Νέα

Ποιά είναι η θρησκεία σας;

  • Μέλος που άνοιξε το νήμα MATURELOVERR
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 3K
  • Εμφανίσεις 120K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 1 άτομα (0 μέλη και 1 επισκέπτες)

ποια ειναι η θρησκεια σας?

  • χριστιανισμος

    Ψήφοι: 27 43,5%
  • μωαμεθανισμος

    Ψήφοι: 0 0,0%
  • δωδεκαθεο

    Ψήφοι: 9 14,5%
  • αλλο

    Ψήφοι: 3 4,8%
  • καμμια

    Ψήφοι: 23 37,1%

  • Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    62

βυζολάγνος

Τιμημένος
Εγγρ.
6 Σεπ 2007
Μηνύματα
7.781
Κριτικές
18
Like
5.746
Πόντοι
5.035

ORCA

Μέλος
Εγγρ.
5 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.276
Like
1
Πόντοι
16
φεθρυ
δεν μου διεφυγε πως δεν απαντησες στο ερωτημα μου

θα το επαναλαβω λοιπον:
πιστευεις στο Θεο;
η αμφιβαλλεις την υπαρξη του;

ενω σε αλλα θεματα εισαι λαλιστατος και ευγλωττος, εδω γιατι κανεις την....παπια;

 

 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Σταύρο, εδώ συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. Ο Θεός δεν έχει καμία σχέση με κάποια απ’τα "στοιχειά" που ανέφερες. Μην ανακατεύεις το φολκλόρ ή την επιστημονική φαντασία με το θείο (όχι τον μπάρμπα ) μόνο και μόνο επειδή και αυτό ακούγεται εξωπραγματικό. Κατά τ’άλλα υπάρχει ό,τι αναφέρεται στην Αγία Γραφή.
Και επίσης κάποιος που πιστεύει στο Θεό δε σημαίνει αυτόματα ότι πιστεύει σε οτιδήποτε υπερφυσικό. Η ύπαρξη Θεού δεν κάνει πιθανή και την ύπαρξη καλικάντζαρων, βρυκολάκων, λυκανθρώπων, κλπ. (αυτά τα τελευταία πάντως που αναφέρεις πρώτη φορά τ’ακούω ).
Βύζο μου, εσύ τα λες «ανόμοια πράματα», εγώ όμως τους βρίσκω ΤΡΟΜΕΡΕΣ ομοιότητες.  Θέλεις να στις απαριθμήσω?  Να το κάνω.
Όσο για τα τελευταία (που πρώτη φορά ακούς), δε μου κάνει εντύπωση. Και εγώ πρώτη φορά τα γράφω!

Τι ένδειξη ακριβώς ψάχνεις Σταύρο; Όραμα; Θαύμα; Δεν είναι τόσο εύκολο. Σκέψου ότι μπορεί να είχες ένδειξη αλλά να το θεώρησες τυχαίο γεγονός. Σκέψου ότι μπορεί να μη ζήτησες ποτέ τη βοήθεια του Θεού. Τελοσπάντων, δέχομαι ότι δεν είχες ενδείξεις.
Εγώ απ’την άλλη είχα. Δε μιλάω για θαύματα ούτε οράματα. Μιλάω όμως για φαινόμενα ανεξήγητα που δεν μπορούν να είναι απλές συμπτώσεις. Αυτά και το κλείνω εδώ για να μην νομίζετε ότι το παίζω εκλεκτός του Θεού. Πίστεψέ με στη ζωή μου έχουν συμβεί και πολλά δυσάρεστα αλλά εκεί είναι η "μαγκιά". Να μη χάνεις την πίστη σου όταν όλα σου πάνε στραβά.
Δεν ψάχνω καμία (ένδειξη) Βύζο.  Κι αν θες να γίνω και πιο κυνικός, έχω την προδιάθεση να είμαι αρνητικός απέναντι σε ΚΑΘΕ ΤΙ που τείνει να με εξωθήσει (εμένα ή οποιονδήποτε άλλον άνθρωπο) προς το να πιστέψω την ύπαρξή του, γιατί θεωρώ όλη αυτή την ιστορία μια καλοστημένη απάτη.
Δυσάρεστα έχουν συμβεί και σε μένα (και σε όλους τους ανθρώπους φαντάζομαι), αλλά (φαίνεται ότι) όντας εκ χαρακτήρος αισιόδοξος τύπος, τα ξεπερνάω χωρίς να χρειάζομαι υπερφυσική «παρηγοριά», «κουράγιο», «ελπίδα» και «βοήθεια».


Ο φόβος του θανάτου τι σχέση έχει; Η θρησκεία δε μπορεί να σε κάνει να μη φοβάσαι το θάνατο. Ο καθένας μπορεί να λέει ότι δε φοβάται το θάνατο και πράγματι τι νόημα έχει να φοβάσαι το αναπόφευκτο; Είναι ωστόσο δύσκολο να συμβιβαστείς με την ιδέα και πιστεύω συμφωνείς μαζί μου. Όσο και να ελπίζεις στη μετά θάνατον ζωή (εδώ έρχεται η ελπίδα), το θάνατο θα τον φοβάσαι. Κι αυτό γιατί πολύ απλά την επίγεια ζωή έχεις γνωρίσει και φοβάσαι να τη χάσεις. Φοβάσαι το άγνωστο. Και αυτό ισχύει για όλους ανεξαιρέτως. Και όλοι ανεξαιρέτως φοβόμαστε. Δεν εννοώ ότι είμαστε φοβιτσιάρηδες. Ο γονιός, ας πούμε, δε φοβάται για το παιδί του; Το καμάκι δε φοβάται μη φάει χυλόπιτα (χούμορ κάνω χούμορ );
Και επίσης ρωτάς σε τι ελπίζω. Και σου απαντώ ότι ελπίζω σε άνωθεν βοήθεια σε μια δύσκολη στιγμή. Ελπίζω ότι θα ανταμειφθώ ζων ή θανών για την ενάρετον ζωή μου (λέμε τώρα ). Αυτό δε σημαίνει ότι οι θρησκευόμενοι τα περιμένουμε όλα απ’το Θεό. Απευθυνόμαστε στο Θεό για κάτι που είναι πάνω απ’το χέρι μας. Και ξέρεις τι γίνεται; Ακόμα κι αν έχεις δίκιο και δεν υπάρχει Θεός δες το σαν αυθυποβολή. Περισσότερα κερδίζεις ελπίζοντας παρά χάνεις πιστεύω. Καλή είναι η ελπίδα αρκεί να μη λένε έτσι την πεθερά σου
ΤΙ ΣΧΕΣΗ ΕΧΕΙ?  Μα εκεί είναι το «κουμπί» για το στήσιμο της απάτης!  Βεβαίως και ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ η θρησκεία να σε κάνει να ΜΗ φοβάσαι το θάνατο!  Δουλειά της είναι, και αυτό που κάνει είναι, να σε κάνει ΝΑ ΦΟΒΑΣΑΙ το θάνατο!  Μόνο σα φοβισμένο θα σε «προσελκύσει», και (ψευδώς) υποσχόμενη «μετά θάνατον ζωή», «ανάσταση νεκρών», «ουρί του παραδείσου» και δε ξέρω και εγώ τι άλλα παραμύθια θα σε κάνει υποχείριό της!  Αν ΔΕ φοβάται το θάνατο κανείς, τι λόγο έχεις να πιστεύει σε όλες αυτές τις ανοησίες?
Είπες μια πρόταση, την εξής:  «Την επίγεια ζωή έχεις γνωρίσει, φοβάσαι να τη χάσεις».  Μα όταν τη χάσεις, ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙΣ ΠΙΑ, άρα κάποιος που δεν υπάρχει τι να έχει και να μην έχει, να χάσει και να βρει?  Δε καταλαβαίνεις το άτοπο όλων αυτών των συλλογισμών, που θεωρούν σα ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι και αφού επέλθει ο βιολογικός θάνατος «ΚΑΤΙ» εξακολουθεί να «υπάρχει»?
Και ΔΕΝ είναι κάτι το άγνωστο ο θάνατος.  Είναι κάτι γνωστό. Και σαν μεταβολή, και σαν κατάσταση.  Σαν μεταβολή είναι η παύση των βιολογικών (επομένως ΚΑΙ των νοητικών) λειτουργιών, και σαν κατάσταση, είναι η ίδια με αυτή που υπήρχε πριν από τη γέννησή μας.  Δεν έχουμε δει τόσους ανθρώπους να πεθαίνουν?  Δεν αποτελεί ΠΑΡΕΛΘΟΝ για μας η εποχή του 1930, του 1900, του 1800 κλπ,  επομένως σαν παρελθόν κάτι το γνωστό?  ΠΟΥ είναι λοιπόν το «άγνωστο» που λες ότι είναι φυσικό να μας φοβίζει (μόνο και μόνο επειδή είναι άγνωστο)?

Ο φόβος του γονιού που φοβάται μη πάθει κάτι το παιδί του, ο φόβος του καμακιού που φοβάται μη φάει χυλόπιτα, και ο φόβος του να μη πέσω από ψηλά και σκοτωθώ (το προσθέτω εγώ αυτό),  ΕΧΟΥΝ βάση και αιτιολογίες ύπαρξης, και είναι δικαιολογημένοι. Τις εξής:
1) Ο φόβος του γονιού είναι ενστικτώδης, και είναι φυσικός, γιατί ο ενστικτώδης μηχανισμός διαιώνισης του είδους επιτάσσει την προστασία του νεοσσού από κινδύνους, μέχρι να μπορέσει να ανταπεξέλθει μόνος του στην αντιμετώπισή τους. Αποτέλεσμα αυτού του μηχανισμού είναι το περίφημο «μητρικό φίλτρο», που καθοδηγεί αυτόματα όλα τα είδη (και όχι μόνο τους ανθρώπους) στο να προστατεύουν τα μικρά τους.  Παύση ύπαρξης αυτού του μηχανισμού σημαίνει αυτόματα και έκλειψη του είδους.  Κανένας απόγονος δε θα επιζήσει, γιατί μέχρι να ενηλικιωθεί, δεν είναι ικανός να επιζήσει.
2) Ο φόβος του καμακιού που φοβάται μη φάει χυλόπιτα ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ενστικτώδη προέλευση.  Έχει να κάνει με το ένστικτο της αναπαραγωγής.  Αστείο το παράδειγμά σου, αλλά τελικά ΔΕΝ είναι μόνο αστείο.
3) Ο φόβος του να μην πέσω από ψηλά και σκοτωθώ, έχει να κάνει με το ένστικτο της αυτοσυντήρησης.
Γενικώς, φίλε Βύζο, τα 2 «βασικά» ένστικτα των έμβιων όντων (και του ανθρώπου βεβαίως) εξηγούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ από τα συναισθήματα των υποκειμένων, και ΣΧΕΔΟΝ ΟΛΕΣ τις ενέργειές τους.  Τα 2 «βασικά» ένστικτα είναι της αυτοσυντήρησης και της διαιώνισης του είδους, και ξεκινώντας από αυτά (και υποδιαιρώντας τα) φτάνουμε σε πολλά «επί μέρους» χαρακτηριστικά.  Π.χ. η επιθετικότητα (το να σκοτώσεις ένα ζώο για να το φας) είναι απόρροια του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης, το να ψάχνεις ένα στεγασμένο / προστατευμένο μέρος για να κοιμηθείς επίσης, το να φοβάσαι το ύψος (το είπαμε) το ίδιο, κλπ.
Το άλλο ένστικτο (της διαιώνισης) εκδηλώνεται με τη διάθεση να πηδήξεις (για να γονιμοποιήσεις το θηλυκό), με την προστασία του τέκνου, με το να προσπαθείς να προσελκύσεις (το θυληκό), κλπ κλπ.
Είναι σαφές ότι πάρα πολλοί φόβοι είναι αποτέλεσμα του ενστίκτου της αυτοσυντήρησης.
Ο φόβος του θανάτου όμως (και μιλάω για το φυσικό θάνατο, αυτόν που ΦΥΣΙΟΛΟΓΙΚΑ έρχεται, όχι το θάνατο από τροχαίο, ή στον πόλεμο, ή την εκτέλεση) ΑΠΟ ΠΟΙΟ ΕΝΣΤΙΚΤΟ παράγεται?  Δεν παράγεται.  Είναι τεχνητός.
Δεν ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΕΙΤΑΙ, τέτοιος φόβος, Βύζο.
Δες λίγο τον κόσμο γύρω σου, φίλε Βϋζο:  Πόσα κοινά έχει το ανθρώπινο είδος με τα άλλα είδη του ζωϊκού βασιλείου?  ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ.  Ένα ζωïκό είδος είναι και ο άνθρωπος, φίλε μου.  ΤΟΣΑ ΚΟΙΝΑ ΕΧΕΙ. (Πρόσφατα μάλιστα – δηλαδή τα τελευταία 10-20 χρόνια τα «κοινά σημεία» καταμετρώνται (ομοιότητες DNA) και βγαίνει και ποσοστό!  Το ξέρεις ότι ο άνθρωπος και ο χιμπατζής έχουν ΙΔΙΕΣ κατά 99,8% τις αλυσίδες του DNA τους?  Ότι ο άνθρωπος και ο σκύλος π.χ. έχουν ομοιότητα κατά 98,6%?)

Έρχονται λοιπόν στα καλά του καθουμένου κάτι απίθανοι τύποι με μαύρα ρούχα, γενειάδες, θυμιατά, που τραγουδάνε με ένρινες φωνές κλπ, και λένε:
Το ζώο όταν πεθάνει, λιώνει και χάνεται.  Ο άνθρωπος όταν πεθάνει, λιώνει και χάνεται -> το σώμα του. Έχει κι άλλο όμως, είναι η «ψυχή», αυτό δε χάνεται, και ΚΑΠΟΤΕ, θα ξαναενωθεί με το σώμα. Το πότε θα γίνει αυτό δε το ξέρουμε, το ξέρει όμως κάποιος, που είναι πολύ μεγάλος, ξέρει τα πάντα, είναι παντοδύναμος, πάνσοφος, ύψιστος, κύριος, κλπ κλπ κλπ, ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΩ ΕΔΩ ΠΕΡΑ.
ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ ΑΛΛΟΣ ΠΕΙ ΟΤΙ ΤΟΝ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΑΙΡΕΤΙΚΟΣ. ΣΤΗΝ ΠΥΡΑ και γρήγορα.

Σε ρωτάω λοιπόν εγώ τώρα, Βύζο:
ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ εγώ, που δεν είμαι και κανένας έξυπνος, αλλά τι στο διάολο, τον κοινό νου τον έχω, ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΩ αυτούς τους τύπους?

Και αναρωτιέμαι:  Μα λένε καταφανώς ψέμματα.  Σε απλά και αυταπόδεικτα πράματα.  Και επιμένουν.  Άρα, ποια αξιοπιστία έχουν?  Καμία. Σε ΟΛΑ όσα λένε.

Και αναρωτιέμαι:  Μα ΓΙΑΤΙ το κάνουν αυτό? Μήπως έστω, κάνω εγώ λάθος (παρά ότι βγάζει μάτι το ότι δεν κάνω) και αυτοί έχουν δίκιο?  Μπορεί, να κάνω λάθος.  Ας δώ τα κίνητρα:
Για να δω:  Έχουν κανένα όφελος που το κάνουν?  Γιατί αν δεν έχουν, μπορεί πράγματι εγώ να κάνω λάθος!
Και τότε ανακαλύπτω ότι όχι ένα, αλλά χίλια οφέλη έχουν από αυτό που κάνουν!

Πως αλλιώς να στα πω?  Στέρεψα!

Από δω και κάτω πρέπει να πάω τηλεγραφικά, γιατί υπάρχει πρόβλημα χρόνου (και χώρου βεβαίως!)

Αμφιβάλλεις ότι ένα ποσοστό στράφηκε στον αθεϊσμό γιατί απογοητεύτηκε;
Βεβαίως αμφιβάλλω. Το να αποδέχεσαι «βοήθεια», «ελπίδα», «παρηγοριά» κλπ τέτοια ωραία είναι το εύκολο.  Το δύσκολο είναι να τα βγάζεις πέρα μόνος σου.  Και αυτός που λέει «δεν υπάρχει τίποτα εκεί πανω, τι είναι αυτά που λέτε», ΞΕΡΕΙ ότι είναι μόνος του.

Δηλαδή αυτός ο μονοκύτταρος οργανισμός απ’τον οποίο προήλθαν τα πάντα από πού προήλθε;
Είναι πλέον ΓΝΩΣΤΟΣ ο μηχανισμός κατασκευής DNA και αμινοξέων από ανόργανα συστατικά, και οι συνθήκες που απαιτούνται γι αυτό. Νομίζω μάλιστα ότι έχει γίνει τέτοια σύνθεση σε εργαστήριο.  Οι συνθήκες που απαιτούνται είναι αυτές που υπήρχαν (έχει αποδειχθεί επιστημονικά) πάνω στον πλανήτη περίπου 3 δις χρόνια νωρίτερα (ως γνωστόν ο πλανήτης μας «υπάρχει» 4,6 δις χρόνια).  Μπορείς βεβαίως να αμφισβήτήσεις αυτά που σου λέω (δεν είμαι και ειδικός), και να μου αντιτάξεις ότι τίποτα από όλα αυτά δεν συνέβη, και ως γνωστόν ο θεός έφτιαξε τον κόσμο σε 6 μέρες και την 7η ξεκουράστηκε.

Πώς είναι δυνατόν από έναν κοινό πρόγονο να προήλθαν τόσες διαφορετικές μορφές ζωής;
Με μεταλλάξεις Βύζο.  Αυτό είναι κάτι που συνεχίζει να γίνεται και σήμερα.

Και πώς γίνεται το κάθε είδος να εξελίσσεται από μόνο του;
Από τη στιγμή που θα διαχωριστεί ένα είδος σε 2, το κάθε ένα είδος συνεχίζει να εξελίσσεται. Διάβασε τη θεωρία του Δαρβίνου, τα λέει χαρτί και καλαμάρι.  Και γι  αυτό ήταν πράγματι ΠΟΛΥ μεγάλος επιστήμονας.

Μήπως τελικά όλα δημιουργήθηκαν από ένα "αόρατο χέρι";
Ή μήπως πόδι?

Δεν ξέρω... Ρωτάω...
Το βλέπω…  Σε όσα μπορώ, απαντάω.

βλέπεις ότι η γένεση είναι ένα μυστήριο.
Δεν είναι πλέον.

Επειδή δε θέλουμε οι άλλοι να μας πουν άσχετους ή ανενημέρωτους ή αμαθής, προτιμούμε την λάθος απάντηση απ’την μη απάντηση. … πολλές φορές παρασυρόμαστε και εκφράζουμε ΑΒΕΒΑΙΗ ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ.
Δε νομίζω να με κατατάσσεις σε αυτή την κατηγορία. Αυτά που λέω μπορώ να τα τεκμηριώσω (εν μέρει το κάνω και εδώ), και εν πάσει περιπτώσει η ΒΕΒΑΙΟΤΗΤΑ ότι η ζωή «εμφυσήθηκε» από το δημιουργό είναι ασθενέστερη από το ότι προήλθε από αμινοξέα με ηλεκτρικές εκκενώσεις (κεραυνοί), όπως λέει η βιολογία.

Το ζήτημα είναι να μη ζεις μες στο φόβο.
Το οποίο οι εκκλησίες σε κάνουν να ζεις.

Καταρχήν, για μένα δεν είναι παραμύθι. Πώς θα μπορούσε όμως κάποιος να "παραμυθιαστεί" με την αλήθεια;
Είδες?

Χριστιανισμός. Η χριστιανική θρησκεία είναι τόσο διάσπαρτη γεωγραφικά που μόνο αυτή μπορεί να χαρακτηριστεί οικουμενική. Εξάλλου Χριστιανοί υπάρχουν στις περισσότερες χώρες του κόσμου έστω και ως ένα μικρό ποσοστό σε κάποιες. Απόδειξη ορθότητας δεν είναι φυσικά αλλά κάτι σημαίνει δε νομίζεις;
Σημαίνει ότι το χριστιανικό παπαδαριό έκανε καλύτερη δουλειά από ότι έκαναν οι άλλοι, και επίσης ότι είχε περισσότερα μέσα στη διαθεσή του. Λογικό, αφού είχε ήδη επικρατήσει σε πλούσιες και εξελιγμένες περιοχές (Ευρώπη του 1000 ~1600). Μπορούσε να πάει στη Νότια Αμερική π.χ. (είχε πλοία), ενώ οι βουδιστές κίτρινοι από την άλλη μεριά δεν μπορούσαν.

… Άσε που όποιος δεν πίστευε με το καλό επιστρατεύονταν και άλλα μέσα.
Νομίζω ότι το ίδιο γινόταν και επί ιερής εξέτασης….

Θα έχει πέσει θύμα προπαγάνδας αν προτιμάς και αυτή είναι η παγίδα.
Σε διαβεβαιώνω (το έχω ξαναγράψει) ότι εγώ και ως παιδί, και ως μεγάλος, δε με έχει παραμυθιάσει κανένας, και δε με έχει «διδάξει» κανένας τίποτα.  Αν κάτι διδάχτηκα, αυτό ήταν ο χριστιανισμός (στο σχολείο). Αυτά που σου λέω, τα έχω σκεφτεί, και δε «μου τα είπαν».


Φαντάζομαι κούρασα και πολλοί θα πουν ότι λέω τα ίδια και τα ίδια. Φοβάμαι όμως ότι γενικά κούρασε το θέμα. Το θρέντ αυτό πολλές φορές παίρνει οπαδική χροιά με ύβρεις, ειρωνίες και μισαλλόδοξες κορόνες. Περίπτωση να καταλήξουμε αν υπάρχει Θεός ή όχι δεν υφίσταται. Σκοπός της συζήτησης δε μπορεί να είναι αυτός. Είναι ουτοπικό.
Για μένα προσωπικά σκοπός αυτής της κουβέντας πρέπει να είναι ο ΑΛΛΗΛΟΣΕΒΑΣΜΟΣ. Ο καθένας έχει τα πιστεύω του και από τη στιγμή που τον γεμίζουν και τον κάνουν καλύτερο άνθρωπο καλώς τα έχει. Εξάλλου όλοι είμαστε μοναδικοί και αντιλαμβανόμαστε διαφορετικά τον κόσμο γύρω μας. Από τη στιγμή λοιπόν που αποδείξεις δεν υπάρχουν, δε μπορούμε να μειώνουμε τον άλλο ό,τι κι αν πιστεύει.
Καλοπροαίρετη κριτική μπορεί να γίνεται για να προβληματιζόμαστε κιόλας αλλά θα συμφωνήσεις μαζί μου ότι κάποιες φορές είναι κακοπροαίρετη. Ίσως κι εγώ να έχω υποπέσει σ’αυτό το ατόπημα, αλλά το έκανα όταν και ο άλλος ήταν κακοπροαίρετος απέναντί μου. Η φαγωμάρα είναι χαρακτηριστικό του έλληνα απ’τα αρχαία χρόνια και φαίνεται περίτρανα και εδώ. Ας μην κάνουμε κι αυτό το θέμα όπως το "Τι τρέχει με τις ελλεεινίδες;". Κρίμα είναι...
Υ.Γ. Σόρρυ για τη γκουμούτσα αλλά ήθελα να δω πόσο μεγάλο θα βγει!  Ξέρω ξέρω είμαι για πολλές φάπες!  Πολύ φοβούμαι (ο φόβος που λέγαμε) ότι η απάντησή σου Σταύρο θα’ναι μεγαλύτερη!!! 
Εγώ ΞΕΡΩ ότι κούρασα, δε το φαντάζομαι μόνο…
Δε νομίζω να σε στενοχωρώ.
Ούτε διάθεση μείωσης, ούτε κακή πρόθεση υπάρχει από μένα, το βλέπεις ελπίζω.

Και ναι ρε γαμώτο, ΤΕΡΑΣΤΙΑ βγαίνουν αυτά τα ποστ τελικά! (Και σκέψου ότι δε σου απάντησα ΣΕ ΟΛΑ όσα λες!)
 

stevestar

Μέλος
Εγγρ.
2 Νοε 2006
Μηνύματα
451
Κριτικές
1
Like
6
Πόντοι
1
απορω πως εχεις ορεξη και διαθεση να γραφεις τοσο μεγαλα posts φιλε stavro51. Εσυ καλα τα λες αλλα εχε υπόψιν σου οτι οι θρησκειες εχουν επιβληθει τοσους πολλους αιωνες στη συνειδηση των ανθρωπων και δεν ειναι ευκολο καποιος να τις αποριψει ακομα και αν βαθια μεσα του γνωριζει οτι κατι δεν παει καλα και τον δουλευουνε ψιλο γαζι. Ο μονος τροπος να περασει κανεις αυτη τη διαδικασια ειναι αργα και με πολυ ενδιαφερον για μορφωση χωρις προκαταληψεις. Για αυτο εξαλλου στην εποχη μας οπου η γνωση βρισκεται ελευθερα τριγυρω μας -οκ οχι σε ολους και οχι για ολα- αρκει να ψαχτει κανεις και να θελει να μαθει, αυξανεται κατα πολυ το ποσοτο των αθειστων και των αγνωστικιστων. Παλιοτερα η εκκλησια αν τολμουσες να πεις ή να διαβασεις κατι σε αφοριζε και σε σκοτωνε. Επρεπε να περασουν αυτες οι δυσκολες εποχες για να γνωρισει ο ανθρωπος πραγματικα ελευθερια λογου οπως για παραδειγμα το οτι ναφερομαστε σε αυτα τα θεματα εδω μεσα.
 

ViDiViCi

Μέλος
Εγγρ.
16 Ιαν 2008
Μηνύματα
2.178
Like
2
Πόντοι
16
Τους μαλάκες κάνουν κόντρα ποιος θα στείλει το πιο μεγάλο ποστ!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:
 

fethry

Μέλος
Εγγρ.
15 Ιαν 2008
Μηνύματα
9.043
Like
6
Πόντοι
66
φεθρυ
δεν μου διεφυγε πως δεν απαντησες στο ερωτημα μου

θα το επαναλαβω λοιπον:
πιστευεις στο Θεο;
η αμφιβαλλεις την υπαρξη του;

ενω σε αλλα θεματα εισαι λαλιστατος και ευγλωττος, εδω γιατι κανεις την....παπια;

 

Εδώ και πολύ καιρό, έχω γράψει οτι είμαι άθεος.
Αλλά δεν προσπαθώ να πείσω κανέναν επ' αυτού, είναι ζήτημα φιλοσοφικής συνείδησης.
Ελπίζω να σε κάλυψα.
Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί επιμένεις να μάθεις ειδικά απο μένα αν είμαι θρήσκος η όχι.

Μπαϊ δε γουέϊ, εσύ εκτός απο τον Θεό και τον Παναθηναϊκό, σε τι άλλο πιστεύεις;
Ποια είναι τα πολιτικά σου φρονήματα, σαν να λέμε;
Εφόσον λες πως δεν κάνεις την πάπια, θέλω να πιστεύω πως δεν θα αποφύγεις να απαντήσεις.
 

Επισκέπτης
Η λέξη ιερόδουλος προέρχεται από το (!..) δούλη του ιερού. Στην Αρχαία Ελλάδα μπορούσε ο εις κακομοίρης, να πηγαίνει παρα τω ναώ και να τη βρίσκει. Ο έρωτας και οι ιερές λειτουργίες ήταν συνυφασμένες, από την εποχή που στη χώρα ίσχυε μητριαρχία και μετά πέρασε δια μέσου των ιερών των θεών.

Να προσθέσω επίσης, ότι στην αρχαιότητα, σε μερικούς ναούς της αφροδίτης οι πιστοί πλήρωναν το λεγόμενο Τάλαντο υπέρ των εταίρων, προς ένδειξη σεβασμού για το ιερό καθήκον που επιτελούσαν
 

Siegf

Μέλος
Εγγρ.
28 Ιουν 2008
Μηνύματα
1.177
Like
0
Πόντοι
16
Να προσθέσω επίσης, ότι στην αρχαιότητα, σε μερικούς ναούς της αφροδίτης οι πιστοί πλήρωναν το λεγόμενο Τάλαντο υπέρ των εταίρων, προς ένδειξη σεβασμού για το ιερό καθήκον που επιτελούσαν

Ρε παιδιά, αφήστε τις φιλοσοφίες που μοναδικό στόχο έχουν να μην διαταράξετε τη συνείδησή σας...

Ένα απλο ερωτηματάκι σας θέτω: θα θέλατε η αδελφή σας ή η κόρη σας (αν έχετε και αν είχατε) να είναι πουτάνα, συγγνώμη ιερόδουλος (ωραίος ευφημισμός);;

Όλα τα άλλα είναι "άλλα λόγια να αγαπιόμαστε" για την παρηγοριά μας.

Εγώ λοιπόν έχω πλήρη συνείδηση πως κάνω κάτι ανήθικο (αφού κάνω κάτι που δεν θα ήθελα με τπτ να υποστεί η αδελφή μου) και γι αυτό δεν μπορώ να το παίξω θρήκσος.

Όλα τα άλλα είναι σκέτη υποκρισία. ;)
 

Επισκέπτης
Σταύρε ,

Το διάβασα το πόστ προς το Βύζο ...
Δέ θα το σχολιάσω όμως γιατί εκτός του οτι θα μου πάρει πολύ χρόνο , θα γίνουμε για άλλη μία φορά "απο δυό χωριά χωριάτες" ...

Τρία πραγματάκια έχω μόνο να τονίσω : 1.Και ο θάνατος προέρχεται απο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης (ασχέτως πώς επήλθε) 2. Πιστεύοντας στο Θεό , έχεις να χάσεις κι εσύ κάτι ... και αυτό είναι η ελευθερία σου στο να κάνεις οτι θές χωρίς να λογοδοτείς σε κανέναν (και χωρίς ασφαλώς να αισθένεσαι και τύψεις ...) & 3.Οι πιστείοντες στο Θεό , κάθε άλλο παρά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου είμαστε .Είναι πολύ πιο δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος την ύπαρξη του "Θείου" (κάτι αναπόδεικτο κατα τους ορθολογιστές) , απο το να την απορρίψει (και αυτά τα έχουμε ξαναπεί ...)

Φιλικά πάντα  !
 

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.597
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
Σταύρε ,

Το διάβασα το πόστ προς το Βύζο ...
Δέ θα το σχολιάσω όμως γιατί εκτός του οτι θα μου πάρει πολύ χρόνο , θα γίνουμε για άλλη μία φορά "απο δυό χωριά χωριάτες" ...

Τρία πραγματάκια έχω μόνο να τονίσω : 1.Και ο θάνατος προέρχεται απο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης (ασχέτως πώς επήλθε) 2. Πιστεύοντας στο Θεό , έχεις να χάσεις κι εσύ κάτι ... και αυτό είναι η ελευθερία σου στο να κάνεις οτι θές χωρίς να λογοδοτείς σε κανέναν (και χωρίς ασφαλώς να αισθένεσαι και τύψεις ...) & 3.Οι πιστείοντες στο Θεό , κάθε άλλο παρά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου είμαστε .Είναι πολύ πιο δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος την ύπαρξη του "Θείου" (κάτι αναπόδεικτο κατα τους ορθολογιστές) , απο το να την απορρίψει (και αυτά τα έχουμε ξαναπεί ...)

Φιλικά πάντα  !
Τημ καλησπερα μου Δημητριε απο την πανεμορφη Ζακυνθο!!!!!
Μονο για το δευτερο σε πρωτη φαση θα διαφωνησω.....
ποιος σου ειπε οτι δεν λογοδοτεις σε κανενα αμα δεν πιστευεις σε Θεο?????
Ισα ισα λογοδοτεις σε καποιον που ειναι πολυ πιο δυσκολος στο να μοιραζει συγχωροχαρτια απο οτι η εκκλησια...
Και φυσικα εννοω ρον ιδιο σου τον εαυτο και την συνειδηση σου!!!!!!!
Τους παπαδες και τον ''αορατο''θεο μπορεις ευκολα να τους κοροιδεψις,την συνειδηση σου ομως??????
Να μην αισθανεσαι τυψεις??????
Θα αστειευεσαι βεβαια....
Φυσικα και οποιος εχει συνειδηση αισθανεται τυψεις και πολυ περισσοτερο αν δεν εχει καποιον (θεο????)να τον απαλλαξει απο αυτες!!!!!!!
Εσυ πιστευεις οτι τυψεις αισθανεται μονο οποιος εχει να λογοδοτησει σε καποιον ο οποιος κιολας ευκολα του δινει αφεση??????
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
απορω πως εχεις ορεξη και διαθεση να γραφεις τοσο μεγαλα posts φιλε stavro51. Εσυ καλα τα λες αλλα εχε υπόψιν σου οτι οι θρησκειες εχουν επιβληθει τοσους πολλους αιωνες στη συνειδηση των ανθρωπων και δεν ειναι ευκολο καποιος να τις αποριψει ακομα και αν βαθια μεσα του γνωριζει οτι κατι δεν παει καλα και τον δουλευουνε ψιλο γαζι. Ο μονος τροπος να περασει κανεις αυτη τη διαδικασια ειναι αργα και με πολυ ενδιαφερον για μορφωση χωρις προκαταληψεις. Για αυτο εξαλλου στην εποχη μας οπου η γνωση βρισκεται ελευθερα τριγυρω μας -οκ οχι σε ολους και οχι για ολα- αρκει να ψαχτει κανεις και να θελει να μαθει, αυξανεται κατα πολυ το ποσοτο των αθειστων και των αγνωστικιστων. Παλιοτερα η εκκλησια αν τολμουσες να πεις ή να διαβασεις κατι σε αφοριζε και σε σκοτωνε. Επρεπε να περασουν αυτες οι δυσκολες εποχες για να γνωρισει ο ανθρωπος πραγματικα ελευθερια λογου οπως για παραδειγμα το οτι ναφερομαστε σε αυτα τα θεματα εδω μεσα.

Δεν έχω καμία "ειδική" όρεξη φίλε μου.  Όταν διαβάζω κάτι που με "τριγγάρει" να απαντήσω, το κάνω.  Και χωρίς πίεση (χρόνου ή κάτι τέτοιο εννοώ).  Με ευχαριστεί και το κάνω.
Δε με νοιάζει να απορρίψει κανείς τη θρησκεία του. Θέλει να τα πιστεύει?  Καλώς κάνει και τα πιστεύει.  Εμένα να μη θίγει (και τα παιδιά εδώ μέσα δε με θίγουν), και όλα καλά.
Απόψεις ανταλάσσουμε.

Κατά τα λοιπά σωστό σε βρίσκω.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Τους μαλάκες κάνουν κόντρα ποιος θα στείλει το πιο μεγάλο ποστ!!! :2funny: :2funny: :2funny: :2funny: :2funny:

Ευχαριστούμε για το χαρακτηρισμό.
Εσύ που δεν είσαι μαλάκας, γράφε τα πιό μικρά.
Και σένα θα σε καταγράψει η Ιστορία.
Ή το βιβλίο Γκίνες.
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
θα θέλατε η αδελφή σας ή η κόρη σας (αν έχετε και αν είχατε) να είναι πουτάνα, συγγνώμη ιερόδουλος (ωραίος ευφημισμός);;

Εξαρτάται από το τι ποσό θα εισέπραττα εγώ, Siegf....

ΟΛΑ τα πράματα σε αυτή τη ζωή, έχουν μια τιμή!

Υπάρχει και σχετικό thread!
 

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Μηνύματα
3.105
Κριτικές
3
Like
88
Πόντοι
16
ενταξει ρε μαγκες δεν υπαρχει θεος ολα ειναι ενα ψεμμα τι μας πρηζετε αφου δεν υπαρχει? :think:
ποιο πολυ ασχολειστε εσεις που δεν πιστευετε παρα αυτοι που πιστευουν σε καποιο θεο!
 

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Μηνύματα
3.105
Κριτικές
3
Like
88
Πόντοι
16
κανε και κανενα μπανακι γιατι ο χειμωνας θα ναι δυσκολος!

:2funny: :2funny: :2funny:
 

hristidis

Μέλος
Εγγρ.
29 Δεκ 2007
Μηνύματα
6.597
Κριτικές
7
Like
0
Πόντοι
66
ενταξει ρε μαγκες δεν υπαρχει θεος ολα ειναι ενα ψεμμα τι μας πρηζετε αφου δεν υπαρχει? :think:
ποιο πολυ ασχολειστε εσεις που δεν πιστευετε παρα αυτοι που πιστευουν σε καποιο θεο!
Αντε ρε κανε καμμια κωλοτουμπα.Οσο και οπου γουσταρω θα γραφω.....
Σε θρεντ για τις θρησκειες εισαι....
Βγαλε την τσιμπλα και κοιτα!!!!!!
Και δεν γουσταρω να κανω βουτια...ειμαι αλλεργικος στο νερο....
 

stavros51

Moderator
Γλομπεο-στέλεχος
Εγγρ.
4 Νοε 2005
Μηνύματα
6.870
Like
60
Πόντοι
66
Σταύρε ,

Το διάβασα το πόστ προς το Βύζο ...
Δέ θα το σχολιάσω όμως γιατί εκτός του οτι θα μου πάρει πολύ χρόνο , θα γίνουμε για άλλη μία φορά "απο δυό χωριά χωριάτες" ...

Τρία πραγματάκια έχω μόνο να τονίσω : 1.Και ο θάνατος προέρχεται απο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης (ασχέτως πώς επήλθε) 2. Πιστεύοντας στο Θεό , έχεις να χάσεις κι εσύ κάτι ... και αυτό είναι η ελευθερία σου στο να κάνεις οτι θές χωρίς να λογοδοτείς σε κανέναν (και χωρίς ασφαλώς να αισθένεσαι και τύψεις ...) & 3.Οι πιστείοντες στο Θεό , κάθε άλλο παρά χαμηλού μορφωτικού επιπέδου είμαστε .Είναι πολύ πιο δύσκολο να παραδεχθεί κάποιος την ύπαρξη του "Θείου" (κάτι αναπόδεικτο κατα τους ορθολογιστές) , απο το να την απορρίψει (και αυτά τα έχουμε ξαναπεί ...)

Φιλικά πάντα  !

Φίλε Μήτσο,
Το ήξερα πως δε θα απαντήσεις εσύ, γι αυτό και το post απευθυνόταν προς το Βυζολάγνο, άλλωστε.

Παρά τούτο, δε θα με "χάλαγε" να μου απαντήσεις.  Το δε επιχείρημα ότι θα γίνουμε "απο δυό χωριά χωριάτες" δε μου λέει τίποτα, άχουμε ανταλλάξει πολλές απόψεις εδώ μέσα, και χωριάτες μεν πάντα είμαστε, αλλά από δυό χωριά,  όχι.
Άρα, Βουρ, άν έχεις κάτι να απαντήσεις.

Στα συγκεκριμένα τρία πράματα που είπες, τώρα:

1) "ο θάνατος προέρχεται απο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης" ???  :think:  :think:  :think:   Πα να πεί?   Δε το καταλαβαίνω.  Κάν' το πιο λιανά.
2) Τι σχέση έχει το τι χάνω ή το τι κερδίζω, με αυτά που έγραψα εγώ?  ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα τι χάνω και τι κερδίζω.  Εϊπα μόνο τι κερδίζει το παπαδαριό,  προσελκύοντας τους άλλους να "πιστεύουν!
3) Είπα εγώ ότι οι "πιστεύοντες στο θείο" είναι χαμηλού επιπέδου?  Τι είναι αυτά που που λες τώρα?  Έχεις πιει τίποτε πριν τα γράψεις?
 

stranger88

Μέλος
Εγγρ.
15 Μαρ 2008
Μηνύματα
3.105
Κριτικές
3
Like
88
Πόντοι
16
Αντε ρε κανε καμμια κωλοτουμπα.Οσο και οπου γουσταρω θα γραφω.....
Σε θρεντ για τις θρησκειες εισαι....
Βγαλε την τσιμπλα και κοιτα!!!!!!
Και δεν γουσταρω να κανω βουτια...ειμαι αλλεργικος στο νερο....

καλα φαε κανενα κορνε να ηρεμησεις και εξοχη εισαι κανε καμια βολτουλα ασε το νετ ολη μερα μεσα για ρεκορ μυνηματων πας?
 

Iblis

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
13 Απρ 2008
Μηνύματα
14.885
Κριτικές
28
Like
14
Πόντοι
766
εγω ξαναλεω να γινει ξεχωριστο θεμα για καθε θρησκεια...
 

doritis spermatos

Μέλος
Εγγρ.
26 Δεκ 2007
Μηνύματα
9.863
Κριτικές
2
Like
4
Πόντοι
66
Φίλε Μήτσο,
Το ήξερα πως δε θα απαντήσεις εσύ, γι αυτό και το post απευθυνόταν προς το Βυζολάγνο, άλλωστε.

Παρά τούτο, δε θα με "χάλαγε" να μου απαντήσεις.  Το δε επιχείρημα ότι θα γίνουμε "απο δυό χωριά χωριάτες" δε μου λέει τίποτα, άχουμε ανταλλάξει πολλές απόψεις εδώ μέσα, και χωριάτες μεν πάντα είμαστε, αλλά από δυό χωριά,  όχι.
Άρα, Βουρ, άν έχεις κάτι να απαντήσεις.

Στα συγκεκριμένα τρία πράματα που είπες, τώρα:

1) "ο θάνατος προέρχεται απο το αίσθημα της αυτοσυντήρησης" ???  :think:  :think:  :think:  Πα να πεί?  Δε το καταλαβαίνω.  Κάν' το πιο λιανά.
2) Τι σχέση έχει το τι χάνω ή το τι κερδίζω, με αυτά που έγραψα εγώ?  ΠΟΥΘΕΝΑ δεν είπα τι χάνω και τι κερδίζω.  Εϊπα μόνο τι κερδίζει το παπαδαριό,  προσελκύοντας τους άλλους να "πιστεύουν!
3) Είπα εγώ ότι οι "πιστεύοντες στο θείο" είναι χαμηλού επιπέδου?  Τι είναι αυτά που που λες τώρα?  Έχεις πιει τίποτε πριν τα γράψεις?
κακως που δεν το ειπες γιατι ο χριστιανισμος οπως και καθε θρησκεια απο την αρχη της δημιουργιας τους βασιστηκαν σε ατομα χαμηλου μορφωτικου επιπεδου για να μαζεψουν πιστους
 

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom