Ως όψιμο μέλος και κριτικογράφος,ας πω κι εγώ τη γνώμη μου.
Oι κριτικές φαντάζομαι ότι αποτέλεσαν-oύν έναν από τους λόγους της δημοφιλίας του site.Όταν κι εγώ άρχισα να πληρώνω για να γαμώ,πέρα από τις φωτό των κοριτσιών ,διάβαζα τις περιγραφές των συναγωνιστών.Κάποιων συναντούσα αρκετά συχνά τα ονόματά τους,έβλεπα τον τίτλο και την κατάταξή τους στον πίνακα,μου τραβούσαν περισσότερο την προσοχή.Η πρώτη κοπέλα που δοκίμασα μάλιστα,είχε λάβει αποθεωτικές κριτικές από πολλούς και καθώς το σαλόνι του στούντιο είχε κόσμο,ντράπηκα και πέρασα κατευθείαν στο δωμάτιο.Είπα δεν μπορεί,για να γράφουν τόσα.Κι έτσι αντιλήφθηκα πόσο παραπλανητική μπορεί να γίνει μια φωτό και μια κριτική.
Με τον καιρό το έψαχνα περισσότερο,διασταύρωνα τις απόψεις όσο γινόταν,αλλά οι πρώτες μου οπτικές επαφές με κορίτσια που μου είχαν τραβήξει την προσοχή ήταν απογοητευτικές.Τι διάολο,στραβοί είναι ή είμαι;
Η κριτική λοιπόν,έχει χαρακτήρα ενημερωτικό και ψυχαγωγικό,τόσο για τους αναγνώστες όσο και για τους συγγραφείς τους.
Δε βρίσκω καμία χρησιμότητα σε αναδρομικές κριτικές,σε επαναλαμβανόμενες κριτικές σε σύντομο χρονικό διάστημα από το ίδιο μέλος για την ίδια κοπέλα.θα μπορούσαν να έχουν μόνο ψυχαγωγικό χαρακτήρα,όντας ξεχωριστή η γραφή τους.
Θεωρώ εξαιρετικά χρήσιμη τη δυνατότητα σχολιασμού των κριτικών.Δεν το κάνω συχνά,κακώς.Με κράξαν ως ψεύτη θυμάμαι στην πρώτη μου κριτική.Ήταν το μόλις το πρώτο μου ποστ όμως.Γίνεται και γι αυτό κουβέντα.
Είναι λογοκρισία να τεθεί όριο στον αριθμό των κριτικών;
Ίσως.
Το να σβηστεί ή να συγχωνευτεί αναίτια ένα θρεντ,το να σβηστούν μηνύματα ή σχόλια δεν είναι;
Το να τεθούν περιορισμοί στον αριθμό των κριτικών για μια κοπέλα/ανά έτος με σκοπό να περιοριστούν φαινόμενα συγκαλυμμένης διαφήμισης δεν αποτελεί και καμιά σοβαρή παραβίαση των δικαιωμάτων του ανθρώπου.Κανόνας του site θα είναι απλά.
Το ότι αυτό θα περιορίσει την συγκαλυμμένη διαφήμιση από μόνο του,δε νομίζω.
Το ότι μόνο μέσω των κριτικών γίνεται συγκαλυμμένη διαφήμιση,σ'ένα ποικίλου χαρακτήρα site, τέζα στη διαφήμιση,πάλι δε νομίζω.
Δεν είμαι πεπεισμένος ότι όλοι όσοι γράφουν κάθε τρεις και λίγο για την ίδια κοπέλα,το κάνουν από υστεροβουλία και λίγο με νοιάζει.
Μ'αυτούς που θεωρώ γλοιώδεις και προμότορες, δεν αναπτύσσω ιντερνετικές σχέσεις. Απλά συνυπάρχουμε εδώ μέσα.
Με αφήνει αδιάφορο αν θα τεθεί περιορισμός ή όχι.Δεν πιστεύω ως μη νέο μέλος ότι με αγγίζει.
Για να μην κάνω τον Πιλάτο όμως,θα πω ναι στον περιορισμό,γιατί κάποτε ήμουν απλά ένας επισκέπτης...
Δεν φτιάχνεις ομελέτα αν δεν σπάσεις αυγά λένε κάποιοι. ;)