηγουμενως, αλλα έλλογα οντα μας "φυτεψε" συνειδηση ανεξαρτητως θρησκευματος ή αθειας οποτε θελει δε θελει ο ανθρωπος..είτε αθεος,ειτε βουδιστης
ειτε πιστευων εις τα UFO οταν κανει κατι εναντι του ηθικου αγραφου νομου(και μην αναφερεσαι σε παραδειγματα ανθρωποκτονιας..ειναι αυτονοητο),νιωθει μεσα του οτι εσφαλε ασχετα αν το πνιγει με συνοπτικες διαδικασιες ο εκαστοτε ανθρωπος ειτε ειναι χριστιανος στα χαρτια,είτε αθεος,ειτε οτιδηποτε αλλο.[/size]
Υποθέτω ότι με το "έλλογα" εννοείς "έχοντα λογική". Μα στο είπα, το στοιχείο που διαχωρίζει το ανθρώπινο είδος από τα άλλα είδη του ζωϊκού βασιλείου, είναι αυτό. Η ικανότητα σκέψης, τμήμα της οποίας είναι και η χρήση της λογικής. Δε το αρνούμαι. Μήπως εννοείς κάτι άλλο με το "έλλογα"?
"Συνείδηση" δεν αρνούμαι ότι έχουμε, εκτός κι αν άλλο εννοείς εσύ, και άλλο εγώ με τη λέξη συνείδηση.
Δεν υπάρχει "ηθικός άγραφος νόμος". Υπάρχει υποχρέωση του ατόμου για δράση σύμφωνα με ένα συγκεκριμμένο κώδικα συμπεριφοράς, τον οποίο υπαγορεύει η κοινωνικότητα, δηλαδή το χαρακτηριστικό του ατόμου να είναι υποχρεωμένο να ζει μαζί με άλλα άτομα του ιδίου είδους. Το ίδιο όμως ισχύει και στις μέλισσες, και στα κοπάδια των ψαριών, και σε πολλά άλλα είδη. Επαναλαμβάνω, ένα άτομο που ζει μόνο του σε ένα απομονωμένο νησί, δεν έχει καμιά υποχρέωση συγκεκριμένης συμπεριφοράς.

[size=8pt]4)θα σου συνιστουσα(αν εχεις χρονο και ορεξη βεβαια) οπως και σε οσους ενδιαφερονται να αποκτησουν μια οσο το δυνατον καλυτερη εικονα για τις διαφορες ορθοδοξης χριστιανικης πιστης και αλλων θρησκειων να επισκεφτειτε στο αγιον ορος τον πατερα ραφαηλ λιγα χιλιομετρα μετα την μονη της μεγιστης λαυρας,διπλα στον γκρεμο.Ενας μοναχος που τιμαει τα ρασα που φοραει(γιατι παρα πολλοι κανουν το αντιθετο εκει πανω)
ή τον πατερα εφραιμ στην μονη του αγιου ανδρεα στις καρυες.Τους επισκεπτονται καθε χρονο χιλιαδες αθεοι,αλλοθρησκοι μονο και μονο για να εχουν τη δυνατοτητα να τους θεσουν ερωτηματα και θεματα προς συζητηση(εχω τυχει σε πολλες απο αυτες) και πραγματικα βγαινουν διαμαντια απο τετοιες συναντησεις...[/size]

Έχω πάει στο άγιον όρος. Και μάλιστα δυό φορές. Δεν ξέρω τους συγκεκριμένους καλόγερους, πάντως γνώρισα αρκετούς, και συζητήσεις πολλές έκανα. Έχω αποκρυσταλλώσει άποψη, σε σχέση με το τι σημαίνει "άγιον όρος", γιατί πάνε όλοι αυτοί οι άνθρωποι εκεί και μένουν, και γιατί εγώ δε θα πήγαινα ποτέ (να μείνω). Δυστυχώς, οι συζητήσεις που γίνονται γίνονται υπό το κράτος της ΑΠΟΔΟΧΗΣ της ύπαρξης θεού. Τίποτε άλλο δεν συζητείται. Ισχύει δηλαδή κατά κόρον αυτό που είπα προηγουμένως, το "είναι σα να αξιώνεις να προσυμφωνήσει κάποιος για την ποινή του και μετά να δικαστεί". Δεν υπάρχει η δυνατότητα για κανενός είδους παρεκτροπή από την "πίστη" τους και τα όσα αυτή υπαγορεύει. Αν αποδεχτείς (ο συνομιλητής) αυτά που πιστεύουν συζητάνε, αν όχι, οι πόρτες κλείνουν. Ορθά το τοποθέτησε ο Δημήτριος: "Η έννοια Θρησκεία βασίζεται στην "πίστη" και όχι στην "απόδειξη"".

