Νέα

Πέθανε ο αστυνομικός που χτυπήθηκε από χουλιγκάνια

• Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

pezoporos

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
25 Ιουν 2009
Κριτικές
8
Like
3.363
Πόντοι
786
Ωραίο θέμα. Υπάρχει μια διχογνωμία, αλλά δεν έχει αντιμετωπιστεί συνολικά από τη νομολογία, τουλάχιστον εγώ που διαβάζω μανιωδώς δεν το έχω δει.
Θεωρώ όμως ότι η μεταβολή κατηγορίας μπορεί να γίνει γιατί δεν αποτελεί χειροτέρευση θέσης κατηγορουμένου, εφόσον σίγουρα δεν αυξηθεί η ποινή του.
στην περίπτωση αυτή είναι μόνο θεωρητικό θέμα.

μπορεί να ασκηθεί νέα δίωξη;
ή θα είναι bis in idem;
άλλες δικαιοταξίες τι κάνουν;

george_tzi

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
14 Μαΐ 2018
Κριτικές
5
Like
439
Πόντοι
301
είπε ως γιατρός ο κακλαμάνης ότι είναι καλύτερα να πεθάνει...που για να το λέει κάτι θα ξέρει...μπορεί να μείνει φυτό, μπορεί να πονάει για όλη του τη ζωή....μπορεί να είναι καλύτερα για τον ίδιο και την οικογένεια του

και βγήκε η γαμιόλα η τζάκρη να εκμεταλλευθεί πολιτικά το θέμα και να πει ότι τους προτρέπει σε ευθανασία.

Αυτοί είναι οι πολιτικοί αποβράσματα της κοινωνίας :vomit:
Όποιον ιατρό και να ρωτήσεις θα σου πει το ίδιο με τον Κακλαμάνη. Δυστυχώς ήταν 15 λεπτά χωρίς σφυγμό κατά πάσα πιθανότητα θα έχει εγκεφαλική βλάβη. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που όλα ήταν μια χαρά αλλά αυτά είναι η εξαίρεση. Εγώ και για δικό μου άνθρωπο θα προτιμούσα να πέθαινε.
Όσο για την Τζάκρη αυτή ας λέει τις μαλακίες της γιατί κάτι πρέπει να πει να δικαιολογήσει το πόστο της

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Ας δοκιμάσετε να μην κοιτάτε σαν χάνοι περαστικούς, να μην είστε ξυρισμένοι φράπα με μαγουλάκι μοσχοαναθρεμμένο, κρύψτε σε διάφορα σημεία στη γειτονιά καδρόνια ή άλλα σιδερένια ματσούκια και θυμηθείτε πού και πού ότι είστε στην Αθήνα κι όλα καλά θα πάνε. Δεν θα σας ενοχλήσει κανένας και το υπογράφω αυτό.
Εκτός από το να μην κοιτάμε σαν χάνοι τους περαστικούς (που είναι το αυτονόητο), συγγνώμη αλλά όλα τα άλλα είναι χοντρές :jerking:

enduro

Μέγας
Εγγρ.
12 Ιουν 2014
Like
15.701
Πόντοι
3.656
τυποι τζαμπα γραφετε ποσταρισματα για τις δηλωσεις του κακλαμανη :confused::confused::confused:
δεν θα κανει η πολιτεια αυτο που ειπε ο κακλαμανης μονο και μονο επειδη το ειπε αυτος :confused::confused::confused:
απλα ειπε φωναχτα αυτο που σκεφτονται ολοι οι χυστες.ελευθερια λογου εχουμε,ειπε την γνωμη του ο μυστης σαν γιατρος.εκει ειναι το προβλημα; :confused::confused::confused:
οταν απο τους χουλιγκανους υπαρχει νεκρος οπως με τον Αλκη,και υπαρχει και ο αστυνομικος σε κωμα,το λιγοτερο σημαντικο ειναι τι ειπε ο κακλαμανης :confused::confused::confused:

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Τελευταία τροποποίηση:

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.807
Πόντοι
216
στην περίπτωση αυτή είναι μόνο θεωρητικό θέμα.

μπορεί να ασκηθεί νέα δίωξη;
ή θα είναι bis in idem;
άλλες δικαιοταξίες τι κάνουν;
Νέα δίωξη ναι, αλλά η διαδικασία θα πρέπει να ξεκινήσει από την αρχή.
Ne bis in idem δεν νομίζω ότι μπορεί να εφαρμοστεί, αφού μιλάμε για δυο διαφορετικές πράξεις. Γι' αυτό άλλωστε γίνεται η νέα δίωξη.
Άλλες έννομες τάξεις δεν ξέρω τι κάνουν.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Υπάρχει ολόκληρη προβληματική γιατί δεν επιτρέπεται η ευθανασία. Δεν έχει νόημα να το αναλύσουμε εδώ, αλλά θεωρώ ότι τελικά δεν επιτρέπεται γιατί υπάρχει ο εύλογος φόβος του νομοθέτη ότι κάποια στιγμή, κάπου, κάπως, θα γίνει το έγκλημα να θανατωθεί κάποιος που δεν πρέπει ή τέλος παντων να μεθοδευτεί μια ευθανασία που δεν πρέπει. Και αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεκτό, ούτε σαν σκέψη. Από ανασφάλεια έχουν καταλήξει οι περισσότερες έννομες τάξεις στην απαγόρευση τςη ευθανασίας.

Προσωπικά συμφωνώ μαζί σου. Δεν ξέρω τον τρόπο, αλλά θα έπρεπε υπό όρους να επιτρέπεται. Με συνταγματική πρόβλεψη, γιατί τώρα δεν υπάρχει. Να μπορεί δηλαδή να υποχωρεί ο έλεγχος της Πολιτείας στην προστασία της ζωής σου.
Γιατί ο νομοθέτης θεωρεί χειρότερη μοίρα την ευθανασία (έστω που δεν πρέπει) από την ζωή με μηχανική υποστήριξη χωρίς καμία επικοινωνία με το περιβάλλον?

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Μακάρι να μουν όσο λες. Το ξαναδιάβασα. Είχα κοπανήσει πολλούς στο παρελθόν και μου έχει μείνει συνήθειο να φυλάγομαι. Μερικοί πούστηδες δε ξεχνάνε και δεν αργεί να την φας πισώπλατα από πολλούς μαζί αν είναι ευφορο το έδαφος.
Ζω στο κέντρο, έχω φάει ξύλο πριν 33 χρόνια από αλητάμπουρες που έκαναν φέρμες και ξέρω...
Τους κοπανάς όπως λες (με αβέβαιο αποτέλεσμα)...
Και το θέμα μένει εκεί;
Μετά τι κάνεις;
Ανοίγεις θέμα με τις συμμορίες σαν τσογλάνι;
Φτιάχνεις και εσύ συμμορία;

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Ρε τύπε σιγά μη βγω από κερατάς και δαρμένος μαζί.
Τον άλλον τον βρήκα μέσα στην πολυκατοικία κουκουλωμένο και μου έλεγε μένει στον 2ο και ήρθε να πάρει τα πράγματά του. Και στον 2ο έχει μόνο γραφεία και ένα σύλλογο μιας πίπας που μαζεύονται μια φορά το τρίμηνο κάτι υπερήλικες για να πιουν καφέ. Να τον χάιδευα λες;
Αυτό που λες δηλώνει παθητικότητα. Στο σπίτι μου και στη γειτονιά μου ποιος θα μου πει τι; Μη τρελαθούμε.
Δεν κατάλαβα τι είναι αυτοί και πως πλακώθηκες μαζί τους...

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.188
Πόντοι
3.656
Έτσι ακριβώς τυπε

Επειδή ο Τσίπρας είχε μαζέψει όλα τα καθιζηματα τυπου Τζάκρη τρώμε στην μάπα τον ανεπαρκή κουλη
Έχει περισσότερους πασόκους ο συριζα από τη νδ ;

tellystalone6969

Μέγας
Εγγρ.
12 Δεκ 2012
Like
19.188
Πόντοι
3.656
κι επιπλέον τη ανοησία είναι αυτή: επιστήμονας επικαλείται το θείο...
ποτέ δεν μου άρεσε, πιστεύω ήταν λαδιάρης υπουργός υγείας
Έχεις άποιψη να κρίνεις ιατρούς ;

Ιδού κι άλλη απόδειξη ότι ... δεν υπάρχει θεός ...

Αναφυλαξίας3

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
22 Μαΐ 2023
Like
1.807
Πόντοι
216
Γιατί ο νομοθέτης θεωρεί χειρότερη μοίρα την ευθανασία (έστω που δεν πρέπει) από την ζωή με μηχανική υποστήριξη χωρίς καμία επικοινωνία με το περιβάλλον?
Δεν σταθμίζει αυτό ο νομοθέτης. Σε γενικό πλαίσιο, θεωρείται ότι η Πολιτεία στα πλαίσια της προστασίας της ζωής και της υγείας, οφείλει να σε προστατεύσει και από τον εαυτό σου.
Είναι η ίδια λογική, όπως στην υποχρεωτικότητα της ζώνης στο αυτοκίνητο.

resp

Σπουδαίος
Εγγρ.
5 Μαρ 2023
Like
6.720
Πόντοι
2.356
Να σου πω κάτι που ακούω ως επιχείρημα από αρνητές της ευθανασίας.
Ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι η απόφαση να αποσυνδεθείς απο το μηχάνημα είναι όντως η ενδεδειγμένη και δεν είναι η πρόφαση για να γίνεις δωρητής οργάνων; Αν και τραβηγμένο, πείσε εσύ όποιον το λέει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και φαντάσου τη στάση του απέναντι στο γιατρό που θα πει ότι προχωρεί με δική του ευθύνη την ευθανασία.
Φαρ-ουεστ οι ΜΕΘ.

DAMDIM100

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Ιαν 2020
Κριτικές
20
Like
3.801
Πόντοι
1.446
Μπαίνω στην πολυκατοικία και βρίσκω (υπ)άνθρωπο με κουκούλα και μάσκα και τον ρώτησα γεια σου φίλε τι κάνεις ακριβώς εδώ; Μένω στο 2ο και ήρθα να πάρω τα πράγματα μου. Σε ποιον ακριβώς ήρθες τον ρωτάω να σε βοηθήσω εγώ. Και μαρμάρωσε ολόκληρος. Έφυγε πριν καν προλάβει να φάει απ το παλούκι που έχω αφήσει στο θυρωρείο. Σε δεύτερη μοίρα φάπες έχουν φάει κολιτσίδες, άτομα που δε σηκωνόντουσαν από το σκαλί να μπω στην πολυκατοικία και αντιμιλούσαν, άτομο που ερχόταν και έχεζε συγκεκριμένα την πολυκατοικία κάθε τρεις και λίγο και άλλα πολλά που βαριέμαι να εξιστορίσω.
Αυτά που περιγράφεις είναι εντελώς διαφορετικά από τις φέρμες που έζησα εγώ και άλλοι πολύ παλαιότερα στην περιοχή...
Έχω καθαρίσει πολλές φορές σκατά μεθυσμένων στο πεζοδρόμιο και στα σκαλιά του σπιτιού μου (που να τους βρω και να τους πετύχω, αργά το βράδυ)...
Ναι, εντάξει ο καθένας το ίδιο θα έκανε στην θέση σου...
Αλλά αυτά που γράφεις πιο πάνω να αλλάξει ο άλλος την μούρη του και να έχει παλούκια κρυμμένα είναι κάπως...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Όποιον ιατρό και να ρωτήσεις θα σου πει το ίδιο με τον Κακλαμάνη. Δυστυχώς ήταν 15 λεπτά χωρίς σφυγμό κατά πάσα πιθανότητα θα έχει εγκεφαλική βλάβη. Υπάρχουν βέβαια και κάποιες περιπτώσεις που όλα ήταν μια χαρά αλλά αυτά είναι η εξαίρεση. Εγώ και για δικό μου άνθρωπο θα προτιμούσα να πέθαινε.
Όσο για την Τζάκρη αυτή ας λέει τις μαλακίες της γιατί κάτι πρέπει να πει να δικαιολογήσει το πόστο της
Το πρόβλημα είναι ότι νομίζει ότι έτσι θα πάρει πολιτικό όφελος...που σημαίνει ότι υπάρχουν τρίζωα που την υποστηρίζουν και την ψηφίζουν.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Εγγρ.
21 Ιαν 2023
Κριτικές
41
Like
2.337
Πόντοι
506
Τα χουλιγκάνια και οι κωλοσύνδεσμοι είναι ότι χειρότερο.

Κρίμα τον άνθρωπο...
Ας ελπίσουμε ο αστυνομικός να γίνει καλά και ο κωλο18χρονος να σαπίσει μέσα,να ντρέπονται οι γονείς του θα έπρεπε που κάναν ένα τέτοιο μαλακισμενο.

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Δεν σταθμίζει αυτό ο νομοθέτης. Σε γενικό πλαίσιο, θεωρείται ότι η Πολιτεία στα πλαίσια της προστασίας της ζωής και της υγείας, οφείλει να σε προστατεύσει και από τον εαυτό σου.
Είναι η ίδια λογική, όπως στην υποχρεωτικότητα της ζώνης στο αυτοκίνητο.
Όπως και στο αυτοκίνητο...αν ήθελε να σε προστατέψει πραγματικά από τον εαυτό σου θα απαγόρευε την κυκλοφορία αυτοκινήτων που μπορούν να υπερβούν το όριο ταχύτητας.

Πρόφαση είναι όχι ουσιαστική προστασία...

Saul

Μέγας
Εγγρ.
23 Αυγ 2020
Like
14.929
Πόντοι
3.656
Να σου πω κάτι που ακούω ως επιχείρημα από αρνητές της ευθανασίας.
Ποιός μπορεί να εγγυηθεί ότι η απόφαση να αποσυνδεθείς απο το μηχάνημα είναι όντως η ενδεδειγμένη και δεν είναι η πρόφαση για να γίνεις δωρητής οργάνων; Αν και τραβηγμένο, πείσε εσύ όποιον το λέει ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο. Και φαντάσου τη στάση του απέναντι στο γιατρό που θα πει ότι προχωρεί με δική του ευθύνη την ευθανασία.
Φαρ-ουεστ οι ΜΕΘ.
Δεν αντιλέγω είναι και αυτό κάτι που δεν μπορείς να το παραβλέψεις.

Γιαυτό εγώ θα φανταζόμουν μια τέτοια κατάσταση μόνο εάν ο καθένας έχει υπογράψει όταν ήταν υγιής χωρίς πίεση και με ηρεμία τι θέλει να γίνει σε τέτοια περίπτωση.

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom