Το πρόβλημά σου δεν είναι το κυνήγι αλλά η πώληση κυνηγετικών όπλων.
Όχι φίλε. Τα όπλα είναι μηχανήματα, και δε φταίνε σε τίποτα για τη χρήση που τους γίνεται.
Κι εδώ να σου απαντήσω ότι υπάρχουν πολλοί που έχουν κυνηγετικά όπλα χωρίς να έχουν κυνηγετική άδεια ή να ενδιαφέρονται να εκδώσουν. Τα έχουν μόνο για προστασία .
Μα μου λες πράγματα που ήδη έχω πει. Και εγώ έχω τέτοιο όπλο, τα είπαμε αυτά.
Επειδή ακούς εσύ έναν ή περισσότερους μαλάκες το καλοκαίρι να πυροβολούν, πρέπει να καταδικάσουμε το κυνήγι;
1) Δε το ακούω μόνο εγώ, το ακούει όλη η περιοχή.
2) Μα, κυνήγι κάνουν αυτοί που πυροβολούν.
Τι κάνουν, παίζουν κιθάρα?
Και κάποιοι μαλάκες μόλις κερδίσει η ομάδα τους ρίχνουν στον αέρα,κάποιοι άλλοι σε γάμους,και τι με αυτό;
Δε στρέφομαι κατά αυτών που χρησιμοποιούν το όπλο για να κάνουν θόρυβο, ή «κατ’ έθιμο», ή επειδή ασκούνται στην σκοποβολή. Κάνεις σα να μην καταλαβαίνεις τι γράφω.
Τους βάζεις όλους σε ένα τσουβάλι,εξαιτίας των εξαιρέσεων που έχεις δει. Αυτό δεν είναι λογικό...
Κύττα, το τσουβάλι που λες (ας το πούμε «υποσύνολο» ενός συνόλου για να συννενούμαστε καλύτερα) είναι μαθηματική έννοια, και υπάρχει.
Ναι, τους βάζω. Βάζω σε ένα «τσουβάλι» όλους αυτούς που
κατέχουν όλο, και το χρησιμοποιούν για να σκοτώνουν ζωάκια. Δεν έχω το δικαίωμα? Το έχω. Αυτό το τσουβάλι (υποσύνολο) είναι περιεχόμενο ενός μεγαλύτερου «τσουβαλιού» (συνόλου), που είναι:
Αυτοί που κατέχουν όπλο.
Μέσα όμως σε αυτό (το μεγαλύτερο) υπάρχουν και αυτοί που κατέχουν όπλο
ΚΑΙ ΔΕΝ το χρησιμοποιούν για να σκοτώνουν ζωάκια (όπως εγώ, π.χ.).
Βλέπεις λοιπόν ότι το πρόβλημά μου δεν είναι
«η πώληση των κυνηγετικών όπλων».
Και ΕΙΝΑΙ λογικό. Αυτά που λες ΕΣΥ δεν είναι.
Όσο για την ανεπάρκεια του "100" δεν είναι θέμα των κυνηγών.
Δε μου λες ρε φίλε, μας δουλεύεις? ΕΣΥ δε μου είπες να τηλεφωνήσω στη θηροφυλακή, και εν συνεχεία ότι «υπάρχει και η ΕΛ.ΑΣ» (για να τηλεφωνήσω και εκεί προφανώς)?
Τώρα μου λες ότι δε δουλεύει καλά το 100 (σωστό), αλλά δε φταίνε οι «κυνηγοί» γι’ αυτό. Τι λογική είναι αυτή?
Να στην προεκτείνω λίγο για να δεις που μπορεί να φτάσει? Πρόσεξε λοιπόν:
Είναι γνωστό ότι μετά από σεισμό, ή τις πρώτες ώρες μετά την αλλαγή του χρόνου, η κινητή τηλεφωνία δε δουλεύει καλά. Και γι’ αυτό δε φταίνε οι κυνηγοί. Ούτε για τη λειψυδρία φταίνε. Και για πολλά άλλα πράματα ΔΕ φταίνε. Άρα? Τι σημαίνει αυτό? Ότι επειδή δε φταίνε γι’ αυτά θα πρέπει να τους ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να σκοτώνουν τα ζωάκια?
"Κυνηγός είναι αυτός που σέβεται τους κανονισμούς του κυνηγιού,αγαπάει τη φύση διότι από αυτή εξαρτάται το κυνήγι,τη φροντίζει,και ασκεί το κυνήγι με ενθουσιασμό αλλά τηρώντας τις παραδόσεις.ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΥΝΗΓΟΣ αυτός που έχει σκοπό την σπατάληση του θηράματος χρησιμοποιώντας παράνομα μέσα."
Δε με καλύπτεις.
Και να σου πω γιατί:
1) Μεταχειρίζεσαι την ίδια λέξη (κυνηγός-κυνήγι) για να ορίσεις την μια απ’ αυτές. Δε δίνονται έτσι οι ορισμοί.
2) Το «αγαπάει τη φύση» είναι μια γενικότητα που μπορεί να την επικαλεστούν οι περισσότεροι κάτοικοι του πλανήτη.
3) Το αν το ασκεί με ενθουσιασμό ή όχι δε του προσδίδει την ιδιότητα ή όχι. ΔΗΛΑΔΗ κάποιος που του λένε οι φίλοι του: «Πάμε ρε μαλάκα για κυνήγι σήμερα», και απαντάει «Βαριέμαι, αλλά πάμε», ΕΙΝΑΙ κυνηγός, έστω κι αν βαριέται (και δεν έχει ενθουσιασμό).
4) Διευκρίνισε ποιες είναι «οι παραδόσεις».
5) Το ποιος ΔΕΝ είναι κυνηγός, δεν ορίζει τον κυνηγό. Δεν είναι κυνηγός π.χ. ο τροχονόμος που ρυθμίζει την κυκλοφορία. Δε σημαίνει ότι όποιος δεν είναι τροχονόμος, είναι κυνηγός.
Βρές κάποιο καλύτερο ορισμό για το τι είναι κυνηγός, όπως εγώ σου βρήκα τον ορισμό της έννοιας που ΕΣΥ μας έδωσες εδώ, του αναβάτη αγώνων. Στην ανάγκη, άνοιξε κανένα λεξικό ή εγκυκλοπαίδεια. Μεχρι να το κάνεις όμως, εγώ θα επιμένω στον ορισμό μου:
"Κυνηγός είναι αυτός που έχει κυνηγετικό όπλο, φυσίγγια, και περιδαβαίνει στην ύπαιθρο πυροβολώντας πουλιά και ζώα".
Και μιας και μίλησες για οδηγούς αγώνων,έχεις δει ποτέ κανέναν αγωνιζόμενο,να κάνει δοκιμές σε κατοικημένη περιοχή σε περίοδο εκτός αγώνα;Εγώ ποτέ...
Κατ’ αρχήν δε μίλησα εγώ (πρώτος) για οδηγούς αγώνων, εσύ μίλησες. Τους έφερες σαν παράδειγμα, αν δε το θυμάσαι πήγαινε πίσω στα post και θα το βρεις. Υπάρχουν γραμμένα.
Κατά δεύτερον, έχω δει.
Κάτι μαλακισμένα έχω δει που έχουν αγοράσει μπάκετ κάθισμα για να "τιθασεύσουν" τα 90 ψωράλογα που έχει το από τέταρτο χέρι "rally" τους...
Και τέτοιους έχω δει. Τι να κάνουμε, δεν έχουν όλοι τα μέσα να έχουν 300 άλογα... Μερικοί βολεύονται και με τα 90.
Για το αν είναι «μαλακισμένα», αυτό είναι δική σου κρίση (οι ίδιοι σίγουρα δε το πιστεύουν), και όπως έχεις εσύ την κρίση σου (και το δικαίωμα να την εκφράζεις), το έχω και εγώ.
Και το εκφράζω, και λέω ότι «έχω δει κάτι μαλακισμένα που παίρνουν τα βουνά, και πάνε και σκοτώνουν πουλάκια». ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ έχω το δικαίωμα να το λέω? Και εσύ, (αν το κάνεις), δε το πιστεύεις (ότι είσαι μαλακισμένο). Ποιά η διαφορά σου από αυτούς που ανέφερες (με τα 90hp και το μπάκετ)?
Και όπως είπες κι εσύ,οδηγοί είναι όσοι έχουν αγωνιστική άδεια και έχουν τρέξει σε αγώνα. Και κυνηγοί είναι όσοι έχουν άδεια και πάνε σε κυνηγότοπο.
Τι θα πει «κυνηγότοπος» ρε φίλε?
Ορίζεται αυτός σαν:
«Η περιοχή που έχει δοθεί από το κράτος στα πουλιά και τα ζώα που θέλουν να αυτοκτονήσουν» ?
Αυτοί που ακούς εσύ,είμαι 150% σίγουρος δεν έχουν τίποτα από αυτά.
Και εγώ σου λέω ότι είμαι ΣΙΓΟΥΡΟΣ ότι έχουν άδεια «κυνηγίου». (Δεν είπες τίποτα άλλο που να πρέπει να «έχουν»).
Γιατί ΟΙ ΙΔΙΟΙ που σκοτώνουν τις κουκουβάγιες, όταν τους "επιτραπεί" να σκοτώνουν και τα τρυγόνια, πάνε και τα σκοτώνουν ΚΑΙ αυτά.
Και η άδεια που τους δόθηκε, δε τους δόθηκε απ’ τα πουλιά, ξέρεις!