Άντε, πάμε για ύπνο τώρα...
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
[size=8pt]Ταπεινή μου γνώμη , είναι πως είναι πολύ δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος την ύπαρξη του παραλόγου (δηλαδή την ύπαρξη του Θεού), παρά να παραδεχθεί την ανυπαρξία του.[/size]
αυτα θα ισχυε, αν ειχε τη δυνατοτητα ο ανθρωπος, να ειναι απηλαγμενος απο τις μαρκετίστικες εγκεφαλικες θρησκευτικες ενεσεις που ''τρωει'' απο τη γεννηση του, παρα τωρα, που απο εμβρυο σχεδον υφισταται απο ολοκληρο τον περιγυρω του, αυτα που πρεσβευει το καθε μαρκετινγκ-θρησκεια.

δεν ειναι τυχαιο βεβαια αυτο. εδω μιλαμε για το τελειοτερο και διαχρονικοτερο μαρκετινγκ στον πλανητη !!

η μαλακια ειναι οτι δεν δινει fnanchise..
 

litle cat boy

Μέλος
Εγγρ.
2 Ιουλ 2006
Μηνύματα
94
Like
1
Πόντοι
0
Απλώς το όλο θέμα με τις θρησκείες είναι ότι  όλοι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεκτούν  ότι όταν κάποιος πεθαίνει ….τελείωσε…
 

Enforcer

Μέλος
Εγγρ.
17 Μαΐ 2007
Μηνύματα
5.439
Like
9
Πόντοι
66
Ο Economist αυτής της εβδομάδας έχει ειδικό άρθρο για τον πόλεμο μάρκετινγκ ανάμεσα στο κοράνι και στην αγία γραφή.

"Μπες στην Αγία Γραφή, χωρις να βγεις απο τη ζωή" - πάρε την αγία γραφή για i-pod

Η εκτίμηση είναι οτι ο πόλεμος θα συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση.

Εμείς δεν έχουμε λόγο να φοβόμαστε. Ο χριστιανισμός στην Ελλάδα κινδυνεύει όσο και το ισλάμ στο Ιραν.
 

Επισκέπτης
Tρελο παλικαρι ο Διμιτριος  :rockon: ! Δινει μια νοτα στο σαιτ ασυνηθιστη! Αν και διαφωνω με καποια που λεει! Μου κανουν εντυπωση ομως αυτα που λεει. Προφανως η δουλεια του ή οι σπουδες του εχουν σχεση με το αντικειμενο! 
:2funny: :2funny: :2funny:

Oι σπουδές ... μπορεί !
Η δουλειά ... καμία σχέση !
Να΄ σαι καλά, με έκανες και γέλασα πάλι!!!
Μπορεί και να είμαι τρελός :grin: , μπορεί όμως και να είμαι Χριστιανός ...!
Χρόνια πολλά !
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=8pt] η μαλακια ειναι οτι δεν δινει franchise.. [/size]

Ποιός στο είπε?
Αδιάβαστο σε βρίσκω!

Λίγο έψαξα, και κοίτα τι βρήκα:

[size=12pt]Α) Μαγαζιά που έχουν πάρει τη φίρμα από το Πατριαρχείο Κωσταντινούπολης:[/size]
1) Πατριαρχεῖον Ἀλεξανδρείας
2) Πατριαρχεῖον Ἀντιοχείας
3) Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων
4) Πατριαρχεῖον Ρωσσίας
5) Πατριαρχεῖον Σερβίας
6) Πατριαρχεῖον Ρουμανίας
7) Πατριαρχεῖον Βουλγαρίας
8) Πατριαρχεῖον Γεωργίας
9) Ἐκκλησία τῆς Κύπρου
10) Ἐκκλησία τῆς Ἑλλάδος
11) Ἐκκλησία τῆς Πολωνίας
12) Ἐκκλησία τῆς Ἀλβανίας
13) Ἐκκλησία τῆς Τσεχίας καὶ Σλοβακίας
14) Ἐκκλησία Φινλανδίας
15) Ἐκκλησία Ἐσθονίας
16) Ἱ. Ἀρχιεπισκοπὴ Ἀμερικῆς
17) Ἱ. Ἀρχιεπισκοπὴ Αὐστραλίας
18) Ἱ. Ἀρχιεπισκοπὴ Κρήτης
19) Ἱ. Μητρόπολις Αρκαλοχωρίου
20) Ἱ. Μητρόπολις Βελγίου
21) Ἱ. Μητρόπολις Γορτύνης καὶ Αρκαδίας
22) Ἱ. Μητρόπολις Γαλλίας
23) Ἱ. Μητρόπολις Γερμανίας
24) Ἱ. Μητρόπολις Ἰταλίας
25) Ἱ. Μητρόπολις Καναδᾶ
26) Ἱ. Μητρόπολις Κισάμου καὶ Σελίνου
27) Ἱ. Μητρόπολις Κορέας
28) Ἱ. Μητρόπολις Κυδωνίας καὶ Ἀποκορώνου
29) Ἱ. Μητρόπολις Μπουένος Ἄϊρες
30) Ἱ. Μητρόπολις Νέας Ζηλανδίας
31) Ἱ. Μητρόπολις Ρόδου
32) Ἱ. Μητρόπολις Χὸνγκ Κόνγκ
33) Ἐξαρχία ἐνοριῶν Ῥωσσικῆς παραδόσεως Δ. Εὐρώπης
34) Οὐκρανοὶ Ἀμερικῆς
35) Οὐκρανοὶ Καναδᾶ
36) Καρπαθορῶσσοι Ἀμερικῆς

(Συγγνώμη για τα τετραγωνάκια αλλά τα website τους έχουν γραμματοσειρές με πολυτονικό σύστημα, και οι δικές μας δε τις αναγνωρίζουν. Όταν φτιάχτηκε το site, βλέπετε, δεν υποψιαζόταν κανείς ότι θα κάναμε και μελέτες για τα πατριαρχεία εδώ μέσα, οπότε δε τις βάλαμε).

[size=12pt]B) Μαγαζιά που έχουν πάρει τη φίρμα από τη υποδιεύθυνση στην Αθήνα:[/size]
1) Αιτωλίας και Ακαρνανίας
2) Αλεξανδρουπόλεως
3) Αργολίδος
4) Άρτης
5) Αττικής
6) Βεροίας και Ναούσης
7) Γλυφάδας
8) Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως
9) Γουμενίσσης, Αξιουπόλεως και Πολυκάστρου
10) Γρεβενών
11) Γυθείου και Οιτύλου
12) Δημητριάδος και Αλμυρού
13) Διδυμοτείχου και Ορεστιάδος
14) Δράμας
15) Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης
16) Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας
17) Ελασσώνος
18) Ελευθερουπόλεως
19) Ζακύνθου και Στροφάδων
20) Ζιχνών και Νευροκοπίου
21) Ηλείας και Ωλένης
22) Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων
23) Θεσσαλονίκης
24) Θηβών και Λεβαδείας
25) Θήρας, Αμοργού και Νήσων
26) Ιερισσού, Αγίου Όρους και Αρδαμερίου
27) Ιωαννίνων
28) Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού
29) Καλαβρύτων και Αιγιαλείας
30) Καρπενησίου
31) Καρυστίας και Σκύρου
32) Κασσανδρείας
33) Καστορίας
34) Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων
35) Κεφαλληνίας
36) Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος
37) Κορίνθου, Σικιώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους
38) Κυθήρων
39) Λαγκαδά
40) Λαρίσης και Τυρνάβου
41) Λευκάδος και Ιθάκης
42) Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου
43) Μαντινείας και Κυνουρίας
44) Μαρωνείας και Κομοτηνής
45) Μεγάρων και Σαλαμίνος
46) Μεσογαίας και Λαυρεωτικής
47) Μεσσηνίας
48) Μηθύμνης
49) Μονεμβασίας και Σπάρτης
50) Μυτιλήνης, Ερεσσού και Πλωμαρίου
51) Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου
52) Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως
53) Νέας Ιωνίας και Φιλαδελφείας
54) Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς
55) Νέας Σμύρνης
56) Νικαίας
57) Νικοπόλεως και Πρεβέζης
58) Ξάνθης και Περιθεωρίου
59) Παραμυθίας, Φιλιατών, Γηρομερίου και Πάργας
60) Παροναξίας
61) Πατρών
62) Πειραιώς
63) Περιστερίου
64) Πολυανής και Κιλκισίου
65) Σάμου και Ικαρίας
66) Σερβίων και Κοζάνης
67) Σερρών και Νιγρίτης
68) Σιδηροκάστρου
69) Σισανίου και Σιατίστης
70) Σταγών και Μετεώρων
71) Σύρου, Τήνου, Άνδρου, Κέας και Μήλου
72) Τρίκκης και Σταγών
73) Τριφυλίας και Ολυμπίας
74) Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης
75) Φθιώτιδος
76) Φιλίππων, Νεαπόλεως και Θάσου
77) Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
78) Φωκίδος
79) Χαλκίδος
80) Χίου

80 και 36 = 116. Εσύ αυτό το λες δε δίνουν franchise?





 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Η εκτίμηση είναι οτι ο πόλεμος θα συνεχιστεί με αυξανόμενη ένταση.[/size]

Δυστυχώς συμφωνώ, και το φοβάμαι και εγώ.
Είναι απίστευτο τι ζημιά κάνουν αυτοί όλοι οι "εκπρόσωπου"...
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
[size=10pt]Απλώς το όλο θέμα με τις θρησκείες είναι ότι  όλοι οι άνθρωποι δυσκολεύονται να αποδεκτούν  ότι όταν κάποιος πεθαίνει ….τελείωσε…[/size]

Έ, όχι και ΟΛΟΙ, μη γενικεύεις!!!
 

giorgospapa

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Ιουλ 2006
Μηνύματα
15.922
Κριτικές
10
Like
39
Πόντοι
2.157
Ποιός στο είπε?
Αδιάβαστο σε βρίσκω!

Λίγο έψαξα, και κοίτα τι βρήκα:

[size=12pt]Α) Μαγαζιά που έχουν πάρει τη φίρμα από το Πατριαρχείο Κωσταντινούπολης:[/size]
1) Πατριαρχεῖον Ἀλεξανδρείας
2) Πατριαρχεῖον Ἀντιοχείας
3) Πατριαρχεῖον Ἱεροσολύμων
4) Πατριαρχεῖον Ρωσσίας
.........
.........
.........
36) Καρπαθορῶσσοι Ἀμερικῆς

(Συγγνώμη για τα τετραγωνάκια αλλά τα website τους έχουν γραμματοσειρές με πολυτονικό σύστημα, και οι δικές μας δε τις αναγνωρίζουν. Όταν φτιάχτηκε το site, βλέπετε, δεν υποψιαζόταν κανείς ότι θα κάναμε και μελέτες για τα πατριαρχεία εδώ μέσα, οπότε δε τις βάλαμε).

[size=12pt]B) Μαγαζιά που έχουν πάρει τη φίρμα από τη υποδιεύθυνση στην Αθήνα:[/size]
1) Αιτωλίας και Ακαρνανίας
2) Αλεξανδρουπόλεως
3) Αργολίδος
4) Άρτης
.......
.......
.......
77) Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας
78) Φωκίδος
79) Χαλκίδος
80) Χίου

80 και 36 = 116. Εσύ αυτό το λες δε δίνουν franchise?

κι εμενα γιατι δεν μου δινουν ????  :idiot: :idiot:

εχω βρει ''παρθενα'' (κυριολεκτικα, δεν θα κοβει σε κανενα αλλο μαγαζι εκκλησια τη δουλεια) περιοχη, εχω βρει και 2 παπαδες που ξερουν τη δουλεια, ΙΔΑΝΙΚΟ οικοπεδο, ΑΝΕΤΗ προσβαση, ΤΕΡΑΣΤΙΟ παρκινγκ, εχω καταθεσει ΑΨΟΓΟ σχεδιο απο κορυφαιους αρχι-τεκτονες και αδεια ΔΕΝ μου δινουν..  :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
κι εμενα γιατι δεν μου δινουν ????  :idiot: :idiot:

εχω βρει ''παρθενα'' (κυριολεκτικα, δεν θα κοβει σε κανενα αλλο μαγαζι εκκλησια τη δουλεια) περιοχη, εχω βρει και 2 παπαδες που ξερουν τη δουλεια, ΙΔΑΝΙΚΟ οικοπεδο, ΑΝΕΤΗ προσβαση, ΤΕΡΑΣΤΙΟ παρκινγκ, εχω καταθεσει ΑΨΟΓΟ σχεδιο απο κορυφαιους αρχι-τεκτονες και αδεια ΔΕΝ μου δινουν..  :boobies: :boobies: :boobies: :boobies:

Κωλαράκι έδωσες?
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom