...δεν το ειπες ...
Εγώ δεν το είπα.
Το λες εσύ.
Αυτή είναι η διαφορά μας.
...δεν το ειπες ...
το λενε πολλοι και με μια επισκεψη σε μια εκκλησια θα το διαπιστωσειςΕγώ δεν το είπα.
Το λες εσύ.
Αυτή είναι η διαφορά μας.
κακως που δεν το ειπες γιατι ο χριστιανισμος οπως και καθε θρησκεια απο την αρχη της δημιουργιας τους βασιστηκαν σε ατομα χαμηλου μορφωτικου επιπεδου για να μαζεψουν πιστους
το λενε πολλοι και με μια επισκεψη σε μια εκκλησια θα το διαπιστωσεις
σιγα μη παει εκκλησια
Σταύρο, όσον αφορά τα υπόλοιπα σημεία του προηγούμενου πόστ σου, ειλικρινά δε νομίζω ότι απαντώντας θα προσφέρω κάτι καινούριο στη συζήτηση. Προφανώς υπάρχει διάσταση απόψεων, ωστόσο σέβομαι πραγματικά τις απόψεις και τα επιχειρήματά σου. Εξάλλου βγαίνουν και μεγάλα τα ρημάδια τα πόστ και δεν έχει νόημα πιστεύω να αναμοχλεύουμε τα ίδια πράγματα. Ελπίζω να μη το θεωρείς υπεκφυγή ή αδυναμία απάντησης, αλλά ακόμα κι αν το δεις έτσι εντάξει δικαίωμά σου...
Και εγώ πολλές φορές δεν έχω κέφι να γράφω... Δεν είναι όλες οι στιγμές ίδιες.
Χρωστάω απαντήσεις σ εσένα ... το Βολταίρο ... το Βύζο ... και δεν ξερω πού αλλού ...
Ξέχασες τη Μιχαλού.
Orca
Με εγκάλεσες να απαντήσω σε μία ερώτηση που μου έκανες.
Και το έκανα (#2465).
Αντιθέτως, εσύ δεν απάντησες σε μία ερώτηση που σου έκανα εγώ.
Ποιος απο τους δυο μας λοιπόν κάνει εν προκειμένω την πάπια; (η έκφραση ήταν δική σου, φαντάζομαι θα το θυμάσαι)
Eγώ να δείς ...
Χρωστάω απαντήσεις σ εσένα ... το Βολταίρο ... το Βύζο ... και δεν ξερω πού αλλού ...
Με έχει κουράσει αυτό το θρέντ ... ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ. Πρέπει να φορτώσω μπαταρίες για το χειμώνα !
Αυτό δεν ισχύει, γιατί δε σε δίκασα για τίποτα.Με αδικείς
Μου ζητάς να καταλάβω την άποψή σου, για ένα θέμα το οποίο εγώ πρώτος έθιξα. Λες να μην έχω καταλάβει τι συμβαίνει?Αν το καταλάβεις και συμφωνήσεις μαζί μου, έχει καλώς.
Αυτό είναι άσχετο με το συζητούμενο θέμα.Αν όχι, και πάλι φίλοι είμαστε.
Εγώ το έχω καταλάβει, και γι αυτό το έθιξα. ΕΣΥ έχεις καταλάβει (και αναρωτηθεί) ΓΙΑΤΙ να συμβαίνει κάτι τέτοιο?Όπως ίσως έχεις αντιληφθεί, έχουν δημιουργηθεί κάποιες αντιπάθειες γύρω απο μένα εδώ στο σάιτ.
Διαφωνώ. Και εγώ έχω εκφράσει απόψεις που είναι ΕΚ ΔΙΑΜΕΤΡΟΥ αντίθετες με τις απόψεις άλλων συναγωνιστών εδώ (ειδικά δε στα θέματα θρησκείας φαντάζομαι τις γνωρίζεις), αυτό όμως δε σημαίνει ότι έχω ποτέ αισθανθεί ότι γίνομαι αντιπαθής, και αν θέλεις, οι διαφορές μας (και ο τρόπος που εκφράζονται και συζητιώνται) έχουν γίνει αιτία για τη δημιουργία ΣΥΜΠΑΘΕΙΩΝ, και όχι αντιπαθειών. Σαν παράδειγμα σου φέρνω εμένα και τον Dimitrio1000, που ενώ ξέρεις πόσο εκ διαμέτρου αντίθετες είναι οι απόψεις μας και τα πιστεύω μας, η σύγκρουσή μας μας έχει κάνει να αλληλοεκτιμώμεθα, και όχι να επιτιθέμεθα ο ένας στον άλλο.Κι αυτές έχουν να κάνουν με κάποιες κοινωνικοπολιτικές (εγώ θα τις έλεγα ευρύτερα φιλοσοφικές) απόψεις που έχω εκφράσει κατά καιρούς και που έχουν ενοχλήσει αρκετούς.
Αυτό μάλλον είναι ΔΙΚΗ ΣΟΥ ερμηνεία, και όχι των άλλων. Κατά την ίδια λογική θα έπρεπε και ο Δημήτριος να θεωρεί αδιανόητο να έχω εγώ τις απόψεις που έχω, και ίσως το θεωρεί, αλλά δε μου το λέει για να με μειώσει. Ούτε και εγώ αντίστοιχα για τις δικές του απόψεις. ΑΥΤΟ θα πει "σέβομαι την άποψη του άλλου", η έκφραση αυτή έχει αντίκρυσμα (στην πράξη), και δεν είναι κενή πρακτικής σημασίας και μόνο θεωρητική.Τους φαίνεται δε αδιανόητο να έχει κάποιος αυτές τις απόψεις.
Προκαλείς, φίλε με τον τρόπο σου, και γι αυτό συναντάς τέτοιου είδους αντιδράσεις. Όσο δε για το παράπονό σου από τους mods (κι επομένως κι από μένα), σου λέω ότι όπως εσύ μπορείς να λες ότι θέλεις (και κανείς δε σε φρενάρει απ’ αυτό), ΕΤΣΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ. Τα τυπικά όρια των κανόνων μην ξεπερνάτε μόνο, και κανείς δε θα έχει πρόβλημα. Ποια κατάσταση με καλείς να διορθώσω? Να φιμώσω κάποιους? Μπορώ, αλλά γιατί να το κάνω? Θα ήταν ένα ελεύθερο site τότε αυτό?Και κάνουν ότι μπορούν για να τις σπαμάρουν, συχνά δε με την ανοχή υμών των mods, που ενώ το βλέπουν, δεν κάνουν τίποτα για να διορθώσουν την κατάσταση.
Το συγκεκριμένο περιστατικό δεν έχει και τόσο μεγάλη αξία, απλώς έτυχε (επειδή το συγκεκριμένο thread το παρακολουθώ προσεκτικά) να δω μια προσπάθειά σου να επιτιμήσεις τον ORCA, στο ξαφνικό, και μετά από κάμποσα post. Τα ξέρω τι έχει γραφτεί, δε μου διέφυγαν. Ναι, τον ρώτησες. Και όντως ΔΕ σου απάντησε. Και λοιπόν?Επί του προκειμένου τώρα:
Ο φίλος Orca έχει προφανώς διαφορετική θρησκευτική άποψη απο μένα.
Και πριν μερικές μέρες με προκάλεσε να του απαντήσω ευθέως αν είμαι άθεος ή όχι.
Του απάντησα.
Επειδή όμως με ρώτησε σε τόνο που εμένα μου φάνηκε επιτιμητικός, του απάντησα κι εγώ αναλόγως, ρωτώντας τον για τα δικά του -θρησκευτικά και μη- φρονήματα.
Αυτό είναι όλο.
Ο έχων τη μύγα, fethry. Δε σου απάντησε. Το είδαμε όλοι. Εσύ, γιατί ξαναβγαίνει και το εντοπίζεις? Με ποιό σκοπό? Για να δείξεις ΤΙ περισσότερο από όσα είναι ήδη γνωστά? Και εν πάσει περιπτώσει, το ότι "σου φάνηκε", δεν είναι κάπως υποκειμενικό?με ρώτησε σε τόνο που εμένα μου φάνηκε επιτιμητικός
Μα δεν υπάρχει, γιατί ο ORCA δεν έχει απαντήσει ακόμα. Και σε ρωτάω εγώ: Αν ο orca και πάλι δεν απαντήσει, σε αγνοήσει δηλαδή, τότε ΤΙ θα κάνεις? Άλλού όμως θέλω να καταλήξω: Δεν ξέρω τι θα κάνει ο orca, αν απαντήσει. Εγώ το δικό σου post σχολίασα. Δεν είναι απαρχή για κοκορομαχία αυτό το post?Κανένας διαξιφισμός και καμμιά κοκορομαχία λοιπόν.
Αυτό έλειπε.Είναι πολλά χρόνια που δεν προσπαθώ να προσηλυτίσω κανέναν και για τίποτα.
Και να συνεχίσεις να το κάνεις. Στους άλλους μην κολλάς, λέγοντας (ή υπονοώντας) ότι είναι σκάρτοι.Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι δεν έχω απόψεις και οτι δεν τις εκφράζω όταν θεωρώ οτι χρειάζεται.
Μη απαντώντας κάποιος, δε σημαίνει ότι "δεν ανέχεται". Σημαίνει ότι σε "αγνοεί" (με την έννοια του "παραβλέπω", όχι του "δεν γνωρίζω").Κάποιοι είναι τόσο σίγουροι για την ορθότητα των απόψεων που εκφράζουν ώστε δεν ανέχονται διαφωνίες.
Ποιάς δηλαδή? Όποιος δε πάει με τα νερά μας του την πέφτουμε?Εγώ πάλι είμαι της εντελώς αντίθετης φιλοσοφικής κουλτούρας.
Όχι. Εγώ σε κάλυψα.Ελπίζω να σε κάλυψα.
...Δεν ήθελα να γράψω τετοια φιλοσοφία στο μπουρδελοσαίτ γιατι μπορεί να καρφωθώ...