Νέα

Περί κυνηγιού! Υπέρ ή κατά;

• Μέλος που άνοιξε το νήμα -
  • Ημερομηνία ανοίγματος
  • Απαντήσεις 907
  • Εμφανίσεις 48K
  • Tagged users Καμία
  • Βλέπουν το thread αυτή τη στιγμή 3 άτομα (0 μέλη και 3 επισκέπτες)

Εχετε πάει ποτέ για κυνήγι; Είστε Υπέρ ή κατά;

• Εχω πάει κ μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Εχω πάει κ δεν μ΄ άρεσε!

Ψήφοι: 1 5,6%
  • Δεν έχω πάει, αλλά θα ήθελα να δοκιμάσω!

Ψήφοι: 3 16,7%
  • Δεν έχω πάει, είμαι κατά!

Ψήφοι: 7 38,9%
  • Προτιμώ να κάθομαι κ να τρώω αυτά που κυνηγάνε οι άλλοι...

Ψήφοι: 0 0,0%

• Μέλη που ψήφισαν συνολικά
    18

Naruto-Sasuke

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Να πω και εγω με την σειρα μου.Ασχολουμαι ερασιτεχνικα με το ψαρεμα εδω και ενα χρονο,εχω στην κατοχη μου 3 καλαμια casting 2 καλαμια spinning και 4 καλαμια απικο.Τρελαινομαι για τσιπουρες,σαργους,μουρμουρες και λαβρακια.Μαλιστα πριν καιρο ειχα πιασει με την τεχνικη casting και με πολυαγκιστρο εχοντας βαλει θραψαλο ενα λαβρακι 2.5 κιλα,θα ανεβασω και σχετικη φωτο με το ψαρι.Ακομα ασχολουμαι και με paintball δεν ξερω κατα ποσο κολλαει εδω αλλα ειναι και αλλο ενα χομπι που το γουσταρω πολυ.(συγνωμη για τα Αγγλικα αλλα δεν ξερω πως να γραψω αυτες τις λεξεις στα ελληνικα).

akatanomastos

Μέλος
Εγγρ.
3 Ιουν 2008
Like
4
Πόντοι
1
Επειδή και εγώ ασχολούμαι με το ψάρεμα απο βάρκα όμως και κυρίως συρτές παραγάδια και κάπου καπου και καμμιά καθετή έχω μια απορία και θα ήθελα τη βοηθεια σας.
Με το πιτσιρικα μου θέλουμε να αγοράσουμε καλάμια για να ψαρευουμε και τωρα τον χειμώνα. Αλλά εχω μπλεχτεί με την ορολογία.
Τι είναι casting, spinning και απικο ? τι διαφορές έχουν και για τι είδους ψαρεμα προσφέρεται το καθένα απο αυτα. Είναι κοντά μακρυα πως είναι?
Ευχαριστω εκ των προτέρων

Ryu

Σεβαστός
Εγγρ.
10 Νοε 2006
Κριτικές
9
Like
13
Πόντοι
2.007
Επειδή και εγώ ασχολούμαι με το ψάρεμα απο βάρκα όμως και κυρίως συρτές παραγάδια και κάπου καπου και καμμιά καθετή έχω μια απορία και θα ήθελα τη βοηθεια σας.
Με το πιτσιρικα μου θέλουμε να αγοράσουμε καλάμια για να ψαρευουμε και τωρα τον χειμώνα. Αλλά εχω μπλεχτεί με την ορολογία.
Τι είναι casting, spinning και απικο ? τι διαφορές έχουν και για τι είδους ψαρεμα προσφέρεται το καθένα απο αυτα. Είναι κοντά μακρυα πως είναι?

Με απλα λογια

Casting = Πεταχταρι απο την ακτη με καλαμι κ μηχανακι. Απο καβουρι μεχρι σκυλο
Spinning = Συρτη απο την ακτη με καλαμι κ μηχανακι. Αφροψαρα κυνηγοι
Απικο =  Ας το πουμε «καθετη» με καλαμι κ φελο απο βραχακια/μολο. Συνηθως σπαροι κεφαλοι. 

Ξεκινηστε με τον πιτσιρικα καλυτερα με απικο  :thumbsup:

skav79

Μέλος
Εγγρ.
3 Οκτ 2007
Like
0
Πόντοι
0
Ασχολούμε και γω λίγο με ψάρεμα. Λίγο απο όλα δηλαδη casting, spining και λίγο ψαροντούφεκο.  Η τελευταία εξόρμηση με casting ήταν καλή.  Βγήκαν ωραιές μουρμούρες....

vickycfu

Μέλος
Εγγρ.
18 Ιουλ 2008
Like
3
Πόντοι
1
να προσεχετε παιδακια

Συνημμένα

• great_white.jpg
    great_white.jpg
    104,7 KB · Εμφανίσεις: 20

Naruto-Sasuke

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16

Οπως τα λεει ο φιλος αν πας σε μαγαζι με ειδη αλιειας να παρεις 2 καλαμια απικο για εσενα και τον πιτσιρικο,να πας σε κανενα λιμανακι η σε βραχακια που τα νερα να βαθαινουν αποτομα.Τα καλαμια απικο συνηθως ειναι γυρω στα 8-9 μετρα αλλα επειδη για τον μικρο ειναι λιγο πακετο το 9μετρο καλαμι παρε του κανενα ποιο μικρο γυρω στα 5-6 μετρα.Δολωμα οτι γουσταρεις απο σκουληκι μεχρι σαρδελα η γαυρο.
Τα καλαμια casting ειναι λιγο ποιο περιπλοκα,πετας συνηθως απο ακτες και μετα τοποθετεις το καλαμι σε ειδικη βαση και περιμενεις,εχωντας τοποθετηση φυσικα διαφορα ειδοποιητηρια πανω στο καλαμι.π.χ. κουδουνακι,σιαλουμ κλπ.Τα καλαμια casting ειναι γυρω στα 4-5 μετρα και βαζεις και μοτερακι πανω για να μπορεις να φερεις γρηγορα το ψαρι κοντα σου.
Το spinning ειναι καλαμι γυρω στα 3 μετρα και χρησιμευει για κυνηγους.Βαζεις ενα ψευτικο ψαρακι στην ακρη της πετονιας η γαυρο η σαρδελα και πετας στην θαλλασα και αρχιζεις να μαζευεις,ετσι οπως θα φερνεις το ψευτικο ψαρακι επανω αυτο κανει αληθινες κινησεις ψαριου προσελκυοντας καποιον κυνηγο να το χτυπησει!Αυτη η τεχνικη γινεται απο λιμανια η μερη με αποτομα νερα (που βαθαινουν αποτομα εννοω).
Ξεκινα απο απικο και αν γουσταρετε μετα πας και στα ποιο "εξιδηκευμενα".Ελπιζω να βοηθησα. :grin:

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
ρε παιδια εχτες στο καφενειο σε ενα διαλειμμα του Θαναση,ενας εκει δα Πτολεμαιος ειπε οτι εχει δυο Γουρουνοσκυλα και τα πουλα κουταβια,και μου ειπε οτι ειναι διασταυρωση αγριογουρουνου με τσομπανοσκυλο,εχετε καμια φοτο να δω κανα τετοιο σκυλι!!Τα αγριογουρουνα λεει τα ντουφεκαγανε με 8 βολα με το ντουφεκι.
Αγριογουρουνο εχω φαει πολυ ωραιο κοκκινιστο κανει.

alphonso

Τιμημένος
Εγγρ.
17 Οκτ 2007
Κριτικές
3
Like
4.921
Πόντοι
606
ρε παιδια εχτες στο καφενειο σε ενα διαλειμμα του Θαναση,ενας εκει δα Πτολεμαιος ειπε οτι εχει δυο Γουρουνοσκυλα και τα πουλα κουταβια,και μου ειπε οτι ειναι διασταυρωση αγριογουρουνου με τσομπανοσκυλο,εχετε καμια φοτο να δω κανα τετοιο σκυλι!!Τα αγριογουρουνα λεει τα ντουφεκαγανε με 8 βολα με το ντουφεκι.
Αγριογουρουνο εχω φαει πολυ ωραιο κοκκινιστο κανει.
πολυ γρηγορα εμαθες ορθογραφια εσυ  :cool2:

vothros

Ενεργό Μέλος
Εγγρ.
1 Απρ 2007
Κριτικές
3
Like
5
Πόντοι
166
πολυ γρηγορα εμαθες ορθογραφια εσυ  :cool2:
ειμαι ντοπε ορθογραφικα,ο Ντουρασελ μου ειπε να βαλω προγραμμα ΟΠΕΝΟΦΙΣ,αλλα η μαλακια ειναι οτι αργει πολυ στο γραψιμο ,ολο αντιγραφη και επικοληση

Naruto-Sasuke

Μέλος
Εγγρ.
16 Σεπ 2008
Κριτικές
1
Like
27
Πόντοι
16
Να και ενα βιντεακι για τους λατρεις του ψαρεματος.

[youtube=425,350]wsGyTzXeodw[/youtube]

Επισκέπτης
Θεία...εσένα φαντάζομαι σ'αρέσουν τα παρακάτω περισσότερο...

250px-Sea_cucumber.jpg

Stories

Νέο!

Stories

Top Bottom