Εδω και αρκετο καιρο σκεφτομε συνεχεια το ενδεχομενο να μεταναστευσω στη Γερμανια οπου εχω μια φιλη. Οι λογοι οικονομικοι. Ετσι το εχω πει δεξια κι αριστερα, σε φιλους και γνωστους για να ακουσω γνωμες και να παρω καποιες συμβουλες. Μια μερα που καθομουν σε μια πλαγια λιγο εξω απο το χωριο μου, αφραγκος και με την ψυχολογια μου πεσμενη, χτυπησε το κινητο μου. Ηταν η milfαρα καφετζου απο τηξν πολη.
- Τι κανεις ....ακι μου,#χ*#^; που εισαι ?
- Καλα μωρε, στο χωριο ειμαι, εσυ ?
- Στο μαγαζι ....ακι μου. Καλα ειμαι. Τι εμαθα #^s:^*# θ μ##ς φυγεις ? Θα πας στα εξωτερικα ?
- Δε σε ακουω καλα, δεν πιανει καλα εδω πανω το κωλο-κινητο. Ναι ειχα παει μια θεια μου την προηγουμενη βδομαδα στο νοσοκομειο στο Ριο στα εξωτερικα ιατρεια, αλλα δεν ηταν κατι σοβαρο, μια χαρα ειναι τωρα.
- Οχι καλε ποια ιατρεια, εμαθα οτι θα πας στη Ευρωπη για δουλεια.
- Α, αυτο εννουσες ? Ναι το σκεφτομαι σοβαρα βρε Μαρια.
Αρχισε να μου λεει να μην βιαστω ν΄αποφασισω, να το ξανασκεφτω, οτι στεναχωρεθηκε οταν το εμαθε, μπλα μπλα κτλ, κτλ. Και μου ριχνει την προταση της. Ενας ξαδερφος της εχει ξενοδοχειο σ΄ενα νησι και θελει προσωπικο για το καλοκαιρι.
- Ευκολη δουλεια θα ειναι ....ακι μου, θα εχεις το μισθο σου, διαμονη, φαγητο δωρεαν. Απο το να πλενεις πιατα στη Γερμανια καλυτερα δεν ειναι στο νησι ? Θα ερθω κι εγω τον Αυγουστο 10 μερες οταν κλεισω το μαγαζι....Θα περασουμε super.
Της ειπα οτι θα σκεφτω την προταση της και δωσαμε ραντεβου σε δυο μερες στο μαγαζι της. Να ερθεις αργα, να εχει φυγει ο κοσμος μου ειπε με λαγνα φωνη.
Μετα απο δυο μερες παρκαρα τον αγροτη εξω απο το καφενειο της. Μεσα ηταν ενας γερο-μπεκρουλιακας και η milfαρα. Φορουσε ενα μαυρο παντελονι και μια πρασινη μπλουζα. Καλησπερησα κι εκατσα σ΄ενα τραπεζι.
Κυρ Παυλο θα κλεισω σε λιγο ειπε στο γερο-μπεκρουλικα. Ο γερος ζητησε λογαριασμο, πληρωσε και φευγωντας μου εριξε ενα δολοφονικο βλεμα και ειπε κατι που δεν καταλαβα. Κοιτουσα τη milfαρα και σκεφτηκα να πεταξω εξω την ψωλη μου να μου παρει μια πιπα, αλλα ηρθε προς το μερος μου, με φιλισε στο στομα και ειπε. "θα σε αφησω λιγο μονο σου, πιες οτι γουσταρεις και σε μιση ωρα θα ειμαι πισω. Εχω σχεδια για μας αποψε". και μου εκλεισε το ματι.
Τι σχεδια εχεις ειπα. Η ωρα ειναι 11 και το πρωι θα παω να ριξω λιπασματα.
Ελα βρε ....ακι μου, εχω καιρο να σε δω κι εχουμε και πολλα να πουμε. Πιες κατι και δεν θ΄αργησω. Μονο σβησε να φωτα, τραβα τις κουρτινες και κλειδωσε την πορτα. Οσπου να πιεις το ποτο σου εφτασα.
Εφυγε. Εβαλα ενα ποτηρι τσιπουρο και την περιμενα...............